29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Není tady
Lelyla: Připomíná mi to příběh gymnazistky Nezvládám výchovu nevlastního syna v Rodičích a dětech. Žije s partnerem, jehož bývalá udělala v podstatě totéž, co matka na tebou vložené stránce...tyhle ženský musej´ale strašně nenávidět chlapy... a roděj´další chlapy a takhle se na nich podepisujou. Myslím, že v příštích životech, až se duše těhle žen narodí znova, bude si muset znovu odžít to, proč ty muže takhle nenávidí a proč se takhle chová....a to se bude opakovat, dokud to ty ženy nepochopí a nevyrovnají se s tím...kolik nešťastných mužů a dětí s tím ještě bude spojeno, to je otázka....často myslím na jinou spravedlnost než na tu pozemskou...ta někdy jako by nebyla...
Není tady
Možná by bylo zajímavé i téma o chování některých mužů, nemyslím si, že ty dvě skupiny jsou nějak lepší nebo horší.
Není tady
Podle mě by to chtělo i větší vymahatelnost práva, když by se tohle dělo např. ve Francii, měl by by táta možnost požádat o pomoc policii, či kurátora či soud. Matce by pak hrozilo i vězení.....
Není tady
Irenka 21: souhlasím, jak jsem uvedla já jsme v situaci, kdy si exmanžel našeho syna skoro vůbec nebere....myslí si, že když mu jednou za měsíc telefonicky zavolá, že splnil svou povinnost. Trápí mě to, malý je se mnou rád, ale jde vidět, že by občas rád i změnil prostředí a lidi kolem sebe. Občas si ho berou moji rodiče a tam se moc těší, rovněž se těší i k otci, když si ho jednou za čas vezme. Hodně mi vadí, že zavolá třeba den nebo pár hodin před tím než si ho chce vzít , přijede a vezme si ho jen na pár hodin. Musíme rušit své plány apod..Několikrát jsem se s ním o tom bavila, vysvětlovala, následně po mém hodinovém přesvědčování si ho třeba další týden na den, dva vezme a pak zase měsíc, dva a více nic....O prázdninách ho měl jeden týden.....
Není tady
Můj BM kluky neviděl 7 let a nechtěl na ně ani platit, ale k tomu ho soud donutil, to není žádný debil, je to VŠ , podnikatel.
Není tady
Máte někdo nějaký návod jak to řešit, co více udělat proto aby se otec stýkal s dítětem?
Není tady
Bohužel žádný, mne taky trápí, že je o dítě totálně nezajímá.A jak to trápí dítě! Můj BM Irenko21, je tady VŠ a za 9,5 let života svého dítěte ještě nestihl výživné ani jednou zaplatit. Zakládá si na svém IQ a na našich zákonech, takže výživné nejspíš neuvidíme nikdy.
Není tady
Návod neexistuje....holky, já pořád myslím na tu indickou moudrost, která tady někde na diskuzích proběhla....mj. tam je, že pokud někdo vede špatný život, máme být k tomu lhostejní, tak dojdeme klidu...ani můj BM není výjimka a střídavou péči si vynutil jen proto, aby mi nemusel na dítě dávat peníze (dokud jsem alimenty nechtěla, dítě skoro neviděl, neptal se, ani jak mu je, ani zda nic nepotřebuje, nic mu nekoupil, nedal). Myslím, že špatné chování otců k dětem mezi špatný život patří...je na nás, abychom zaujaly lhostejný přístup, protože a poněvadž je stejně k opravdu otcovskému chování nedonutíme ani párem volů...
Není tady
Mám velmi špatné svědomí, že jsem ublížila hlavně svému dítěti....tím jakého jsem mu vybrala tatínka a s tím se nesmířím...
Není tady
lelyla: obratim-li Tvuj vyrok, bude znit asi blbe: 'mit spatne svedomi proto, jakou jsem detem vybral maminku' ... takhle asi ne. Detem muzes vybrat hracku, nebo nahradniho otce - to si vycitat muzes, ale biologickeho otce nevybiras diteti, protoze to dosud neni na svete.
Není tady
lelyla: já znám jednu teorii, která říká, že dítě samo si vybírá rodiče...zajímavý, ne? Tak se neobviňuj, když jsi ho poznala, určitě jsi ho viděla jinak...ani já jsem nevybrala nejlépe, ale řekla bych, že je pozdě plakat nad rozlitým mlékem...a pak, jestli si rodiče fakt vybírá dítě...
Není tady
Evelin napsal(a):
Bohužel žádný, mne taky trápí, že je o dítě totálně nezajímá.A jak to trápí dítě! Můj BM Irenko21, je tady VŠ a za 9,5 let života svého dítěte ještě nestihl výživné ani jednou zaplatit. Zakládá si na svém IQ a na našich zákonech, takže výživné nejspíš neuvidíme nikdy.
dej ho k soudu , po 14měsících, ho soud donutil a platí.
Není tady
Přece každý se neprojeví hned přii chození negativně a peníze a věkk lidi mění.
Není tady
Eva36 napsal(a):
lelyla: já znám jednu teorii, která říká, že dítě samo si vybírá rodiče...zajímavý, ne? Tak se neobviňuj, když jsi ho poznala, určitě jsi ho viděla jinak...ani já jsem nevybrala nejlépe, ale řekla bych, že je pozdě plakat nad rozlitým mlékem...a pak, jestli si rodiče fakt vybírá dítě...
Evo, a co kdzž jdeš na potrat? To si asi dítě moc dobře nevybralo.
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Ale huš - tohle si nemyslím, že by sem patřilo:|
Není tady
lelyla napsal(a):
Mám velmi špatné svědomí, že jsem ublížila hlavně svému dítěti....tím jakého jsem mu vybrala tatínka a s tím se nesmířím...
Není to jen tvé dítě, ale vaše. A když jste ho vyráběli, asi jste si rozuměli.
Není tady
Jukněte na www.iustin.cz a budete koukat co se děje. Nejde jen o otce a matky, ale i o ostatní členy rodiny. Co otcové, ale jejich maminky, tzn. babičky dětí ti nemají vůbec žádnou šanci.
Není tady
Leenka je lelyla...nechtělo mě to pustit tak jsem zvolila jiný nick, teď už je to OK...
Ještě k Lukášovi....říká se, že to kdy mít dítě řídí oba dva, ale myslím si, když se tak dívám kolem, že to spíše ve většině případů řídí bohužel žena....říkám bohužel, protože pak se třeba stane to, takový příběh kvůli kterému jsem založila tohle fórum
Není tady
Kiara napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Ale huš - tohle si nemyslím, že by sem patřilo:|
Beru na vědomí,ale když panuje názor , že si dítě rodiče vybírá ?
Není tady
Četla jsem takovou teorii také. Do doby, než se dítě narodí, je to sice živé, ale bez konkrétní duše. Teprve během porodu si určitá duše určité tělíčko vybere a vstoupí do něho. Rozhodně je to teorie zajímavá, docela by odpovídala tomu, že se v některých rodinách narodí "druhá babička či dědeček". Ale co my víme, jak to všechno funguje.....
Není tady
Omyl, dieťa, ktoré sa nenarodí, je duša, ktorá si potrebovala "odžiť" presne len ten krátky úsek - napr. chorý človek, ktorý si sám svojvoľne skrátil utrpenie o nejaký týždeň či mesiac, ale podľa istých zákonov si to musí ešte "odžiť"... Toľko teória. Dieťa si rodičov vyberá pred počatím a oni sa "na ňom" majú niečo naučiť, ale vieme, ako to chodí v škole: niektorí blicujú, iní aj dochádzajú, ale nesnažia sa, štréberi sa snažia tak, až je to nepekné... Každý sme iný....
Není tady