29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Po rozvodu bydlíme s BM zatim společně v rod.domě,který jsme společně postavili.Jelikož mě vyhazuje neustále z horního patra,pro klid jsem se musel přestěhovat do bývalé dílny,která sousedí s garáží,je ve spodním patře a trošku si to tam upravit na spaní.Vydržel bych i to,že tam mám v zimě zimu,ale co se nedá už vydržet,je psychický teror z její strany.Již před rokem a půl podala žádost o vyrovnání majetku,ale chová se tak,abych vypadl z domu bez toho,že by mi něco vyplatila.
Pokud není doma a můžu si něco uvařit a náhodou nechám pánvici s olejem na sporáku,tak ji i s tou mastnotou najdu příští den v čistém prádle.Vyhazuje mi věci z ledničky,prohrabává moje osobní věci,z garaže se mi ztrácejí celkem drahé věci....Vyměnila zámek na domě a nechce mě pouštět domů-když zvoním,tak se příšerně řehtá na schodech a ted to došlo tak daleko,že jsem musel vykopnout sklo ve dveřích,abych se dostal domů.Nato ona zavolala policii a lhala jim,že jsem jí nechtěl dát polovinu částky za nový zámek a spoustu jiných výmluv.Tohle vše se většinou děje,když není doma ještě nezletilá dcera a i tu má perfektně zpracovanou.Syn s námi nebydlí,nepracuje,má dluhy a BM ho ještě v těch zlodějnách na můj účet podporuje.Snažil jsem se vše řešit v klidu kvůli dceři,aby nebyla svědkem těch ošklivých scén,ale já už opravdu nevím,co mám dělat.Nechci vypadnout z domu jen tak bez ničeho,neměl bych kde bydlet a nechat jí a jejímu příteli celý dům,to se mi teda nechce.
Na dceru platím pravidelně,platím v domě elektřinu a nepřispívá mi nikdo.Našel jsem si i známou,která mi občas uvaří jídlo,protože vzhledem k mému zaměstnání se přes týden nedá moc dlouho vystávat u sporáku a pokud ano,tak tam mám odepřený přístup.A i to BM vadí,že se o mě někdo stará a nejednou to vyházela vše z lednice.
Vše je údajně BM,na nic nemám nárok,musím spávat v garáži jako vyhnanec a i tu si musím zamykat,protože mi tam syn i BM chodí krást.
Je mi z toho všeho nanic,ale opravdu nevím,co se dá v takové situaci dělat.Moc vás prosím,poraďte mi někdo,třeba ABC je šikulka a poradila už spoustu lidem.Budu vděčný za jakoukoli schopnou radu,co by se s tím dalo dělat,protože než bude majetkové vyrovnánmí,tak to asi nevydržím.Nejhorší je,že na nic nemám svědky,celá její rodina je poštvaná proti mně.
Není tady
Lištičko, tak to je hrůza...BM bude pěkná svině, na tu musíš promyšleně, provokuje tě, abys udělal něco, čím by se tě pak rychle zbavila. Je to prekérní situace, ale určitě to chce radu právníka a ale jak se do lesa volá, tak se z něho i ozývá a ona evidentně vidí, že ti může ubližovat a nic se neděje ! Proto se to stupňuje.....čí byl dům původně, že si na něj dělá větší právo? Proč nemáš stejná práva v kuchyni? Proč sis je nevybojoval? Čí je lednice, že ti z ní vyhazuje věci? Vyhaž ji je také ! Je to peklo....to jo, ale z domu neodcházej ! Proč platíš el. sám? plať jen půl...a přiměřeně k tomu, co prosvítíš , nebo ji neplat vůbec ! ...třeba se to hne,.....nebo vám ji odpojí......nechej dceru, aby poznala, co je matka za svini ! Nebuď srab a řekni ji mezi čtyřma očima , jak si to představuješ, že neodejdeš a že se o to budeš rvát, případně jí řekni i něco ostřejšího, aby jí sklaplo, aby si tak moc nevyskakovala., třeba sem mrkne ABC, nebo někdo jiný šikovný a poradí !!! Hlavně něvěš hlavu a nejvíce bys BM naštval, kdybys dělal, jakože o nic nejde a vše řešil v klidu, i na ni jednou dojde ! My ženy už jsme takové, že když vidíme, že by se dalo někde něco urvat...tak za tím jdeme......uvidíš, že s námi to vydržíš !!!
Není tady
Lištičko, Vy jste jedním z tatínků a BM, kteří plní a trpí. Pokud to dovoluje Váš příjem, odstěhujte se a plaťte si podnájem. Jinak to odnesete na zdraví. Dcera se k Vám možná někdy "dostane", ale teď to nemá smysl lámat přes koleno.
Nechte veškeré služby odhlásit - jsou - li na Vaše jméno - na jméno manželky.
Buďte stejná "potvora" jako ona. Pořizujte důkazy o tom, jak Vám leje omastek do čistého prádla /fotky/, nahrejte na mobil nebo na jiné médium /skrytě/ její hysterické výstupy. U soudu jako když to najdete.
Soud jednou rozhodnout musí, Vy o svůj díl na domě nepřijdete. Nafoťte veškerý majetek, bude-li to možné, co v domě je, zkuste si k tomu pozvat svědka nebo i notáře, aby Vám to zdokumentovali a odsvědčili. Dokumenty o pořízení zřejmě nemáte, ale i ta fotodokumentace Vám jistě pomůže. Pokud máte k pořizovacím účtům, fakturám a záručním listům přístup - nafoťte je.
Na policii ČR nevěříte a ani se Vám nedivím, pomoc od ní nečekejte. Ale cokoli se Vám ztratí, tak nahlašte. Bude Vás to stát čas a nervy, ale vytrvejte. Protože v okamžiku, kdy "vypadnete" z domu, který jste stavěl, budete mít dost důkazů o tom, že obětí jste zřejmě Vy. A jí to bude otravovat život, ty výslechy, přestupková řízení......
Vaše BM je velká potvora a navíc to asi - dle Vašeho popisu - nemá v hlavě až tak v pořádku. Syna v jeho krádežích nepodporujte. A nezůstávejte tam za každou cenu. Ten dům budete asi muset stejně prodat, protože ani Vy a ani Vaše BM nebudete mít na vyplacení toho druhého.
Co se týká právní rady: jistě se tu najde někdo, kdo to podá patřičně na úrovni a pomůže Vám zorientovat se v situaci. I Vy můžete oslovit -nejlépe na doporučení známých s dobrou zkušeností - advokáta. Ale ten psychický teror, to za Vás nikdo nevyřeší. Jen to ublíží Vašemu zdraví. A bude se to zhoršovat.
Naplánujte, zdokumentujte jak nejlépe to půjde a zmizte jak pára nad hrncem. Nebojte, to je znejistí a rozhodí, ani možná netušíte jak.
Není tady
Co říká Maggie, je dobré...ale já bych dobrovolně sama neopouštěla dům....ona to může brát jako souhlas, že je všechno její ! Předtím, než by vzal roha, mít důkazy/foto,svědky.../ a jako muset z domu vypadnout.......
Není tady
...a co kdyby zašel p psychologovi, svěřil se, jaké má problémy a nechal tam předvolat i BM ?...aby se o tom vědělo !
Není tady
Aneri napsal(a):
...a co kdyby zašel p psychologovi, svěřil se, jaké má problémy a nechal tam předvolat i BM ?...aby se o tom vědělo !
Aneri, psycholog je lékař, ke kterému se dobrovolně dochází. Ten nemá kompetenci k tomu, aby si nechal předvolat do ordinace jakéhokoliv pacienta, nota bene proti jeho vůli:)
Jak to tak čtu, slyšela jsem o velice brutální metodě, zato velice účinné. Používají ji pouze lidé se silným žaludkem a pochybuji, že by toho byl Lištička schopen. Princip je jednoduchý - do doby, než se rozvede pronajmout svoji polovinu domu rusky hovořícím stavebním dělníkům a sám se uchýlit do podnájmu:cool:
Není tady
Aneri napsal(a):
Co říká Maggie, je dobré...ale já bych dobrovolně sama neopouštěla dům....ona to může brát jako souhlas, že je všechno její ! Předtím, než by vzal roha, mít důkazy/foto,svědky.../ a jako muset z domu vypadnout.......
Aneri, ale Lištička musí vědět nejlépe, jak to udělat. Nic mu přece nebrání odstěhovat svých pět švestek a teprve potom sehrát divadlo a násilném vyhazovu.....
Ale je rozdíl odejí z nájemního bytu a "opustit společnou domácnost" a tím, že odejdu ze "svého" domu, protože bydlím v garáži, ....což si před odchodem zdokumentuju.
Není tady
nooo, já si myslím, že Lištička moc neví a není rázný....já být na jeho místě, bych si poradila...on čeká od nás nějakou dobrou radu...asi to není takový hajzlík, když se před nějakou furií sklidil do garáže/nebo se nechal vyhodit/.......je to nedůstojné člověku a urážející , každý chlap by si to nenechal, líbit, třeba by přinejmenším své bývalé polovičce rozbil hubu a řekl, že spadla ze schodů.......
Není tady
Dnes mi bylo oznámeno,že jsem předvolán na přestupkovou komisi-údajně se BM ztratily peníze z kuchyně a já je měl ukrást!!!!Panebože,nedávno jsem našel peněženku s 2.500Kč,která patřila nějakému studentovi a vrátil jsem mu to,vživotě jsem nikomu nic nevzal.
To je opravdu k zbláznění,já neumím být "svině ",ani dětem jsem nikdy nic nevykládal o problémech mezi mnou a BM.Nechtěl jsem je do toho tahat.Ale ona neváhá očkovat děti proti mně,jen aby mě zavrhly a vykašlaly se na mne.
Nedá se s ní na ničem domluvit,vše měla předem promyšleno-vlastní falešné účtenky snad na všechno,její matka jí případně vše dosvědčí....Já už rodiče nemám,nemá mi kdo pomoci.Vám děkuji za příspěvky a prosím pište a já bych pak asi navštívil i toho advokáta.
to ANERI:je těžko bojovat o své místo doma,když za Vámi přijde dcera s pláčem,ať toho hádání a řevu oba dva necháte.Není maličká,pomalu bude dospívat,ale je velmi citlivá a mám ji hrozně moc rád.Bohužel,asi si ještě neumí udělat svůj názor a má v tom guláš.Nechová se ke mně (na rozdíl od syna )špatně,ale poslední dobou je vidět,že se mi vyhýbá a je velmi ovlivněna matkou.
BM dělá schválnosti-jdu třeba v kuchyni kolem ní a schválně do mě vrazí a zařve něco o impotentovi a zřejmě chce,abych jí vrazil,aby mě mohla udat.Nevěřili byste,co to stojí nervů,dělat,že jste v klidu,nevšímat si toho a pískat si třeba.Jsem si toho vědom,že provokuje,aby k něčemu došlo a ona mohla uhánět s dalším obviněním na policii.To je v tomto státě tak hrozné,že se člověk nikam nedovolá?
Není tady
Listicko : koukam, ze nejsem jedinej, kdo to ma doma slozity. Poslys par slov jak to mam doma ja - moje pani podala zadost o rozvod (bez padneho duvodu) a ocekavala, ze se seberu a odejdu, ji ze budu platit na deti + ji - konec koncu vydelavam (ona ne) a tak na to mam. Samozrejme ze dal budu platit hypoteku na barak, inkasa a vsechny sluzby (prece bych nechtel, aby detem vzala banka dum, nebo aby v zime mrzly, protoze jim odpoji topeni) ... a kdyz by nahodou moji pani nezbyly penize co dostala, tak ze bych jim preci dal - vzdyt mam deti rad a nenechal bych je trpet. Evidentne si nebyla schopna spocitat, kolik to vsechno dela dohromady a z ceho bych musel zit - resp. kolik tech soucasnych praci bych musel mit, abych to utahl. No a jelikoz jsem na podobne jeji natlaky neslysel a nereagoval, stal jsem se hroznou svini, hajzlem, parchantem a "dobe rozvodove jsem ji nepodrzel". Navic jsem se odmitl vystehovat z loznice - a ona, jelikoz si me priserne zhnusila holt musela chodit spat jinam (do obyvaku na gauc) - kdyz ji to tam prestalo bavit, tak zkousela me opet dostat z loznice (marne) - pak chodila spat k detem do pokojika, protoze v obyvaku se ji spalo spatne ... a pak to doslo jeste dal - zkratka ucinila kroky, ktere by v dusledku vedly k me naproste izolaci v loznici (mit tam veskere sve obleceni, praci, propriety k sermu atd....) a samozrejme aby se vyspala, tak ja bych musel v te loznici travit opravu cele noci bez moznosti vytahnout paty. To jsem razne zatrhl, takze pracovnu sice mam, ale pracovat v ni stejne nemohu, nebot spi ve vedlejsim pokoji - takze izolovany v loznici jsem, ale ne uplne - rozdil to neni velky, ale nenecham si ve "vlastnim" (az nastane situace, tak ji vyplatim) dome zprehazet vsechno jinak, nez jak to chci ja.
Moje pani take zkousi ruzne finty jak me primet k tomu, abych ji 'dal za vyucenou' - mnohokrat mne fyzicky napadla, hazela po me veci, pokousela se me nicit moje veci, kradeze penez v tom byly take ... a cela rada dalsich veci. Kazdej chlap by ji uz davno jednu vrazil ... ja jsem ale presvedcen o tom, ze zenu bije jen slaboch a hulvat - a navic to stejne dela jen proto, aby mohla okamzite zavolat policii ze ji doma biju - takhle tam jen vola ze ji psychicky tyram (tim ze neodejdu z domu a ze vubec domu chodim).
Samozrejme, ze si doma take sam varim, peru, zehlim, zasivam ...
Deti do toho zapleta take zdatne a vubec se nestiti ty veci delat pred nimi. Ja se snazim detem vynahradit vsechno stradani svym aktivnim pristupem a hrou s nimi. Prozatim to vychazi a neprichazim o ne. Jenze zena deti uz delsi dobu ockuje zpusobem "nesmis/nerikej/on by..." coz uz je tezsi a starsi dcerka (11) to dost dusledne dodrzuje, protoze "jinak bys mi hrozne ublizila". Na to jsem zatim kratky, ale je to jen otazka casu, nez z toho deti dostanu.
Ja jsem si vedl denik, kazdy den jsem si psal co jsem delal - abych mel jakes takes alibi jako kdy jsem prisel domu, jak jsem se podilel na peci o domacnost atp - bohuzel v okamziku, kdy jeji akce prekrocily unosnou (a do jiste miry i zakonnou) mez, jsem denik prestal psat, protoze kdyby se k nemu dostaly jednou deti, asi by ztratily o mamince veskere iluze a to ja bych nerad. Takze si jen vedu relativne presnou foto dokumentaci vsech prusvihu co kde spacha, nechavam si ucty od vseho, resp. 90% vseho platim kartou, aby o tom byl dukaz na miste, ktery nemuze ovlivnit ... a hlavne nenechavam si 'srat na hlavu', na domaci problemy nemyslim, soustredim se jen na deti a na to, ze v nasi rodine musi byt nekdo, kdo nedovoli, abychom klesli na dno (ekonomicky a moralne). Zatim se mi dari.
Take jednou podala na policii oznameni, ze se ji nekdo 'vloupal' do jednoho objektu co mela pronajaty a odnesl odtamtud slozku s dokumenty (samozrejme nenasilne) - a me uvedla jako mozneho pachatele, nebot vim, ze ona od toho objektu ma klice. Byl jsem podat normalne na policii vysvetleni a jelikoz jsem mel nahranou i jeji pamatnou vetu "Kdyz se nechces nechat rozvest a nic pro to nedelas, tak ja ti jeste ukazu, co je to rozvod" ... tak bylo po problemech. Odlozili to.
Jeji ciny se obraci proti ni, vsechny 3 deti sveril soud do me vychovy - konecne to mam cerne na bilem, jen cekam, ze se manzelka odvola a tak se nam to trochu prodlouzi.
Nevzdavej se. Jakmile se odstehujes, nebudes mit v dome na nic narok a neuvidis ani korunu. Doporucuju ti vratit se zpatky - na dum mas pravo, nech pro zmenu bydlet v dilne ji, ze si to ted na pul roku vymenite.
Není tady
Lištičko, nepíšeš, kolik let má dcera....Lukasova 11, ty děti jsou vnímavé, za chvíli jim nic neutajíte a ony si udělají samy obrázek a úsudek, kde je pravda, kdo byl z rodičů ten zlý, a jinak..., jsem z rozvedeného manželství, ale nás otec i s maminkou mlátil, žárlil, pil.....a já žila s tak hodným mužem a nakonec se z něho vyklubal alkoholik - také žádný med.......
Není tady
to ANERI:Dcera ma 15 let,studuje výběrové gymnázium a velice dobře se učí.Fantasticky jsme si rozuměli,ovšem chvíli po rozvodu to jakoby přestala být ona.V životě jsem na BM nenadával,neshazoval ji před dětmi a co ona ted dělá,je neúnosné.Aby byl i syn při BM,tak ona si vzala úvěr na jeho dluhy a ty splácí.Já jsem mu asi před rokem řekl,že je dospělý a pracuje,tak by měl rodičům přispívat na inkaso a stravu.Vysmál se i do očí a BM s ním.Z toho zase BM za několik týdnů po něm řvala,že jej zadarmo živit nebude.Pak šel bydlet ani nevím kde,vím jen,že to je v místě a domů chodí na jídlo a sprchu jen tehdy,když nejsme doma nebo já jsem v zaměstnání.
Lukáš si zřejmě uměl poradit,ale s mojí BM by to asi nešlo.Já mám chvílema pocit,že snad není normální a zůstává mi rozum stát nad tím,co dokáže.Žil jsem 20let s někým,koho vůbec neznám
Není tady
Lištičko - já tě chápu...ale dcera v 15let, ta už by měla vědět, co a jak, to musí poznat, asi tápe a neví, čí je, co se děje.....té bys měl říct pravdu, nebo je slepá ??? Myslím, že tvoje BM není docela normální, asi je nešťastná a nezvládá to, proto ty scény se synem, to je jenom jako, že to zvládají, evidentně spokojeni nejsou....ty bys měl vydržet a být nad věcí...říkej si, že může být ještě hůř a musíš vydržet, nenechat se vyprovokovat !!!
Není tady
Lištičko, lehce se nám to dívá na televizi na detektivky, kde vidíme, co lidé pro majetek dovedou a nebo na občanské judo .
Když se to stane nám, je to šok. To, co líčíš, to je bohužel menšinový standart v dnešní době, je toho moc. Určitá skupina lidí se vzhlédla v řešení siláků, ale zapomíná, že na každou válečnou lest se dá vymyslet protireakce a že
sviňárny se mohou obrátit i proti nim.
Tvoje BM, jen bojuje o dům. Ale neuvědomuje si, že i Ty, se jednou můžeš chovat přiměřeně, jejímu chování.
Je na tobě, zda jí ukážeš, že přestřelila a současně i dětem dáš příklad postoje člověka, který se umí postavit.
Klidně, statečně a s rozvahou. Ty sám určitě řešení najdeš.
Jem se s tím musíš vyrovnat, že musíš bojovat, nic jiného v tom není. Věřím, že ty sám, řešení najdeš nejlépe. Stačí chvíli poodejít a pak se na vše podívat znova. Uvidíš, co jsi předtím neviděl.
Nebo se můžeš sebrat a říct, je mi to jedno, začnu znova, někde jinde, na zelené louce a všeho se vzdej, zbav, dej jí to, aby si s tím již neměl nic společného. Ale nic mezitím není.
Není tady
No já nevím, spory o majetek trvají také šest let.....
Pokud jste dům pořídili společně během manželství, máte nárok na jeho polovinu.
Předpokládám, že jste se rozvedli proto, že spolu nejste schopni žít. Představa, že
stávající situace bude trvat dalších několik měsíců až let je jistě dost stresující.
Asi bych být na Vašem místě šetřila svůj duševní stav - našla bych si náhradní bydlení,
odstěhovala své věci (většina lidí v podobné situaci Vám potvrdí, že co si odnesete, to
Vám zůstane - pokud jste charakter budete to řešit kompromisem např. pračku necháte bývalé manželce a odvezete si televizi apod...), v majetkovém vypořádání
žádejte vyplacení Vašeho polovičního nároku.
Není tady
No, nepřečetla jsem si pozorně, že máš již známou.
To co napsala Kido, je rozumné.
Není tady