29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
chci se zeptat, jakým způsobem se žádá o snížení výše alimentů. Jedná se o to, že syn mého manžela z předchozího manželství ukončil střední školu a nyní bude studovat nultý roční VŠ. Myslíme si, že už je ve věku, kdy je schopen si přivydělávat a tak bychom rádi zažádali o snížení výše výživného.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Není tady
O snížení se žádá u soudu,ale nemyslím si,že budete úspěšní,protože pokud bude syn studovat denní studium,tak s tvrzením,že si může přivydělat neuspějete.Žádá se u soudu v místě trvalého pobytu otce.
Není tady
Soud naopak řekne, že potřeby dítěte stouply. budete zklamaní, ledaže byste měli u soudu známé.
Není tady
A mohlo by se stát,že při žádosti o snížení by soud naopak alimenty zvýšil?
Není tady
mates napsal(a):
A mohlo by se stát,že při žádosti o snížení by soud naopak alimenty zvýšil?
Ano, mohlo by stát a již se to několikrát stalo:lol:
Není tady
Přítel na dvě děti ve věku 5 a 7 let platí 10 000,- z platu asi 28 000,-.Chceme se vzít,mít mimčo.Je šance na snížení?V době,kdy byl soud o výživné byla BM bez zaměstnání,nyní už pracuje.
Upravil(a) mates (30. 8. 2006 20:29)
Není tady
Mates,tak tam to určitě je na snížení a pokud budete mít dítě,tak to musíte obhájit.
Není tady
mates napsal(a):
Přítel na dvě děti ve věku 5 a 7 let platí 10 000,- z platu asi 28 000,-.Chceme se vzít,mít mimčo.Je šance na snížení?V době,kdy byl soud o výživné byla BM bez zaměstnání,niní už pracuje.
To, že matka začala pracovat není pádný důvod ke snížení výživného.
Není tady
Ahoj mates, přesně tohle byl můj případ, pocházím z rozvedené rodiny, a to co popisuješ se stalo také mi, otec měl nadprůměrný příjem a tak mi platil výživné, které činilo 6 tis. korun. V době rozvodu moje mamka přišla o práci a tak jsem měla takovéto výživné, jelikož matce byla způsobena újma, protože otec se s mamkou chtěl rozvést.Pak si taťka pořídil rodinu a uspěl u soudu, protože dítě mámít takovou životní úroveň, jajkou má rodič, který vydělává víc, což v tom případě byl můj otec, který v té době měl krásné příjmy.Ale pak se mu narodilo miminko, a tak jeho životní úroveň klesla, protože měl vyživovací povinnost na svojí novou ženu a nově narozené dítě.Máte určitě u soudu šanci na snížení výše výživného, přece to malinké také potřebuje metriální zázemí na takové úrovni jako mají jeho nevlastní sourozenci.
Není tady
Aprill: já myslela, že ke změně výživného, by mělo dojít vždy, když se změní poměry jak rodinné tak finanční buď na straně matky či na straně otce.....Matka ¨pracuje, tím se jí zvýšila životní úroveň......Předpokládám, že pokud by otec změnil zaměstnání a měl vyšší příjem jistě by matka chtěla taky vyšší výživné....Nebo jsou v našem státě opět dva metry?
Není tady
My právě máme taky mimi na cestě, tak jsme chtěli zažádat o snížení. Myslíte, že tento důvod by soud bral v potaz?
Není tady
lelyla napsal(a):
Aprill: já myslela, že ke změně výživného, by mělo dojít vždy, když se změní poměry jak rodinné tak finanční buď na straně matky či na straně otce.....Matka ¨pracuje, tím se jí zvýšila životní úroveň......Předpokládám, že pokud by otec změnil zaměstnání a měl vyšší příjem jistě by matka chtěla taky vyšší výživné....Nebo jsou v našem státě opět dva metry?
Má-li matka vyšší příjem neznamená to, že se automaticky sníží výživné otci.
Takže zvýšený příjem jednoho rodiče neznamená, že druhý rodič bude platit méně....
Pokud se ale změní poměry na straně rodičů tak, že jim přibudou vyživovací povinnosti (manželka, děti), nebo se jim sníží bez jejich přičinění příjem /i když to soudy zejména při hodnocení povinných rodičů posuzují "pofiderně"/, nebo jim naopak vyživovací povinnosti ubudou...... tak to vše je důvod pro změnu výše výživného.
Není tady
petrželka napsal(a):
My právě máme taky mimi na cestě, tak jsme chtěli zažádat o snížení. Myslíte, že tento důvod by soud bral v potaz?
Soud bude brat v potaz mimco az ve chvili, kdy se narodi. Tebe bude brat soud v potaz take po narozeni mimca. Vyssi zivotni uroven EX (zacla chodit do prace)je duvod pro zmenu vyzivneho.
Ale ja osobne bych snizeni nezadala,pokud tedy nebudete mit dobreho pravnika.
Muj manzel plati na 2 deti 30% z nasich spolecnych prijmu a to jsem na materske s nasimi 2 detmi.
Pokud jste ale rozhodnuti o snizeni zazadat, pak az po narozeni miminka.
Není tady
U našich soudů se spravedlnosti nedočkáte,na to se nespoléhejte, každý soud, každý soudce, jiný metr, každý zohlední něco jiného, pro jednoho to bude důvod ke snížení,pro druhého to nebude vůbec podstatné.
Mé zkušenosti jsou moc špatné............naši soudkyni zajímal nejvíce nízký plat BM mého muže a naše dítě bylo naprosto nepodstatné.......Takových debat už tady bylo spoustu, zkušenosti jiných tam jsou popsané, stačí se do toho začíst, je to občas k pláči.....
Není tady
Nejhorší je, že se má brát, pokud se "změnily poměry u dítěte" a ne u rodiny, v které žije. Jenže většinou soudy napaří hodně výživného hlavně povinnému (což je většinou otec), který nemá nakonec možnost ani si založit další rodinu. Je to k vzteku. Naše zákony jsou až moc "málo" zákony.
Není tady