6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
nala jsem na netu tuto stránku a myslím,e by se na to měli kouknout vichni ti,kdo si zahrávají s drastickými dietami a tím ohroují své zdraví atd....
budi jim tato stránka varováním....
http://home.tiscali.cz/anorexia/?vaha=60
brrrrrr....to je straný...
Není tady
Děsivé je slabé slovo...
Není tady
At mi prosím Vás nekdo vysvětlí, jak je můe někdo profesiálně fotit? enchat chodit takové holky po molu je děs. jsou ti lidi normální? ja nemůu pochopit to,e je vůbec kdo fotí.. humus. radi byt pevný...
Není tady
No...je to hrozný.Bohuel,pro někoho to můe být varování,pro někoho návod,jak vypadat .Jene,pokud se bude pořád ve světě a vlastně i u nás,upřednostňovat ideál "TÍHLOSTI",tak se těko něco změní.
Nedávno jsem potkala venku partu holek(8-12 let),vatlaly a najednou se jedna holčina zeptala druhé:"Jde s náma zejtra hubnout?"... Tak malý holky a u řeí hubnutí?Bylo mi z toho opravdu divně,já si(naivně)myslela,e takhle malé děti si zatím jen hrajou...
Není to tak dlouho,co byla na Nově reportá o PPP,právě i v ní mluvili o tom,jak se sniuje věková hranice u dětí s ppp.Dost smutný je,e spousta lidiček,co začnou hubnout si říkají"MĚ! se tohle stát nemůe"Hm...můe.Kost a kůe .
flower,to je prostě byznys...
Není tady
teda eskymko to je silene
to radeji budu baculata ,zdrava a s normalni chuti k jidlo nez toto...jsem ty fotky vcera ukazovala manzelovi a doslova se mu udelalo spatne.........hrozne...nejhorsi na tom je ze takove "idealy" nam predhazuji media neustale!!!!!!
a jak piso flower...take bych si prala vysvetleni jak nekdo muze ty kostry fotit a behat po molu?vzdyt je to po*n!!!! asi kvuli penezum???cim hubenejsi tim mene materialu se pouzije na obleceni?i tohle jsem slysela jako duvod proc vybiraji hubene holky.
no je to po*n....i ma super kamaradka se lecila z bulimie...nastesti vyhrala a par let bez problemu(co se bulimie tyce)
no humus...take jsme vcera nad tim kroutili s manzelem hlavou...ze media o ne maji zajem:(
a nejsmutnejsi na tom je..ze ty holky samotne se v tom zrcadle vidi silene tluste.....
Není tady
taky to nechápu, je to straný,snad tak nikdy nedopadnu ( to asi nehrozí ),ale co moje děti třeba...
nejhorí je,jak říká Ferda, e ty holky si pořád připadají tlustý..... je to hrůza....
nepochopím, jak takový kostry obalené kůí mohou přeít....
Není tady
Eskymko,přeívají asi těko...
A proč se upřednostňujou tyhle"postavičky"?Jednou v televizi mluvila ředitelka modelingové agentury a ta vlastně přiznala,e holky-modelky,vybírají převáně gayové...
Kdy jsem jezdila do Prahy na psychoterapeutickou skupinu,taky jsme tam byly postavově různé.A to byste holky koukaly,jak se nad náma ty hubenějí oklibovaly...
Není tady
to znamena ze gayove maji radi kostry?to me nejde do hlavy ...
mam znamych gayu plno a nikdo z nich se neteteli blahem nad vyzablou babou...spise je to po*n..alespon tem co znam
hubenejsi se osklibovaly?si mysli ze jsou mistryne sveta?takove typy teda nesnasim...
radeji byt zdrava se zdravou chuti k jidlu a spokojenym zivotem nez toto ...
Není tady
Ne ,někteří gayové nemají rádi kostry,ale vybírají se prostě"chlapecké"typy ... Akorát,e se to pak můe zvrhnout do extrému.Hlavně,to je vechno ovlivněný světovým trendem .
Třeba MISS,kde vyhrála Ivana Christová,tak tam byly holky,co měly i váhu 60kilo,ale k výce 165 cm...,dneska je ideální taková váha k výce 180 cm... Ale to není jen o tom,jestli chce člověk být modelka,tam stačí tlak médií .Problémy v rodině,cokoliv můe ovlivnit vznik téhle nemoci.
Není tady
no nemyslim si ze kostry spadaji do urovne chlapeckych typu..ale chapu jak to myslis..ne boky ne prsa,malej zadek...bohuzel
ale stejne nepochopim..ne kazdy v te branzi je gay ...to ty heterosexualy a osoby ktere se tim zaobiraji,kupuji produkty a tak..to je to nebije do oci?
vzdyt to ani pekne neni..asi fakt chteji usetrit..o zdravi a plnohodnotny zivot tech holek vlastne nikomu nejde:(
Není tady
Myslela jsem takové :ne prsa,boky,malý zadek.Pak se vechno přehoupne do extrému.Tak dlouho"hubnou",e se vlastně u (nikdy)nedokáou normálně najíst.Jene si myslím,e v tom u budou i drogy... To asi kdo není silný jedinec,tak ho taková brane smete .Je to fakt hrozný,kam a člověka můe dohnat touha po tíhlosti.A tohle jsou fotky"profesionální"...
Má pěkný metřík ...
a koukám,nejen ty... Tak se holky drte
Upravil(a) penizek (1. 9. 2006 22:27)
Není tady
Mně by jen zajímalo, zda si ty holky i v navenek takhle nelíbivém (a odpudivém) stadiu nemoci myslí, e jsou krásné...
Ferdo, já si nemyslím, e si ty holky připadají tlusté. Já sama si v anorektické epizodě ivota jasně uvědomovala, e jsem hubená...ale byl to opojný pocit "úspěchu" a honba za dalím, které mi nedovolili s dietou seknout.
Není tady
Caroline: ty holky si připadají straně tlusté, ikdy váí 40 kg. Jsou stále se sebou nespokojené. Jedná má spoluačka ze Z, se léčila takté na bulimii, byla hubená (vyzáblá), ale pořád se jí to zdálo málo. Chodící smrtka.
Není tady
Nejspí celá ta éra vyzáblých modelek měla svůj původ v Twiggy. Ale jestli má být tohle ideál krásy.....? Stále mě zaráí , kolik mladých holek řeí neustále svou váhu, pročítají reklamy na hubnutí a předhání se, která bude váit míň. Tady u nejde o krásu těla ale o opravdový hazard se zdravím.Jak u psala Caroline, holky / ale i kluci /s anorexií si vůbec neuvědomují, e jsou u na pokraji vychrtlosti, ale vidí se stále tlusté a nemoné. Je to prostě psychika a ta jak známo dělá s lidmi divy. A takové soutěe jako MISS a Modelka roku akorát anorexii nepřímo podporují. Jednou jsem četla fígle modelky, která psala, e kdy má opravdu velikánský hlad, tak si namáčí vatu do dusu, fuj !!! To pak musí jít ven samo. Bohuel větina z nás nemá dobré stravovací návyky a neustále jsme obklopeni stresem. Jíme ve spěchu a často vysoce kalorická jídla a málo se hýbeme .Podle mě je anorexie a bulimie výkřikem beznaděje a zoufalství a nepřímou ádostí o pomoc. Někdy ovem u bývá pozdě...........
Není tady
Je zvlátní,e člověk větinou dostane pochvalu za zhubnutá kila.Jetě jsem se nesetkala s pochvalou:Jééé,tobě to sluí,tys přibral(a)...
Pak jsou tam ty kontrolky v hlavě blik,blik:NEsmím ztloustnout,lidem se pak nebudu líbit,nebudou mě mít rádi .
A nastupuje ten "začarovaný kruh."
Není tady
Susi, jen poznámka dávající ti za pravdu: V knize od dr. Krcha (odborník ad hoc) jsem se dočetla, e nejvyí nárůst pacientek je pravidelně po vysílání Miss.
Tak to vidíte...
P.S.: Vata do dusu... Já jedla papír...
Není tady
Tohle mi hlava nebere.
Asi mi to nedovolí moje chu k jídlu
Není tady
Mám kamarádku, která má anorexii. Začalo to někdy kolem 13tého roku jako podvědomá touha po vzbuzení zájmu rodičů - v rodině byla odstrkovaná (měla tu "smůlu", e vypadala přesně jako její biologický táta, máma byla znovu vdaná, v novém manelství se jí také narodila dalí dcera, ale ta u byla vítaná, kdeto ta starí měla smůlu, byla "černá ovce rodiny" jen proto, e její obličej zkopíroval svého tátu). Začalo to nenápadně, pozvolna, nikdo se nepozastavil nad tím, jak prudce zhubla .. v 17-i si nechala udělat od kluka dítě, aby mohla pryč z domova, ale anorexii to nezabránilo, ta se rozvíjela "vesele" dál. Později začalo období, kdy často omdlívala, doba stavů v bezvědomí se začala prohlubovat - trvalo to i několik minut a v té době se jí tělo zcela uvolnilo - vyplo, take se např. počůrala .. Kdy jí bylo 28 let, konečně si přiznala, čím trpí a chtěla sjednat nápravu. Na prvotním vyetření jí řekli, e se nedoije 30-i let, následovaly různé "vědecké" metody typu "jednotný mozek", homeopatika, hypnóza, léčitel atp., ale pomocnou ruku v podobě kapaček, léků na zlepení krevního obrazu aspol. jí nepodal nikdo, u lékaře se spí na ní dívali jako na zrůdu. Kdy jsem se s ní bavila, co vlastně cítí, kdy něco sní, její odpověď a zamrazila - stav ílené hrůzy, a by byla schopná snad lézt po stěnách, hrozivá logickému mylení se vymykající úzkost..
Dnes je jí 31 let, stále ije, jak tak jí (pár kousků za den), při výce 178 cm váí 43 kg, s přítelem vychovává syna, ale není schopná běného ivota - nevaří, hotová jídla objednává v dodávkových slubách a domů, není schopná jít do obchodu a nakoupit (to zvládá její syn), cesta MHD neexistuje, maximálně taxikem, doma má sice vařič o dvou plotýnkách, ale uvaří na něm maximálně čaj .. (má těstí, e její přítel je manaér a e tenhle ivotní styl finančně utáhne). Ona do práce nechodí, má tendenci omdlívat, kdy delí dobu stojí či si namáhá mozek, vypadá jak nafintěná barbie, na vizái si opravdu neskutečně zakládá .. a lékařská prognóza není příznivá.
Je zajímavé, e jak ona sama jídlo odmítá, její syn je naopak nenaranec - jakoby jetě v prenatálním období vnímal její odmítání jídla a podvědomí zapracovalo tak, e on sám si musí vzít maximum. Nikdy nemá dost a je jak kulička, cítí nonstop hlad, ikdy se nafutruje k prasknutí.
Je smutné, jak jedna zá zhrzené eny vůči otci svého dítěte tak těce poznamenala tolik dalích ivotů - ivot své dcery, jejího syna, samozřejmě otce dcery, kterému dceru odmítala "půjčovat" a bránila ve styku a bůhví, koho jetě dalího..
Není tady
Ela...,tak to je hodně smutný"příběh".A kamarádka nebyla ani hospitalizovaná?To mě docela překvapuje.
Je to hrozný,jak skrz cizí nenávist k vlastnímu tělu,se člověk dokáe zničit.Právě,e větinou problémy s jídlem začínají u v domácím prostředí.
Nejsi daleko od pravdy,jak jsi odhadla jejího syna.Ten se naopak spoustou jídla"obrňuje".
janico,
buď ráda,e takové problémy nemá .
Není tady
to je smutne :-(..no jo zivot se s nama nemazli co ?:-(
Není tady
Řekla bych,e my se moc nemazlíme se ivotem...
Hloupě si nadbíháme a ubliujeme sobě i ostatním.
Upravil(a) penizek (6. 9. 2006 21:29)
Není tady
to jo..mas pravdu
je to tak
Není tady
Včera večer jsem koukala na talk show Jana Krause:"Uvolněte se,prosím."(Ferdo,ví oč jde? )
Jako host tam byl i fotograf Robert Vano.Take řeč byla,jak jinak,o modelingu... Kraus se ho ptal,jak se modely(ky) vybírají.
Take děvčata ve věku 14-18 let,kluci 14-22 let... Výka kolem 182 cm,váha se neudává,jen míry.A ideál?Jako v edesátých létech,čím hubenějí,tím lepí... .Missky jsou prý na to mc prsatý .Na výběr prý přijde třeba 500 lidí,"porota"je nekompromisní,z toho vyberou max. dvě uchazečky(e)a jen jednomu nakonec dají smlouvuJetě tam Vano vyprávěl,jak je to hrozný,e u i čtrnáctiletý holky mají celulitidu a zadky se jim klepou,jako jogurt.A minisukně líp vypadá na hubený holce,ne na takové,co má zadek,jako kytaru .Mě u to přilo spí k smíchu,ale zoufalýmu.Pořád si říkám "PROČ?".Na co se upřednostňujou lidi vyhublý,jako po karedý nemoci?Samozřejmě,po grafické úpravě,třech hodinách strávených úpravou make-upu a kadeřníků,vypadá výsledný efekt(třeba)super.
Mít dostatek peněz(a dobré sponzory )otevřu si snad modelingovou agenturu pro "NORMÁLNÍ"lidi.Udělala bych proti anorektickou a bul.kampaň... .
Není tady
kruci zase s kříkem po funuse taky jsem na to včera koukala a zrovna jsem to sem chtěla napsat, holt penízek je rychlejí
nicméně taky jsem na to,co tam ten senilní dědek blemcal, hleděla s otevřenou pusou....ideální postava jako twiggy,no tak promiňte,to má podle mě k ideálu hoooooooooooooooooooooooooooodně daleko,a e missky jsou moc prsatý?????kde???to bylo moná v těch devadesátých letech ale ted?????po prsách ani památky.....
takový pitomý "lidi" já nechápu.... chuděry holky,takhle si ničit zdraví.... nepochopím....
Není tady
Co říkáte na to, e v Miláně nebo kde zakázali vstup na molo modelkám, které mají index BMI nií ne 18? (BMI 18 je hranice podváhy, "normální člověk" by měl mít BMI 20-25)
Vypadá to na první rozumný krok po mnoha letech...
Není tady