|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Z mé omezené zkušenosti a jak tak koukám kolem sebe musím říct, že s Avalonkou souhlasí v tom, že pokud chlap neopustí kvůli milence rodinu tak do půl roku po seznámení... pravděpodobně to neudělá vůbec. Holt každá láska bledne, i ta milenecká 
Jinak dneska se rozvádí snad už každé druhé manželství u nás, takže si myslím, že opravdu není nadnesené to, že chlap pálí mosty hodně rychle. Ta "první" maželství, která se nerozvádějí jsou, řekla bych, manželství našich rodičů, tedy věkové skupiny od 50 do těsně před smrtí.
Není tady
Fatima napsal(a):
Z mé omezené zkušenosti a jak tak koukám kolem sebe musím říct, že s Avalonkou souhlasí v tom, že pokud chlap neopustí kvůli milence rodinu tak do půl roku po seznámení... pravděpodobně to neudělá vůbec. Holt každá láska bledne, i ta milenecká
Jinak dneska se rozvádí snad už každé druhé manželství u nás, takže si myslím, že opravdu není nadnesené to, že chlap pálí mosty hodně rychle. Ta "první" maželství, která se nerozvádějí jsou, řekla bych, manželství našich rodičů, tedy věkové skupiny od 50 do těsně před smrtí.
Fatimo, já si myslím, že chlapi mosty nepálí rychle, i když se tolik párů rozvede. Podle statistik je to totiž v 70% žena, která podává žádost o rozvod. Je to asi proto, že pro nás je láska a vztah alfou a omegou života, takže když se zamilujeme, máme odvahu do toho jít naplno - rozvést se a začít znovu. Pro muže je vztah jen jednou z důležitých věcí a také neradí řeší problémy, nesnášejí ženské slzy, pocit vlastního "selhání" a tak. A hlavně chtějí mít klid - to je pro ně jako mantra.
Jinými slovy, jsme to ve většině případů právě my, ženy, které ty muže "uvolňujeme pro nějakou jinou" - jsme to my, kdo pálí mosty a podávají žádosti o rozvod.
Není tady
avalonka napsal(a):
Fatima napsal(a):
Jinak dneska se rozvádí snad už každé druhé manželství u nás, takže si myslím, že opravdu není nadnesené to, že chlap pálí mosty hodně rychle. Ta "první" maželství, která se nerozvádějí jsou, řekla bych, manželství našich rodičů, tedy věkové skupiny od 50 do těsně před smrtí.Fatimo, já si myslím, že chlapi mosty nepálí rychle, i když se tolik párů rozvede. Podle statistik je to totiž v 70% žena, která podává žádost o rozvod. Je to asi proto, že pro nás je láska a vztah alfou a omegou života, takže když se zamilujeme, máme odvahu do toho jít naplno - rozvést se a začít znovu. Pro muže je vztah jen jednou z důležitých věcí a také neradí řeší problémy, nesnášejí ženské slzy, pocit vlastního "selhání" a tak. A hlavně chtějí mít klid - to je pro ně jako mantra.
Jinými slovy, jsme to ve většině případů právě my, ženy, které ty muže "uvolňujeme pro nějakou jinou" - jsme to my, kdo pálí mosty a podávají žádosti o rozvod.
Ano, právě jsem chtěla napsat totéž.
A vyšší rozvodovost má souvislost s tím, že ženy jsou čím dál samostatnější a emancipovanější. Dříve se bály rozvést mimojiné i proto, že nevěděly, jak by děti zaopatřily. V době, kdy berou kolikrát i o třetinu víc než manžel, tento důvod odpadá. Taky mají větší hrdost a už nedrží hubu a krok jako naše mámy.
Není tady
Opustí do půl roku ženu, pokud mu na to příjde žena a udělá dusno (málo který chlap by to udělal, právě kvuli pocitu selhání a také díky své ješitnosti, nedovedou se dívat na to, jak jejich dítě vychovává jiný tatínek) ... v tomto souhlasím s Av.
Není tady
A s Angie 
Není tady
Čau Nety 
Není tady
avalonka napsal(a):
Fatima napsal(a):
Jinak dneska se rozvádí snad už každé druhé manželství u nás, takže si myslím, že opravdu není nadnesené to, že chlap pálí mosty hodně rychle. Ta "první" maželství, která se nerozvádějí jsou, řekla bych, manželství našich rodičů, tedy věkové skupiny od 50 do těsně před smrtí.Fatimo, já si myslím, že chlapi mosty nepálí rychle, i když se tolik párů rozvede. Podle statistik je to totiž v 70% žena, která podává žádost o rozvod. Je to asi proto, že pro nás je láska a vztah alfou a omegou života, takže když se zamilujeme, máme odvahu do toho jít naplno - rozvést se a začít znovu. Pro muže je vztah jen jednou z důležitých věcí a také neradí řeší problémy, nesnášejí ženské slzy, pocit vlastního "selhání" a tak. A hlavně chtějí mít klid - to je pro ně jako mantra.
Já bych řekla, že je i díky tomu, že pan nevěrný brzy zjistí, že ono s toudalší ženskou to manželství vlastně bude stejně v bleděmodré, tak proč se rozvádět... statistiku neznám, ale věřím tomu, že muž je ten, kdo častěji odchází od rodiny a manželka to utne tím rozvodem... ve chvíli, dky si chce zachovat jakous takous hrdost po prohraném boji..
Není tady
Tak to si tedy pište, že chtějí mít klid....(bez rozdílu věku, stavu, povolání, náboženství....) K rozvodu je často donutí jen nesnesitelné zázemí a právě nedostatek klidu, nikoli jiná žena.
Není tady
Avalonko,
tento článek se líbil ženáčově manželce. Chodila za ním po návratu z práce po domě a významně mu ho citovala a sledovala jeho reakce :-)
Není tady
Angie napsal(a):
Avalonko,
tento článek se líbil ženáčově manželce. Chodila za ním po návratu z práce po domě a významně mu ho citovala a sledovala jeho reakce :-)
Hrůza!

Není tady
A upřímně řečeno ženáč se mi později svěřil, že si v tu chvíli říkal "doufám, že tohle Angie nečetla, nevím jak bych takový zaujatý závěry a soudy vyvracel", přičemž sledoval čtoucí a řehtající se manželku a došel k závěru, že jelikož jsem - no řekněme jiné povahy - nebude s tím asi problém....a nebyl.
Není tady
avalonka napsal(a):
Angie napsal(a):
Avalonko,
tento článek se líbil ženáčově manželce. Chodila za ním po návratu z práce po domě a významně mu ho citovala a sledovala jeho reakce :-)Hrůza!
![]()
Vždyť víš že už tehdy jsem ti říkala, že takovéhle psaní je chůže po tenkém ledu. Někdo ho použije jako nástroj kterým se někam dostane, někdo s ním spáchá sebevraždu :-)
Není tady
Také jsem to tenkrát četla a je to moc obecné a k tomu jen z jednoho pohledu (ženy).
Něco na tom je a každý v tom kousek pro sebe najde - to ano.
Upravil(a) Feuria (30. 8. 2006 14:39)
Není tady
Angie napsal(a):
Tak to si tedy pište, že chtějí mít klid....(bez rozdílu věku, stavu, povolání, náboženství....) K rozvodu je často donutí jen nesnesitelné zázemí a právě nedostatek klidu, nikoli jiná žena.
Ne, já to myslím tak - tuhle větu použil jeden můj kamarád, když se ho partnerka ptala, co jako chce od života, když s ní nechce plánovat děti,s vatbu a na vše je podle něj čas... Pravil JÁ CHCI MÍT HLAVNĚ KLID 
já se vždycky v téhle asociaci zasměju, když to někde čtu. Ale s tématem to nemá tolik souvislost, proč jsem to zmínila 

Není tady
avalonka napsal(a):
Angie napsal(a):
Avalonko,
tento článek se líbil ženáčově manželce. Chodila za ním po návratu z práce po domě a významně mu ho citovala a sledovala jeho reakce :-)Hrůza!
![]()
Taky si myslim 
Není tady
Nety napsal(a):
avalonka napsal(a):
Angie napsal(a):
Avalonko,
![]()
Taky si myslim
Co to děláš
šak to bolí, když to zkouším

Není tady
Už je to docela dlouho, ale dodnes si pamatuju jak jsme se o tom potom bavili a on mi to vyprávěl. Paní Ženáčová mu citovala tu pasáž o Bohyni hrůzy a semetrikách a bystře to prokládala komentáři typu "samozřejmě, já jsem určitě taky děsná semetrika" a bla bla, až se dostala po tu pasáž kde se píše o tom, jaké má manželka trumfy v ruce a podrážděně reagovala: "no tak to teda určitě! Bys viděl jak bys odsud vyjel... s holym zadkem.... a děti bys neviděl" a spustila vodopád dalších teoretických vyhrůžek, kterými zcela jistě upevnila svoje trumfy v ruce a celkově prohloubila citová rodinná pouta...
Není tady
Angie napsal(a):
Už je to docela dlouho, ale dodnes si pamatuju jak jsme se o tom potom bavili a on mi to vyprávěl. Paní Ženáčová mu citovala tu pasáž o Bohyni hrůzy a semetrikách a bystře to prokládala komentáři typu "samozřejmě, já jsem určitě taky děsná semetrika" a bla bla, až se dostala po tu pasáž kde se píše o tom, jaké má manželka trumfy v ruce a podrážděně reagovala: "no tak to teda určitě! Bys viděl jak bys odsud vyjel... s holym zadkem.... a děti bys neviděl" a spustila vodopád dalších teoretických vyhrůžek, kterými zcela jistě upevnila svoje trumfy v ruce a celkově prohloubila citová rodinná pouta...
POMÓCCCC 
Není tady
Feuria napsal(a):
Nety napsal(a):
avalonka napsal(a):
Hrůza!![]()
Taky si myslim
Co to děláš
![]()
Ale, že to je hrůza myslím. 
Není tady
Nety napsal(a):
Feuria napsal(a):
Nety napsal(a):
Taky si myslimCo to děláš
![]()
Ale, že to je hrůza myslím.
Já vím, já to taky zkoušela (myslet) a ono to bolí - letos 
Není tady
Angie napsal(a):
tak moje reakce po provalené nevěře , byla naprosto opačná, já jsem na manžela vyřvala, at si nemyslí , že půjde za milenkou a děti nechá na krku mně, hezky si je vezme sebou. Možná se trochu lekl,ale bylo to řečeno v silném emočním vypětí.
Není tady
Mě spíš napadá jiné téma. Proč někdo, kdo umí tak krásně psát, tak krásně teoreticky ví, jak by se člověk měl chovat, přistupovat k životu, si nedovede pomoci sám?
No nic, já musela.
Není tady