|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Poradte. Dneska jsem si jej koupila, videla jsem jak ho "Kluci v akci" krajeli na tycinky a namaceli v dipu, ale me se syrovy moc nezda....tak co snim? Nemate nejaky dobry recept? A vite co ma v sobe za cenne vitaminy a latky??

Není tady
Tak určitě je nejkvalitnější ho jíst samostatný, my to tak pojídáme a chutná nám to, ale dám ho klidně i pod maso a je i tam dobrý....
Není tady
Aneri napsal(a):
Tak určitě je nejkvalitnější ho jíst samostatný, my to tak pojídáme a chutná nám to, ale dám ho klidně i pod maso a je i tam dobrý....
Fakt? Jako nakrajet na kousky a treba do salatu? Ok, zitra to vyzkousim....diky. Pokud mate dalsi zkusenosti, sem s nimi!!

Není tady
Tak do salátu rozhodně ano...ale my ho jen tak opláchneme a chroustáme .....http://www.foodlife.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=2091&Itemid=115 http://www.mineralfit.cz/mineralfit/cla … ameni.html ale když si ho zadáš do hledáčku, nyjdeš i jiné a zajímavé dobroty z něj........
Není tady
RECEPT TÝDNE "Šarmantní řapíkatý celer "
Autorem je vEruska
21.05.2006
Šarmantní řapíkatý celer než jej dáte zapéct
Na pultech zeleninových obchodů jste si možná všimli bohatých trsů zelenavých řapíků s listy nápadně podobnými nám známému celeru. Řapíkatý (nebo řapíkový) celer je vydařeným šlechtitelským kouskem, který nám rozšířil obzory využití celeru jako takového. Celer řapíkatý bělavou hlízu téměř nevytváří, zato produkuje křehké řapíky s celerovým aroma, které se konzumují syrové či krátce tepelně upravené.
Celer řapíkatý
Špetka zdraví
Listy celeru mají několikrát vyšší obsah vitaminů a 1,5x vyšší obsah minerálních látek než bulva. Mimořádně vysoký je zvláště obsah draslíku v listech - až 11x více než v bulvě.
Listy celeru jednoduše omyjte, otrhejte a usušte. Sušené listy pak využijte například do polévek či omáček.
Jak na něj
"Šarmantní řapíkatý celer" pro 2 osoby připravíte následujícím způsobem:
1 řapíkatý celer, 100 g sušených rajčat nakládaných v oleji, 5 lžic strouhaného sýra Gran Moravia, trocha mléka, 5 plátků sýra Madeland, 5 plátků uzeného eidamu, sůl, pepř
Šarmantní řapíkatý celer na talíři
Celer řádně očistěte a omyjte. Stonky poklaďte do zapékací mísy, posolte a opepřete.
Na celer rozmístěte sušená rajčata, zalijte trochou oleje, ve kterém jsou rajčata naložená, přisypte sýr Gran Moravia a dejte do horkovzdušné trouby na 200 stupňů Celsia na 20 minut zapékat.
Po 20 minutách přilijte trochu mléka a nahoru poklaďte plátky sýrů. Zapékejte ještě dalších 20 minut. Ozdobte půlkami cherry rajčat a ihned podávejte.
Aktualizováno ( 25.05.2006 )
Není tady
moc mi chutná : rozmačkat krabí tyčinky s jogurtem a taveným sýrem, nebo pomazánkovým máslem, nebo s trochou majolky (záleží co "mazacího" mám zrovna doma, jednou jsem kápla i dresink na salát), příp. dosolit, opepřit.
Řap. celer nakrájím na tyčinky, cca 2 minuty povařím a tyčinkama si pak nabírám ty krabí tyčinky .
Není tady
Zrovna před pár dny psala kamaráka recept s řapíkatým celerem, nemám to vyzkoušené, tak nevím...
Celer očistit, chvilku povařit v octové vodě, nakrájet na cca 5-7 cm kousky - smíchat s kuřecím masem, sýrem, bramborama a dát zapéct.
Napsala mi to jen takhle zjednodušeně, tak třeba z toho něco vymyslíte...
Není tady
Fiono - celer je celer - má specifickou vůni i chut, ale já už jen jak to vidím napsané myslím, že to může být dobré !!!
Není tady
Řapíkatý celer nakrájím na kostičky a podusím na másle nebo na oleji, pak přidám na zahuštění trojůhelník nebo dva taveného sýra a podávám s bramborem a popř. pečeným masem.
Není tady