27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Máte někdo zkuenost s plastikou kolenních vazů?Jak dlouho trvá rekonvalescence po operaci a jestli to pomůe.Já bych se měla objednat,ale pořád to odkládám.Mám strach,abych nepřila o práci,kdy budu dlouho doma,ale mám někdy dost silné bolesti.Chodí se mi patně,jezdím na kole,ale někdy mě to bolí i na kole.
Není tady
Ivčo a bere na to nějaký práky? Mně nikdo nic nedoporučil.
Dokonce jsem kvůli těm bolestem la i k jiný doktorce. Jen mi řekla, a beru Proenzi. Ale to není na bolest a stejně mi to nepomáhá....
Chvíli mi zabíral Celadrin, ale teď u ani to.
Chjo
Není tady
Já mám na bolest Cox tral,ale taky mi to nepomáhá.Taky jsem měla Uno,ale po nich mám srajdu.Já jsem na pondělí objednaná do nemocnice na ortopedii.Mám dva rentgeny a doporučení na vyetření ASK.Jdu do toho.U mě je toti podezření,e mám pokozený meniskus a u od února s tím majdám.A co je tobě?
Není tady
Já mám artrozu, ale nemám jen patný klouby, ale i nějakou díru v kosti, ....
Mmě pomůe jen operace, ale já se bojím
Poslední dobou to vypadá, e mi nic jinýho nezbyde a budu muset.
Take na bolesti se cpu Ibalginama, ale to nejde pořád
Tak mi pak dej prosím vědět, co s tebou, jo?
Drím palce
Není tady
choisy,tak 19.10.jdu na operaci.V 7.00ráno nástup a druhý den domů s odvozem.Dostanu berličky a doma bych měla být maximálně 3 týdny.Dám Ti potom info.
Upravil(a) Ivča K. (9. 10. 2006 21:22)
Není tady
Jé, Ivčo, tak na tebe budu myslet. Jen při představě mi zamrazí...brrrr, já nikdy nebyla v nemocnici (uk, uk) ......jen jednou, kdy mi byly tři a to jsem tam byla omylem a nechtěla jsem domů
Tak uvidíme.....budu ti dret ve čtvrtek palce, hlavně a ti to dobře dopadne a nic nebolí
Není tady
Ahojky,jsem po operaci,ale co mi přesně dělali mi přečte v pondělí můj ortoped z propoutěcí zprávy.Asi doktor v nemocnici neuměl číst nebo si zapomněl brejle.Četla jsem něco o toaletě chrupavek a něco z meniskama je to latinsky.Na pokoji jsem byla se dvouma chlapama.Člověk se ani neměl kde převlíknout a v noci jsem určitě chrápala.Zatím nesmím chodit bez berlí a jetě mě to bolí.večer leduju.Ráno mi v nemocnici vylezla teplota,tak jsem to honem sklepala,aby si mě tam jetě nenechali.Ve pitále má teplotu úplně kadej.
Není tady
Ahoj Ivčo, no tak to je fofr, e u jsi doma
Tak ti přeju, a se ti to rychle hojí.....Já taky sem tam něco hledám, koukám na info a poptávám se. Asi budu muset jít taky, je to děs, jak to někdy bolí. A ládovat se pořád prákama, to nejde .......
Jene já bych musela pře operací na tisíce vyetření kvůli a to se bojím
Tak a je dobře a nebolí
Není tady
choysia napsal(a):
Ahoj Ivčo, no tak to je fofr, e u jsi doma
Tak ti přeju, a se ti to rychle hojí.....Já taky sem tam něco hledám, koukám na info a poptávám se. Asi budu muset jít taky, je to děs, jak to někdy bolí. A ládovat se pořád prákama, to nejde.......
Jene já bych musela pře operací na tisíce vyetření kvůlia to se bojím
Taka je dobře a nebolí
Jestli nemůe mít narkózu kvůli srdci,tak tohle dělají i s lokálním umrtvením.Někdo dokonce sleduje s operatérem obrazovku,co mu dělají.Trvalo to vechno 14 minut a mám s kadé strany kolena dírku s jedním stehem,jen aby prolezla kamerka a nástroje.Jsem zvědavá,co mi jetě dělali kromě toho čitění.Zatím to není nic moc,ale je to vlastně čerstvá rána.Zkus se na to zeptat.Holka si ze mě dělala srandu,prej mami,čí to sou fofrklacky?Moje berle.
Není tady
Fofrklacky
No, to teda nevím, kam by mi chtěli vrtat dirku, kdy to koleno mám i tak dirkatý ...bych byla za chvíli jak ementál.
Ale to lokální umrtvení, to by bylo něco pro mě, já bych se určitě chtěla dívat, jak se mi v tý noze ouraj. Není to nějaká úchylka, e ne?
Mně stačí, kdy chodím na trombo a berou mi krev, tak vechno musím vidět
Díky za info
Není tady
choysia napsal(a):
Fofrklacky
No, to teda nevím, kam by mi chtěli vrtat dirku, kdy to koleno mám i tak dirkatý...bych byla za chvíli jak ementál.
Ale to lokální umrtvení, to by bylo něco pro mě, já bych se určitě chtěla dívat, jak se mi v tý noze ouraj. Není to nějaká úchylka, e ne?
Mně stačí, kdy chodím na trombo a berou mi krev, tak vechno musím vidět
Díky za info
Já bych se teda zrovna dívat nemusela.Nejsi zdravotní sestra?Jinak dneska jsem fofrklacky zahodila do skříně a chodím sama jen se na tu nohu nadlehčuju,radi.Jinak mě po půl roce v noci nebolelo koleno ani kdy jsem se otáčela na druhý bok.Ráno jsem vlezla do vany a konečně jsem se pořádně osprchovala a smyla tu lutou tinkturu s nohy.Ani jsem neměla problém vylézt z vany.Pokračuje to opravdu dobře.Já snad budu i normálně chodit.
Oni si v tom koleni dirku najdou,neboj.Teď se asi pokusím něco uvařit.Ráno jsem tu i trochu poklízela,i kdy se rodinka snaila,já měsíc leet,tak to tu nepoznám.
Upravil(a) Ivča K. (21. 10. 2006 10:53)
Není tady
choisy,tak jsem to asi trochu přehnala s tím odhozením berlí.Začlo mě to bolet,take do konce měsíce je nesmím odloit a nemám ani vycházky.dál se uvidí.Nic se nemá uspěchat.
Není tady
Ivčo, to je ale smůla. Já tu týden nebyla, tak a teď čtu, jak válčí....No a jinak tě to nebolí?
Já beru asi 14 dní u vápník, umivý tablety, od tý doby mě nebolí koleno. Moná je to jen placebo, ale aspoň neeru paraleny.....
Teď jsem zkusila 2 dny "nevápníkovat" a včera večer jsem myslela, e mi ta noha odpadne bolestí , to je bordel...
Není tady
čao choisy
Tak já mám stehy venku,včera jsem odhodila berle,ale stejně jsem je nepouívala.jen na kontrolu k doktorovi na cestu k autu a potom posluně do ordinace aby doktor viděl.
Dneska jsem la u jen k obvodnímu a konečně jsem se dozvěděla,co jsem tam teda měla.Nikdo mi to přesně neřekl a o toaletě chrupavek nevím co si mám přestavit.
Take jsem měla prasklý vnitřní meniskus a přetrený postranní vaz,take mi vyndali úlomek chrupavky s menisku a začistili hrany a odřízli zbytky vazu a vyčistili.Ode dneka mám i vycházky a mám začít nohu běně zatěovat,ale u nikdy nebudu smět běhat,skákat a dlouho stát.(ani jedno z toho mi chybět nebude)Mám jezdit na kole(co dělám)a chodit plavat.Myslím,e tak 13.11.u nastoupím do práce.
Není tady
No, Ivčo, to zní záhadně, co to s tebou dělali????
Ale to já bych asi nemohla neběhat a neskákat. Mě těko udrí na jednom místě. A v práci větinou stojím. A u v krámě, nebo na recepci. A co na fotbale? Nebo lye? Brusle?
To by byla moje
Tak a ty neodkládej berličky, ty podvodnice, a se ti to hojí...
Není tady
Ivčo, prosím tě, ta bolest kolena začala postupně nebo najednou? Ptám se proto, e jsem se před více ne 14 dny ráno probudila a straně mě bolelo koleno. Večer nic a ráno hrůza. Jene jsem 2 hodiny na to odlítala na sluebku mimo republiku, na týden. Týden jsem tam pajdala, měla jsem i teplotu. Hned po návratu jsem se la objednat na ortopedii a jako urgentní případ mě objednali za 10 dní, to bude teď v pátek. Taky mi poradili, co si mám koupit v lékárně - Aescin-Polpa a Voltaren tablety, funguje to, ale stopro to koleno jetě není. Na tu ortopedii se bojím.
Není tady
Svas.
Já to měla poúrazový stav.Před 4a půl lety jsem ujela na ledu a natáhla jsem si vaz,potom to bylo dobrý.Letos v únoru jsem se v autobuse pratila do kolena a to mi praskl ten meniskus,jene doktor mi pořád dával jen práky proti bolesti.Sama jsem se objednala k ortopedovi a ten zkouel nejdřív gelové injekce,které normálně lidem zaberou,ale mě nepomohli.Potom mi dvakrát tahali vodu z kolena a teď jsem byla na té artroskopii,při které mi zjistili ten prasklý meniskus.
U tebe to vypadá na něco jiného.Nemohla si na to koleno třeba nastydnout?Tomu se říká motorkářský koleno.Kdy to je takhle najednou a jetě s teplotama.Na ortopedii se nemá čeho bát.
Není tady
choysia napsal(a):
No, Ivčo, to zní záhadně, co to s tebou dělali????
Ale to já bych asi nemohla neběhat a neskákat. Mě těko udrí na jednom místě. A v práci větinou stojím. A u v krámě, nebo na recepci. A co na fotbale? Nebo lye? Brusle?
To by byla moje http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm489_mal.gif
Tak a ty neodkládej berličky, ty podvodnice, a se ti to hojí...![]()
![]()
Berle u mít nemusím heč.Ale jetě to trochu bolí.
Není tady
Ivčo, díky za odpověď, přeju ti, a se ti noha brzy uzdraví. Nevím, jestli mi koleno nastydlo nebo co se s ním stalo, ale vím, e mě to dneska hrozně bolí, u na to ty léky nefungujou. Zítra ráno jdu na tu ortopedii, tak uvidíme. Ale stejně se bojím, nemám ráda doktory, jene co se dá dělat, samo se to asi nespraví.
Není tady
Svas, to můe být ""jenom"" chřipka ...
Já, kdy jí mám -to je tak půl roku v kuse- tak mě to bolí íleně. A ta teplota, jak jsi k tomu psala. Snad tě to přejde
Ivčo tak to je bomba...A dobrý??? Součástka je v pohodě?
Není tady
Součástka jetě nic moc(myslelas koleno,já jinou nemám)Včera mi tam píchlo.Vykročila jsem si pěkně do kuchyně jak frajerka,e to zkusím jako bez kulhání a málem jsem si cvrkla do hader.take zase pěkně pomalinku.
Svas,doktoři nekouou.Někdy ani nechtějí říct,co Ti vlastně je.To si musí potom podle zprávy hledat na internetu.
Není tady
Ahoj Ivčo a Choysí, byla jsem na ortopedii. Nevím nic, bude to asi (jaký asi? Já to chci vědět přesně) nějaký zánět, zřejmě lach a úponů. Dostala jsem práky proti bolesti, sice jsem říkala, e je jím třetí týden bez výsledků, nákolenku a kontrola ve středu. Pí doktorka tam měla kamarádku = neměla čas.
Koleno mě bolí jak blázen.
Není tady
Svas napsal(a):
Ahoj Ivčo a Choysí, byla jsem na ortopedii. Nevím nic, bude to asi (jaký asi? Já to chci vědět přesně) nějaký zánět, zřejmě lach a úponů. Dostala jsem práky proti bolesti, sice jsem říkala, e je jím třetí týden bez výsledků, nákolenku a kontrola ve středu. Pí doktorka tam měla kamarádku = neměla čas.
Koleno mě bolí jak blázen.
Tak to je přesně ono.Já rala práky proti bolesti půl roku a chodila jsem s prasklým meniskem.
Pokud to je opravdu nějaký zánět,zkus obklady z tvarohu.Třeba na noc,celou kostku do hadru omotat a přes to jetě velký átek.vagrový to pomáhá.
Není tady
Ahoj kolínka
Svas, Ivča má pravdu, o tom tvarohu taky vím. Kdysi jsem to zkouela, ale mě to nepomáhá ...
Ale mám recepty na artrozu. Jetě jsem to nezkouela, ale asi budu muset
5 stroků česneku, 5 lic nastrouhané rkve, 5 lic kmínu, 1 litr vody, 1/2 litru lihu...Česnek, mrkev a kmín vaříme ve vodě 10 minut, Slijeme a přidáme líh. Uloíme do skleničky. Při artroze natíráme bolestivá místa.
Ty jo, já jsem ale sečtělá
Není tady
chois,teď jsem se nasmála.Já se lekla,e budu muset na hřbitov vykrádat hroby,abych si mohla nastrouhat kousek rakve.
A zatím to bylo mrkve.
Ten utrejch se mae na koleno,já nejdřív myslela,e se to chlastá!
Není tady