27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Milé Babinetky-kuchařinky, poradíte mi nějaký osvědčený recept na nadýchané a chutné houskové knedlíky?? Moc děkuju.
Není tady
Chyara napsal(a):
Milé Babinetky-kuchařinky, poradíte mi nějaký osvědčený recept na nadýchané a chutné houskové knedlíky?? Moc děkuju.
Do vlazneho mleka 1/2l rozpustit tak tretinu balicku kvasnic - mouku davam od oka, vetsinou ji nasypu do misy, pridam spetku soli a pak vmicham mleko s kvasnicemi a pak zase pridavam hrubou mouku a smazene housticky dokud testo nezacne pod varekou "dychat". Nechat odlezet a vykynout.
Není tady
Já do těsta přidávám 1 loutek a dělám je z polohrubé mouky,jsou jemnějí,ne z hrubé.
Vařím je v parní troubě,ale jde to i na pařáčku,nebo mezi dvěma hrnci na utěrce,kterou připevním gumou ke spodnímu hrnci.Nerozvaří se ani neslijou
Není tady
delavam nekynute, varene v mikrotenu, a jsou dobre http://www.nadoma.cz/recepty/12549-hous … -nekynuty/
Není tady
já je dělám v pekárně. recept mám z Dámy a vdy se povedl.
Není tady
Já vařím z polohr.mouky,práek do pečiva,sůl,vejce a mléko.Zamíchám,udělám těsto,take s mlékem opatrně,a není těsto řídké.Vypracuju z těsta iku,dám do vařící vody do hrnce a 20 min nechám vařit.Čím víc dá kypřícího práku,tím bude knedlík nadýchanějí.
Není tady
Já kupuji houskový knedlik s burizony a přidám vajíčko,trochu vody a kypřící práek..
20min vařím.a jsou pak nadýchaný.
Není tady
Kamchinka napsal(a):
já je dělám v pekárně. recept mám z Dámy a vdy se povedl.
taky, a pařím v parním hrnci - pekárna + parní hrnec = nepřekonatelná dvojice, teď podle rady děvčat z Dámy dávám pod knedlík kousek pečícího papíru a krásně se upaří, nemusím dospodu pomastit a tak ani nezanipí pařák (nezapomenout po vyndání propíchat aby pára unikla a aby se nesrazil, mono kápnout do dlaně troku oleje a potřít, aby neosychal).
Za spoustu let, co samostatně vařím, jsem vyzkouela straně moc knedlíků, nejradi mám výe uvedené a pak jetě hrnkové, ty taky pařím v pařáku.
Není tady
Tak a já to umím jen: dát vařit vodu ve velkém hrnci, poloit utěrku, přetáhnout přes to gumičku, poloit na ni knedlík a přikrýt dalím hrncem, který zatíím, je to primitivní ale funguje, knedlík jak vatička. Mana kdy byl jendou náhodou doma a viděl to tak prohlásil, a ty knedlíky radi koupím, prej je z toho straný bordel(dělala jsem zrovna ovocné).
Není tady
Ale jo, vak ono se dá pařit i na pomatěném kovovém pařáčku...
Není tady
To máte nějak vechno moc zbytečně sloité-parní hrnce,utěrky,podmasovat
Není tady
Kuty napsal(a):
To máte nějak vechno moc zbytečně sloité-parní hrnce,utěrky,podmasovat
Uvařit knedlík v parním hrnci je mnohem jednoduí ne v kastróle ve vodě - poloí ho do hrnce, zapne časovač a dál se nemusí o nic starat, nemusí nic otáčet, ani hlídat čas, nikdy se nepřevaří, nemusí ho lovit z horké vody a jde pak krásněna krájet noem, netřeba pouívat kráječ nebo nit, a kromě toho pařák vyuiju na vaření veho moného bez míchání, připalování a bez hlídání času. Taky jsem si myslela e se bez něj klidně obejdu, ne jsem vyzkouela, ale teď u bych neměnila ani za nic.(I pekárna mi přila naprosto zbytečná, kdy mám dobrý robot a ejhle - u mám dvě...) a včera jely obě - v jedné těsto na pečivo, v druhé na knedlíky + pařák k tomu a ve bylo hotovo téměř bezpracně.
Není tady
Bety,nemám parní hrnec,ale zajímalo by mě.jestli můu uvařit brambory pro 4člennoíu rodinu v normálním hrnci,kam dám jen trochu vody a klasický nerez pařáček?A musí se předem brambory nasolit?-protoe v parním hrnci prý sůl nepotřebuje.Jaký má tip a co vechno umí?
Není tady
Brambory jsem v normálním hrnci nikdy na pařáku nepařila. Parní hrnec mám Tefal Vitamin Plus, původně jsem ho kupovala kvůli knedlíkám, ale postupně jsem v něm začala vařit hodně, hlavně brambory (opravdu je před pařením nesolím a zatím si nikdo nedosloval), zeleninu, rybu, maso na plátky, na kousky či na nudličky (k tomu je tam miska ve které se maso dělá a tak má i ávu) a parní hrnec je přizpůsoben tak, e vypařená pára nepadá zpátky na potraviny, ale stéká do sběrné nádobky (z té je pak mono ávu odebrat a uvařit z ní omáčku či polévku) a tak jednotlivé druhy nenasáknou pachu, ale můe dělat vechno najednou. Chodím na diskuzi na Dámu, je tam spousta receptů na Nástěnce.
Vypadá takhle, vybrala jsem si tento, protoe má velké nádoby (kadá jedna pasuje ale na základnu a jdou poskládat do sebe kdy ho chce odloit))
tady maso ve ávě
tady unka zapečená s vejcem
tady hrnkový knedlík upařený v parním hrnci (dávka jako 4 normální hrnky)
Není tady
A tady knedlíky z parního hrnce, část mouky nahrazená moukou celozrnnou
Není tady
na řezu
Není tady
Sběrná nádobka - tam se shromaďuje odpařená voda, která jde poouít na ávu nebo polévku, nic nemůe přetéct - kdyby se naplnila a po vrch, tak jsou tam otvory a steče zase do odpařovacího spodku
sem se naleje voda a je tam topné těleso (= soptík ) ta sběrná nádobka se na to poloí a na to dá koe - jeden, dva nebo tři, podle toho co chce dělat
A tady paříme léky z bramborového těsta
a strouhankové knedlíky
Není tady
tento pařák má manuální časovač, ale jsou i s digitálním časovačem a takové, co mají funkci udrování hotové potravy v teplotě, a to tenhle nemá. Je jich straně moc na výběr, a vím e děvčata jsou spokojená i s levnými z akcí v supermarketech. Berou si je i na chatu, udělají v něm vechno naráz a nemusí pouívat sporák.
Není tady
No tak tohle je Bety teda jedinečná přehlídka skoro veho co parní hrnec umí,take mám zas o čem uvaovat.Dík i za tu značku hrnce,proč si kupovat něco noname,kdy tahle je tedy prověřená.
Není tady
Mě teda Bety vyloeně naladila. Přiznám se, e za kuchyňské sarapatičky utrácím docela ráda a o vaření v páře u uvauji docela dlouho. Jetě jsem se chtěla zeptat, jestli jsou i přímo recepty na vaření v páře? Vím, e se v tom dá asi udělat dost věcí ale chtěla bych vědět, jestli jsou někde napsány recepty.
Není tady
taurus napsal(a):
Mě teda Bety vyloeně naladila. Přiznám se, e za kuchyňské sarapatičky utrácím docela ráda a o vaření v páře u uvauji docela dlouho. Jetě jsem se chtěla zeptat, jestli jsou i přímo recepty na vaření v páře? Vím, e se v tom dá asi udělat dost věcí ale chtěla bych vědět, jestli jsou někde napsány recepty.
psala tady Bety e na foru Dáma je toho hodně.Taky mě tím naladila,u jsem o tom i něco slyela,tak kouknu na ty recepty,jestli by to bylo jedlé i pro nai rodinu.Nerada bych něco toti koupila a pak aby nám bebecha jen nepřekáela.Nestačím moc vařit,kolkrát jsme přes víkend někde na výletech a tak kdy vařím,tak přidou na řadu samé klasiky jako smaák,čína s hranolkama,apod.Líbí se mi to na ty brambory,vařením ve vodě prý přicházíme o hodně cenných vitamínků.
Není tady
U to na dámě studuju. Vypadá to fakt hodně dobře.
Není tady
čokoládový dort z PaHr
150g čokolády, 125g másla, 4 vejce, 100g cukru, 100g hrubé mouky. Vylote misku na rýi folii. Oddělte bílky od loutků. Nalehejte máslo se loutky a cukrem mezi tím si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Po vychladnutí nalijeme do těsta čokoládu, mouku a přidáme sníh z bílků. Nalijte do misky na rýi, povrch zakryjte folii a dejte do koíku a pařte 35-40 minut. Pomalu pak dort nechte vychladnout a vyklopte n podnos. Posypte jej kakaem a ml. mandlemi. Můete podávat s teplým pudinkem nebo viněmi.
JETĚ JSEM TO NEZKOUELA!!!
Není tady
na paření můete pouívat jakékoliv mikrovlnné misky a bezvadná je miska od zmrzliny Carte d Or a taky keramické mističky nebo porcelánové
Kdy se vám nechce čistit dno od ryby apod., je moné na něj dát pečící papír - to mám taky vychytávku z Dámy a u jsem to zkouela s knedlíkem, nahoře je to vidět
Upravil(a) Bety (26. 5. 2009 18:11)
Není tady
Bety napsal(a):
na paření můete pouívat jakékoliv mikrovlnné misky a bezvadná je miska od zmrzliny Carte d Or a taky keramické mističky nebo porcelánové
Kdy se vám nechce čistit dno od ryby apod., je moné na něj dát pečící papír - to mám taky vychytávku z Dámy a u jsem to zkouela s knedlíkem, nahoře je to vidět
Jak to myslí s těma mikrovlnýma miskama?Vdy ten tvůj paHr má nejmíň 3 velké mísy přeci.
A jetě dotaz - jsou ty nádoby parního hrnce ze skla?Pokud ano,dají se umývat v myčce,ne?Proč tedy čistit třeba to dno od ryby-se dá taky do myčky,ne?
Není tady