Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 29. 8. 2006 17:55

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

jak na nachlazeni?

Mate prosim nekdo nejakou treba baskou ale ucinnou radu?Uz tri dny prechazim nachlazeni s Paralenem a horkym cajem s medem.Bohuzel nepomohlo a dnes odpoledne me to totalne slozilo.Jsem ko,v krku pali,telo unaveny ,poradte jak s tim zatocit. sova

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#2 29. 8. 2006 18:06

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: jak na nachlazeni?

suzy: ve Zdraví ženy, píšu o ,,cibulových ponožkách"-fakt pomáhají!!!
Jinak u mně vždy zaručeno: večer, než jdu spát, si vezmu 2 Superpyriny(musí být jen ty)a lehnu do vany s horkou vodou, jak nejvíc snesu a ležím, dokud mi nezačnou téct čůrky potu po obličeji. Pak hned usušit, vzít zimní ponožky, pyžamo a spát!!!Ráno jsem v pohodě.

Není tady

#3 29. 8. 2006 18:08

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

Jinak u mně vždy zaručeno: večer, než jdu spát, si vezmu 2 Superpyriny(musí být jen ty)a lehnu do vany s horkou vodou, jak nejvíc snesu a ležím, dokud mi nezačnou téct čůrky potu po obličeji. Pak hned usušit, vzít zimní ponožky, pyžamo a spát!!!Ráno jsem v pohodě.

Kdyz ja nesnesu horkou vanu .je mi blbe,nejak mita horka para nedela dobre.Ale je mi zle ,strasne...Jdu se kouknout kde jsou ty cibulovy ponozky.A ty popmahaji i na bolest v krku?

Není tady

#4 29. 8. 2006 18:13

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

suzy napsal(a):

Káča napsal(a):

Kdyz ja nesnesu horkou vanu .je mi blbe,nejak mita horka para nedela dobre.Ale je mi zle ,strasne...Jdu se kouknout kde jsou ty cibulovy ponozky.A ty popmahaji i na bolest v krku?

Kloktat slanou vodu,je to sice hnus,ale trochu to uleví.Mě zabírá Jodisol ve spreji,tak hnus,ale zabere.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#5 29. 8. 2006 18:16

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Ota napsal(a):

suzy napsal(a):

Káča napsal(a):

Kloktat slanou vodu,je to sice hnus,ale trochu to uleví.Mě zabírá Jodisol ve spreji,tak hnus,ale zabere.

Jo ja culmam samy ty hnusy  lekarny a kloktam Tantum Verde ale mam takovou zimnici ze sebou snad prastim. dumbom

Není tady

#6 29. 8. 2006 18:26

Ota
Moderátor(ka)

suzy napsal(a):

Ota napsal(a):

suzy napsal(a):

Jo ja culmam samy ty hnusy  lekarny a kloktam Tantum Verde ale mam takovou zimnici ze sebou snad prastim. dumbom

Tak potom už jen džbánek svařenýho červenýho (už jsme zase u chlastu) a vypotit na cizím těle.
Ale přeju a Tě to brzy přejde.

Ota
K. H. Borovský.

Není tady

#7 29. 8. 2006 18:51

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Noo, na záněty většinou teplo nedělá dobře, pokud tě bolí i v krku, dej si Prieznitzův obklad, t.j. hadr namočený ve studené vodě na krk,dát igelit a ručník, ovázat - nejlépe na noc, ale pokud ležíš, i přes den, cibule pomáhá fakt, já dělám cibuli s cukrem, majoránkový čaj, ale hlavně vyležet a vypotit, at to někam nesedne.....

Není tady

#8 29. 8. 2006 18:53

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Pokud by ti to sedlo na průdušky a nemohla odkašlat - uvařit trochu mléka, dát do toho kus másla a med a horké popíjet ! Případně olejový zábal na prsa , t.j. hadr namočený v teplém oleji, igelit,ručník a nechat dlouho.....

Není tady

#9 29. 8. 2006 18:58

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Ota napsal(a):

suzy napsal(a):

Ota napsal(a):

Tak potom už jen džbánek svařenýho červenýho (už jsme zase u chlastu) a vypotit na cizím těle.

Sakra no to je napad. tummenupp Ja jen ted snedla topinku s cesnekem aby mi to vypalilo krk takze to pochybuju ze ma draha polovicka mi bude chtit pomoct s tim pocenim lol

Není tady

#10 29. 8. 2006 19:00

Ota
Moderátor(ka)

suzy napsal(a):

Ota napsal(a):

suzy napsal(a):

Sakra no to je napad. tummenupp Ja jen ted snedla topinku s cesnekem aby mi to vypalilo krk takze to pochybuju ze ma draha polovicka mi bude chtit pomoct s tim pocenim lol

Dejchej mu do ucha big_smilebig_smilebig_smile

Ota
K. H. Borovský.

Není tady

#11 29. 8. 2006 19:01

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Pokud by ti to sedlo na průdušky a nemohla odkašlat - uvařit trochu mléka, dát do toho kus másla a med a horké popíjet ! Případně olejový zábal na prsa , t.j. hadr namočený v teplém oleji, igelit,ručník a nechat dlouho.....

Jo tak to do me lije muj muz a ja se vzdycky branim protoze mi to nechutna ale asi to ma neco do sebe.Asi tomu opet neuniknu a ten zabal na krk si udelam na noc,ten je dobrej.

no tak Vam dekuju za rady ja to nejak zkombinuju a uvidim zitra.Rano jakse znam mi bude hej ale odpoledne zase polezu jak lemra grater

Není tady

#12 29. 8. 2006 19:04

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Suzy, neboj, nachlazení s léky se léčí 7 dnů a bez léků týden....to bude dobré....... smile

Není tady

#13 29. 8. 2006 19:14

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

zázvorový nebo cibulový čaj, zázvor  s cukrem, cucavé septolete

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#14 29. 8. 2006 19:43

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

rozmíchat med se slivovicí a pár kapkami citronové šávy a pomalu olizovat...

Strach je malá smrt...

Není tady

#15 29. 8. 2006 21:03

suzy
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

zázvorový nebo cibulový čaj, zázvor  s cukrem, cucavé septolete

septolete cucam uz 3 dny grater

Není tady

#16 29. 8. 2006 21:04

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

rozmíchat med se slivovicí a pár kapkami citronové šávy a pomalu olizovat...

nebylo by neco s rumem? roll

Oto,nejak nemam naladu mu dnes dychat do ucha lol  nastesti to na me vidi tak se mi klidi z cesty. dumbom

Není tady

#17 29. 8. 2006 21:33

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak jo, může být i čaj s hooodně rumem,/ jako na vypocení/ ale pak ne prášky !!!! smile

Není tady

#18 29. 8. 2006 21:39

Šárka Junková
♥♥-----

suzy napsal(a):

Mate prosim nekdo nejakou treba baskou ale ucinnou radu?Uz tri dny prechazim nachlazeni s Paralenem a horkym cajem s medem.Bohuzel nepomohlo a dnes odpoledne me to totalne slozilo.Jsem ko,v krku pali,telo unaveny ,poradte jak s tim zatocit. sova

To bude nějaká virozka. Znᚠto... nachlazení se vyléčí za sedm dní a už
a) se léčíš léky -třeba tím paralenem
b) nebo se neléčíš a ignoruješ ho
Takže už jen čtyři dny???

Jinak seriózněji :
mne pomáhá hodně, ale opravdu hodně pít čaj, nejlépe bylinky (máta, heřmánek, kopřiva, jahodové listí)...piju tolik, že ani nejím, nemá to totiž místo
manželovi pomáhá se vypotit
synovi pomáhá rozpustný Coldrex a šáva z cibule s medem. (mimochodem -fuj!!!)
Tak si vyber.

Není tady

#19 29. 8. 2006 21:47

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Tak jo, může být i čaj s hooodně rumem,/ jako na vypocení/ ale pak ne prášky !!!! smile

Tak to ja mam uz v sobe za dnesek skoro cely plato Paralenu takze ten rumik neee,noo ale kdyz si jen tak zlehka kapnu do cajiku tak by se mi mohlo lip usnout ne?Nebo kapnu radeji vic at usnu rychlejc sova

Není tady

#20 29. 8. 2006 21:49

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Šárka Junková napsal(a):

suzy napsal(a):

To bude nějaká virozka. Znᚠto... nachlazení se vyléčí za sedm dní a už
a) se léčíš léky -třeba tím paralenem
b) nebo se neléčíš a ignoruješ ho
Takže už jen čtyři dny???

Jinak seriózněji :
mne pomáhá hodně, ale opravdu hodně pít čaj, nejlépe bylinky (máta, heřmánek, kopřiva, jahodové listí)...piju tolik, že ani nejím, nemá to totiž místo
manželovi pomáhá se vypotit
synovi pomáhá rozpustný Coldrex a šáva z cibule s medem. (mimochodem -fuj!!!)
Tak si vyber.

Ja piju zelenej caj a jsem tak nalita ze porad jen chodim na zachod,to teda bude zase noc.Coldrex mi moc nepomaha ,je zvlastni ze ani Paralen plus moc ne ,nejlip mam zkusenosti s obyc paralen (alespon u mn eto tak je)  a cibuli se muj muz do me snazi dostat pokazde kdyz se nachladim,Vzdycky se pohadame protoze ja to do sebe proste nenarvu.Takze budu dal trpet a snad mas púravdu ze uz jen 4 dny hmm  dumbom

Není tady

#21 30. 8. 2006 8:11

Káča
♥♥♥♥♥♥-

V lékárně (i v obchodě)mají od Teekane výborný čaj na nachlazení a chřipku. Rozpustný Coldrex, jako čaj je taky super!

Není tady

#22 30. 8. 2006 10:39

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

V lékárně (i v obchodě)mají od Teekane výborný čaj na nachlazení a chřipku. Rozpustný Coldrex, jako čaj je taky super!

caj piju hodne ale zelenej.Myslis ze ty cajicky jak byvaji oznacovany na chripku a nachlazeni opravdu pomahaji nebo jen zahreji jako jiny caj.

Není tady

#23 30. 8. 2006 13:31

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Já mám opravdu dobrou zkušenost s čajema, které mají označení, že jsou přímo na nachlazení a chřipku, pak jsou na kašel a průdušky....Pomáhají jak mně, tak i malé(3). Vždy, když je někdo z nás nachlazený, nebo jen kašle, jdu ho hned koupit-jsou dost silné a když je popíjíš, je dobré, je zároveň hodně čichat (inhalovat).

Není tady

#24 30. 8. 2006 16:19

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

Já mám opravdu dobrou zkušenost s čajema, které mají označení, že jsou přímo na nachlazení a chřipku, pak jsou na kašel a průdušky....Pomáhají jak mně, tak i malé(3). Vždy, když je někdo z nás nachlazený, nebo jen kašle, jdu ho hned koupit-jsou dost silné a když je popíjíš, je dobré, je zároveň hodně čichat (inhalovat).

tak jsem si koupila na chripku a nachlazeni od Lerosu.Tak uvidime wink  Dekuji za radu.

Není tady

#25 30. 8. 2006 17:16

Ariesek67
♥♥♥♥---
Místo: okolí Brna

Tak na chřipku potit a potit mléko a med na průduška je víborné psí sádlo ale je špatně se k dostání žádnej pes ho nedá dobrovolně.

Moudro dne:
    Pesimista vidí v tunelu tmu, Optimista vidí světlo na konci tunelu
    Realista vidí světla vlaku, Strojvůdce vidí tři debily na kolejích……

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí