Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 1. 9. 2006 23:38

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Artroskopie

Máte někdo zkušenost s plastikou kolenních vazů?Jak dlouho trvá rekonvalescence po operaci a jestli to pomůže.Já bych se měla objednat,ale pořád to odkládám.Mám strach,abych nepřišla o práci,když budu dlouho doma,ale mám někdy dost silné bolesti.Chodí se mi špatně,jezdím na kole,ale někdy mě to bolí i na kole.

Není tady

#2 3. 10. 2006 10:48

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Artroskopie

Ivčo a bereš na to nějaký prášky? Mně  nikdo nic nedoporučil.
Dokonce jsem kvůli těm bolestem šla i k jiný doktorce. Jen mi řekla, a beru Proenzi. Ale to není na bolest a stejně mi to nepomáhá....grater
Chvíli mi zabíral Celadrin, ale teď už ani to. usch
Chjo grater

Není tady

#3 7. 10. 2006 19:58

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Já mám na bolest Cox tral,ale taky mi to nepomáhá.Taky jsem měla Uno,ale po nich mám srajdu.Já jsem na pondělí objednaná do nemocnice na ortopedii.Mám dva rentgeny a doporučení na vyšetření ASK.Jdu do toho.U mě je totiž podezření,že mám poškozený meniskus a už od února s tím šmajdám.A co je tobě?

Není tady

#4 8. 10. 2006 9:42

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám artrozu, ale nemám jen špatný klouby, ale i nějakou díru v kosti, roll ....
Mmě pomůže jen operace, ale já se bojím grater
Poslední dobou to vypadá, že mi nic jinýho nezbyde a budu muset. grater
Takže na bolesti se cpu Ibalginama, ale to nejde pořád hmm
Tak mi pak dej prosím vědět, co s tebou, jo?
Držím palce pussa

Není tady

#5 9. 10. 2006 21:22

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

choisy,tak 19.10.jdu na operaci.V 7.00ráno nástup a druhý den domů s odvozem.Dostanu berličky a doma bych měla být maximálně 3 týdny.Dám Ti potom info.rock

Upravil(a) Ivča K. (9. 10. 2006 21:22)

Není tady

#6 16. 10. 2006 12:31

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Jé, Ivčo, tak na tebe budu myslet. Jen při představě mi zamrazí...brrrr, já nikdy nebyla v nemocnici (uk, uk) ......jen jednou, když mi byly tři a to jsem tam byla omylem a nechtěla jsem domů big_smilebig_smilebig_smile

Tak uvidíme.....budu ti držet ve čtvrtek palce, hlavně a ti to dobře dopadne a nic nebolí pussa

Není tady

#7 20. 10. 2006 16:58

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Ahojky,jsem po operaci,ale co mi přesně dělali mi přečte v pondělí můj ortoped z propouštěcí zprávy.Asi doktor v nemocnici neuměl číst nebo si zapomněl brejle.Četla jsem něco o toaletě chrupavek a něco z meniskama je to latinsky.Na pokoji jsem byla se dvouma chlapama.Člověk se ani neměl kde převlíknout a v noci jsem určitě chrápala.Zatím nesmím chodit bez berlí a ještě mě to bolí.večer leduju.Ráno mi v nemocnici vylezla teplota,tak jsem to honem sklepala,aby si mě tam ještě nenechali.Ve špitále má teplotu úplně každej.

Není tady

#8 20. 10. 2006 17:13

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Ivčo, no tak to je fofr, že už jsi doma smile
Tak ti přeju, a se ti to rychle hojí.....Já taky sem tam něco hledám, koukám na info a poptávám se.  Asi budu muset jít taky, je to děs, jak to někdy bolí. A ládovat se pořád práškama, to nejde skurt .......
Jenže já bych musela pře operací na tisíce vyšetření kvůli hjarta a to se bojím sad
Tak  pussa a je dobře a nebolí smile

Není tady

#9 20. 10. 2006 18:46

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

choysia napsal(a):

Ahoj Ivčo, no tak to je fofr, že už jsi doma smile
Tak ti přeju, a se ti to rychle hojí.....Já taky sem tam něco hledám, koukám na info a poptávám se.  Asi budu muset jít taky, je to děs, jak to někdy bolí. A ládovat se pořád práškama, to nejde skurt .......
Jenže já bych musela pře operací na tisíce vyšetření kvůli hjarta a to se bojím sad
Tak  pussa a je dobře a nebolí smile

Jestli nemůžeš mít narkózu kvůli srdci,tak tohle dělají i s lokálním umrtvením.Někdo dokonce sleduje s operatérem obrazovku,co mu dělají.Trvalo to všechno 14 minut a mám s každé strany kolena dírku s jedním stehem,jen aby prolezla kamerka a nástroje.Jsem zvědavá,co mi ještě dělali kromě toho čištění.Zatím to není nic moc,ale je to vlastně čerstvá rána.Zkus se na to zeptat.Holka si ze mě dělala srandu,prej mami,čí to sou fofrklacky?Moje berle.

Není tady

#10 21. 10. 2006 9:32

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Fofrklacky tummenuppgodlike
No, to teda nevím, kam by mi chtěli vrtat dirku, když to koleno mám i tak dirkatý roll ...bych byla za chvíli jak ementál.
Ale to lokální umrtvení, to by bylo něco pro mě, já bych se určitě chtěla dívat, jak se mi v tý noze šouraj. Není to nějaká úchylka, že ne? lol
Mně stačí, když chodím na trombo a berou mi krev, tak všechno musím vidět glorialollol
Díky za info smile

Není tady

#11 21. 10. 2006 10:52

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

choysia napsal(a):

Fofrklacky tummenuppgodlike
No, to teda nevím, kam by mi chtěli vrtat dirku, když to koleno mám i tak dirkatý roll ...bych byla za chvíli jak ementál.
Ale to lokální umrtvení, to by bylo něco pro mě, já bych se určitě chtěla dívat, jak se mi v tý noze šouraj. Není to nějaká úchylka, že ne? lol
Mně stačí, když chodím na trombo a berou mi krev, tak všechno musím vidět glorialollol
Díky za info smile

Já bych se teda zrovna dívat nemusela.Nejsi zdravotní sestra?Jinak dneska jsem fofrklacky zahodila do skříně a chodím sama jen se na tu nohu nadlehčuju,radši.Jinak mě po půl roce v noci nebolelo koleno ani když jsem se otáčela na druhý bok.Ráno jsem vlezla do vany a konečně jsem se pořádně osprchovala a smyla tu žlutou tinkturu s nohy.Ani jsem neměla problém vylézt z vany.Pokračuje to opravdu dobře.Já snad budu i normálně chodit. tummenupp
Oni si v tom koleni dirku najdou,neboj.Teď se asi pokusím něco uvařit.Ráno jsem tu i trochu poklízela,i když se rodinka snažila,já měsíc ležet,tak to tu nepoznám.usch

Upravil(a) Ivča K. (21. 10. 2006 10:53)

Není tady

#12 24. 10. 2006 12:32

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

choisy,tak jsem to asi trochu přehnala s tím odhozením berlí.Začlo mě to bolet,takže do konce měsíce je nesmím odložit a nemám ani vycházky.dál se uvidí.Nic se nemá uspěchat.

Není tady

#13 30. 10. 2006 17:36

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Ivčo, to je ale smůla. Já tu týden nebyla, tak až teď čtu, jak válčíš....No a jinak tě to nebolí? smile
Já beru asi 14 dní už vápník, šumivý tablety, od tý doby mě nebolí koleno. Možná je to jen placebo, ale aspoň nežeru paraleny.....lol
Teď jsem zkusila 2 dny "nevápníkovat" a včera večer jsem myslela, že mi ta noha odpadne bolestí roll , to je bordel...

Není tady

#14 31. 10. 2006 13:07

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

čao choisy

Tak já mám stehy venku,včera jsem odhodila berle,ale stejně jsem je nepoužívala.jen na kontrolu k doktorovi na cestu k autu a potom poslušně do ordinace aby doktor viděl.gloria
Dneska jsem šla už jen k obvodnímu a konečně jsem se dozvěděla,co jsem tam teda měla.Nikdo mi to přesně neřekl a o toaletě chrupavek nevím co si mám přestavit.
Takže jsem měla prasklý vnitřní meniskus a přetržený postranní vaz,takže mi vyndali úlomek chrupavky s menisku a začistili hrany a odřízli zbytky vazu a vyčistili.Ode dneška mám i vycházky a mám začít nohu běžně zatěžovat,ale už nikdy nebudu smět běhat,skákat a dlouho stát.(ani jedno z toho mi chybět nebude)Mám jezdit na kole(což dělám)a chodit plavat.Myslím,že tak 13.11.už nastoupím do práce.tummenupp

Není tady

#15 31. 10. 2006 14:18

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

No, Ivčo, to zní záhadně, co to s tebou dělali???? lol
Ale to já bych asi nemohla neběhat a neskákat. Mě těžko udržíš na jednom místě. A v práci většinou stojím. A už v krámě, nebo na recepci. A co na fotbale? Nebo lyže? Brusle?
To by byla moje http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm489_mal.gif

Tak a ty neodkládej berličky, ty podvodnice, a se ti to hojí...
smile smile smile

Není tady

#16 31. 10. 2006 16:15

Svas
♥♥♥♥♥--

Ivčo, prosím tě, ta bolest kolena začala postupně nebo najednou? Ptám se proto, že jsem se před více než 14 dny ráno probudila a strašně mě bolelo koleno. Večer nic a ráno hrůza. Jenže jsem 2 hodiny na to odlítala na služebku mimo republiku, na týden. Týden jsem tam pajdala, měla jsem i teplotu. Hned po návratu jsem se šla objednat na ortopedii a jako urgentní případ mě objednali za 10 dní, to bude teď v pátek. Taky mi poradili, co si mám koupit v lékárně - Aescin-Polpa a Voltaren tablety, funguje to, ale stopro to koleno ještě není. Na tu ortopedii se bojím.

Není tady

#17 1. 11. 2006 19:38

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Svas.
Já to měla poúrazový stav.Před 4a půl lety jsem ujela na ledu a natáhla jsem si vaz,potom to bylo dobrý.Letos v únoru jsem se v autobuse praštila do kolena a to mi praskl ten meniskus,jenže doktor mi pořád dával jen prášky proti bolesti.Sama jsem se objednala k ortopedovi a ten zkoušel nejdřív gelové injekce,které normálně lidem zaberou,ale mě nepomohli.Potom mi dvakrát tahali vodu z kolena a teď jsem byla na té artroskopii,při které mi zjistili ten prasklý meniskus.
U tebe to vypadá na něco jiného.Nemohla si na to koleno třeba nastydnout?Tomu se říká motorkářský koleno.Když to je takhle najednou a ještě s teplotama.Na ortopedii se nemᚠčeho bát.

Není tady

#18 1. 11. 2006 19:41

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

choysia napsal(a):

No, Ivčo, to zní záhadně, co to s tebou dělali???? lol
Ale to já bych asi nemohla neběhat a neskákat. Mě těžko udržíš na jednom místě. A v práci většinou stojím. A už v krámě, nebo na recepci. A co na fotbale? Nebo lyže? Brusle?
To by byla moje http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm489_mal.gif

Tak a ty neodkládej berličky, ty podvodnice, a se ti to hojí...
smile smile smile

Berle už mít nemusím heč.Ale ještě to trochu bolí.rock

Není tady

#19 2. 11. 2006 13:28

Svas
♥♥♥♥♥--

Ivčo, díky za odpověď, přeju ti, a se ti noha brzy uzdraví. Nevím, jestli mi koleno nastydlo nebo co se s ním stalo, ale vím, že mě to dneska hrozně bolí, už na to ty léky nefungujou. Zítra ráno jdu na tu ortopedii, tak uvidíme. Ale stejně se bojím, nemám ráda doktory, jenže co se dá dělat, samo se to asi nespraví.

Není tady

#20 2. 11. 2006 13:52

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Svas, to může být ""jenom"" chřipka roll ...
Já, když jí mám -to je tak půl roku v kuse- tak mě to bolí šíleně. A ta teplota, jak jsi k tomu psala. Snad tě to přejde smile

Ivčo tummenupp tak to je bomba...A dobrý??? Součástka je v pohodě? big_smile

Není tady

#21 2. 11. 2006 15:53

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Součástka ještě nic moc(myslelas koleno,já jinou nemám)Včera mi tam píchlo.Vykročila jsem si pěkně do kuchyně jak frajerka,že to zkusím jako bez kulhání a málem jsem si cvrkla do hader.takže zase pěkně pomalinku.grater
Svas,doktoři nekoušou.Někdy ani nechtějí říct,co Ti vlastně je.To si musíš potom podle zprávy hledat na internetu.butter

Není tady

#22 3. 11. 2006 10:34

Svas
♥♥♥♥♥--

Ahoj Ivčo a Choysí, byla jsem na ortopedii. Nevím nic, bude to asi (jaký asi? Já to chci vědět přesně) nějaký zánět, zřejmě šlach a úponů. Dostala jsem prášky proti bolesti, sice jsem říkala, že je jím třetí týden bez výsledků, nákolenku a kontrola ve středu. Pí doktorka tam měla kamarádku = neměla čas.
Koleno mě bolí jak blázen.

Není tady

#23 3. 11. 2006 23:02

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Svas napsal(a):

Ahoj Ivčo a Choysí, byla jsem na ortopedii. Nevím nic, bude to asi (jaký asi? Já to chci vědět přesně) nějaký zánět, zřejmě šlach a úponů. Dostala jsem prášky proti bolesti, sice jsem říkala, že je jím třetí týden bez výsledků, nákolenku a kontrola ve středu. Pí doktorka tam měla kamarádku = neměla čas.
Koleno mě bolí jak blázen.

Tak to je přesně ono.Já žrala prášky proti bolesti půl roku a chodila jsem s prasklým meniskem.
Pokud to je opravdu nějaký zánět,zkus obklady z tvarohu.Třeba na noc,celou kostku do hadru omotat a přes to ještě velký šátek.Švagrový to pomáhá.

Není tady

#24 4. 11. 2006 10:49

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj kolínka smile
Svas, Ivča má pravdu, o tom tvarohu taky vím. Kdysi jsem to zkoušela, ale mě to nepomáhá sad ...
Ale mám recepty na artrozu. Ještě jsem to nezkoušela, ale asi budu muset hmm
5 strožků česneku, 5 lžic nastrouhané rkve,  5 lžic kmínu, 1 litr vody, 1/2 litru lihu...Česnek, mrkev a kmín vaříme ve vodě 10 minut, Slijeme a přidáme líh. Uložíme do skleničky. Při artroze natíráme bolestivá místa.

Ty jo, já jsem ale sečtělá  http://animace.org/smiles3/original/G421712.gif

http://animace.org/smiles3/original/G422005.gif

Není tady

#25 4. 11. 2006 15:53

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

chois,teď jsem se nasmála.Já se lekla,že budu muset na hřbitov vykrádat hroby,abych si mohla nastrouhat kousek rakve. lol
A zatím to bylo mrkve. http://sirmi.ic.cz/mini/31.gif

Ten utrejch se maže na koleno,já nejdřív myslela,že se to chlastá! usch

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí