18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak to je skvělé , Babucho...
A v Africe je zase miss ta nejvíc tlustá, co se pěkně třese, kdy se nese. Chudí trpí hladem. Take ideál je opravdu čistě relatavní.
Ve společnosti, kde je patná ivotospráva a lidé bojují s nadváhou je pak snadné se upnout k ideálu krásy jako byla twiggy. Podle mně to není diktát obyčejným lidem z mola, ale jde vzájemné působení.
Čei jsou prý nejtlustí národ v Evropě. To jsem četla nějaký výzkum nádváhy a vlivu na zdraví před 6 lety.
A jetě sem četla, e kdy je v rodině nějaký stresový faktor a agrese od rodičů, holčičky mají v povaze se uzavřít do sebe a mohou mít poruchy příjmu potravy. Kluci mívají sklony k agresivitě.
Jinak anorexií trpí přednostně modelky, baletky a baleáci a pak okejové....
To je to pořekadlo aty dělaj člověka = L´abito non fa il monaco
Upravil(a) host eska (24. 9. 2006 10:39)
Není tady
Jo, taky jsem se dočetla, e američtí vědci tvrdí, e tlustých lidí je na světě více ne hladových, to je ílené!!!
Není tady
myslím ty lidi, kteří stanovili ty pravidla.... ( ne to,e uívala projímadla )
Není tady
Jediným slovem hrůza!!!
Není tady
presne tak ..souhlasim..alespon nekdo ma rozum a vybral zensky normalni ))...i predtim se do toho taknejak zapojila Dove company....coz je take super..dat duraz na prirozenou krasu a zdrave zenske
no ...skoda ze takovych firem,poradatelu atd neni vic
Není tady
Tak jsem se podivala na ty fotky a fakt hruza.Vzdyt to je hnusny jak je vubec muzou poslat na prehlidkovy molo?Fuj.Ja jsem sice proti nim tlusta ale asi radeji zustanu tak.
Není tady
no myslim ze jakto ze je pousti na molo nam vsem tady zustava tajemstvim..
je to skarede...az nechutny no...
radeji fakt par kil navic a zdrava a stastna nez hladovet..fuj
Není tady
Hrozný fotky! Jako z hororu!
Není tady
Náhodou jsem se tady koukla a čtu a čtu....Take bych taky ráda přispěla s trokou do mlýna..I kdy tak troka by vydala na knihu..Já sama trpěla anorexií a následně bulimií.je toho hodně,co bych mohla odvyprávět a tak alespoň ve zkratce.Začalo to celkem nevinně-můj přítel(teď u manel),jednou prohodil poznámku o velkém zadku a já byla bez práce s neskutečným člověkem(tchýní)za zadkem a tak jsem se toho chytla a začala dret dietu.Nakonec mi počítání kalorií a kilojoulu zabralo celý den a jetě jsem hodinu denně cvičila.Prostě jsem jedla,ale vechno přepočítávala a smaila třeba řízek na minerálce..A kila la dolů.Kdy jsem si stoupla před zrcadlo,tak jsem si ale připadala pořád tlustá-to prostě nevidíte.Nepomohli domluvy od rodiny okolí a spol.Nakonec jsem to dotáhla na 36kg.A začalo být zle.Kdo to nezail,nedovede si to představit.Třeba kdy jsem seděla na zastávce a čekala na tramvaj a bohuel u mi nefungovaly svaly(ani ty svěrací),tak jsem se počůrala-straný pocit.Pak jsem si konečně nala brigádu-v cukrárně.Opravdu na mně musel být straný pohled mezi kulaoučkými cukrářkami.Ty se mně snaily vykrmit a já se zase začala přejídat.Moje jediné těstí bylo,e opravdu neumím zvracet.Ale párkrát jsem i nad tím,co jsem dokázala během hodiny zpucovat,brečela.A tak jsem zase cvičila jako ílená...Záchrana přila v podobě tety,která se domluvila s rodiči a přijela pro mně.Pamatuju si,jak brečela,kdy mně tenktát viděla.Odvezla mně do čech k jednomu panu primáři a já se z toho silou vůle dostávala.A pak jsme jeli s přítelem do Řecka-to u jsem měla 45kg.Vichni mně od té cesty zrazovali,e jetě nejsem zdravá,ale opět zafungovala moje tvrdohlavost.A tak jsem se vrátila s agorafobií-nemohla jsem jezdit autem,tramvají,prostě ničím,kde nebyl záchod.Tak jsem chodila pěky.A pak zase zafungoval jeden skvělý doktor,který mi doporučil psychiatričku.Byla jsem i na 14dnů v léčebně,kde jsem fasovala jízdenky a učila se znova jezdit tramvají.Nakonec jsem se z toho dostala,ale následky si ponesu celý ivot.A jedno na tom bylo přece jen dobré-i přes ortel lékařů,e nemohu otěhotnět(neměla jsem ani menstruaci),mám krásného a zdravého tříletého chlapečka.Slovo dieta u mně vyvolává smíené pocity a ráda bych někdy někomu s podobným problémem pomáhala,protoe tohle je jen kousek z toho pekla,co anorexie představuje...Taky jsem si říkala,e se mi tohle stát nemůe a e přece nejsem psycho,abych se léčila na psychiatrii,ale člověk míní a ivot mění.A není to tak dávno-z nejhorího jsem se dostala před 4mi roky.A věřte,e modelky a tito lidé si za to nemůou sami.Bohuél ani moc fotek z té doby nemám-jen pár z Řecka,ale to u nebylo tak strané.Teď si musím dávat velký pozor,abych do toho znova nespadla.Člověk to má v sobě na celý ivot.Take říkám-nedrte ádné diety a raději se hezky nadlábněte,protoe ivot je opravdu moc krátký,aby jsme si z něho jetě tolik ukrajovali!
Není tady
Lavn, drím palec, aby se ti tvůj boj dařil
a btw - smait řízek na minerálce, to je moné ?
Není tady
caroline a vechny, které tady ukapáváte slova opovrení...odpovím vm, jaks e cítí člověk s anorexií
nenávidí sám sebe za to jak vypadá a at je hubený sebevíc, chce jetě zhubnout, protoe jetě pořád není pro svět dost dobrý. to, e člověk nejí je jen VEDLEJÍ znak toho, co mu dělá hlava. musí se trestat, nejen tím, e si odepře jídlo, tedy radost, ale i zimou, nadměrným pohybem a taky horznými výčitkami poi jídle, protoe mu hlava háe, e on si jídlo nezaslouí.
take NE, hiolka s anorexií si nemyslí e je krásná. vidí jak je HUBENÁ.a vidí jak je okliv a právě proto jetě nejí, protoe si jídlo nezaslouí.
vy si to nedokáete představit, ale já u ted kámoce věřím jetě víc, e lidi na ní na ulici pokřikovali nadávky jako: kostro,kam de? nebo not o je hnus, podivej se! vdyt vy tady mplivete jedy na psychicky nemocný lidi!!!!vám to přijde normální?
přijde vám, e kdyby si to člověk mohl jen tak rozmyslet, tak bdue hubnout třeba k smrti????????????????jo,libujte si v tom, e máte kilo navíc, pokud vám to dělá dobře, ale hlavně si libujte, e máte hlavu v pohodě, protoe to je hlavní!!!
a pokud někdo nemocného člověka nazve pitomým, je pitomec on, to se nezloibte. mentální anorexie je nemoc jako kadá jiná!!!tak nevim za co jim tady nadáváte!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
no, myslim e za anorexií jsou dvě věci jak to sleduju, prostě jen touha zhubnout, z toho se člověk asi líp dostane,a le to nechcu trvdit a pak to, kdy jídlo je jen jedna cesta k dokonalosti. nikoli to hlavní.
a hlavně jedna věcná poznámka..anorexií mohou trpět i malé děti, četla jsme o dvouletém chlapečkovi...myslíte e chtěl hubnout??
Není tady
popelko, jo, je to moné, kámoce prý mamka smaila věci na vodě, aby do ní aspon kousek dostala.
Není tady
a co dál? uděláme stránku lidí postiených či jinak nemocných a budem na ně ukazovat a řikat, jak je to hnusný a po*ný?tady by se to koukám ujalo
Není tady
mirko, klid. proč si hned tak útočná? ano, jsou lidé, kt. za to nemohou, kdy do toho spadnou. ale je to taky o vůli - kdy mi někdo řekne, e mam tlustej zadek a e vypadám hrozně, přece hned nezačnu drasticky hubnout. důleité je se nad takové lidi, posměváčky, povznést, to je toti to pravý umění a taky jakýsi "důkaz", e mám zdravou mysl a nenechám si jí napadnout kde jakým blbcem.
jednu dobu jsem chtěla zhubnout tak moc, e jsem se začala omezovat v jídle (rozhodla jsem se tak sama, nikdo mi k tomu nedal přímý důvod). ono to jde straně rychle... kdy jsem pak viděla např. sladký, zvedl se mi aludek. ale uvědomila jsem si, e takhle to nechci, a proto jsem se během chvíle zvedla... dodneka si vyčítám, e jsem si u prarodičů tehdy nedala výbornej meruňkovej koláč.... pokud to má někdo v hlavě srovnaný, nepodlehne....
dneska se o straákovi jménem anorexie a bulimie tolik mluví, e těm holkám, kt. tolik chtějí bejt modelkama, musí bejt jasný, co je čeká, a e se můou ocitnout i na prahu smrti. svět modelingu je ílenej a dalo by se říct, e i po*n. jednou jsem počítala bmi třem nejznámnějím českým modelkám - vechny měli podváhu!!!
rozhodně si nemyslím, e by se tady ukazovalo a smálo se takto postieným lidem.... ALE - jen zadej do vyhledávače heslo "pro-ana" a uvdií,. co za ílenosti ti vyjede. vyznavačky tohohle "hnutí" mají za ideál kostřičky, dávají si návody na to, jak drasticky zhubnout... větina si za to můe sama, jen málokdo do toho spadne "nevinně"
Upravil(a) leny.wood (17. 1. 2009 0:07)
Není tady
kámoka do toho spadla v sedmé třídě na základce a nemyslím, e její touha byla zhubnout kvůli nějaké poznámce. a o vůli- myslim, e největí vůli mají anorektičky, protoe vydrí věci, které normální člověk ne. prostě s emi nelíbilo, jak si tady vichni pochvalují e oni takoví nejsou a tamto je hnus a ty holky jsou pitomý. mě nejde ani tak o modelky, ale o mladý holky, nebo vyloeně malý holky, u kterých touha zhubnout není primární...jene o takových se mluví stejně. tve mě, e lidi o anorexii prd vědí a takl radi říkají, jaký je to hnus a e kdyby ty holky chtěly, tak se z toho můou hned dostat. přitom ani nevědí, co můou těma poznámkama způsobit.
Není tady
moje tehdy hodně dobrá kamarádka do toho taky spadla. taky za tím nebyla ádná utěpačná poznámka, ale jenom touha být jako modelky v médiích. přitom měla straně tíhlou postavu. dokázala to dost dlouho tajit, vypadala pak jako kostra potaená kůí, dotáhla to a do motola. a u nikdy se z toho úplně nedostane, pe takovýhle lidi to budou mít nadosmrti v sobě a můou bojovat, jak budou chtít.
a proč by se tady ostatní nepochvalovali? já jsem taky ráda, e jsem jaká jsem a přitom nejsem hubená - ale dopadnout jako holky, kt. propadnou anorexii? to bych v ivotě nikdy nechtěla a jsem ráda, e se mě to netýká.
anorexie je opravdu hnus, o tom ádná, stačí se podívat na ty snímky. ony takhle postiený holky (ale i kluci) si odmítají připustit, e jsou nemocní, nechtějí k lékaři. málokdo z nich o své nemoci mluví otevřeně. bohuel dnení společnost je nastavená na "twiggy" a myslím, e se to hodně dlouho nezmění....
Není tady
anorexie jako nemoc je hnus..to souhlasím,ale tady mi přijde, e se jako o hnusu mluví o nemocných lidech. odmítají připustit? vyprávěl ti někdo podrobně o tom, co při anorexii měl v hlavě? jak se choval, jak uvaoval a proč?
Není tady
Tak koukám,e se tu rozjela pěklá diskuze..Opravdu nikdo nemůe říct,jak to je-kdo nezail.Anorexie nezačne jen jednou hloupou poznámkou,nebo tím,e chce někdo vypadat jako modelka.Ono se toho třeba nahromadí víc a trvá delí dobu ne vám(třeba mozek)řekne stop.a pak se něco rozjede-nemusí to být zrovna anorexie-jsou i jiné nemoci.Já chtěla vdycky v ivotě dokázat víc,ne ostatní a kdy se mi nedařilo,tak to prostě u mně vypuklo takhle.Trvalo to dlouho a dlouho jsem s tím bojovala,ne jsem se sebrala a řekla si-takhle ne.Ani ve snu by mně nenapadlo,e třeba zrovna já na tohleto můu umřít.A opravdu se změní člověku celé mylení..proto je anorexie tak zákeřná nemoc.Vichni si za to nemůou a řekla bych,e jich je větina..Říkám to z toho důvodu,protoe sama vím,jaké má člověk při téhle nemoci mylenkové pochody..I doktoři nevěřili,e to sama zvládnu (po čtrnácti dnech na psychiatrii) a já prostě jela domů a dokázala konečně sama sobě,e stojím za to-ít.Člověk musí sám v sobě najít tu sílu-nepomůou domluvy,doktoři,prostě nikdo.Někdo je v ivotě silnějí a někdo slabí a ti slabí boj s touto nemocí prohrají.A opravdu třeba za to nemůou-neřeknou si přece jen tak-tak a teď budu hubnout,a umřu.Vím,e kadý má svůj názor a dá se to těko pochopit,ale vichni máme nějaké svoje vnitřní smutky a trable a tak to kadý řeí jinak.Někdo začne pít,někdo fetuje a někdo prostě onemocní.Já měla to těstí,e jsem neměla třeba rakovinu nebo infarkt,ale tuhle nemoc.Je to běh na dlouhou tra,ale dá se narozdíl od některých jiných onemocnění vyhrát.P.S.A ádná kamarádka vám neřekne,jak se cítí uvnitř-to ví jen ona sama.A leny-nemůe říct,e tebe se to netýká-nikdy neví,co tě v ivotě potká.Já bych taky nikdy nevěřila,e se to stane zrovna mně!A spadne do toho,ani neví,jak.
Upravil(a) Lavn (19. 1. 2009 21:33)
Není tady
myslim, e jsme o něco víc pochopila, jak se kámoka cítila. a taky sem pochopila, e doopravdy si to ani představit nemůu. vysvětlovala svoje chování, jak se chovala a co ji uvnitř k tomu nutilo. jak se jí dotýkalo chování okolí, násilné nucení do jídla a podobně. proč se musela neustále hýbat, proč kdy jí mamka násilím nacpala jídlo do krku tak se pak nahá klepala celou noc v koutě místnosti. proč se jí líp jedlo v restauraci a proč anorektičky rády vaří a pečou, ale nejedí to. a proč si rády prohlíejí kuchařky a jinak se týrají jídlem, které je radost, kterou si ony nemůou dopřát. co v hlavě jí nutilo lhát,podvádět s jídlem. od té doby nahlíím na ty holky jinak. a proto s emi nelíbí, e se tady lidi oklibují nad nemocnými lidmi.
Není tady
lavn, mě v ivotě potkalo tolik věcí, sáhla jsem si na úplný dno a vlastně jetě ní a nikdy jsem to neřeila takhle a vím jistě, e to ani tak nikdy řeit nebudu. můe mi to vyvracet, ale nevyvrátí... na co bych měla přestat jíst? ne, taková já nejsem. já rovnou pomýlela nad tím, jak ukončit ivot, ale pokadé jsem se nakonec sama sobě zasmála, pač na to se mám a příli ráda a mám i těstí, e mám u sebe jednu osobu, kt. mi podá pomocnou ruku i v těch nejhorích chvílích.
mně to kamarádka taky vyprávěla, ale e by se krčila v koutě, to ne... (nebo se o tom alespoň nezmínila). ona u to měla pak tak rafinovaně vymylený u společnýho stolování s rodinou, e jsem tomu ani nemohla uvěřit. pochopitelně, e do jejích nejtitěrnějích pocitů jsem nepronikla. dokonce byl její příběh zveřejněn v jednom časopise. pamatuju si, jak mi říkala, e kdy byla v plavkách a ostatní se jí smáli proto, jak je vychrtlá, ona si myslela, e je to proto, jak je tlustá...
nemyslím si, e se lidi tady oklibují nad nemocnými, ale nad tím, jak vypadají jejich těla - nad těmi fotkami... je to něco, jako bys koukala na fotky týraných, zuboených a nemocných zvířat
Upravil(a) leny.wood (19. 1. 2009 23:05)
Není tady
jene to je právě to, ty se má na takovou věc moc ráda. ale člověk s anorexií se k smrti nenávidí a proto se tak mučí. ono podřezat se nebo sníst práky je snadnějí ne pomalu bolestivě ve fyzických i psychických mukách umírat. anorexie je nejhorí formou sebevrady. a člověk do toho spadne tak nějak nenápadně. ne e najednou jen tak přestane jíst. kdy kámoka měla před rokem deprese a ne s tím dola k psychiatrovi, brečela, e jestli u ní znovu propukne to anorektický mylení, tak se rovnou zabije, e znovu to u zaít nechce. ona se nekrčila v koutě, měla tak hrozný výčitky svědomí z jídla, e se trestala zimou a tím e nespala. lidi s anorexií popisují i e slyí v hlavě hlas, který jim přikazuje a nadává. sráí je ní a ní. anorexie není o tom, e přestane jíst...ale o tom, e začne anorekticky myslet- musí si odpírat věci, které přináejí radost, protoe nejsi dost dobrá na to, aby sis je uila. tedy tam patří i jídlo. jene v důsledku nikdo neléčí hlavu, ale vichni se tě snaí jen vykrmit.
řikala mi, e k jídlu-k jabku třeba vypila dva litry vody, protoe jí po tom bylo patně, dělala to aby si to jídlo neuila..aby se trestala za to, e si dovolí jíst jako ostatní lidé, ačkoli ona je horí.
josu popsaný i případy, kdy takový člověk kdy u jí, tak jí na zemi ze psí misky. vybírá si třeba staré a nahnilé ovoce, protoe tak klamou tu anorexii v hlavě- e kdy jedí odpadky, jakoby nejedli. nebo jedí odřezky od jídla a tak a vlatsně obelhávají svou vlastní hlavu. protoe se jim v ní pere to co jim nechce dovolit nic co je pro ně dobré a ta osoba, kterou byli dříve.
lidi s anorexií postupně ztrácejí svou osobnost a jsou pouze tvanci své hlavy. navíc pak hubenost sebou přináí hrozné deprese.
v jedné kníce autorka popisovala svého dvouletého nebo tříletého pacienta- ptala s eho proč nejí a on jí řikal, e nemůe, e mu to nedovolí a na to otázku kdo, řekl ten pán pod mými vlasy. a na to, e musí jíst, aby se veel do větích kalhot odpověděl, e toho se on nedoije. to je anorexie.
Není tady
autorka taky sledovala postiené a snaila se nalézt příčinu, přesně to asi nejde, ale řikala e se to vyvíjí u dětí nebo mladých, na které byla od mala posazená odpovědnost dospělých. třeba e tatínek odeel a ty jsi můj velký chlap a postará se o maminku. jene to dítě nemůe zvládnout a za roky se u něj vyvine pocit, e není dost dobrý na to, aby si zaslouil něco dobrého.
Není tady
myslim, e kdyby se tu ukazovaly fotky lidí či zvířat týraných, tak by tu lidi psali, e to jsou chudáci oběti, ale tady z toho slyím ton, jako fuj, jak jen mohli, ty jsou pitomý, můou si za to sami. a jetě k tomu vypadají ohavně, copak se nevidí?
Není tady