|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dnes ráno jsem v kuchyni, předsíni i koupelně nalezla volně ložených asi deset igelitek salátových okurek. Vypadá to, že se mojí mamince její pěstitelské úsilí trochu vymklo z rukou
A to mám ještě nějaké v lednici od minulé návštěvy a včera jsem něco nahnilého:o vyhodila. Taky mám asi deset kilo rajčat, už mi trochu lezou krkem. Neznáte nějaký tip co s těmi dary rychle a ekonomicky provést? díky
Není tady
Simi já si krájím rajčata do mrazáku. Ale jinak můžeš udělat rajčatový salát a nebo šopský. A okurky volně krájej na talíř, ikdyž při tom množství co píšeš, že máš to bude docela okurkománie!!
Není tady
cilli okurky
2.5kilo okurek nakládaček nakrájím na koleča a prosolíme 3 lžícemi soli a necháme odležet.
1balíček chilli ,8 lžic poévkových cukru, 8 lžic pol. oleje,0.5litru
octa ,1 celý česek a smícháme,asi po 3 hodinch vše smíháme napěchujeme do menších slenic asi 20-30 minut sterilujeme
Není tady
Taky jsem zkoušela zavařit okurky podle "Lady ZP" nazvané brazilské okurky....koukni na to .Mám je ve sklenicích,ale zatím jsme je neochutnala.Taky vypadaly zajímavě.
Není tady
Já mám někde ještě jeden zajímavý recept, jsou to okurky jen postrouhané, dává se tam ocet a celé deko, zamíchá se to, jinak nic, do sklenic, přavázat, ale vydrží to až do vánoc....ale už jsem převrátila půl domácnosti a ne a ne najít...., neví někdo poměr??? Je to jednoduché, okurky se ihned zužitkují ....
Není tady
Díky moc, já vůbec nevěděla, že se dají sterilovat!
Není tady
Simino...a pravé znojemské okurky ve sladkokyselém nálevu - ty se také sterilují ! Ty jsi ještě mladá kuchařinka? I větší se dají nakrájet, je jedno, jestli kolečka, nebo podélně, přidat cibukly kousek, mrkvičku, slydkokyslý nálev a sterilovat 20 min. na 80 st. http://www.blesk.cz/Clanek35165.htm http://www.konzervace.info/okurky.htm a šupky, dupky, pěkně pracuj, a kdo nemá okurky, může si lehnout ! 
Není tady
Nikisko a to je ti 35 let a máš dítě ??? Nikdy jsi nejedla sterilované okurky ??? Ani v bramborovém salátu? Nikdy jste je doma neměli ?
Není tady