Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 31. 8. 2006 14:35

dezy
♥♥♥♥♥♥-

lhůta pro vymáhání pohledávky

Dobrý den,
známá přestala podnikat před čtyřmi lety. Nevím, co vše bylo a co nebylo zaplaceno. Teď už by měla mít zaplaceno vše. Existuje nějaká lhůta po které už na ní nebudou moci vymáhat pohledávky? Předem děkuji za odpověď rodna

http://lb2f.lilypie.com/uFjfp1.png

http://lb4f.lilypie.com/bj1xp1.png

Není tady

#2 31. 8. 2006 15:11

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: lhůta pro vymáhání pohledávky

.......snad jedině po její smrti ! Jinak si každý své pohledávky hlídá....a dost nechápu, pokud má vše zaplaceno, kdo by měl co vymáhat ???

Není tady

#3 31. 8. 2006 15:38

dezy
♥♥♥♥♥♥-

ona si nevedla účetnictví sama a ani nevím, jak to s tou účetní měla. Jenom vím, že vždycky, když něco splatila, tak se pak ozval někdo další a ona zase platila někomu jinému a teď to doplatila a bojí se, že se zase něco vyvrbí. Měli obchod s potravinama a pokaždý se ozval jiný dodavatel. Někdo jí říkal, že po 5-ti letech už se vymáhat nemůžou. Tak jsem jí slíbila, že se tady zeptám smile

Není tady

#4 31. 8. 2006 16:11

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Mně by i docela zajímalo, jestli takové dluhy po smrti přechází na dospělé (dědící)potomky, nebo jestli to prostě smrtí dlužníka končí. Paní mi dluží přes 800tisíc a je jí kolem 55let. Zavázala se platit nedávno po 3 000Kč, což niksdy nemůže splatit, vzhledem k věku...

Není tady

#5 31. 8. 2006 16:23

dezy
♥♥♥♥♥♥-

já jsem zase takovej blázen, že sotva mi přijde složenka, tak to zaplatím. A moc nechápu lidi, kteří takhle dokážou žít bez placení, telefony platí na poslední upomínku apod. Pak to platí i penálema a strašně se diví

Není tady

#6 31. 8. 2006 17:10

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Dezy, tuším, že pokud jí nechodili upomínky (třeba chodili, ale nepřevzala poštu a pod.) tak po 4 letech má každý smůlu.  U soudu ti to po čtyřech letech také nevezmou k projednání, nezaplacenou pohledávku si nemůžeš po čtyřech letech odepisovat....  Ale stačí, že se někde během té doby podepsala a už se to zas prodlužuje.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#7 31. 8. 2006 18:02

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Nooo, Káčo...tak to nevím....ale já osobně si myslím, že pokud děti té tvé paní zdědí dluhy a ona nebude mít majetek ani v takové výši - můžou se dědictví vzdát, t.j. vzdají se třeba bytu a zařízení...aby nemuseli platit větší dluhy !!! Být tebou, tak na paní kleknu, at přitlačí i za cenu prodeje svých věcí !!!

Není tady

#8 31. 8. 2006 18:05

dezy
♥♥♥♥♥♥-

Frigo a nevíš, jestli je tato lhůta někde v zákoně?

Není tady

#9 31. 8. 2006 22:20

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

dezy napsal(a):

Frigo a nevíš, jestli je tato lhůta někde v zákoně?

V zákoně to je (obchodní zákoník), ale paragraf netuším...

Není tady

#10 1. 9. 2006 14:25

Lukas
♥♥♥----
Místo: Mělník

V obchodnim zakoniku jsou tusim 3 roky - do 3 let od splatnosti dluhu musi veritel podat zadost k soudu, jinak ma smulu. Jak je to potom s pripadnym prodluzovanim netusim - ale pokud prestala pred 4mi lety, tak ted uz po ni snad nikdo nic vymahat nemuze. Nevim ale jak je to s promlcenim dluhu na zdravotnim a socialnim (ale to predpokladam, ze ma v poradku)

Není tady

#11 2. 9. 2006 19:58

Lenka2
♥♥-----
Místo: Z. u Brna

Ne, ne dluhy se dědí. Přechází na potomky a příbuzné a pokud ti to nesplatí, tak zase na jejich děti a potomky. Takže Káča nemusí mít strach, snad se toho jednou dožije a když ne, přejde toto splácení na tvé děti. Káčo, zažádej u soudu o vyměření. Paní nechají životní minimum a zbytek půjde tobě. Můj známý to měl také tak. Podnikal a měl společníka, který ho o všechno obral a zdrhnul do zahraničí, na něho pak zbyly jen ty dluhy, které musel jako druhý majitel firmy splácet. Bylo toho zhruba za milion a tak mu při jeho později státním platu (18000,-) brali 11000,-. Já jsem na tom stejně, půjčila jsem 350000,- a splácí mi to po 3900,- měsíčně. Jenže jemu je 37 let, takže se nebojím, že to nesplatí. A mimoto dohodu podepsala i jeho manželka, takže pokud se rozvedou musí se o to podělit. Přeji hodně štěstí. Holka koukám, že ty už si taky zažila kde co.

Není tady

#12 2. 9. 2006 20:12

Káča
♥♥♥♥♥♥-

No jo, taky už jsem tady na tom světě 42 let.

Není tady

#13 3. 9. 2006 8:31

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Dědictví se mohou potomci vzdát. Pak nedědí nic, ani dluhy.

Není tady

#14 3. 9. 2006 9:18

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

No, právě...i já si to myslím....ale nevím, dle čeho, myslím, že je jedno, jestli zemřelý dluží státu, nebo osobě.....pokud dluhy přesahují majetek.. dědic se všeho vzdá.........já si myslím, že ani Káča se peněz nemusí dočkat !

Není tady

#15 3. 9. 2006 11:01

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Přesně jak píše Aneri. Káčo, má paní majetek? Já bych to řešila hned, obrátila bych se na soud a následně by byla exekuce.

Není tady

#16 3. 9. 2006 12:26

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Ale to už vše proběhlo-soud, soukromý exekutor a ten po roce a půl byl teprve nedávno ,,úspěšný"-dosáhl toho, že paní se zavázala platit 3000Kč měsíčně. Přitom má manžela, který pracuje v kamion.dopravě. Udajně nic nemají, obecní byt (domu a pak družst.bytu se zbavili, aby nemuseli o něj přijít, ale aby se zjistilo, kde ty peníze mají-to ne. Mají je prostě dobře zašité. Paní ukončila podnikání, jakmile zjistila, že je na ni podána exekuce... Prostě není žádná páka na takové rádoby podnikatele...

Není tady

#17 3. 9. 2006 12:26

x256987
Host

3lipy napsal(a):

Ahoj-Taky mám dotaz. Nájemce mi přestal platit nájemné za byt(včetně topení, elektřiny, plynu) s tím, že zruší Jstavební spoření a pak zaplatí. Nezrušil ho, jen pozastavil a dosud nezaplatil ani korunu. Jedná se o dosti vysokou částku.Díky

Toto je upraveno v občanském zákoníku. Studovali jsme ho, když jsme sepisovali nájemní smlouvu, a pamatuju si tolik, že zákon nájemníky dost chrání. Zkus založit samostatné téma, určitě se ti ozve někdo, kdo to ví přesně. Jakou smlouvu přesně máte?

Upravil(a) Judita (3. 9. 2006 12:26)

#18 4. 9. 2006 7:22

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

soukromí exekutoři jsou velmi rychlí a většinou úspěšní, ale dost drazí..
3Lipy - řeš to hned, spoj se s advokátem, který takovéhle záležitosti řeší, většinou mají spojení na úspěšné exekutory a jde to opravdu rychle. Nájemkyni bych asi velmi rychle vypakovala, ale pak už zas nebudeš mít jistotu, že z ní ještě něco dostaneš. (se mi to také přihodilo před lety taky, podepsal mi všechno že uhradí a od té doby o něm nevím..)

Není tady

#19 4. 9. 2006 9:09

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Frigo, přečti si ještě jednou můj příspěvek-soukromý exekutor nebyl schopný za rok a půl (vlastně už to budou dva roky) z paní nic dostat, ani zjistit, do všeho jsem ho musela ,,nutit". Takže nejsou rychlí!!!

Není tady

#20 4. 9. 2006 9:57

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Káčo - a nemáš dojem, že je soukromý exekutor domluvený s dlužnicí ??? Víš přece, že dnes jde VŠE !! Rychle najmi jiného !!!

Není tady

#21 4. 9. 2006 11:53

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Káčo, vybrala jsi špatně !

Není tady

#22 4. 9. 2006 13:39

radim
♥♥-----

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Bývalý kamarád na mě udělal podraz ohledně finanční částky a soud mu to schválil. Takže mu musím zaplatit tu částku + 8,75% nějaký úrok  a poplatek soudu 7.840,- Kč. Chtěl jsem se zeptat zda se to počítá tak, že ta částka * 8,75% z toho vznikne částka, kterou přičtu k dlužné částce? A chtěl jsem se zeptat zda je možné tu dlužnou částku splácet ve formě měsíčních splátek a kde a jak to zařídit. Jak to funguje kdyby přišel ke mně domů exekutor zda jde nějak zabránit tomu aby mi neodnesl moje věci? Třeba podepsat u toho exekutora papír, že s tím nesouhlasím atd.? Sice vlastním RD, ale kvůli hypotéce na něj má zástavní právo banka může mi vzít RD soud-exekutor když RD má mnohem větší cenu než je cena dluhu? Děkuji snad to není moc chaotické. Děkuji předem za odpovědi a za rady.

Není tady

#23 5. 9. 2006 17:32

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Aneri a Frigo-je to velmi známý exekutorský úřad (Tomáš Vrána), který má asi 100zaměstnanců (sídlí v Přerově) a prý je dost dobrý a rychlý. Ale výsledek u mé exekuce-skoro nulový. Jsem strašně nespokojená, jak s dlouhou dobou, tak se samotným vymáháním (do všeho je musím ,,cpát"). Je možné si stěžovat na průtahy a postup ,,mého" exekutora (který mi byl přidělen-je to celkem mladý kluk) jeho zaměstnavateli a žádat jiného?

Není tady

#24 5. 9. 2006 23:40

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Káčo - já bych se nechtěla veřejně vyjadřovat k přerovským úřadům, vím o nich své...!!!???Za peníze v Preze dům....... Asi neznáš přísloví, kdo maže, ten jede ! Já osobně bych se s ním spojila, řekla, že nejsem absolutně spokojená , ani bych nechtěla vědět už, co tomu jako bránilo, že zmohl tak málo....... že to předám jinému exekutorovi.... třeba na TO čeká....a jestli toho má moc, bude rád, že se tě zbaví.....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí