6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tak jsem te´d zkoukla Dámu a vaření v PH.Moje nadení výrazně opadlo - pagety se napařují 20´min,knedlíky 30,a to je jetě potřít olejem či tam dát ten pečící papír,aby se nepřilepily k nádobě-to jsou vlastně věci navíc a tím i finance,které u normálního vaření odpadají.I čas je dlouhý - na sklokeramice třeba vařím pagety 5 min,dalích 5 min u desku vypínám a voda se dál vaří ze setrvačnosti.Knedlíky vařím max.20min a z toho jde proud skutečně 15+teda ne začne vařit voda.Take mi to prinejmením vychází vylej nalej+investice do parního hrnce.
Není tady
Kadý si musí vybrat, co mu vyhovuje. Já třeba nemám sklokeramiku, jen plynový sporák, na něm vařím knedle 25 minut a v pařáku taky 25 minut. Můj pařák není skleněný, je plastový. Vím e jsou k dostání i nerez, ale nevím zda jsou k dostání i skleněné. Ano, má 3 velké nádoby, ale v těch se PAŘÍ kdy chce zároveň s pařením něco VAŘIT tak to dá do misky. Protoe aby se mohlo PAŘIT tak dna jsou děrovaná. Máznout zespodu knedlíku na dvě knedle rukou po kapce oleje pro mně fakt nejsou finance navíc, to mě nezruinuje. Paření jsem si olíbila i proto, e zelenina je z pařáku daleko chutnějí, a zůstává jí nádherná barva - brokolice je opravdu zelená a květák opravdu bílý. S vařením těstovin v pařáku nemám zkuenosti, nejsem moc na těstoviny a vařím je klasicky na sporáku. V parním hrnci opravdu raději pařím ne vařím. Kdy u v něm ale pařím brambory a zeleninu v patrech nad sebou, tak do misky dám zrovna ochucené maso. Take co bych vařila na sporáku 3x po 5 minutách + dalích 3x5 minut to dochází, tak mám stejně v pařáku za těch 20 minut v patrech nad sebou, ale to mě při koupi aninenapadlo zkoumat, já jsem ho chtěla hlavně kvli té chuti, která je úplně jiná, a i ty knedlíky jsou naprosto jiné a nám chutnají mnohem více. ALE jak říkám, kadý si vybere, co mu vyhovuje víc. Já u knedle ve vodě vařit nebudu, leda a se mi pařák pokazí tak ne si koupím nový...
Na obrázcích výe jsou trochu vidět ta děrovaná dna, a co jsem dělala v misce bych na děrovaném dnu neudělala - áva by stekla těmi dírkami.
Taky mi z důvodu cholesterolu vyhovuje, e to můu připravovat bez tuku a je to opravdu jiné ne v nepřilnavém hrnci.
To maso i unku s vejcem jsem dělala úplně bez tuku.
Upravil(a) Bety (27. 5. 2009 17:13)
Není tady
Díky Bety za jetě víc vysvětlení.ty si asi velká kuchařka,ráda vaří i peče,jak jsi psala e má zrovna v provozu 2 trouby,v jedné těsto na pečivo a v druhé u nevím co - no to jsem zírala.Mým vrcholem je,kdy před vánocema peču najednou 2 kynuté vánočky,jinak občas,tak 2x do měsíce upeču nějaký rychlý "migan" na 1 plechu.A kdy mě honí mlsná či někoho v rodině,tak to řeí zákusek z obchodu nebo čokoládka;)
Není tady
Já hlavně ráda jím tak proto pořád vařím, a peču skoro denně - dnes opět pečivo, a poprvé jsem zkusila potřít jen vodou + posypat semínkama, dosud jsem vdycky potírala vajíčkem, a hrozně mě překvapilo, jak rohlíky dostaly úplně jinou chu - taková drobnost a úplně se změní chu. Dvě pekárny jedou často, udělat v ní těsto toti dlouho trvá, ale je nesrovnatelně lepí ne z robotu (a to mám dobrý robot Bosch), tak abych stihla knedle i pečivo tak dělám na obou současně
Není tady
Bety, dík za inspiraci a podrobné předvedení parního hrnéčku.
Bety: a jak je jine to pecivo potrene jen vodou? delala jsem jednou ty perovy rohliky a ty housky a mnam. JInak parak nemam, tak knedle delam ve vode,ale docela zacinam o paracku premyslet.
Není tady
Mně se zdá, e ten povrch potřený vodou je víc jako z obchodu, potřený vajíčkem je takový jakoby těí nebo nevím jak bych to popsala, a to vajíčko na povrchu dodá tomu rohlíku taky trochu příchuti, ale kdy potře jen tou vodou tak jsou trochu víc jak z obchodu, ale lepí. Taky jsem trochu vody nacákala na pečící fólii (koupila jsem tu folii v akci Lidl a peču teď na ní místona pečícím papíru, je to dost velká úspora, protoe ji jen setře a pouívá pořád dokola a nespotřebuje toho papíru) a kdy jsem tu vodu nacákala na tu pečící fólii, tak jsem u do rouby nedávala kastrólek s vodou, a ty rohlíky nádherně vyyskočily a byly nadýchané, jak se vytvářela ta pára blízko nich.
Není tady
Pečící folií myslí tu silikonovou?
Kamchinka napsal(a):
JInak parak nemam, tak knedle delam ve vode,ale docela zacinam o paracku premyslet.
Taky vařím knedle ve vodě a vdycky se mi povedou.
Není tady
majkafa napsal(a):
Pečící folií myslí tu silikonovou?
já mám tu černou teflonovou
aprill: mně se knedle ve vodě taky vdycky povedly, ale u bych teď neměnila kdy jsem vyzkouela z pařáku
tyhle jsou celozrnné z vody
Není tady
Bety: kdyz peces rohliky, davas do trouby hrnec s vodou? to jsem nevedela ze se dela.
Není tady
kdy peče kynuté těsto, můe dát kastrolek s vodou, aby líp vyskočilo, nebo teď pocákám okolo těch housek vodou a taky se udělá pára a hezky naskočí a jsou takové vláčné
Není tady
Obdivuju vechny, kteří se dělají s domácím knedlíkem. Mně se s tím nechce patlat, tak si radi kupuju hotový kynutý knedlík.
Není tady