Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 9. 2006 10:04

radim
♥♥-----

Exekutor - prosím o radu!

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Bývalý kamarád na mě udělal podraz ohledně finanční částky a soud mu to schválil. Takže mu musím zaplatit tu částku + 8,75% nějaký úrok  a poplatek soudu 7.840,- Kč. Chtěl jsem se zeptat zda se to počítá tak, že ta částka * 8,75% z toho vznikne částka, kterou přičtu k dlužné částce? A chtěl jsem se zeptat zda je možné tu dlužnou částku splácet ve formě měsíčních splátek a kde a jak to zařídit. Jak to funguje kdyby přišel ke mně domů exekutor zda jde nějak zabránit tomu aby mi neodnesl moje věci? Třeba podepsat u toho exekutora papír, že s tím nesouhlasím atd.? Sice vlastním RD, ale kvůli hypotéce na něj má zástavní právo banka může mi vzít RD soud-exekutor když RD má mnohem větší cenu než je cena dluhu? Děkuji snad to není moc chaotické. Děkuji předem za odpovědi a za rady.

Není tady

#2 4. 9. 2006 11:59

radim
♥♥-----

Re: Exekutor - prosím o radu!

Prosím poraďte spěchá! Děkuji

Není tady

#3 5. 9. 2006 15:32

jsem.sva
♥♥♥♥♥--
Místo: Plzeň

Pokud je rozsudek pravomocný, každý exekutor se snaží částku vymoci. Pokud je exekuce na movitý a  nemovitý majetek, odnese ti z domu všechno cenné.

Není tady

#4 5. 9. 2006 17:03

šarik
Host

Úrok z prodlení vypočítáš dlužná částka/100*8,75 a výsledek přičteš k dlužné částce. Pokud budeš chtít splátky, budeš se muset domluvit s věřitelem a nejlépe dohodu o splátkách uzavřít písemně. Pokud k tobě dojde exekutor, tak bude záležet na jeho momentální náladě jestli ti něco zabaví nebo se s ním na něčem domluvíš. Pokud máš RD v zástavě, tak exekutor bez zřízení dalšího soudního zástavního práva ti ho nemůže zabavit. Nicméně exekutor může ze zákona ocenit tvůj majetek (RD) snížením až na 1/3 skutečné hodnoty a dále v dražbě může dát taky brutálně sníženou cenu.

#5 6. 9. 2006 10:05

radim
♥♥-----

jsem.sva napsal(a):

Pokud je rozsudek pravomocný, každý exekutor se snaží částku vymoci. Pokud je exekuce na movitý a  nemovitý majetek, odnese ti z domu všechno cenné.

Je pravomocné akorát ten platební příkaz o zaplacení dlužné částky + úrok až do zaplacení a byl jsem se ptát na soudě jak to udělat když na tu částku nemám finance. S ním se nemůžu nijak spojit jelikož mi nebere telefon a ani neodpovídá na e-maily asi má černé svědomí. Tak mi na soudě poradili abych napsala doporučený dopis a pokusil se s ním v něm domluvit na splácení a začít mu zatím posílat nějaké peníze na adresu aspoň., ale stejně prý mi nezaručí, že mi ten exekutor vezme věci. Zatím ho na mě ještě neposlal, tak uvidíme jestli se domluvíme na splácení.

Není tady

#6 6. 9. 2006 10:09

radim
♥♥-----

šarik napsal(a):

Úrok z prodlení vypočítáš dlužná částka/100*8,75 a výsledek přičteš k dlužné částce. Pokud budeš chtít splátky, budeš se muset domluvit s věřitelem a nejlépe dohodu o splátkách uzavřít písemně. Pokud k tobě dojde exekutor, tak bude záležet na jeho momentální náladě jestli ti něco zabaví nebo se s ním na něčem domluvíš. Pokud máš RD v zástavě, tak exekutor bez zřízení dalšího soudního zástavního práva ti ho nemůže zabavit. Nicméně exekutor může ze zákona ocenit tvůj majetek (RD) snížením až na 1/3 skutečné hodnoty a dále v dražbě může dát taky brutálně sníženou cenu.

Děkuji tak jsem si to spčítel správně. Napsal jsem věřitelovi dopis a pokusím se sním domluvit na splácení, aale zatím mi nezvedá ani telefon zřejmě má černé svědomí a moc dobře ví jak to vše bylo doopravdy. Myslím si, že kdybychom se domluvili na splácení tak by nemusel přijít ani exekutor a nemuseli by mi ani nic zabavit když bychom měli uzavřenou tu písemnou dohodu že? I kdyby mi snížil RD na 1/3 tak pořád to bude dělat o 200.000,- víc než je dlužná částka. Děkuji za rady a doufám, že když ke mně nebyl férový předtím, že bude aspoň nyní a dohodneme se jinak nevím co budu dělat.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí