4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Milé Babinetky-kuchařinky, poradíte mi nějaký osvědčený recept na nadýchané a chutné houskové knedlíky?? Moc děkuju.
Není tady
Chyara napsal(a):
Milé Babinetky-kuchařinky, poradíte mi nějaký osvědčený recept na nadýchané a chutné houskové knedlíky?? Moc děkuju.
Do vlazneho mleka 1/2l rozpustit tak tretinu balicku kvasnic - mouku davam od oka, vetsinou ji nasypu do misy, pridam spetku soli a pak vmicham mleko s kvasnicemi a pak zase pridavam hrubou mouku a smazene housticky dokud testo nezacne pod varekou "dychat". Nechat odlezet a vykynout.
Není tady
Já do těsta přidávám 1 žloutek a dělám je z polohrubé mouky,jsou jemnější,než z hrubé.
Vařím je v parní troubě,ale jde to i na pařáčku,nebo mezi dvěma hrnci na utěrce,kterou připevním gumou ke spodnímu hrnci.Nerozvaří se ani neslijou
Není tady
delavam nekynute, varene v mikrotenu, a jsou dobre http://www.nadoma.cz/recepty/12549-hous … -nekynuty/
Není tady
já je dělám v pekárně. recept mám z Dámy a vždy se povedl.
Není tady
Já vařím z polohr.mouky,prášek do pečiva,sůl,vejce a mléko.Zamíchám,udělám těsto,takže s mlékem opatrně,ať není těsto řídké.Vypracuju z těsta šišku,dám do vařící vody do hrnce a 20 min nechám vařit.Čím víc dáš kypřícího prášku,tím bude knedlík nadýchanější.
Není tady
Já kupuji houskový knedlik s burizony a přidám vajíčko,trochu vody a kypřící prášek..
20min vařím.a jsou pak nadýchaný.
Není tady
Kamchinka napsal(a):
já je dělám v pekárně. recept mám z Dámy a vždy se povedl.
taky, a pařím v parním hrnci - pekárna + parní hrnec = nepřekonatelná dvojice, teď podle rady děvčat z Dámy dávám pod knedlík kousek pečícího papíru a krásně se upaří, nemusím dospodu pomastit a tak ani nezašnipí pařák (nezapomenout po vyndání propíchat aby pára unikla a aby se nesrazil, možno kápnout do dlaně trošku oleje a potřít, aby neosychal).
Za spoustu let, co samostatně vařím, jsem vyzkoušela strašně moc knedlíků, nejradši mám výše uvedené a pak ještě hrnkové, ty taky pařím v pařáku.
Není tady
Tak a já to umím jen: dát vařit vodu ve velkém hrnci, položit utěrku, přetáhnout přes to gumičku, položit na ni knedlík a přikrýt dalším hrncem, který zatížím, je to primitivní ale funguje, knedlík jak vatička. Manža když byl jendou náhodou doma a viděl to tak prohlásil, ať ty knedlíky radši koupím, prej je z toho strašný bordel(dělala jsem zrovna ovocné).
Není tady
Ale jo, však ono se dá pařit i na pomaštěném kovovém pařáčku...
Není tady
To máte nějak všechno moc zbytečně složité-parní hrnce,utěrky,podmasťovat
Není tady
Kuty napsal(a):
To máte nějak všechno moc zbytečně složité-parní hrnce,utěrky,podmasťovat
Uvařit knedlík v parním hrnci je mnohem jednodušší než v kastróle ve vodě - položíš ho do hrnce, zapneš časovač a dál se nemusíš o nic starat, nemusíš nic otáčet, ani hlídat čas, nikdy se nepřevaří, nemusíš ho lovit z horké vody a jde pak krásněna krájet nožem, netřeba používat kráječ nebo nit, a kromě toho pařák využiju na vaření všeho možného bez míchání, připalování a bez hlídání času. Taky jsem si myslela že se bez něj klidně obejdu, než jsem vyzkoušela, ale teď už bych neměnila ani za nic.(I pekárna mi přišla naprosto zbytečná, když mám dobrý robot a ejhle - už mám dvě...) a včera jely obě - v jedné těsto na pečivo, v druhé na knedlíky + pařák k tomu a vše bylo hotovo téměř bezpracně.
Není tady
Bety,nemám parní hrnec,ale zajímalo by mě.jestli můžu uvařit brambory pro 4člennoíu rodinu v normálním hrnci,kam dám jen trochu vody a klasický nerez pařáček?A musí se předem brambory nasolit?-protože v parním hrnci prý sůl nepotřebuješ.Jaký máš tip a co všechno umí?
Není tady
Brambory jsem v normálním hrnci nikdy na pařáku nepařila. Parní hrnec mám Tefal Vitamin Plus, původně jsem ho kupovala kvůli knedlíkám, ale postupně jsem v něm začala vařit hodně, hlavně brambory (opravdu je před pařením nesolím a zatím si nikdo nedosloval), zeleninu, rybu, maso na plátky, na kousky či na nudličky (k tomu je tam miska ve které se maso dělá a tak máš i šťávu) a parní hrnec je přizpůsoben tak, že vypařená pára nepadá zpátky na potraviny, ale stéká do sběrné nádobky (z té je pak možno šťávu odebrat a uvařit z ní omáčku či polévku) a tak jednotlivé druhy nenasáknou pachuť, ale můžeš dělat všechno najednou. Chodím na diskuzi na Dámu, je tam spousta receptů na Nástěnce.
Vypadá takhle, vybrala jsem si tento, protože má velké nádoby (každá jedna pasuje ale na základnu a jdou poskládat do sebe když ho chceš odložit))
tady maso ve šťávě
tady šunka zapečená s vejcem
tady hrnkový knedlík upařený v parním hrnci (dávka jako 4 normální hrnky)
Není tady
A tady knedlíky z parního hrnce, část mouky nahrazená moukou celozrnnou
Není tady
na řezu
Není tady
Sběrná nádobka - tam se shromažďuje odpařená voda, která jde pooužít na šťávu nebo polévku, nic nemůže přetéct - kdyby se naplnila až po vrch, tak jsou tam otvory a steče zase do odpařovacího spodku
sem se naleje voda a je tam topné těleso (= soptík ) ta sběrná nádobka se na to položí a na to dáš koše - jeden, dva nebo tři, podle toho co chceš dělat
A tady paříme šléšky z bramborového těsta
a strouhankové knedlíky
Není tady
tento pařák má manuální časovač, ale jsou i s digitálním časovačem a takové, co mají funkci udržování hotové potravy v teplotě, a to tenhle nemá. Je jich strašně moc na výběr, a vím že děvčata jsou spokojená i s levnými z akcí v supermarketech. Berou si je i na chatu, udělají v něm všechno naráz a nemusí používat sporák.
Není tady
No tak tohle je Bety teda jedinečná přehlídka skoro všeho co parní hrnec umí,takže mám zas o čem uvaovat.Dík i za tu značku hrnce,proč si kupovat něco noname,když tahle je tedy prověřená.
Není tady
Mě teda Bety vyloženě naladila. Přiznám se, že za kuchyňské sarapatičky utrácím docela ráda a o vaření v páře už uvažuji docela dlouho. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jsou i přímo recepty na vaření v páře? Vím, že se v tom dá asi udělat dost věcí ale chtěla bych vědět, jestli jsou někde napsány recepty.
Není tady
taurus napsal(a):
Mě teda Bety vyloženě naladila. Přiznám se, že za kuchyňské sarapatičky utrácím docela ráda a o vaření v páře už uvažuji docela dlouho. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jsou i přímo recepty na vaření v páře? Vím, že se v tom dá asi udělat dost věcí ale chtěla bych vědět, jestli jsou někde napsány recepty.
psala tady Bety že na foru Dáma je toho hodně.Taky mě tím naladila,už jsem o tom i něco slyšela,tak kouknu na ty recepty,jestli by to bylo jedlé i pro naši rodinu.Nerada bych něco totiž koupila a pak aby nám bebecha jen nepřekážela.Nestačím moc vařit,kolkrát jsme přes víkend někde na výletech a tak když vařím,tak přidou na řadu samé klasiky jako smažák,čína s hranolkama,apod.Líbí se mi to na ty brambory,vařením ve vodě prý přicházíme o hodně cenných vitamínků.
Není tady
Už to na dámě studuju. Vypadá to fakt hodně dobře.
Není tady
čokoládový dort z PaHr
150g čokolády, 125g másla, 4 vejce, 100g cukru, 100g hrubé mouky. Vyložte misku na rýži folii. Oddělte bílky od žloutků. Našlehejte máslo se žloutky a cukrem mezi tím si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Po vychladnutí nalijeme do těsta čokoládu, mouku a přidáme sníh z bílků. Nalijte do misky na rýži, povrch zakryjte folii a dejte do košíku a pařte 35-40 minut. Pomalu pak dort nechte vychladnout a vyklopte n podnos. Posypte jej kakaem a ml. mandlemi. Můžete podávat s teplým pudinkem nebo višněmi.
JEŠTĚ JSEM TO NEZKOUŠELA!!!
Není tady
na paření můžete používat jakékoliv mikrovlnné misky a bezvadná je miska od zmrzliny Carte d Or a taky keramické mističky nebo porcelánové
Když se vám nechce čistit dno od ryby apod., je možné na něj dát pečící papír - to mám taky vychytávku z Dámy a už jsem to zkoušela s knedlíkem, nahoře je to vidět
Upravil(a) Bety (26. 5. 2009 18:11)
Není tady
Bety napsal(a):
na paření můžete používat jakékoliv mikrovlnné misky a bezvadná je miska od zmrzliny Carte d Or a taky keramické mističky nebo porcelánové
Když se vám nechce čistit dno od ryby apod., je možné na něj dát pečící papír - to mám taky vychytávku z Dámy a už jsem to zkoušela s knedlíkem, nahoře je to vidět
Jak to myslíš s těma mikrovlnýma miskama?Vždyť ten tvůj paHr má nejmíň 3 velké mísy přeci.
A ještě dotaz - jsou ty nádoby parního hrnce ze skla?Pokud ano,dají se umývat v myčce,ne?Proč tedy čistit třeba to dno od ryby-se dá taky do myčky,ne?
Není tady