Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 24. 9. 2006 10:38

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Re: varování...

Tak to je skvělé smile, Babucho...

A v Africe je zase miss ta nejvíc tlustá, co se pěkně třese, když se nese. Chudí trpí hladem. Takže ideál je opravdu čistě relatavní.
Ve společnosti, kde je špatná životospráva a lidé bojují s nadváhou je pak snadné se upnout k ideálu krásy jako byla twiggy. Podle mně to není diktát obyčejným lidem z mola, ale jde vzájemné působení.

Češi jsou prý nejtlustší národ v Evropě. To jsem četla nějaký výzkum nádváhy a vlivu na zdraví před 6 lety.

A ještě sem četla, že když je v rodině nějaký stresový faktor a agrese od rodičů, holčičky mají v povaze se uzavřít do sebe a mohou mít poruchy příjmu potravy. Kluci mívají  sklony k agresivitě.

Jinak anorexií trpí přednostně modelky, baletky a baleáci a pak žokejové.... 

To je to pořekadlo šaty dělaj člověka = L´abito non fa il monaco smile

Upravil(a) host eska (24. 9. 2006 10:39)

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#27 24. 9. 2006 10:45

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, taky jsem se dočetla, že američtí vědci tvrdí, že tlustých lidí je na světě více než hladových, to je šílené!!!

Není tady

#28 24. 9. 2006 13:48

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

#29 24. 9. 2006 13:51

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

myslím ty lidi, kteří stanovili ty pravidla.... big_smile ( ne to,že  užívala projímadla usch  )

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

#30 25. 9. 2006 10:58

evca1
♥♥♥♥---

Jediným slovem hrůza!!!

Není tady

#31 4. 10. 2006 12:28

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

presne tak ..souhlasim..alespon nekdo ma rozum a vybral zensky normalni smile))...i predtim se do toho taknejak zapojila Dove company....coz je take super..dat duraz na prirozenou krasu a zdrave zenske smile
no ...skoda ze takovych firem,poradatelu atd neni vic

Není tady

#32 5. 10. 2006 13:53

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

Tak jsem se podivala na ty fotky a fakt hruza.Vzdyt to je hnusny jak je vubec muzou poslat na prehlidkovy molo?Fuj.Ja jsem sice proti nim tlusta ale asi radeji zustanu tak.

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#33 5. 10. 2006 14:07

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

no myslim ze jakto ze je pousti na molo nam vsem tady zustava tajemstvim..
je to skarede...az nechutny no...
radeji fakt par kil navic a zdrava a stastna nez hladovet..fuj

Není tady

#34 14. 1. 2007 17:21

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Hrozný fotky! Jako z hororu!usch

Není tady

#35 14. 1. 2009 21:31

Lavn
♥------

Náhodou jsem se tady koukla a čtu a čtu....Takže bych taky ráda přispěla s troškou do mlýna..I když tak troška by vydala na knihu..Já sama trpěla anorexií a následně bulimií.je toho hodně,co bych mohla odvyprávět a tak alespoň ve zkratce.Začalo to celkem nevinně-můj přítel(teď už manžel),jednou prohodil poznámku o velkém zadku a já byla bez práce s neskutečným člověkem(tchýní)za zadkem a tak jsem se toho chytla a začala držet dietu.Nakonec mi počítání kalorií a kilojoulu zabralo celý den a ještě jsem hodinu denně cvičila.Prostě jsem jedla,ale všechno přepočítávala a smažila třeba řízek na minerálce..A kila šla dolů.Když jsem si stoupla před zrcadlo,tak jsem si ale připadala pořád tlustá-to prostě nevidíte.Nepomohli domluvy od rodiny okolí a spol.Nakonec jsem to dotáhla na 36kg.A začalo být zle.Kdo to nezažil,nedovede si to představit.Třeba když jsem seděla na zastávce a čekala na tramvaj a bohužel už mi nefungovaly svaly(ani ty svěrací),tak jsem se počůrala-strašný pocit.Pak jsem si konečně našla brigádu-v cukrárně.Opravdu na mně musel být strašný pohled mezi kulaoučkými cukrářkami.Ty se mně snažily vykrmit a já se zase začala přejídat.Moje jediné štěstí bylo,že opravdu neumím zvracet.Ale párkrát jsem i nad tím,co jsem dokázala během hodiny zpucovat,brečela.A tak jsem zase cvičila jako šílená...Záchrana přišla v podobě tety,která se domluvila s rodiči a přijela pro mně.Pamatuju si,jak brečela,když mně tenktát viděla.Odvezla mně do čech k jednomu panu primáři a já se z toho silou vůle dostávala.A pak jsme jeli s přítelem do Řecka-to už jsem měla 45kg.Všichni mně od té cesty zrazovali,že ještě nejsem zdravá,ale opět zafungovala moje tvrdohlavost.A tak jsem se vrátila s agorafobií-nemohla jsem jezdit autem,tramvají,prostě ničím,kde nebyl záchod.Tak jsem chodila pěšky.A pak zase zafungoval jeden skvělý doktor,který mi doporučil psychiatričku.Byla jsem i na 14dnů v léčebně,kde jsem fasovala jízdenky a učila se znova jezdit tramvají.Nakonec jsem se z toho dostala,ale následky si ponesu celý život.A jedno na tom bylo přece jen dobré-i přes ortel lékařů,že nemohu otěhotnět(neměla jsem ani menstruaci),mám krásného a zdravého tříletého chlapečka.Slovo dieta u mně vyvolává smíšené pocity a ráda bych někdy někomu s podobným problémem pomáhala,protože tohle je jen kousek z toho pekla,co anorexie představuje...Taky jsem si říkala,že se mi tohle stát nemůže a že přece nejsem psycho,abych se léčila na psychiatrii,ale člověk míní a život mění.A není to tak dávno-z nejhoršího jsem se dostala před 4mi roky.A věřte,že modelky a tito lidé si za to nemůžou sami.Bohužél ani moc fotek z té doby nemám-jen pár z Řecka,ale to už nebylo tak strašné.Teď si musím dávat velký pozor,abych do toho znova nespadla.Člověk to má v sobě na celý život.Takže říkám-nedržte žádné diety a raději se hezky nadlábněte,protože život je opravdu moc krátký,aby jsme si z něho ještě tolik ukrajovali!

Není tady

#36 14. 1. 2009 21:50

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Lavn, držím palec, aby se ti tvůj boj dařil tummenupp

a btw - smažit řízek na minerálce, to je možné ? va

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#37 16. 1. 2009 22:53

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

caroline a všechny, které tady ukapáváte slova opovržení...odpovím vm, jaks e cítí člověk s anorexií
nenávidí sám sebe za to jak vypadá a at je hubený sebevíc, chce ještě zhubnout, protože ještě pořád není pro svět dost dobrý. to, že člověk nejí je jen VEDLEJŠÍ znak toho, co mu dělá hlava. musí se trestat, nejen tím, že si odepře jídlo, tedy radost, ale i zimou, nadměrným pohybem a taky horznými výčitkami poi jídle, protože mu hlava háže, že on si jídlo nezaslouží.
takže NE, hiolka s anorexií si nemyslí že je krásná. vidí jak je HUBENÁ.a vidí jak je oškliv a právě proto ještě nejí, protože si jídlo nezaslouží.
vy si to nedokážete představit, ale já už ted kámošce věřím ještě víc, že lidi na ní na ulici pokřikovali nadávky jako: kostro,kam deš? nebo not o je hnus, podivej se! vždyt vy tady mplivete jedy na psychicky nemocný lidi!!!!vám to přijde normální?
přijde vám, že kdyby si to člověk mohl jen tak rozmyslet, tak bdue hubnout třeba k smrti????????????????jo,libujte si v tom, že máte kilo navíc, pokud vám to dělá dobře, ale hlavně si libujte, že máte hlavu v pohodě, protože to je hlavní!!!
a pokud někdo nemocného člověka nazve pitomým, je pitomec on, to se nezloibte. mentální anorexie je nemoc jako každá jiná!!!tak nevim za co jim tady nadáváte!!!!!!!!!!!!!!!!

Není tady

#38 16. 1. 2009 22:55

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

no, myslim že za anorexií jsou dvě věci jak to sleduju, prostě jen touha zhubnout, z toho se člověk asi líp dostane,a le to nechcu trvdit a pak to, když jídlo je jen jedna cesta k dokonalosti. nikoli to hlavní.
a hlavně jedna věcná poznámka..anorexií mohou trpět i malé děti, četla jsme o dvouletém chlapečkovi...myslíte že chtěl hubnout??

Není tady

#39 16. 1. 2009 22:57

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

popelko, jo, je to možné, kámošce prý mamka smažila věci na vodě, aby do ní aspon kousek dostala.

Není tady

#40 16. 1. 2009 22:58

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

a co dál? uděláme stránku lidí postižených či jinak nemocných a budem na ně ukazovat a řikat, jak je to hnusný a po*ný?tady by se to koukám ujalo

Není tady

#41 17. 1. 2009 0:05

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Web

mirko, klid. proč si hned tak útočná? ano, jsou lidé, kt. za to nemohou, když do toho spadnou. ale je to taky o vůli - když mi někdo řekne, že mam tlustej zadek a že vypadám hrozně, přece hned nezačnu drasticky hubnout. důležité je se nad takové lidi, posměváčky, povznést, to je totiž to pravý umění a taky jakýsi "důkaz", že mám zdravou mysl a nenechám si jí napadnout kde jakým blbcem.
jednu dobu jsem chtěla zhubnout tak moc, že jsem se začala omezovat v jídle (rozhodla jsem se tak sama, nikdo mi k tomu nedal přímý důvod). ono to jde strašně rychle... když jsem pak viděla např. sladký, zvedl se mi žaludek. ale uvědomila jsem si, že takhle to nechci, a proto jsem se během chvíle zvedla... dodneška si vyčítám, že jsem si u prarodičů tehdy nedala výbornej meruňkovej koláč.... pokud to má někdo v hlavě srovnaný, nepodlehne....
dneska se o strašákovi jménem anorexie a bulimie tolik mluví, že těm holkám, kt. tolik chtějí bejt modelkama, musí bejt jasný, co je čeká, a že se můžou ocitnout i na prahu smrti. svět modelingu je šílenej a dalo by se říct, že i po*n. jednou jsem počítala bmi třem nejznámnějším českým modelkám - všechny měli podváhu!!!
rozhodně si nemyslím, že by se tady ukazovalo a smálo se takto postiženým lidem.... ALE - jen zadej do vyhledávače heslo "pro-ana" a uvdiíš,. co za šílenosti ti vyjede. vyznavačky tohohle "hnutí" mají za ideál kostřičky, dávají si návody na to, jak drasticky zhubnout... většina si za to může sama, jen málokdo do toho spadne "nevinně"

Upravil(a) leny.wood (17. 1. 2009 0:07)

Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

#42 17. 1. 2009 11:24

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

kámoška do toho spadla v sedmé třídě na základce a nemyslím, že její touha byla zhubnout kvůli nějaké poznámce. a o vůli- myslim, že největší vůli mají anorektičky, protože vydrží věci, které normální člověk ne. prostě s emi nelíbilo, jak si tady všichni pochvalují že oni takoví nejsou a tamto je hnus a ty holky jsou pitomý. mě nejde ani tak o modelky, ale o mladý holky, nebo vyloženě malý holky, u kterých touha zhubnout není primární...jenže o takových se mluví stejně. štve mě, že lidi o anorexii prd vědí a takl radši říkají, jaký je to hnus a že kdyby ty holky chtěly, tak se z toho můžou hned dostat. přitom ani nevědí, co můžou těma poznámkama způsobit.

Není tady

#43 19. 1. 2009 16:44

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Web

moje tehdy hodně dobrá kamarádka do toho taky spadla. taky za tím nebyla žádná uštěpačná poznámka, ale jenom touha být jako modelky v médiích. přitom měla strašně štíhlou postavu. dokázala to dost dlouho tajit, vypadala pak jako kostra potažená kůží, dotáhla to až do motola. a už nikdy se z toho úplně nedostane, pže takovýhle lidi to budou mít nadosmrti v sobě a můžou bojovat, jak budou chtít.
a proč by se tady ostatní nepochvalovali? já jsem taky ráda, že jsem jaká jsem a přitom nejsem hubená - ale dopadnout jako holky, kt. propadnou anorexii? to bych v životě nikdy nechtěla a jsem ráda, že se mě to netýká.
anorexie je opravdu hnus, o tom žádná, stačí se podívat na ty snímky. ony takhle postižený holky (ale i kluci) si odmítají připustit, že jsou nemocní, nechtějí k lékaři. málokdo z nich o své nemoci mluví otevřeně. bohužel dnešní společnost je nastavená na "twiggy" a myslím, že se to hodně dlouho nezmění....

Člověk míní, život mění.

Není tady

#44 19. 1. 2009 18:44

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

anorexie jako nemoc je hnus..to souhlasím,ale tady mi přijde, že se jako o hnusu mluví o nemocných lidech. odmítají připustit? vyprávěl ti někdo podrobně o tom, co při anorexii měl v hlavě? jak se choval, jak uvažoval a proč?

Není tady

#45 19. 1. 2009 21:29

Lavn
♥------

Tak koukám,že se tu rozjela pěklá diskuze..Opravdu nikdo nemůže říct,jak to je-kdo nezažil.Anorexie nezačne jen jednou hloupou poznámkou,nebo tím,že chce někdo vypadat jako modelka.Ono se toho třeba nahromadí víc a trvá delší dobu než vám(třeba mozek)řekne stop.a pak se něco rozjede-nemusí to být zrovna anorexie-jsou i jiné nemoci.Já chtěla vždycky v životě dokázat víc,než ostatní a když se mi nedařilo,tak to prostě u mně vypuklo takhle.Trvalo to dlouho a dlouho jsem s tím bojovala,než jsem se sebrala a řekla si-takhle ne.Ani ve snu by mně nenapadlo,že třeba zrovna já na tohleto můžu umřít.A opravdu se změní člověku celé myšlení..proto je anorexie tak zákeřná nemoc.Všichni si za to nemůžou a řekla bych,že jich je většina..Říkám to z toho důvodu,protože sama vím,jaké má člověk při téhle nemoci myšlenkové pochody..I doktoři nevěřili,že to sama zvládnu (po čtrnácti dnech na psychiatrii) a já prostě jela domů a dokázala konečně sama sobě,že stojím za to-žít.Člověk musí sám v sobě najít tu sílu-nepomůžou domluvy,doktoři,prostě nikdo.Někdo je v životě silnější a někdo slabší a ti slabší boj s touto nemocí prohrají.A opravdu třeba za to nemůžou-neřeknou si přece jen tak-tak a teď budu hubnout,až umřu.Vím,že každý má svůj názor a dá se to těžko pochopit,ale všichni máme nějaké svoje vnitřní smutky a trable a tak to každý řeší jinak.Někdo začne pít,někdo fetuje a někdo prostě onemocní.Já měla to štěstí,že jsem neměla třeba rakovinu nebo infarkt,ale tuhle nemoc.Je to běh na dlouhou tra,ale dá se narozdíl od některých jiných onemocnění vyhrát.P.S.A žádná kamarádka vám neřekne,jak se cítí uvnitř-to ví jen ona sama.A leny-nemůžeš říct,že tebe se to netýká-nikdy nevíš,co tě v životě potká.Já bych taky nikdy nevěřila,že se to stane zrovna mně!A spadneš do toho,ani nevíš,jak.

Upravil(a) Lavn (19. 1. 2009 21:33)

Není tady

#46 19. 1. 2009 21:47

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

myslim, že jsme o něco víc pochopila, jak se kámoška cítila. a taky sem pochopila, že doopravdy si to ani představit nemůžu. vysvětlovala svoje chování, jak se chovala a co ji uvnitř k tomu nutilo. jak se jí dotýkalo chování okolí, násilné nucení do jídla a podobně. proč se musela neustále hýbat, proč když jí mamka násilím nacpala jídlo do krku tak se pak nahá klepala celou noc v koutě místnosti. proč se jí líp jedlo v restauraci a proč anorektičky rády vaří a pečou, ale nejedí to. a proč si rády prohlížejí kuchařky a jinak se týrají jídlem, které je radost, kterou si ony nemůžou dopřát. co v hlavě jí nutilo lhát,podvádět s jídlem. od té doby nahlížím na ty holky jinak. a proto s emi nelíbí, že se tady lidi ošklibují nad nemocnými lidmi.

Není tady

#47 19. 1. 2009 23:05

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Web

lavn, mě v životě potkalo tolik věcí, sáhla jsem si na úplný dno a vlastně ještě níž a nikdy jsem to neřešila takhle a vím jistě, že to ani tak nikdy řešit nebudu. můžeš mi to vyvracet, ale nevyvrátíš... na co bych měla přestat jíst? ne, taková já nejsem. já rovnou pomýšlela nad tím, jak ukončit život, ale pokaždé jsem se nakonec sama sobě zasmála, pač na to se mám až příliš ráda a mám i štěstí, že mám u sebe jednu osobu, kt. mi podá pomocnou ruku i v těch nejhorších chvílích.

mně to kamarádka taky vyprávěla, ale že by se krčila v koutě, to ne... (nebo se o tom alespoň nezmínila). ona už to měla pak tak rafinovaně vymyšlený u společnýho stolování s rodinou, že jsem tomu ani nemohla uvěřit. pochopitelně, že do jejích nejtitěrnějších pocitů jsem nepronikla. dokonce byl její příběh zveřejněn v jednom časopise. pamatuju si, jak mi říkala, že když byla v plavkách a ostatní se jí smáli proto, jak je vychrtlá, ona si myslela, že je to proto, jak je tlustá...
nemyslím si, že se lidi tady ošklibují nad nemocnými, ale nad tím, jak vypadají jejich těla - nad těmi fotkami... je to něco, jako bys koukala na fotky týraných, zubožených a nemocných zvířat

Upravil(a) leny.wood (19. 1. 2009 23:05)

Člověk míní, život mění.

Není tady

#48 20. 1. 2009 1:09

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

jenže to je právě to, ty se mᚠna takovou věc moc ráda. ale člověk s anorexií se k smrti nenávidí a proto se tak mučí. ono podřezat se nebo sníst prášky je snadnější než pomalu bolestivě ve fyzických i psychických mukách umírat. anorexie je nejhorší formou sebevraždy. a člověk do toho spadne tak nějak nenápadně. ne že najednou jen tak přestane jíst. když kámoška měla před rokem deprese a než s tím došla k psychiatrovi, brečela, že jestli u ní znovu propukne to anorektický myšlení, tak se rovnou zabije, že znovu to už zažít nechce. ona se nekrčila v koutě, měla tak hrozný výčitky svědomí z jídla, že se trestala zimou a tím že nespala. lidi s anorexií popisují i že slyší v hlavě hlas, který jim přikazuje a nadává. sráží je níž a níž. anorexie není o tom, že přestaneš jíst...ale o tom, že začneš anorekticky myslet- musíš si odpírat věci, které přinášejí radost, protože nejsi dost dobrá na to, aby sis je užila. tedy tam patří i jídlo. jenže v důsledku nikdo neléčí hlavu, ale všichni se tě snaží jen vykrmit.
řikala mi, že k jídlu-k jabku třeba vypila dva litry vody, protože jí po tom bylo špatně, dělala to aby si to jídlo neužila..aby se trestala za to, že si dovolí jíst jako ostatní lidé, ačkoli ona je horší.
josu popsaný i případy, kdy takový člověk když už jí, tak jí na zemi ze psí misky. vybírá si třeba staré a nahnilé ovoce, protože tak klamou tu anorexii v hlavě- že když jedí odpadky, jakoby nejedli. nebo jedí odřezky od jídla a tak a vlatsně obelhávají svou vlastní hlavu. protože se jim v ní pere to co jim nechce dovolit nic co je pro ně dobré a ta osoba, kterou byli dříve.
lidi s anorexií postupně ztrácejí svou osobnost a jsou pouze štvanci své hlavy. navíc pak hubenost sebou přináší hrozné deprese.
v jedné knížce autorka popisovala svého dvouletého nebo tříletého pacienta- ptala s eho proč nejí a on jí řikal, že nemůže, že mu to nedovolí a na to otázku kdo, řekl ten pán pod mými vlasy. a na to, že musí jíst, aby se vešel do větších kalhot odpověděl, že toho se on nedožije. to je anorexie.

Není tady

#49 20. 1. 2009 1:11

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

autorka taky sledovala postižené a snažila se nalézt příčinu, přesně to asi nejde, ale řikala že se to vyvíjí u dětí nebo mladých, na které byla od mala posazená odpovědnost dospělých. třeba že tatínek odešel a ty jsi můj velký chlap a postarᚠse o maminku. jenže to dítě nemůže zvládnout a za roky se u něj vyvine pocit, že není dost dobrý na to, aby si zasloužil něco dobrého.

Není tady

#50 20. 1. 2009 1:12

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

myslim, že kdyby se tu ukazovaly fotky lidí či zvířat týraných, tak by tu lidi psali, že to jsou chudáci oběti, ale tady z toho slyším ton, jako fuj, jak jen mohli, ty jsou pitomý, můžou si za to sami. a ještě k tomu vypadají ohavně, copak se nevidí?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí