Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 5. 2009 14:32

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Re: Houskový knedlík

tak jsem te´d zkoukla Dámu a vaření v PH.Moje nadšení výrazně opadlo - špagety se napařují 20´min,knedlíky 30,a to je ještě potřít olejem či tam dát ten pečící papír,aby se nepřilepily k nádobě-to jsou vlastně věci navíc a tím i finance,které u normálního vaření odpadají.I čas je dlouhý - na sklokeramice třeba vařím špagety 5 min,dalších 5 min už desku vypínám a voda se dál vaří ze setrvačnosti.Knedlíky vařím max.20min a z toho jde proud skutečně 15+teda než začne vařit voda.Takže mi to prinejmenším vychází vylej nalej+investice do parního hrnce.

Není tady

#27 27. 5. 2009 17:02

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Každý si musí vybrat, co mu vyhovuje. Já třeba nemám sklokeramiku, jen plynový sporák, na něm vařím knedle 25 minut a v pařáku taky 25 minut. Můj pařák není skleněný, je plastový. Vím že jsou k dostání i nerez, ale nevím zda jsou k dostání i skleněné. Ano, má 3 velké nádoby, ale v těch se PAŘÍ  když chceš zároveň s pařením něco VAŘIT tak to dᚠdo misky. Protože aby se mohlo PAŘIT tak dna jsou děrovaná.  Máznout zespodu knedlíku na dvě knedle rukou po kapce oleje pro mně fakt nejsou finance navíc, to mě nezruinuje. Paření jsem si olíbila i proto, že zelenina je z pařáku daleko chutnější, a zůstává jí nádherná barva - brokolice je opravdu zelená a květák opravdu bílý. S vařením těstovin v pařáku nemám zkušenosti, nejsem moc na těstoviny a vařím je klasicky na sporáku. V parním hrnci opravdu raději pařím než vařím. Když už v něm ale pařím brambory a zeleninu v patrech nad sebou, tak do misky dám zrovna ochucené maso. Takže co bych vařila na sporáku 3x po 5 minutách + dalších 3x5 minut to dochází, tak mám stejně v pařáku za těch 20 minut v patrech nad sebou, ale to mě při koupi aninenapadlo zkoumat,  já jsem ho chtěla hlavně kvli té chuti, která je úplně jiná, a i ty knedlíky jsou naprosto jiné a nám chutnají mnohem více. ALE jak říkám, každý si vybere, co mu vyhovuje víc. Já už knedle ve vodě vařit nebudu, leda až se mi pařák pokazí tak než si koupím nový...

Na obrázcích výše jsou trochu vidět ta děrovaná dna, a co jsem dělala v misce bych na děrovaném dnu neudělala - šáva by stekla těmi dírkami.

Taky mi z důvodu cholesterolu vyhovuje, že to můžu připravovat bez tuku a je to opravdu jiné než v nepřilnavém hrnci.
To maso i šunku s vejcem jsem dělala úplně bez tuku.

Upravil(a) Bety (27. 5. 2009 17:13)

Strach je malá smrt...

Není tady

#28 27. 5. 2009 18:02

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Díky Bety za ještě víc vysvětlení.ty si asi velká kuchařka,ráda vaříš i pečeš,jak jsi psala že mᚠzrovna v provozu 2 trouby,v jedné těsto na pečivo a v druhé už nevím co - no to jsem zírala.Mým vrcholem je,když před vánocema peču najednou 2 kynuté vánočky,jinak občas,tak 2x do měsíce upeču nějaký rychlý "migan" na 1 plechu.A když mě honí mlsná či někoho v rodině,tak to řeší zákusek z obchodu nebo čokoládka;)

Není tady

#29 27. 5. 2009 18:34

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já hlavně ráda jím tak proto pořád vařím, a peču skoro denně - dnes opět pečivo, a poprvé jsem zkusila potřít jen vodou + posypat semínkama, dosud jsem vždycky potírala vajíčkem, a hrozně mě překvapilo, jak rohlíky dostaly úplně jinou chu - taková drobnost a úplně se změní chu. Dvě pekárny jedou často, udělat v ní těsto totiž dlouho trvá, ale je nesrovnatelně lepší než z robotu (a to mám dobrý robot Bosch), tak abych stihla knedle i pečivo tak dělám na obou současně

http://www.venusanka.cz/prispevky/2009_05/913465.jpg

Strach je malá smrt...

Není tady

#30 27. 5. 2009 19:38

majkafa
Host

Bety, dík za inspiraci a podrobné předvedení parního hrnéčku.

#31 27. 5. 2009 20:38

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Bety: a jak je jine to pecivo potrene jen vodou? delala jsem jednou ty perovy rohliky a ty housky a mnam. JInak parak nemam, tak knedle delam ve vode,ale docela zacinam o paracku premyslet.

Není tady

#32 27. 5. 2009 21:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se zdá, že ten povrch potřený vodou je víc jako z obchodu, potřený vajíčkem je takový jakoby t잚í nebo nevím jak bych to popsala, a to vajíčko na povrchu dodá tomu rohlíku taky trochu příchuti, ale když potřeš jen tou vodou tak jsou trochu víc jak z obchodu, ale lepší. Taky jsem trochu vody nacákala na pečící fólii (koupila jsem tu folii v akci Lidl a peču teď na ní místona pečícím papíru, je to dost velká úspora, protože ji jen setřeš a používᚠpořád dokola a nespotřebuješ toho papíru) a když jsem tu vodu nacákala na tu pečící fólii, tak jsem už do rouby nedávala kastrólek s vodou, a ty rohlíky nádherně vyyskočily a byly nadýchané, jak se vytvářela ta pára blízko nich.

Strach je malá smrt...

Není tady

#33 28. 5. 2009 14:01

majkafa
Host

Pečící folií myslíš tu silikonovou?

#34 28. 5. 2009 15:44

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kamchinka napsal(a):

JInak parak nemam, tak knedle delam ve vode,ale docela zacinam o paracku premyslet.

Taky vařím knedle ve vodě a vždycky se mi povedou.

Není tady

#35 28. 5. 2009 19:07

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Pečící folií myslíš tu silikonovou?

já mám tu černou teflonovou

aprill: mně se knedle ve vodě taky vždycky povedly, ale už bych teď neměnila když jsem vyzkoušela z pařáku vissla

tyhle jsou celozrnné z vody
http://sklad.obrazku.cz/t127086_knedlky1.JPG

http://sklad.obrazku.cz/t127087_knedlky2.JPG

http://sklad.obrazku.cz/t127088_knedlky3.JPG

http://sklad.obrazku.cz/obr127089_knedlky5.JPG

Strach je malá smrt...

Není tady

#36 28. 5. 2009 19:55

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Bety: kdyz peces rohliky, davas do trouby hrnec s vodou? to jsem nevedela ze se dela.

Není tady

#37 28. 5. 2009 20:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

když pečeš kynuté těsto, můžeš dát kastrolek s vodou, aby líp vyskočilo, nebo teď pocákám okolo těch housek vodou a taky se udělá pára a hezky naskočí a jsou takové vláčné

Strach je malá smrt...

Není tady

#38 15. 8. 2011 10:25

katyms
♥------

Obdivuju všechny, kteří se dělají s domácím knedlíkem. Mně se s tím nechce patlat, tak si radši kupuju hotový kynutý knedlík.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí