|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Oxi napsal(a):
Citam, citam ... Pandorra si tak blba alebo len nevies po slovensky? Pretoze ma uz stves, co blbe napisala Ivina aby si sa do nej navazala? Boli to len otazky, bez vedlajsich umyslov, normalne otazky, ale tebe to asi nedoxadza ... Staci si precitat ako si reagovala ... oooo najmudrejsia ... dalej sa navazaj do ludi a rob z toho svoju prednost, kazdeho nazyvaj uboziakom a chudakom ... rob to v svojej praci ale nie tu ...
Ktory deb..l teba urobil moderatorom ?!???
Oxi,
a kterypak nesika prave tobe slapl na kuri oko??? Nebo snad na neco jineho, ze tak hloupe rves???? Nebo ze by ti nekdo rozbil bryle a ty nevidis na pismenka??????
Není tady
Selima napsal(a):
faf napsal(a):
lelyla napsal(a):
faf...dělím muže na několik skupin...
1) ti co nemají sex s manželkou tak často jak by chtěli.....tady se to dá napravit vzájemným rozhovorem a tolerancí jedné i druhé strany
2) muži, co to zahýbání berou jako sport, a ti i kdyby měli sex v podobě modrého z nebe zahýbat vždy budou (Těch naštěstí asi není tak moc jako ad 1)Absolutne s tebou suhlasim, ja ich tiez tak rozdelujem. Ibaze s muzom zo skupiny č.2 by som si nikdy vazny vztah nezacala, to je to. Ak si ho niekto zacne a mysli si, ze si chlapa "predela", zaplati za svoju naivitu, bohuzial, no.....
Faf, závidím ti naivnú vieru, že chlapi zo skupiny č. 2 sú ľahko rozoznateľní ako napr. zlosynovia v naivných ázijských filmoch, majú čierne karatistické odevy a zlovestný úsmev Jacka Chana
V živote je väčšinou všetko vždy inak, ako sa zdá, milý Watson...
Jackie Chan nema zlovestny usmev.

Vazne Seli, tak potom su mozno nejake podkategorie tej druhej skupiny, neviem.... Ja som zatial vzdy natrafila iba na velmi priehladnych prelietavcov a neskocila im na lep. Ktovie, mozno napokon mam doma maskovaneho prelietavca, ale tak to potom fakt klobuk dolu, lebo to by bol od neho herecky vykon hodny Oscara. 
Ale je to vtipne, pretoze o oboch mojich doteraz vaznejsich partneroch som si zozaciatku tak trochu myslela, ze su prelietavci. Aspon okolie si to myslelo a ono sa z toho nakoniec vyklulo nieco ine. Ibaze by ma bol byvaly tych 7 rokov podvadzal, ale ak ano, tak by som sa na neho nemohla ani hnevat, lebo to potom robil velmi sikovne. 
Není tady
Oxi, tvoj postoj k dcerke ta cti. :-)
To uz co by muselo byt za rodica, keby zavrhol nebodaj svoje dieta kvoli novemu partnerovi, ale su aj taki, asi....
Není tady

TERCIA napsal(a):
No jo, Selimo, ale to je právě to, o čem píšu - říkáš, že Lalyla něco nezvládla... Jasně, máš pravdu. No a ty jsi se "z pomsty" - jak sama píšeš, dokázala scházet se ženatým mužem, zatímco jsi s ním byla v posteli, doma mu vařila manželka večeři... (tedy možná)
Jenom tohle tady rozebírám, nic víc - nedovolila bych si někoho odsuzovat, jde mi jen o rozebrání těch potojů a názorů, o ty důvody, proč na někoho syčíme a druhého bráníme... Jen mi jde o ten teoretický náhled na věc. Že do jednoho člověka se pustíme, protože se nám tu svěřil, že něco nezvládl, a sami si nepřipustíme, že jsme taky něco nezvládli... A teď ještě to posouzení času - Lalyla udělala (sice pozdě) jednorázovou věc - hodila dopis do schránky, ale... (já se vážně nechci dotknout, skutečně ne, vycházím jen z toho, co jsi popsala), Ty jsi se "mstila" déle, že jo, taky plánovitě....
To jen trošku rozpitvávám situace, samozřejmě se všecko může odehrávat jinak, než jak to tady stíháme po chvilkách napsat, a ledasčemu neporozumíme... že jo....
TERCIA, keď už ma čítaš, čítaj ma poriadne! Z "pomsty" som zahla SVOJJMU PRIATEĽOVI so slobodným mužom, zahla som len raz a keďže mi to neprinieslo očakávanú satisfakciu, skončila som to a vrátila sa k bývalému(vtedy ešte nebol bývalý) bez toho, aby sa niečo dozvedel... Ženáč nebol pomsta, ženáč bol jedna fáza môjho života po rozchode s B, dlhá, niekedy krásna a niekedy bolestná fáza, ktorú som postupne sama uzavrela bez toho, aby bolo niekomu ublížené. Mala svoj význam a veľa ma naučila, ale už by som sa k nej nerada vrátila. Netvrdím, že NIKDY, ale tíško dúfam, že snáď už teda nie... To je všetko a zdá sa, že už ti nemám čo napísať, lebo ty ani nie si schopná v zaujatosti sebou samou čítať poriadne moje písmenká. Môžem len dúfať, že aspoň nejaká iná žena si to prečíta a niečo jej to dá...
Upravil(a) Selima (7. 9. 2006 9:12)
Není tady

faf napsal(a):
Vazne Seli, tak potom su mozno nejake podkategorie tej druhej skupiny, neviem.... Ja som zatial vzdy natrafila iba na velmi priehladnych prelietavcov a neskocila im na lep. Ktovie, mozno napokon mam doma maskovaneho prelietavca, ale tak to potom fakt klobuk dolu, lebo to by bol od neho herecky vykon hodny Oscara.
Ale je to vtipne, pretoze o oboch mojich doteraz vaznejsich partneroch som si zozaciatku tak trochu myslela, ze su prelietavci. Aspon okolie si to myslelo a ono sa z toho nakoniec vyklulo nieco ine. Ibaze by ma bol byvaly tych 7 rokov podvadzal, ale ak ano, tak by som sa na neho nemohla ani hnevat, lebo to potom robil velmi sikovne.
Rozumej, alebo aspoň skús: Ja netvrdím, že TY také niečo musíš mať doma, ale keď napíšeš: "Ibaze s muzom zo skupiny č.2 by som si nikdy vazny vztah nezacala, to je to. Ak si ho niekto zacne a mysli si, ze si chlapa "predela", zaplati za svoju naivitu, bohuzial, no..." tak je to podľa mňa dosť naivné. So slovom NIKDY podľ a môjho názoru treba narábať trošku opatrnejšie, než sa to bežne robí. A mimochodom, si si ABSOLÚTNE(to je tuším tvoje obľúbené slovo spolu s NIKDY) istá, že ten ženáč, ktorého ti život priplietol a s ktorým si si asi nezačala(ale skoro, povedzme), nebol z kategórie č.2? Ja sa tiež SNAŽÍM vyhýbať mužom z druhej kategórie, ale nie je to vždy ľahké - to je všetko, čo som sa pokúsila vyjadriť. Želám ti čo najlepší život s terajším - alebo akýmkoľvek iným - partnerom a tiež to, aby ti tie nádherne radikálne názory vydržali čo najdlhšie
Bez teba by tá diskusia bola o hodne nudnejšia...
Upravil(a) Selima (7. 9. 2006 9:47)
Není tady
Selimo, nemusíš si házet popel na hlavu- život není o tom, že jsem morálně dokonale čistá a pak to vnucuju všem ostatním. Občas se každý dostaneme do situace, kdy víme, jak bychom to SPRÁVNÉ měli řešit, ale naše
instinkty(ne chtíč!) nás zavede na pomyslné křižovatce volby jinam.
Koukejte se na Desperate wiwes, tam je to krásně vidět- je to o nás všech. Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. A ženy, co působí navenek dokonale, co vevnitř jen hnijící rána s nevyřešenou minulostí, bolest a hněv.
Tercie, věř mi, nevíš, co se ti může stát a co uděláš. A měj se víc ráda, připadáš mi, jakoby ses za něco trestala.
Není tady
Oxi, výpady proti Pan ti nepomohou- chtěl jsi se zastat nebo někomu něco říct od plných plic?Pan je nezdvořilá a tvrdá, ale kolikrát má pravdu...A je dál než Tercie nebo Ivina. Taky se tam dostaneš,ale bude to chvilku trvat.
To ji neobhajuju, umí to sama dost dobře
.
Jen mám vás oba ráda, jste skvělí lidé a nemáte zapotřebí se urážet.
Není tady

Oxi, Oxi - že Tě to takhle v noci baví...
Už to nehul, když Ti to nedělá dobře... 
Pěkně se nám to tu včera rozmnožilo, jen co je pravda. Hanebný čin lelyly se mi taky vůbec nelíbí, co se vůbec má co plést do manželky svého milence? A TERCII poněkud nechápu, že takové věci obhajuje.. 

Není tady
Ahoj Regi,
všechno nejlepší k svátku
Není tady
klokan napsal(a):
Oxi, Oxi - že Tě to takhle v noci baví...
Už to nehul, když Ti to nedělá dobře...
ano, v noci ma to bavi 
a skutocne nehulim lebo mi to nerobi dobre 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady

Zdravím, Regi, gratulujem teda aj ja, neznalá českého kalendára
a chcem povedať, že tvoje príspevky zahrejú, ale občas schladia
trošku príliš rozhicované debaty... Ja si nesypem popol na halvu, lebo hlavne nemám pocit viny, hanby alebo akékoľvek sebaobvinňujúce pocity, len vysvetľujem stále dokola a asi už aj trápne... Chytrému napověz - a ja už trkám a trkám! 
Není tady
No, konečně zajímavá smršť.
Lleyla: fuj, bylo to po*né, ale velmi poučné - chtěly jsme přece vědět, kde jsou ty z druhého břehu.
Chovat se ušlechtile není problém, pokud se nic neděje. Ale když nám náš miláček láme kosti a ničí celý život, taky máme chuť udělat nějakou hnusárnu. A je jedno, komu. Nebo vlastně není. Takže nedostižný ideál každého dne by asi měl být: nedělej to, co nechceš, aby ti taky někdo proved.
Není tady
Jo, Betynko, vo tom to je.
Moc dík za gratulace, jsem tu asi jediná, co má nick=vlastní jméno 
Sel, to já vím, že nemusíš obhajovat svoje činy- jsi dospělá a zodpovídáš za jejich důsledky při plném vědomí a svědomí. Jen mi přišlo, že bilancovat a soudit svoje životní příběhy, zvlášť ty citové kotrmelce, je záležitost jen a jen tvoje, a přitom ji porovnáváš s činy druhých, stalo se to přeci někomu jinému s jinou povahou, v jiné situaci a konstelaci- a proto třeba Tercie nemůže ocenit, že jsi se "přiznala" ke vztahu se ženáčem.
Mluvila jsem na jiné diskusi o tom, jaká je moc pohádky nebo příběhu, který vysvětlí, proč se stalo to či ono. Jenže každý má k příběhu jiný výklad(vzpomeň si na naše soudnictví).
Pak nemá druhému smysl vysvětlovat dokola něco, co on vidí jinak, i kdyby sis pusu umluvila ;-).
A není to člověk hloupý a jednoduchý, jen má prostě jiný úhel pohledu.Třeba ho změní,protože přijme tvůj výklad (milenka ženáče), nebo ho nepřijme. To je jeho volba. Jinými slovy- jak jsi to řelka lapidárně:Chytrému napověz, hloupého trkni.
Není tady
faf napsal(a):
Oxi, tvoj postoj k dcerke ta cti. :-)
To uz co by muselo byt za rodica, keby zavrhol nebodaj svoje dieta kvoli novemu partnerovi, ale su aj taki, asi....
Ale faaaaaf, vobec ma to necti, je to presne tak, ako to ma byt. Rodic ma svoje dieta lubit a starat sa o neho. Vies, to sa mi presne stalo ... po 3 mesiacoch zrazu zacala byt moja dcera priatelke mierne na obtiaz, takze som upozornil, pockal, nic sa nedialo, tak som "si zbalil" a dal zbohom.
Upravil(a) Oxi (7. 9. 2006 11:31)
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady

Myslím, že srdce človeka je normálne také veľké, že sa doňho zmestia aj rodičia, aj deti, aj priatelia, aj partner/ka, prípadne aj pes... a všetkým je tam v ňom spolu dobre. Držím palce, Oxi, aby si našiel parťáčku, ktorá to bude mať podobne, a aby ste si navzájom dali zo svojich veľkorysých sŕdc to, čo potrebujete, a uzavreli do nich aj to okolie, čo k vám patrí...
Není tady
Selima napsal(a):
Myslím, že srdce človeka je normálne také veľké, že sa doňho zmestia aj rodičia, aj deti, aj priatelia, aj partner/ka, prípadne aj pes... a všetkým je tam v ňom spolu dobre. Držím palce, Oxi, aby si našiel parťáčku, ktorá to bude mať podobne, a aby ste si navzájom dali zo svojich veľkorysých sŕdc to, čo potrebujete, a uzavreli do nich aj to okolie, čo k vám patrí...
Dakujem 
takisto drzim palce, Oxi. :-) A chcela som sa ta opytat, co sa stalo s tou tvojou znamostou ( citala som to niekde na fore tusim Blanch, alebo tak ). Skoda, no....
Není tady
Selima napsal(a):
faf napsal(a):
Ale je to vtipne, pretoze o oboch mojich doteraz vaznejsich partneroch som si zozaciatku tak trochu myslela, ze su prelietavci. Aspon okolie si to myslelo a ono sa z toho nakoniec vyklulo nieco ine. Ibaze by ma bol byvaly tych 7 rokov podvadzal, ale ak ano, tak by som sa na neho nemohla ani hnevat, lebo to potom robil velmi sikovne.Rozumej, alebo aspoň skús: Ja netvrdím, že TY také niečo musíš mať doma, ale keď napíšeš: "Ibaze s muzom zo skupiny č.2 by som si nikdy vazny vztah nezacala, to je to. Ak si ho niekto zacne a mysli si, ze si chlapa "predela", zaplati za svoju naivitu, bohuzial, no..." tak je to podľa mňa dosť naivné. So slovom NIKDY podľ a môjho názoru treba narábať trošku opatrnejšie, než sa to bežne robí. A mimochodom, si si ABSOLÚTNE(to je tuším tvoje obľúbené slovo spolu s NIKDY) istá, že ten ženáč, ktorého ti život priplietol a s ktorým si si asi nezačala(ale skoro, povedzme), nebol z kategórie č.2? Ja sa tiež SNAŽÍM vyhýbať mužom z druhej kategórie, ale nie je to vždy ľahké - to je všetko, čo som sa pokúsila vyjadriť. Želám ti čo najlepší život s terajším - alebo akýmkoľvek iným - partnerom a tiež to, aby ti tie nádherne radikálne názory vydržali čo najdlhšie
Bez teba by tá diskusia bola o hodne nudnejšia...
Tak tu poslednu vetu budem brat ako kompliment, z ironie by som asi chytila depku. 
Seli, ak tie moje prispevky posobia radikalne a arogantne, tak to ma mrzi, vobec sa tak necitim, ked ich pisem. Nemyslim si, aka som ja neomylna a zasadova, alebo tak nieco. Len uz sa trochu poznam, viem co mi ublizuje a co ma trapi a tak si davam pozor, aby som zbytocne, kvoli vlastnej hluposti, alebo lahkovaznosti potom netrpela.
Zenac, ktoreho som spomenula, praveze patril do tej spominanej skupiny. pritahoval ma a mala som ho rada, ale nezalubila som sa, pretoze som sa ho najprv snazila pomaly spoznavat, kym sa mu akymkolvek sposobom "odovzdam", no a zistila som, ze to je clovek, ktory za to nestoji a jeho zeny mi bolo akurat tak luto, ale vazne luto, nie zlomyselne, pretoze to je zena o malo starsia odo mna a uz zabarikadovana vo vztahu, ktory jej okrem materialnych pozitiv nic uzasne neprinesie. A okrem deti, samozrejme...:-)
Naozaj som dost citliva a tak sa snazim sprvu nepustit ludi za ten svoj raci pancier, vyberam si, komu pootvorim dvere do "svojho srdca" ( pekne poeticke, nie?
)
Netvrdim, ze sa nemoze stat, ze cloveka zle odhadnem, ale je to menej pravdepodobne, ako keby so sa slepo a bezhlavo do niecoho vrhala. Podla mna ti prelietavci sa nevydrzia dlho pretvarovat, ich pociatocne mimikry sa rychlo rozpadnu... Aspon teda cerpam zo svojich doterajsich skusenosti, no. :-)
Není tady
faf napsal(a):
takisto drzim palce, Oxi. :-) A chcela som sa ta opytat, co sa stalo s tou tvojou znamostou ( citala som to niekde na fore tusim Blanch, alebo tak ). Skoda, no....
No, je to napisane tam vyssie ... Nieje to skoda, skoda by bolo keby som na to prisiel az o mnoho neskor. Neviem, ja som jej dceru mal velmi rad, aj mam, je to super zaba ... no, stava sa, zivot ide dalej. Ved to poznas, na svete je viac ako 3mld osob zenskeho pohlavia, ak vyhodim prilis stare a prilis mlade zostane mi cca 1mld, ked vyradim tie co by ma nechceli alebo by som ich nechcel ja ... bol by v tom cert ak by mi nezostalo aspon milion potencialnych superzien
Takze s optimizmom vpred hihi 
JO a za tie palce uprimne dakujem.
Upravil(a) Oxi (7. 9. 2006 12:30)
Oxi napsal(a):
faf napsal(a):
No, je to napisane tam vyssie ... Nieje to skoda, skoda by bolo keby som na to prisiel az o mnoho neskor. Neviem, ja som jej dceru mal velmi rad, aj mam, je to super zaba ... no, stava sa, zivot ide dalej. Ved to poznas, na svete je viac ako 3mld osob zenskeho pohlavia, ak vyhodim prilis stare a prilis mlade zostane mi cca 1mld, ked vyradim tie co by ma nechceli alebo by som ich nechcel ja ... bol by v tom cer ak by mi nezostalo aspon milion potencialnych superzien
Takze s optimizmom vpred hihi
JO a za tie palce uprimne dakujem.

Není tady
Tercie, musím se Pan zastat. Jsem tu už dlouho a vím, že má většinou pravdu. Nesídlí v ní zloba a pokud někoho " nakopne " pak proto, aby se sám nad sebou zamyslel a sám přišel na to, co je špatně. To, že píšeš, že je ti nad 40 ... to bych nečekala. Člověk už by mohl mít v tom věku trošku nadhled. Jsi jakási hrozně zahořklá ... nevím, co ti kdo provedl , ale cítím to z tebe. Víš, ona lelyla otevřela Pandořinu skřínku ..... a Pan sama ví, co je to za průšvih. Nejsmutnější na tom je, že ona sama to necítí jako SVůJ průšvih !!! Ono ji to smete a ona ani nebude tušit .... a bude si říkat : .....za co???? Já to totiž nechápu , jak může chtít ubližovat někomu celkem bezbrannému ? To tady totiž nikdo není schopen pochopit a ona se zlobí, že ji nikdo nechápe ..... ji, která nechtěla nechat žít v bludu maminu s dítětem ....

Není tady
Regi, BB,
dekuji vam, ale ja se opravdu umim branit sama. Tedy je-li cemu. Tady neni cemu, protoze Oxiho hulvatstvi mne nijak nezasahlo. Ja vim, ze kazdy z nas mame temnou stranku sve osobnosti. A taky vim, ze ja lidi umim "donutit", aby ji projevili. Pocitam s tim, proto se pak nemohu na nikoho zlobit, vim prece, co delam.
Chvili jsem jen premyslela, jakou vlastnost jsem to Oximu vlastne odzrcadlila, ze to neustal. Ja vim, ze ji mame oba, jen on se s ni na rozdil ode mne jeste nesrovnal. Ja totiz jak certik z krabicky nevyskakuji
nebo jen velmi sporadicky.
Nemyslim si taky, ze bych byla nezdvorila, nemohu za to, ze si mnozi jen pod vlivem prave zrcadleni domysleji i to, co jsem nerekla. Nemohu za to, ze lide jsou nechutne vztahovacni, chovaji se podle hesla: podle sebe, soudim tebe! Nu a jsou-li odhaleni, ztraceji nervy.... Pokud to nekdo vnima jako nezdvorillost, pak jsem nezdvorila.... ja vim, ze jsem mnohdy netaktni, takze vlastne nezdvorila... a vlastne mne to nijak netrapi, protoze vim, proc to tak je a naprosto pocitam s tim, ze mne kazdy muze poslat do haje presne tak, jak to udelal Oxi. Koneckoncu, ja se v hajich prochazim rada, horsi je to s nim... pro neho to asi neni haj, ale stale cerny les! Temnoty ve kterych stale bloudi....
Regi,
take preji vse nejlepsi k svatku 
Není tady
Pan ,děkuji.
Oxi je skvělý člověk, jen zatím hodně trpí,a proto kolem sebe kope.
Přiznám se, že mě to překvapilo. Je to jinak velmi kultivovaný člověk.
Není tady
Selimo,
děkuji Ti za kritiku mého čtení. Člověk si sám ledacos neuvědomí. Ani náhodou jsem si nesedla k PC, abych zrovna Tebe posuzovala či nedejbože odsuzovala... Prostě jsem si kromě jiných příspěvků i Tvůj příspěvek přečetla a napsala zase něco já - to se snad může , že ano... Aspoň tak jsem pochopila zdejší stránky - že se tu DEBATUJE - nikoliv odsuzuje, uráží, něčí otázky jsou nazývány hloupými... no jo , i to je život.
Myslím, že důležité je, že ses tady stejně jako ostatní mohla "vypsat" z myšlenek, pocitů, situací, o to tady jde - opravdu to pomáhá, že... Chápu Tě, neboj, sama vím, jak je život spletitý. Já jsem si sem nepřišla nijak poplakávat, protože si žiju dost dobře a setsakramentsky naplno
, jen jsem uvedla jako příklad, že - holt jsem si taky prožila své.
Psychologii studuji a vždycky mě zajímaly pocity druhých lidí - ale je pravda, že čím víc o tom všem člověk ví, tím víc se to zamotává
a poučky téměř neplatí a zdaleka nejsou aplikovatelné na veškeré situace - co člověk, to zdánlivě jiný a přitom ale stejný příběh, pouze s jiným řešením.
Hlavně, že jsi si vyjasnila, obhájila, zdůvodnila a že je Ti líp, každopádně držím palce. Jen mě tady trošku zklamalo to "vyjíždění" a "navážení" se některých lidí do ostatních, tyto stránky by asi chtěly víc rad anebo obecných názorů, ale ono to v té "živé" diskuzi asi nejde. Emocemi je to tu nabité
.
Tak ahoj, mějte se fajn.
Není tady
Regi,
ja o tom, co rikas nepochybuji
vsichni jsme skveli lide.... jen nekteri z nas na to zapomneli a protoze v "blatech" ztratili orientaci, zacinaji "zapadat". Znas mozna tu skvelou Crabatovu teorii 
Ta moje je porad stejna: kazdy trpi protoze chce a jen tak dlouho, jak chce......
A to je prave ta tragedie 
Není tady