29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No vlhko mají rády třeba fialky.
Není tady
Do kouipelny můžeš dát rpstliny deštného pralesa co rostou pod stromy, ale pokud tam nebudeš trvale svítit a to ne jen žárovkou o běžném výkonu, ani ty ti tam nepůjdou.
Dopadíjí tam alespoň tři hodiny denně sluneční paprsky? Pokud ne, kašli na to a pořiď si umělé. Ona ta živá rostlina nějakou dobu bude projevovat pud sebezáchovy, ale pak bude chřadnout.
Pokud ti tam aspoň trochu občas zasvítí slunce a světlo je denní, ne umělé: ledviník, zelenec, scindapsus, philodendrony a spatyfillium ta i kvete ale není převislá, prostě kapradiny a liány, těmi nic nezkazíš. Neber v žádném případě kytky co mají barevné listy, ty jsou náročné na světlo a to ani bílé zbarvení. Pokud tam dopadá slunce aspoň k večeru, mohl by jít i střevíčník a dendrobium - orchideje.
Není tady
Někdo má dvě stejné kytky a mění je - tu z koupelny na čas do obýváku a pak zase naopak.
Není tady
Dělám to podobně, jak říká Bety,
mám v koupelně jednu kapradinu a jednu takovou kytku, které někdo říká blázen (protože roste jak blázen a jen z vody), ma podlouhlé nafialovělé listy porostlé chloupky a stačí si někde uštípnout koneček a ono to vyraší a dlouho to roste jen ve vodě. V hlíně se růst zpomalí, ale vydrží to cokoliv.
Do mé koupelny slunce nezasvítí a já svítím, jen když tam jsem. Přes den ale nechávám otevřené dveře směrem k velkému oknu v kuchyni (klasický panelákový byt).
Jo, ale přiznám se, s kytkama si povídám... (ale ony za to nemohou :-))
Není tady
Mi opravdu zdechne i pažitka, máme doma dost tmu a svítíme jen tehdy když jsme doma, takže bych děti začla nutit si povídat s kytkama
Není tady