Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 15. 9. 2006 8:37

rogersova
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 510

Re: řízení auta

já mám řidičák už 9 let.Dělala jsem ho tehdy s nejlepší kamarádkou, vzájemně jsme si hlídaly děti.Nebýt jí,asi ho dodnes nemám,neodhodlala bych se sama.
Měli jsme tenkrát škodovku 120 tak jsem se nebála,že to někde odřu. Jezdila jsem dost,manžel mě chválil, že jezdím dobře.Pak jsme si pořídili Opel Astra v kombíku a nastal problém s parkováním.Neumím parkovat na zrcátka,vzadu byla černá fólie,takže jsem jezdění omezila na naučené trasy a do centra nejezdila vůbec, tam se parkuje blbě.Teď máme 2 roky Passata opět kombík (velké,drahé auto) a já když si představím,že mám někam jet, bolí mě břicho.Když se překonám a vyjedu, spadne to ze mně, ale stejně jezdím málo a v zimě vůbec.
Jsem ráda, že je nás takových víc...Kolikrát si nadávám,vím jak by mi to usnadnilo práci a ušetřilo čas.Člověk je najednou nezávislý.Asi bych potřebovala menší ojetý vůz.
Začínám se bát i jako spolujezdec.Když máme jet někam na dovolenou,radši bych nikam nejela,nemám ráda dlouhé trasy.Navíc vím,že mně čeká střídání za volantem v neznámém terénu a nezřídka  nad ránem,kdy je tma.Manžel totiž rád jezdí na noc.

Není tady

 

#27 15. 9. 2006 8:42

Áda1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 476

Re: řízení auta

Jo ještě jsem chtěla napsat, že je mi 30 let a jsem v té autoškole nejstarší je nás tam 15 a všichni mezi 18-20 lety


http://bd.lilypie.com/jgq2p2/.png

24.8. ultrazvuk viděny 2 srdíčka

Není tady

 

#28 15. 9. 2006 8:42

rogersova
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 510

Re: řízení auta

Áda1 napsal(a):

Ahoj, taky nemám řidíčák, taky se bojím aut, už dva roky se rozhoupávám, že si ho udělám, ale pořád zůstávalo u slov. Manžel naléhá, zaměstnavatel naléhá, i když auto v zaměstnání nepotřebuji. Kolikrát jsem jela tramvají a na křižovatkách koukala kdo řídí, většinou to bylo půl na půl chlapi i ženský, dřív nebylo ženskou za volantem vidět.............letos jsem dostala pecku do zad, manžel mi byl nevěrný, vyzradila jsem mu že to jeho sladké tajemství vím i já na začátku srpna............no a v září jsem se přihlásila na autoškolu, chtěla bych být samostatná na něm nezávislá, nevím co od něj můžu čekat příště, byla jsem tam podruhé, už na první hodině, po nás chtěli nahlásit jízdy, bohužel já ještě řídit nebudu nemám výpis z rejstříku trestů a bez toho se nedá řidit, ještě si tak 14 dní počkám, bohužel jsem si vybrala autoškolu, kde není žádné parkoviště nic, hned první jízdy jdeme do provozu. Ale nevadí, manžel mě učí řídit na parkovišti, takže už neěco umím..........neboj to zvládneš, jak říká moje kámoška, nemusíš být žádný drak, hlavně že dojedeš kam potřebuješ i kdyby jsi měla jet 30 km/h

jízdy na parkovišti jsou o ničem,leda se tam učit parkovat mezi kužely..Já také jela první jízdu na parkoviště, on mi vysvětlil pedály (to jsem už uměla).Řekl rozjeďte se,zastavte.Výborně,tak jedem a jeli jsme z Českých Budějovic na Hlubokou a zpátky.

Není tady

 

#29 15. 9. 2006 8:47

BLUE
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 5159

Re: řízení auta

Naprosto tě chápu - já mám řidičák už 8 let ale řídila jsme jen asi tak půl roku těsně po tom co jsme si ho udělala a od té doby jsem za volantem neseděla.  My teda ani auto nemáme a manže dokonce nemá ani řidičák, ale teď bychom ho chtěli koupit a já už se dopředu děsím toho že budu muset řídit. Nejsem a nikdy jsme nebyla dobrej řidič  a i vzhledem k tomu že bydlíme v centru Prahy tak z toho nejsem moc nadšená :-(
Každopádně asi to vyřeším tak, že budu jezdit občas s tátou nebo s bráchou abych se do toho trochu dostala


http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Mtaw.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Mtawp2.png
3010g a 52cm               3. roky   14,6kg/100cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/94Mh.jpghttp://lb1f.lilypie.com/94Mhp2.png    http://blue79.rajce.idnes.cz/     
3510g a 51cm               4.měsíc  6820g/66cm

Není tady

 

#30 15. 9. 2006 8:55

Anna9
♥♥-----
Registrovaný: 23. 6. 2006
Příspěvky: 49

Re: řízení auta

Leny, já jsem udělala řidičák na třetí pokus, pak nejezdila asi 7 let, manžel mi v tom strašně bránil, pak se něco zlomilo a já po těch 7 letech si zaplatila jízdy u dobré autoškoly. Stojí za to do toho investovat, moc mi to pomohlo překonat ten první strach. Samozřejmě že strach tady bude stále, ale menší a menší. Rozhodně to nevzdej, ta svoboda pohybu je úžasná. Nejdříve jsem jezdila pouze jednu tu stejnou trasu, v očích smrt, ale jela jsem. Pěkně pomalinku, nenechat se znervóznit. Dnes si už zajedu i o dost dál. Bylo by taky dobré, kdyby si někdo mohl k tobě sednout. Někdo kdo není nervák. A musím uznat, že teď už jezdím docela dobře, sice trochu je problém couvání, mám krávu auto a nějak si od té doby připadám jistější, možná drzejší a průbojnější. Když si vzpomenu, jak jsem táhla dvě nákupní tašky a dítě vlakem......... no, teď je to balzám, tak do toho!!!!

Není tady

 

#31 15. 9. 2006 18:39

x256987
Host

Re: řízení auta

Holky, fakt stojí za to si řidičák udělat a jezdit, i pro ten pocit, že jste překonaly své obavy a prostě jste to dokázaly! Mimochodem mojí skorotchýni bylo přes padesát, když šla do autoškoly, a zvládla ji.

 

#32 15. 9. 2006 18:53

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 1935
Web

Re: řízení auta

Judita napsal(a):

Holky, fakt stojí za to si řidičák udělat a jezdit, i pro ten pocit, že jste překonaly své obavy a prostě jste to dokázaly! Mimochodem mojí skorotchýni bylo přes padesát, když šla do autoškoly, a zvládla ji.

Ja ridicak mam, ale bojim se jezdit, ale strasne by mi to pomohlo , protoze mi to brani v tom , co bych vsechno mohla absolvovat, kdybych byla schopna se dopravit na misto urceni.Takhle bud vsechny aktivity musim vzdat nebo se porad nekoho doprosovat, jestli by mne vzal. Strasne mne to s.... Ted se odhodlavam k  dalsimu pokusu to jeste zkusit.

Není tady

 

#33 15. 9. 2006 19:01

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: řízení auta

Leny napsal(a):

Ahoj! Můžete mi prosím poradit, jak se zbavit strachu z řízení auta? Rozvedla jsem se, zůstala jsem s dětmi sama, řidičák i auto mám, ale sednout si do něho a někam ject je pro mě noční můra. Mám hrozný strach, že způsobím nějakou dopravní nehodu, strach o děti, že raději nechávám auto v garáži. Děti mi to vyčítají, byly na auto zvyklé.

Zapla si v autoškole pár kondičních jízd. Není to drahé a vrátí Tě to do toho, uvidíš


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#34 16. 9. 2006 17:39

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Registrovaný: 24. 8. 2006
Příspěvky: 6309
Web

Re: řízení auta

Jéje já nejsem sama. rock  Řidičák jsem sice udělala napoprvé ale jezdila jsem asi jen 3 měsíce pak byla zima a náledí, na to jsme si koupili náklaďák, tím jsem nejezdila vůbec a teď po 10 letech mě manžel nutí protože koupil nové auto ale velkou drahou "krávu". Fakt z toho mám hrůzu a silně uvažuju o tom, že si pořídím maličké autíčko nejlépe automat a pak snad budu jezdit lol vissla


************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

 

#35 16. 9. 2006 18:14

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: řízení auta

Já jsem se taky bála, hlavně po té, co jsem se s malou dcerou vybourala. Pak jsem asi 7 let nejezdila, ale strašně mě štvalo, že jsem závislá na manželovi. Takže jsem začala jezdit v noci. To ve městě skoro žádné auta nejsou a když jsem si trochu zvykla, tak už nebyl takový problém jezdit i ve dne.  tummenupp


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#36 16. 9. 2006 18:55

Kixi
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 146

Re: řízení auta

Leny, drzim pesti, to zvladnes!!! Ja jsem ridicak udelala napoprve, ale pak uz jsem 4 roky nejezdila vubec. Ted v srpnu jsem si koupila auto a zacal pro me tezky boj. Bydlime primo v centru Brna a znamena to pro me kazdodenni cesty ve velkem provozu. Nejprve ridil pritel, ale jelikoz mam praci 50km od Brna, nezbylo me nic jineho nez se vydat na cestu. Prvni dny jsem nemohla ani dospat, cekala me cesta pres centrum a pak, kdyz uz jsem byla za Brnem...celkem jsem se uklidnila...Takhle jsem jezdila 2 tydny a ted, asi po mesici muzu rict, ze uz se v klidu vyspim. Jsem sice nekdy lehce nervozni,ale jak kdy, v aute se neda nic moc predvidat a clovek musi byt neustale ve strehu. Proste to chce zahodit strach a JEZDIT. Ted se mi to mluvi, ale vim presne, co ted citis. Drzim ti mocmoc pesti!!!!!!!!!


http://img1.jurko.net/5725383.gif

Není tady

 

#37 16. 9. 2006 21:34

Lenuska
♥------
Registrovaný: 12. 9. 2006
Příspěvky: 11

Re: řízení auta

Ahojky holky , i já jsem na tom podobně, bude to rok co mám řidičák a připadám si nemožná!!!!! Jezdím cca 4 měsíce tak nějak pravidelně, to znamená když někam jedem, někdy třeba 14 dní ale nejedu, ale stále s přítelem, který se mě bojí pustit samotnou a ani já bych si netroufla... Jsem zmatkař, nervák, prostě mám všechny ty vlastnosti, který by řidič mít neměl.....  Holky, je tu některá z vás, která je taky zmatkař a nevěří si, nemá moc odhad a přesto se naučila jezdit...?? Já si prostě myslím,že na to fakt nemám... A nějaký parkování apod.  to už vůbec ne. Kamarádka mi říká, že dokud bude on sedět vedle mě, tak budu jezdit takhle,že musím sama a donutí mě to se soustředit a tak, ale já nevím, kdy tam neseděl, tak to prostě nezvládnu.... Zrovna dneska šel s kamarádama ven a chce přijet kolem půlnci a nemá se jak dostat domů, protože už nic nejede a tak moc ráda bych pro něj přijela, ale kvůli tomu musí přespat u kamaráda nebo pro něj přijede táta, kterej se bude divit, proč já pro něj nemohu přijet....
Prostě - když jedu s ním, je to tak nějak v pohodě, občas udělám nějakou blbost, ale pořád je to jízda jak v autoškole, nevím, pomalu se začínám smiřovat s tím, že jsem ten typ, který prostě nikdy nebude sám řídit auto:(


Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla. Tak jdi a žij.smile

Není tady

 

#38 17. 9. 2006 8:27

Kixi
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 146

Re: řízení auta

Lenuska napsal(a):

Ahojky holky , i já jsem na tom podobně, bude to rok co mám řidičák a připadám si nemožná!!!!! Jezdím cca 4 měsíce tak nějak pravidelně, to znamená když někam jedem, někdy třeba 14 dní ale nejedu, ale stále s přítelem, který se mě bojí pustit samotnou a ani já bych si netroufla... Jsem zmatkař, nervák, prostě mám všechny ty vlastnosti, který by řidič mít neměl.....  Holky, je tu některá z vás, která je taky zmatkař a nevěří si, nemá moc odhad a přesto se naučila jezdit...?? Já si prostě myslím,že na to fakt nemám... A nějaký parkování apod.  to už vůbec ne. Kamarádka mi říká, že dokud bude on sedět vedle mě, tak budu jezdit takhle,že musím sama a donutí mě to se soustředit a tak, ale já nevím, kdy tam neseděl, tak to prostě nezvládnu.... Zrovna dneska šel s kamarádama ven a chce přijet kolem půlnci a nemá se jak dostat domů, protože už nic nejede a tak moc ráda bych pro něj přijela, ale kvůli tomu musí přespat u kamaráda nebo pro něj přijede táta, kterej se bude divit, proč já pro něj nemohu přijet....
Prostě - když jedu s ním, je to tak nějak v pohodě, občas udělám nějakou blbost, ale pořád je to jízda jak v autoškole, nevím, pomalu se začínám smiřovat s tím, že jsem ten typ, který prostě nikdy nebude sám řídit auto:(

Klid Lenusko, ja jsem nervak a to poradnej, kdzy se mnou jede pritel, jsem protivna a delam chyby, kdyz jedu sama do prace, je to pohoda. Musis se odvazit jezdit sama.Uvidis ze to pujde!!!!!!!!!


http://img1.jurko.net/5725383.gif

Není tady

 

#39 17. 9. 2006 10:19

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: řízení auta

Jsou dvě možnosti: Buď je tenhle strach skutečně varováním, že nejsi dostatečně silná, abys auto používala coby řidička. Pak bude lépe najít si šoféra. Nebo si prostě jen tak dalece nevěříš a pak se s tím musíš poprat. Nějak mi uniklo, jak jsi jezdila předtím. Znám holky, které nejezdily a byly nuceny se za volant prostě posadit ze dne na den. Pak buď oprášily řidičáky nebo si ho prostě udělaly. Klepat se doma strachy či žádat o radu nic nevyřeší. Zapla si v autoškole pár kondičních jízd. Je to asi jediné východisko. Buď se přesvědčíš, že se jen bojíš, nebo že řízení nebude Tvá silná stránka. než přizabít děti a zmrzačit sebe, pak je lépe vyřešit věc jiným dopravním prostředkem. A ještě něco: úměrně s věkem roste i zodpovědnost. Asi jsi už v tom stadiu, že jí mᚠjako máma i jako člověk tolik, že Ti přerostla přes hlavu. Pána v autoškole si nech doporučit! Cholerik s Tebou nebude mít tu potřebnou trpělivost a možná v Tobě ty schopnosti, které třeba máš, utlumí...!

Není tady

 

#40 17. 9. 2006 10:44

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 18071

Re: řízení auta

Holky, všechno je to jen o zvyku. Řidičem se člověk nerodí, ale stává a to častým ježděním. S častým ježděním opadává i přehnaný strach. Každý ví, že řízení je nebezpečné, ale tzv. dobří řidiči jsou ti, co se myslí, že se nemůže nic stát, že jim se nehoda stát nemůže, páč jsou skvělí řidiči. Možná je to trochu přehnané, ale je to tak.

Takže jediné co pomůže je jezdit a jezdit, nic jiného.


Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

 

#41 17. 9. 2006 12:07

x256987
Host

Re: řízení auta

Znovu opakuju: jezdit, jezdit každý den a jezdit sama!!!  Nejsou v tom žádná kouzla, jen cvik. Jezdit po městě v noci nebo v sobotu odpoledne, kdy je vylidněno, zajet si na parkoviště k supermarketu a kroužit, couvat a zajíždět!!!

Jezdím rok a mám před sebou pár nepokořených vrcholů, jako je stokilometrová cesta k rodičům nebo dálnice, ale vím, že to jednou přijde a že to zvládnu. Vlastně nejbližší metou je pro mě cesta přes opravdu celé Brno do IKEA rodna

Při parkování už mě nicméně dokáže vytočit jediné: když před naším domem zrovna stojí nějaký taka s pětiletým synkem a říká Honzíku, pojď, podíváme se, jak bude paní parkovat... Dva páry mužských očí, to je na mě prozatím moc big_smile big_smile big_smile

 

#42 18. 9. 2006 14:05

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: řízení auta

Svas - no jo, vyhlásili mě za maskota autoškoly :-)). Ty první jízdy jsem neudělala kvůli nervozitě, tak jsem se klepala,že jsem nebyla schopná vůbec ničeho, policaj mě po pár metrech od volantu vyhodil a zbytek dojel instruktor. Při dalších pokusech jsem vždycky udělala nějakou blbost, prostě peklíčko...ale nakonec to dopadlo dobře a papíry mi daly, ale kolik mě ta kartička stála času a peněz :-)).  A taky trvalo dost dlouho, než jsem se dostala opravdu do pohody, kdy pro mě není událost týdne, když jedu autem nakoupit :-).

Není tady

 

#43 18. 9. 2006 14:12

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: řízení auta

Salome - automat má v Twingu moje maminka, do města je to geniální, na okresky taky dobrý, ale na dálnici už tedy nic moc. Má to jenom 1,1 motor a to v kombinaci s automatem je docela šílený, zrychlení to nemá žádný a na to že s tím někoho předjedeš v kopci rovnou zapomeň. Takže automat určitě je super, ale možná v lehce větším autě a se silnějším motorem.

Není tady

 

#44 16. 12. 2006 22:36

Xsara
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 12. 2006
Příspěvky: 1005

Re: řízení auta

Tak tohle znám. Měla jsem panický strach z řízení po autonehodě (dvě zrušená auta, ale díky bohu bez zranění).  Přestala jsem úplně jezdit a dva roky jsem ani nevycouvala z garáže. Naprosto Tě chápu, ty pocity jsou příšerný. Nakonec mi z toho pomohl táta. Byl úžasně trpělivý, dokopal mě k tomu, abych za ten volant sedla a jela. Vydali jsme se na výlet přes půl republiky, já projížděla každou zatáčku dvacetikilometrovou rychlostí, no děs! Když jsme se vrátili, já měla o 4 kg míň, ale ten strach byl o poznání menší.  Jednoduchý to teda nebylo, ale povedlo se.
Poradila bych Ti kondiční jízdy v autoškole, a hlavně, jak už ti tu někdo radil, nenechat se vystresovat od ostatních "řidičů", kteří s radostí na každého začátečníka troubí, klepou na čelo apod.
To je jejich nedostatek inteligence a ne Tvůj problém.
Určitě to zkus, dokážeš to! Moc držím palce!tummenupp


Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

 

#45 16. 12. 2006 22:55

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Registrovaný: 24. 8. 2006
Příspěvky: 6309
Web

Re: řízení auta

No holky nevím já si zatím pro jistotu pořídila nové kolo lollollol


************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

 

#46 17. 12. 2006 9:25

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 7347

Re: řízení auta

ja som si myslela že vodičák si asi nikdy neurobím. odmala som sa bála sedie na žavej strane v aute, v autobuse. to že ma míňali autá v takej rýchlosti ma proste desilo.na vodičák som sa prihlásila keď som mala 20 z jediného prostého aj keď vlastne blbého dôvodu.mne sa páčili ženy za volantom. sestra, kamošky... ako sedia, ruku na volante, druhú na riadiacej páke, tá samozrejmos s akou preradzovali. dobre to vyzeralo big_smile pred prvou jazdou som mala taký strašný strach, som si uvedomila že budem sedie na žavej strane, autá pôjdu popri mne. ale zvládla som to a odvtedy šoférovanie milujem. teraz ja vyzerám dobre s rukou na volante a druhou na páke a preradzujem rýchlosti big_smile
strach sa proste musí rázne prekona. ale pavúka nechytím big_smile


Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

 

#47 17. 12. 2006 10:30

x256987
Host

Re: řízení auta

Když se tohle téma znovu objevilo, doplňuju, že velký městský okruh už zvládám a po dálnici už jsem se taky projela - a to mi ještě v tom září připadalo opravdu těžké. Zkrátka: vytyčit si svou vlastní metu (pro někoho to může být hodinka kroužení po poloprázdném parkovišti), nebát se a jít do toho! Držím pěsti!!!

 

#48 17. 12. 2006 13:09

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 3756

Re: řízení auta

Poslušně hlásím že jsem projela napříč Brnem, i když s pomocí malého podvodu, vyrazila jsem v šest ráno - provoz nebyl žádný, ale příště už se nebudu bát ani zua dne - třeba big_smile


Mája

Není tady

 

#49 18. 12. 2006 7:29

Áda1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 8. 2006
Příspěvky: 476

Re: řízení auta

Psala jsem sem 15.9. že nemám řidičák, tak hlásím, že už ho mám a je to vše v pohodě, už se nebojím


http://bd.lilypie.com/jgq2p2/.png

24.8. ultrazvuk viděny 2 srdíčka

Není tady

 

#50 18. 12. 2006 9:42

Nick3594
Host

Re: řízení auta

Milá Leny, z vlastní zkušenosti mohu poradit jen toto: jezdit sama, aby tě nikdo nestresoval a tak postupně, tím, že získᚠjistotu, zaženeš i všechny strachy. Radily posadit na zadní sedačku a požádat je, aby byli zticha. Nepomůže-li, dělám to dost drsně, ale zabírá: Upozorním ústně, neradit! Nezabírá? Varuji - žlutá karta. Nezabírá? Zastavím a pasažéra vysadím - červená karta. Odjedu pryč a dle podmínek se pak pro něj vrátím nebo ne. Výborná metoda, osvědčená, zaručuji ti, že dotyčný již pak ani nepípne...... smile

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů