29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dělá se kvůli zjištění množství, pohyblivosti a kvality spermií - většina gynekologů vypíše žádost již zhruba po půl až 3/4 roce pravidelného snažení bez otěhotnění - protože je to jedno z těch levnějších vyšetření a byla by hloupost zjišťovat napřed příčiny u ženy, kterých může být neskutečně mnoho a pak nakonec zjistil, že chlap má nepohyblivé spermie.... provádí se v nemocnici a jak jsem tak vyčetla, tak je to v každé nemocnici na jiném oddělení - někde na sexuologii, někde na urologii, někde na kožním... musíš si zjistit, kde přesně se to u vás provádí... pokud by Ti Tvůj ošetřující gyndr nechtěl vypsat žádanku, můžeš si spermiogram nechat udělat (teda spíš manžel ) jako samoplátce a potom se to vyšetření pohybuje zhruba kolem 200,-Kč.
jinak způsob provedení je jednoduchý - chlap dostane kelímek, zavře se do místnůstky a až kelímek naplní ejakulátem, tak ho hned zanese zpět a zjišťují kolik je tam spermií, jak jsou pohyblivé a jestli nejsou nějaké deformované... někde mohou do místnůstky i manželky, ale většinou jsem vyčetla, že to musí chlap oddřít sám
Není tady
Ježiš Lenulko... naplnit kelímek??? Jak je to probůh velký?
aby tam nebyl týden
Děkuji za info... A ještě : co se z toho zjišťuje? Kvalita, počet a ještě něco?? Ptám se jen informativně... jelikož máme pauzičku
ale asi nás to bude čekat... řidič z povolání
Není tady
markétko, on sice dostane kelímek, ale neznamená to, že ho musí nalnit
to by tam asi fakt strávil hezky dlouhou dobu.... jim stačí i troška vzorku.
kromě kvality, pohyblivosti a počtu se dá zjistit, jestli tam není nějaký zánět - dyby byl, našly by se s největší pravdpodobností bílé krvinky....
no, tak to je jedno z těch horších povolání- ale klidně to může být naprosto v poho
Není tady
Ahojky, včera jsem svý gyndě oznámila, že se s přítelem snažíme o baby už 3/4 roku a ona se se mnou vůbec nebavila, že mam přijít až se budem snažit nejméně rok a půl až 2, že na přírodu je 9x málo! Takže good, že jsem se tu dočetla, že spermiogram lze udělat rychlejš - i za málo kaček.........
Není tady