6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ví, Leny .... nikdy neříkej nikdy
Je třeba si uvědomit, e se kadý s těkou situací v ivotě vyrovnává jinak. Někdo se uzavře do sebe, někdo myslí na sebevradu a jiný přestane jíst. Nemůe říct " ty jsi hloupý, protoe jsi přestal jíst a spadl do anorexie...já to řeila mylenkami na smrt" ..... ber prosím s trochou nadsázky.
Anorexie je opravdu váná nemoc a člověk do ní spadne ani neví jak. Já si dokonce troufám říct, e je to nevyléčitelná nemoc. Něco jako alkoholismus....protoe si člověk musí dávat jooo pozor, aby do toho zase nespadl.
Není tady
mirka.. napsal(a):
myslim, e kdyby se tu ukazovaly fotky lidí či zvířat týraných, tak by tu lidi psali, e to jsou chudáci oběti, ale tady z toho slyím ton, jako fuj, jak jen mohli, ty jsou pitomý, můou si za to sami. a jetě k tomu vypadají ohavně, copak se nevidí?
Mám z toho úplně stejný pocit. Jene větina těch lidí nezaila, tak nepochopí
Není tady
Děsivý to je pekelně, ale jetě horí je enorm výskyt slečen, které se snaí si anorexii přivodit vědomě. Z těch je mi fakt patně. Chápu, e někome se to v honbě za tíhlou linií přihodí, ale cleně se o to snait? to je jako chtít chytit zápal plic tomu fakt nerozumím
Není tady
Jetě vzkaz pro mirku - nemám pocit, e by se tu někdo oklíbal nad lidmi s anorexií či bulimií, ty věty, které ty chápe jako opovrení patřily těm lidem, kteří je fotí, kteří je cíleně vybírají na molo, billboardy, časopisy a jinam. Prostě těm, kterým se :toto: líbí. Pravděpodobně bychm se stejně oklíbaly nad někým, komu se líbí zuboená zvířátka
Není tady
Teda,já si připadám tintítko alias hubeńour se svýma cca 49- 50 kg/158 cm...ve svých 36 letech... Jsem drobná,u odjakiva(od mala) a normálně jím ,no spí někdy říkají,e se cpu,ale já mám dobré jídlo ráda..ale takové-netvary rozhodně nemám. To je fakt smutné...ale vůbec bych to nepodceňovala a nějak poniovala ty holčiny,člověk nemůe dát ruku do ohně zato,e jeho dceru to nepotká,přesto,e ji máma učí se mít ráda,takovou jaká je..,věnuje se jí,u těch holčin se něco zvrtlo v psychice,v pohledu na sebe a nevím v čem jetě..důvodů,proč můe být mnoho.. a slyela jsem,e léčení je velmi svízelné..a někdy končí tím nejhorím. Já nevím,ale vdy v tom je ta krása,e jsme kadá jiná..a,u víc kulatějí či míń..,vysoká nebo mení,blondýna či zrzka,vdy je to jedno..,hlavně,kdy jsme zdravé a v pohodě.
Definitiv napsal(a):
Děsivý to je pekelně, ale jetě horí je enorm výskyt slečen, které se snaí si anorexii přivodit vědomě. Z těch je mi fakt patně. Chápu, e někome se to v honbě za tíhlou linií přihodí, ale cleně se o to snait? to je jako chtít chytit zápal plic tomu fakt nerozumím
def, tyhle holky se "označují" pod jménem pro-ana. jednou jsem to zkusila zadat do googlu a nemohla jsem tomu uvěřit... dalo by se říci, e ony vyuívají fotek nemocných anorexií a dávají si je jako vzor, navzájem si radí, jak jíst - vlastně nejíst apod. stejně jako ty tomu nerozumím, nechápu. větinou jsou to holky kolem 15ti let, te bych řekla, e je to přejde, ale můou si nést zdravotní následky po celý ivot... jene to u je jejich blbost, můou si za to sami...
Není tady
mirko, v jednom včerejím časopise jsem po dlouhé době objevila opět příběh jedné eny, kt. s anorexií bojovala (bojuje). byl to snad první příběh, kde jsem četla, e to nebylo z touhy po enormním hubnutí, e se to projevilo jako důsledek dlouhodobějích problémů... ví a to je právě to... znám jen anorexii jako projev touhy po tíhlosti, e to začíná touhou shodit jen pár kilo. příli se nepíe o tom, e to je i vinou dlouhodobějích psychických problémů apod. vlastně se o tom nepíe skoro vůbec. to co popisuje ty, je pro mě de facto nové a rozířilo mi to obzory... za to ti musím poděkovat
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Ví, Leny .... nikdy neříkej nikdy
Anorexie je opravdu váná nemoc a člověk do ní spadne ani neví jak. Já si dokonce troufám říct, e je to nevyléčitelná nemoc. Něco jako alkoholismus....protoe si člověk musí dávat jooo pozor, aby do toho zase nespadl.
na přísloví "nikdy neříkej nikdy" věřím dost silně, ale tady u toho jej nepouiju, pe prostě u mě NIKDY
souhlasím, e je to nevyléčitelná nemoc. přestoe se nemocný "sebere" (uvozovky, myslím, nemusím vysvětlovat), stačí jediné "klopýtnutí" a jede to nanovo...
Není tady
Lavn, klidek. Tady se hlásí jedna vyléčená anorektička. U mě vůbec nevzruují lidé, kteří říkají jak jsou ty holky blbé a můou si za to samy. Klid. V 17ti jsem byla taky půl roku na psychiatrii. 2 pokusy o sebevradu. Hnus, pohrdání nad sebou. 42 kg, 176 výka... metabolka, cvíčení,atd.
Kdo nezail, nikdy neuvěří. A kdy říká, e on by nikdy, koleduje si jen o nějakou lekci, která by mu to NIKDY vyvrátila.
Drím ti pěsti,a jsi v pohodě, pokud to jen trochu jde.
Není tady
Klubko super-přesně jsi to vystihla.Já u mám zatím svůj boj vyhraný.Teda musím si dávat bacha,a mně nesrazí nic znova na kolena,ale po takové ivotní zkuenosti(kdy se z toho dostane),člověka u máloco poloí.Já u dneska beru vechno s nadhledem a prkotiny neřeím...ale těm mladým holkám,co do toho dnes a denně padají nikdo moc nepomůe-a není to dobou.Fajn,vude ukazují hubené modelky a missky,ale myslím,e se to pomalinku začíná měnit.čím dál víc holčin kolabuje a umírá přímo na molu a svět se konečně začíná o tuhletu nemoc zajímat.A ty,co je to postihlo z nějakého jiného důvodu(větinou jde o psychiku),musí někdo dotlačit hlavně k dobrému psychiatrovi a tohle ve větině případů pomáhá.Ale kdy chce někdo opravdu umřít a nemá pro co ít,pak nepomůe nic.Já umřít nechtěla a proto,jsem vyhrála.A teď mám úplně jiný pohled na svět-váím si maličkostí,dobrých kamarádů kolem sebe,zdravé a astné rodiny a víc opravdu nepotřebuju...
Není tady
Lavn, tak to ráda slyím. Nemysli si, ony zkouky jetě příjdou, tím nechci malovat čerta na zeď. Jen to vím z vlastní zkuenosti. Ale člověk si vdy vzpomene, co u překonal, tak mu to dává sílu a naději, e překoná i ty dalí neduhy a hnusy.
Anorexie toti vůbec v podstatě není o modelkování, vytouené tíhlosti a o tom nejíst. Je to droga. Totální droga,která je stejně nebezpečná jako pervitin, alkohol, hrací automaty.
Já byla v nemocnici s holkou,která byla na "piku" a zároven anorektička. Řekla, e jednoduí je nedat si to piko, ne zvládnout anorexii.
Tak si jen přejme, aby těch "postiených" bylo méně a méně.
Není tady
Já měla v 27letech 36kg, byla to hrůza!!!! Nedokázala jsem u skoro stát na nohou, bylo mi straně zle-psychicky, fyzicky....a to jsem diety nikdy nedrela a nechtěla ani zhubnout.
Není tady
Jo a nikdy neříkejte NIKDY. Přijde to, ani nevíte jak (tragédie v rodině, rozvod....) a tělo si pak s vámi vyloeně dělá, co chce.
Není tady