Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 30. 8. 2006 14:33

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

řízení auta

Leny napsal(a):

Ahoj! Můžete mi prosím poradit, jak se zbavit strachu z řízení auta? Rozvedla jsem se, zůstala jsem s dětmi sama, řidičák i auto mám, ale sednout si do něho a někam ject je pro mě noční můra. Mám hrozný strach, že způsobím nějakou dopravní nehodu, strach o děti, že raději nechávám auto v garáži. Děti mi to vyčítají, byly na auto zvyklé.

A máš v okolí někoho, kdo řídí? Mohli byste zkraje jezdit společně. když se tak bojíš, nejezdi hned s dětmi, zkus řídit a nechat si radit, ta osoba Ti jistě dodá klid. Nebo kondiční jízdy v Autoškole. Ale raději bych zkusila někoho známého a nevtrhnout hned do centra velkoměsta. Vždycky to chce jistotu. Tu nabydeš jen tím, že jezdit začneš a budeš. A k tomu Ti pomůže nějaký dobrý řidič, nemusí to být ani chlap a když, tak hlavně ne nějaký startovací, spíš klidnější povahu. A nebo nějakou šikovnou ženskou.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#2 30. 8. 2006 14:40

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Re: řízení auta

Leny napsal(a):

Ahoj! Můžete mi prosím poradit, jak se zbavit strachu z řízení auta? Rozvedla jsem se, zůstala jsem s dětmi sama, řidičák i auto mám, ale sednout si do něho a někam ject je pro mě noční můra. Mám hrozný strach, že způsobím nějakou dopravní nehodu, strach o děti, že raději nechávám auto v garáži. Děti mi to vyčítají, byly na auto zvyklé.

Zkus nejakeho kamarada / chlapa, ale vlastne to muze byt i kamoska co ma rizeni v malicku/ a jedte jen nekam kousek,zvetsuj vzdalenosti.Tak se ted snazi "rozjedzit" moje skoro svagrova yikes)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#3 30. 8. 2006 14:45

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

A hlavně, dodržuj pravidla, jezdi si tak rychle, jak se cítíš jistá a V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SE NENECH STRESOVAT OSTATNÍMI ŘIDIČI A AUTY. A´t si klidně myslí, že zdržuješ a podobně. V podstatě je třeba zvládnout technicky vozidlo, protože pak máš čas na to hlídat si ty ostatní kolem. Prostě nic neuspěchat. uvidíš, jak to půjde, neboj se toho! Hlavně jezdi. neexistuje jiný recept. prostě jezdit, jezdit, jezdit. Napřed zaběhané trasy, až naroste jistota, tak se sama budeš pouštět dál a bude se Ti to moc líbit pussa

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#4 30. 8. 2006 14:46

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Leny napsal(a):

Ja som bola na tom podobne a aj moje kamarátky. Je normálne mať strach z jazdenia. Hlavne, keď si mala dlhú pauzu. Ja som to riešila dvomi kondičnými jazdami. Inštruktor mi povedal, že jazdím dobre a že ma už nemá čo naučiť, mám jednoducho jazdiť. Potom ma moja kamarátka vyzvala, že ideme jazdiť, nasáčkovala mi do auta dve deti, bolo tam aj moja a išli sme. Triasla som sa ako osika, ale zvládla som to. Stále mi dodávala odvahu, to som potrebovala. Ešte tri mesiace trvalo, kým som prestala mať asi už dve hodiny pred jazdou bolenie brucha a hnačku. Vždy som si pred jazdou v mysli prešla cestu a aj som si predstavila, kde zaparkujem. A podarilo sa! Teraz jazdím aj na dlhšie cesty a je to v pohode. Nie je hrdinstvo nemať strach, ale strach mať a aj tak urobiť, čo je treba!
Veľa najazdených beznehodových kilomentrov želám. pussa

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#5 30. 8. 2006 14:57

x256987
Host

Leny, co bys na to neměla. Jen je potřeba jezdit opravdu každý den aspoň pár kilometrů. Já jsem si dělala řidičák před dvěma lety, pak jsem rok nejezdila a potom jsem dostala auto. Zaplatila jsem si pár kondiček v autoškole, přítele jsem do toho nechtěla tahat, protože už vím, že když ho mám vedle sebe, jedu jako debil, protože mám z předchozích let zafixované, že on je řidič a já spolujezdec. První samostatná cesta byla velký adrenalin, i ta druhá, třetí, třicátá... První tři měsíce stačilo dva dny neřídit, abych si připadala zase jako totální začátečník. Opravdu bezpečně jsem se začala cítit po půl roce, to už ve mně klíčky v ruce nevyvolávaly vůbec žádné pocity. A za dalších pár týdnů jsem se začala směle pouštět do objevování nových tras...

Možná to chce prostě jen vydržet. Možná máš v podvědomí nějaký blok s autem, pak bych ti doporučila kineziologii.

#6 30. 8. 2006 14:57

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Leny napsal(a):

No to jsem už několikrát zkoušela.Vždycky když jsem věděla, že budu jezdit, noc před tím už jsem nespala, za volantem se klepu - a nakonec to vzdám. Snažila jsem se naučit alespoň trasy školka, škola, obchod, ale nějak asi na to nemám

A čeho se bojíš?

Není tady

#7 30. 8. 2006 15:00

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Leny napsal(a):

No to jsem už několikrát zkoušela.Vždycky když jsem věděla, že budu jezdit, noc před tím už jsem nespala, za volantem se klepu - a nakonec to vzdám. Snažila jsem se naučit alespoň trasy školka, škola, obchod, ale nějak asi na to nemám

A na čo myslíš, keď sa klepeš za volantom? Možno si celá rozhádzaná z rozvodu a máš nízke sebavedomie. Možno aj vďaka tomu si neveríš, že to zvládneš..... Ak je to tak, tak ti rozumiem. Ja som tieš opätovne začala jazdiť až po rozvode. Ale dala som si načas. Asi dva mesiace som mala auto a stále som sa na to necítila. Až tá kamarátka ma donútila... A potom som si tvrdohlavo povedala, že toto zvládnem. Určite mi pomohlo aj to, že ma manžel deptal, čo i len pri malinkej chybičke, preto som sa raz nahnevala a povedala som si, že s ním a vedľa neho jazdiť nebudem. A potom sa mi do tváre vysmieval, že ja v živote jazdiť nebudem..... Preto som si povedala, že ten svoj strach musím prekonať! Nie som o nič horšia než on a ostatní, ktorí jazdia!
Skús si uvedomiť ako ti auto uľahčí život s nákupmi, deťmi, atď. Ušetríš kopec času, ktorý budeš môcť využiť pre seba a svoje deti. Daj si čas, nesil to. Možno sa raz ráno zobudíš a povieš si, že idem do toho.....a budeš na seba pyšná a hrdá! godlike

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#8 30. 8. 2006 15:17

simply.net
♥♥♥♥---

v autoškole se dají zaplatit kondiční jízdy a mohla bys  sis s instruktorem natrénovat svoje trasy, pak už bys to pomalu zvládla.

Není tady

#9 30. 8. 2006 15:22

Jarka
♥♥♥♥---

Tak to znám taky. Řidičák už mám sice asi 4 roky, ale nikdy jsem vlastně nejezdila, jen takové to popojíždění dvakrát do roka, když někdo potřeboval někam odvézt. Ale nikdy jsem nejezdila sama, vždycky vedle mě seděl přítel a radil mi. No ale teď jsme si koupili druhé auto a mně nastal obrovský problém. Bydlím na malé vesnici a dojíždím do práce každý den přes 100 km (několika autobusy) a večer se vracím dost pozdě, a to už k nám samozřejmě nic nejede. Takže pro mě vždycky musel někdo přijet, 20 km tam a 20 km zpátky. No a tak jsem teď obdržela klíče od našeho starého péži a bylo mi řečeno, že od těď už se budu vozit sama grater
Řeknu ti, první jízda byla strašná, děsně jsem se bála, ale musela jsem, a tak jsem jela a jak vidíš, přežila jsem lol
A už takhle jezdím měsíc. Pořád se bojím, pořád se mi nechce, ale pomaličku si zvykám (co mám taky dělat jiného sad), sice nevidím žádné extra zlepšení, ale už se nebojím tolik jako dřív, auto v protisměru už ve mě nevzbuzuje pocit hrůzy, dokonce jsem se minulý týden vyhnula velkému náklaďáku se slámou tummenupp a v autě si běžně zpívám (možná tak zaháním strach lol)
jezdím tak, jak se cítím, někdy rychle, když si nejsem jistá, jedu klidně 60 a nechám ostatní, ať mě předjedou
Tak se neboj, když jsem to zvládla já, zvládneš to taky

Není tady

#10 30. 8. 2006 15:51

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Leny já tě naprosto chápu :-)) ale nezoufej, zase si vem, že auto je úžasná věc. Si nezávislá, dojedeš si kam kdy chceš, žádné tahání těžkých  nákupů v ruce, žádný stresy, že ti ujede autobus. Je to daleko větší svoboda než být neustále závislá na MHD.

Osobně bych taky byla za pár kondičních hodin v autoškole, aspoň tak tři čtyři a uvidíš jak ti to půjde. Hele moje maminka si udělala řidičák někdy v 18 a pak neřídila nějakých 30-35 let. Pak dostala auto, koupila si pár hodin a dneska jezdí jak drak...no takový starší, opatrnější drak, ale drak :-)).

Osobně mám řidičák asi šest let, teď už docela pohoda, ale ze začátku to byly stavy...na záchod jsem běhala ob deset minut, když jsem sedla do auta úplně jsem se klepala.....něco strašnýho, ale taky mě to přešlo...neříkám, že teď jsem pirát silnic, ale když mám někam jet, docela se těším.

Není tady

#11 30. 8. 2006 16:03

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

tuhle hrůzu z řízení dobře znám. Řidičák mám asi 7 let, z toh jsem jezdila dohromady tak pár měsíců. POsledních 5 let nejezdím vůbec. Nejdřív nebylo čím a pak jsme s rodičema měli bouračku. Nikomu se nic nestalo, ale já se od té doby strašně bojím sednout za volant. Do práce jezdím busem a i tam mám strach když vidím, že po vedlejší silnici se blíží auto - mám pocit, že to do nás napálí.
Pořád si představuju, co bych dělala, kdybych řídila auto a vznikla nějaká krizová situace - dokázala bych vůbec nějak reagovat? Prostě se nedokážu přemoct a do toho auta vlézt...

Není tady

#12 30. 8. 2006 17:49

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Leny, máš nějakou kamarádku, která má trošku času a řídí beze strachu ? Zkus jí poprosit ať si sedne vedle tebe a tu trasu, kterou zatím potřebuješ - škola, školka atd. s ní projeď !
V klídku, bez nervů.  Napoprvé bych jí poprosila, ať se mnou jede někam, kde není velký provoz - může odřídit ona, když se bojíš a pak si tam pár kilometrů najezdi.
Mně o totéž poprosila kamarádka (manžel s ní párkrát jel a prý jí děsně nervoval) a tak jsme ábsolvovali cestu na kroužek jejích dětí, pak na plavání a naprosto v pohodě. Neustále jsem jí ubezpečovala, že jede dobře, ať je v klidu a teď už to absolvuje všechno sama.  Při první jízdě nás hned odchytli policajti lol, protože jela neuvěřitelně pomalu, pak museli zastavit provoz, abychom se mohli vrátit na silnici, ale zvládla to ! 
Kondiční jízdy jsou v podstatě totéž, jen ten učitel vedle tebe má brzdu a ty se na něj můžeš spolehnout, nejlepší je podle mně "hodit do vody a plavat". 
Neboj, nic to není a když si nalepíš samolepku začátečník, většina řidičů bude na tebe brát ohled.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#13 30. 8. 2006 19:38

x256987
Host

Když si nalepíš samolepku začátečník, všichni tě budou předjíždět jako diví... Měla jsem ji tři měsíce a ke konci jsem se tím dost bavila. Hlavně když jednou řídil přítel, jel přes sto a v zatáčce, v kopci nás začal předjíždět kombík se třemi bicykly na střeše big_smile big_smile big_smile

#14 30. 8. 2006 20:13

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Leny - já tě naučím jezdit, odkud jsi ???  smile Autíčko je bezva společník, je fakt, že i někdy zklame, ale dost si nedovedu představit už život bez něj.......třeba i nějaká stará spolehlivá popelnice, hlavně, když jezdí !!!  A pokud máš děti, moc by ti to pomohlo a ulehčilo život! Já už to beru jako součást života a i kdybych na jídlo neměla...zaplatím pojistku a na benzín, olej  a pod. musí být, abych byla mobilní. Je to super, ten pocit, ted jsi tady a za hodinu úplně někde jinde. Potřebuješ dobrého řidiče, aby tě naučil lásce k řízení a strach nechat doma ! Já jezdím pomalu, protože mi autíčko rychle nejede smile, ale zase si máme čas prohlédnout i krajinu  smile. V autě mám vše....do lesa, na rande, prostě takový malý pojízdný domov, kde na tebe neprší !!! Věřím, že to časem zvládneš....já dnes, když jdu do obchodu...asi 500 m, tak autem !

Není tady

#15 30. 8. 2006 21:07

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Řidičák jsem  dělala před deseti lety. Ze začátku mi bylo úplně špatně, když jsem měla sednout za volant. Podlamovaly se mi nohy, bylo mi špatně od žaludku, ale chtěla jsem začít po mateřské pracovat, tak jsem musela to auto zvládnout. Manžel je profesionální řidič, ale nechtěl mne učit a  já jsem z něho měla moc velkou trému.  Ze začátku jsem se naučila jezdit jen kousek a postupně přidávala další ulice. Dnes jezdím denně.
Chce to překonat ten začátek a pak už to půjde. Dnes se v autě odreaguji, pročistím hlavu.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#16 30. 8. 2006 22:18

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Judita napsal(a):

Když si nalepíš samolepku začátečník, všichni tě budou předjíždět jako diví... Měla jsem ji tři měsíce a ke konci jsem se tím dost bavila. Hlavně když jednou řídil přítel, jel přes sto a v zatáčce, v kopci nás začal předjíždět kombík se třemi bicykly na střeše big_smile big_smile big_smile

to musel být pěkný debil a mohlo se to stát i bez nálepky..  Napsala jsem většina a za tím si stojím. Že by se doba až tak moc v tomhle změnila, tomu nevěřím... jsem dělala začla jezdit před 25 lety a fungovalo to. Sama když tohle vidím, jsem obezřetnější.  Třeba v Německu musej takto auta začátečníků být označená a dokonce musej jezdit pomalejc.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#17 13. 9. 2006 11:08

bobeš
♥♥♥----
Místo: Rokycany

Ahoj Leny,mám uplně stejný problém co ty.Jenže já nemám řidičák.Je mi 35 a vždycky jsem se dostala všude vlakem ,autobusem nebo se známíma.Jenže před rokem se manžel naštval a udělal si řidičák.Teď nutí mě,že když to zvládl on tak já taky.Jenže já mám strach.Z ostatních aut a provozu ve městě.Mám strach že neodhadnu vzdálenost a do někoho picnu.Kamarádi se diví že já tehcnickej typ nemám řidičák,ale ten strach je silnější než já.Jendou mě pučil auto na louce a já z toho byla na prášky.Chápu že by to bylo lepší mít řidičák oba dva,už kvůli samostatnosti a dceři,ale nevím jak se zbavit strachu.I když sedět za tím volantem je pěknej pocit.Jindřiška

http://sirmi.ic.cz/cara/154.gif

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla. Tak jdi a žij.

Není tady

#18 13. 9. 2006 11:24

janica
♥♥♥♥♥♥-

bobeš napsal(a):

Ahoj Leny,mám uplně stejný problém co ty.Jenže já nemám řidičák.Je mi 35 a vždycky jsem se dostala všude vlakem ,autobusem nebo se známíma.Jenže před rokem se manžel naštval a udělal si řidičák.Teď nutí mě,že když to zvládl on tak já taky.Jenže já mám strach.Z ostatních aut a provozu ve městě.Mám strach že neodhadnu vzdálenost a do někoho picnu.Kamarádi se diví že já tehcnickej typ nemám řidičák,ale ten strach je silnější než já.Jendou mě pučil auto na louce a já z toho byla na prášky.Chápu že by to bylo lepší mít řidičák oba dva,už kvůli samostatnosti a dceři,ale nevím jak se zbavit strachu.I když sedět za tím volantem je pěknej pocit.Jindřiška

KOOOONEČNĚ NĚKDO JAKO JÁ hjarta
Je mi 27, ale řidičák nezvládám. Nikdy jsem se o to nepokoušela, jsem ráda, že zvládnu kolo, když někam jedeme autem a vidím ty situace, prostě to pro mě není. Jednou jsem si sedla za volant na velkém prázdném parkovišti a jela rychlostí asi 20km a myslela jsem, že pojdu. Byl to hrozný pocit. Tak co se mnou?!?!?!? dumbom

Není tady

#19 13. 9. 2006 11:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja vodičák mám(ted mala som, než mi ukradli, teraz si ho musím znovu vybaviť), ale používala som ho len ako druhý doklad totožnosti, keď to po mne požadovali. Hovorím, že mi mohli radšej dať zbrojný pas, strieľam o dosť lepšie, ako jazdím.. Reps. už 21 rokov nezjazdím vôbec. Ale tu, kde som, fugnuje MHD hrozne, a ja pomaly dospievam k rozhodnutiu, že si doma kúpim nejakú kraxňu a naučím sa jadziť, možno nie po Blave, lebo to je na blázinec, ale aspoň na chatu(80 km a mizerné spojenie) alebo po Slovensku, po cestách mimo mesto... S potešením čítam tieto príspevky a nasávam odvahu pustiť sa do boja sama so sebou a so svojím strachom(a oprávneným, musím dodať - na mňa spomínajú v autoškole asi dodnes, celých 21 rokov hmm - ale aj ja spomínam na inštruktora, čo ma buď obchytkával-keď som jazdila lepšie, alebo fackal-keď som jazdila horšie...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 13. 9. 2006 11:33

bobeš
♥♥♥----
Místo: Rokycany

Ahoj Janico,tak to jsme fakt stejný.gloriaJá na té louce taky jela 20 a v očích smrt.Manžel ze mě měl jen srandu a já byla na panáka.Byla jsme ráda že jsem neskončila v potoce.Kvůli mě by na silnici nesměli být auta a lidi,pak bych se možná někam došourala.Holka co s tím provedem?kapitulationJá si na to že bych měla dělat řidičák jen vzpomenu a mám srdce až v krku.http://sirmi.ic.cz/smajl/309.gif

http://sirmi.ic.cz/cara/154.gif

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla. Tak jdi a žij.

Není tady

#21 13. 9. 2006 11:43

janica
♥♥♥♥♥♥-

No co s tím provedem - pořídíme si řidiče lol

Není tady

#22 13. 9. 2006 11:48

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Holky první věc je se duševně rozhodnout, říct si, nejsem blbá, řidičák má kdekdo, tak proč ne já :-)) a pak si najít dobrou autoškolu a laskavého a hodného instruktora, nebo radši instruktorku, ve většina autoškol nás nevrhnou do provozu hned první hodinu, nejdřív bude nějaké parkoviště a tak, navíc učitel tam má taky pedály, brzdu a spojku, takže to v nejhorším zadupne za vás, fakt to není taková hrůza, jak to vypadá. Potom co úspěšně doděláte autoškolu je určitě dobrý za začátku opatrně, nejradši s někým, kdo na vás nebude řvát a pomalu se do toho dostanete. A to mi věřte, že sakra vím o čem mluvím, papíry jsem udělala na pátý pokus a tak :-)

Není tady

#23 13. 9. 2006 11:57

Svas
♥♥♥♥♥--

Tiino, jsi dobrá. No a co, že na pátý pokus, hlavně že ty papíry máš. Já jsem na tom jako holky = bez řidičáku. Ale já se už začínám bát i jako spolujezdec, srdce v krku a neudělám s tím nic. A to můj muž řídí moc dobře, s ním už pomalu jako jediným do toho auta vlezu.

Není tady

#24 15. 9. 2006 7:45

janica
♥♥♥♥♥♥-

Svas já se taky bojím i jako spolujezdec. Přítel jezdí dobře, je dost vyježděnej (haha ne voježděnej lol ), jezdil na vojně i s autobusem..... Ale když někam jedem, na dálnici třeba předjíždí a já se furt musím otáčet, jestli tam náhodou něco nejede, když předjíždí normálně a jede tam auto, nemám ten odhad a už mi buší srdce...no pro mě by bylo lepší při jízdě pásku přes oči.
A pak si Tiino dělej řidičák.... nejde o to nakolikrát, ale prostě tu odvahu, a tu já nemám, mám asi nějaký blok, nevím z čeho - i na pouti jsem nikdy nechtěla řídit autíčko...

Není tady

#25 15. 9. 2006 8:32

Áda1
♥♥♥♥---

Ahoj, taky nemám řidíčák, taky se bojím aut, už dva roky se rozhoupávám, že si ho udělám, ale pořád zůstávalo u slov. Manžel naléhá, zaměstnavatel naléhá, i když auto v zaměstnání nepotřebuji. Kolikrát jsem jela tramvají a na křižovatkách koukala kdo řídí, většinou to bylo půl na půl chlapi i ženský, dřív nebylo ženskou za volantem vidět.............letos jsem dostala pecku do zad, manžel mi byl nevěrný, vyzradila jsem mu že to jeho sladké tajemství vím i já na začátku srpna............no a v září jsem se přihlásila na autoškolu, chtěla bych být samostatná na něm nezávislá, nevím co od něj můžu čekat příště, byla jsem tam podruhé, už na první hodině, po nás chtěli nahlásit jízdy, bohužel já ještě řídit nebudu nemám výpis z rejstříku trestů a bez toho se nedá řidit, ještě si tak 14 dní počkám, bohužel jsem si vybrala autoškolu, kde není žádné parkoviště nic, hned první jízdy jdeme do provozu. Ale nevadí, manžel mě učí řídit na parkovišti, takže už neěco umím..........neboj to zvládneš, jak říká moje kámoška, nemusíš být žádný drak, hlavně že dojedeš kam potřebuješ i kdyby jsi měla jet 30 km/h

http://bd.lilypie.com/jgq2p2/.png

24.8. ultrazvuk viděny 2 srdíčka

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí