Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 20. 1. 2009 8:26

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Re: varování...

Víš, Leny .... nikdy neříkej nikdy wink
Je třeba si uvědomit, že se každý s těžkou situací v životě vyrovnává jinak. Někdo se uzavře do sebe, někdo myslí na sebevraždu a jiný přestane jíst. Nemůžeš říct " ty jsi hloupý, protože jsi přestal jíst a spadl do anorexie...já to řešila myšlenkami na smrt" ..... ber prosím s trochou nadsázky.

Anorexie je opravdu vážná nemoc a člověk do ní spadne ani neví jak. Já si dokonce troufám říct, že je to nevyléčitelná nemoc. Něco jako alkoholismus....protože si člověk musí dávat jooo pozor, aby do toho zase nespadl.

Není tady

#52 20. 1. 2009 8:29

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

mirka.. napsal(a):

myslim, že kdyby se tu ukazovaly fotky lidí či zvířat týraných, tak by tu lidi psali, že to jsou chudáci oběti, ale tady z toho slyším ton, jako fuj, jak jen mohli, ty jsou pitomý, můžou si za to sami. a ještě k tomu vypadají ohavně, copak se nevidí?

Mám z toho úplně stejný pocit. Jenže většina těch lidí nezažila, tak nepochopí

Není tady

#53 20. 1. 2009 10:48

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Děsivý to je pekelně, ale ještě horší je enorm výskyt slečen, které se snaží si anorexii přivodit vědomě. Z těch je mi fakt špatně. Chápu, že někome se to v honbě za štíhlou linií přihodí, ale cleně se o to snažit? va to je jako chtít chytit zápal plic dumbom tomu fakt nerozumím sad

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#54 20. 1. 2009 11:12

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ještě vzkaz pro mirku - nemám pocit, že by se tu někdo ošklíbal nad lidmi s anorexií či bulimií, ty věty, které ty chápeš jako opovržení patřily těm lidem, kteří je fotí, kteří je cíleně vybírají na molo, billboardy, časopisy a jinam. Prostě těm, kterým se :toto: líbí. Pravděpodobně bychm se stejně ošklíbaly nad někým, komu se líbí zubožená zvířátka usch

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#55 20. 1. 2009 13:31

REŇAS
Host

va Teda,já si připadám tintítko alias hubeńour se svýma cca 49- 50 kg/158 cm...ve svých 36 letech... Jsem drobná,už odjakživa(od mala) a normálně  jím ,no  spíš někdy říkají,že se cpu,ale já mám dobré jídlo ráda..ale takové-netvary rozhodně nemám. To je fakt  smutné...ale vůbec bych to nepodceňovala a nějak ponižovala ty holčiny,člověk nemůže dát ruku do ohně zato,že jeho dceru to nepotká,přesto,že ji máma učí se mít ráda,takovou jaká je..,věnuje se jí,u těch holčin se něco zvrtlo v psychice,v pohledu na sebe a nevím v čem ještě..důvodů,proč může být mnoho.. a slyšela jsem,že léčení je velmi svízelné..a někdy končí tím nejhorším. Já nevím,ale vždy v tom je ta krása,že jsme každá jiná..a,už víc kulatější či míń..,vysoká nebo menší,blondýna či zrzka,vždy je to jedno..,hlavně,když jsme zdravé a v pohodě. wink

#56 20. 1. 2009 16:09

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Web

Definitiv napsal(a):

Děsivý to je pekelně, ale ještě horší je enorm výskyt slečen, které se snaží si anorexii přivodit vědomě. Z těch je mi fakt špatně. Chápu, že někome se to v honbě za štíhlou linií přihodí, ale cleně se o to snažit? va to je jako chtít chytit zápal plic dumbom tomu fakt nerozumím sad

def, tyhle holky se "označují" pod jménem pro-ana. jednou jsem to zkusila zadat do googlu a nemohla jsem tomu uvěřit... dalo by se říci, že ony využívají fotek nemocných anorexií a dávají si je jako vzor, navzájem si radí, jak jíst - vlastně nejíst apod. stejně jako ty tomu nerozumím, nechápu. většinou jsou to holky kolem 15ti let, tže bych řekla, že je to přejde, ale můžou si nést zdravotní následky po celý život... jenže to už je jejich blbost, můžou si za to sami...

Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

#57 20. 1. 2009 16:17

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Web

mirko, v jednom včerejším časopise jsem po dlouhé době objevila opět příběh jedné ženy, kt. s anorexií bojovala (bojuje). byl to snad první příběh, kde jsem četla, že to nebylo z touhy po enormním hubnutí, že se to projevilo jako důsledek dlouhodobějších problémů... víš a to je právě to... znám jen anorexii jako projev touhy po štíhlosti, že to začíná touhou shodit jen pár kilo. příliš se nepíše o tom, že to je i vinou dlouhodobějších psychických problémů apod. vlastně se o tom nepíše skoro vůbec. to co popisuješ ty, je pro mě de facto nové a rozšířilo mi to obzory... za to ti musím poděkovat stolt

Člověk míní, život mění.

Není tady

#58 20. 1. 2009 16:20

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kuřátko napsal(a):

Víš, Leny .... nikdy neříkej nikdy wink

Anorexie je opravdu vážná nemoc a člověk do ní spadne ani neví jak. Já si dokonce troufám říct, že je to nevyléčitelná nemoc. Něco jako alkoholismus....protože si člověk musí dávat jooo pozor, aby do toho zase nespadl.

na přísloví "nikdy neříkej nikdy" věřím dost silně, ale tady u toho jej nepoužiju, pže prostě u mě NIKDY reta

souhlasím, že je to nevyléčitelná nemoc. přestože se nemocný "sebere" (uvozovky, myslím, nemusím vysvětlovat), stačí jediné "klopýtnutí" a jede to nanovo...

Člověk míní, život mění.

Není tady

#59 21. 1. 2009 13:03

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Leny - já to vím, ale nechtěla jsem to sem psát, aby to nějaký holce nedalo náhodou návod pussa

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#60 22. 1. 2009 11:58

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Lavn, klidek. Tady se hlásí jedna vyléčená anorektička. Už mě vůbec nevzrušují lidé, kteří říkají jak jsou ty holky blbé a můžou si za to samy. Klid. V 17ti jsem byla taky půl roku na psychiatrii. 2 pokusy o sebevraždu. Hnus, pohrdání nad sebou.  42 kg, 176 výška... metabolka, cvíčení,atd.
Kdo nezažil, nikdy neuvěří. A když říká, že on by nikdy, koleduje si jen o nějakou lekci, která by mu to NIKDY vyvrátila.
Držím ti pěsti,a jsi v pohodě, pokud to jen trochu jde.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#61 28. 1. 2009 14:28

Lavn
♥------

Klubko super-přesně jsi to vystihla.Já už mám zatím svůj boj vyhraný.Teda musím si dávat bacha,a mně nesrazí nic znova na kolena,ale po takové životní zkušenosti(když se z toho dostane),člověka už máloco položí.Já už dneska beru všechno s nadhledem a prkotiny neřeším...ale těm mladým holkám,co do toho dnes a denně padají nikdo moc nepomůže-a není to dobou.Fajn,všude ukazují hubené modelky a missky,ale myslím,že se to pomalinku začíná měnit.čím dál víc holčin kolabuje a umírá přímo na molu a svět se konečně začíná o tuhletu nemoc zajímat.A ty,co je to postihlo z nějakého jiného důvodu(většinou jde o psychiku),musí někdo dotlačit hlavně k dobrému psychiatrovi a tohle ve většině případů pomáhá.Ale když chce někdo opravdu umřít a nemá pro co žít,pak nepomůže nic.Já umřít nechtěla a proto,jsem vyhrála.A teď mám úplně jiný pohled na svět-vážím si maličkostí,dobrých kamarádů kolem sebe,zdravé a šastné rodiny a víc opravdu nepotřebuju...

Není tady

#62 30. 1. 2009 15:05

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Lavn, tak to ráda slyším. Nemysli si, ony zkoušky ještě příjdou, tím nechci malovat čerta na zeď. Jen to vím z vlastní zkušenosti. Ale člověk si vždy vzpomene, co už překonal, tak mu to dává sílu a naději, že překoná i ty další neduhy a hnusy.
Anorexie totiž vůbec v podstatě není o modelkování, vytoužené štíhlosti a o tom nejíst. Je to droga. Totální droga,která je stejně nebezpečná jako pervitin, alkohol, hrací automaty.
Já byla v nemocnici s holkou,která byla na "piku" a zároven anorektička. Řekla, že jednodušší je nedat si to piko, než zvládnout anorexii.
Tak si jen přejme, aby těch "postižených" bylo méně a méně.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#63 1. 2. 2009 19:39

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Já měla v 27letech 36kg, byla to hrůza!!!! Nedokázala jsem už skoro stát na nohou, bylo mi strašně zle-psychicky, fyzicky....a to jsem diety nikdy nedržela a nechtěla ani zhubnout.

Není tady

#64 1. 2. 2009 19:41

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Jo a nikdy neříkejte NIKDY. Přijde to, ani nevíte jak (tragédie v rodině, rozvod....) a tělo si pak s vámi vyloženě dělá, co chce.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí