Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#126 11. 11. 2006 16:36

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Rakovina???

Ano, kéž by ta nemoc  zmizela, když už bohužel někdo musí bojovat, tak a  ji porazí.


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#127 12. 11. 2006 11:40

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek
Registrovaný: 6. 9. 2006
Příspěvky: 2892

Re: Rakovina???

Mile damy, nehadejte se. Pokrocily rakovinovy nador NELZE samozrejme vylecit stravou, existuje vsak metoda, kdy i v pokrocilem stadiu lze pokus uskutecnit, pacient uz nema na vyber a buj ji prijme, nebo ne. V zadnem pripade to neni chemoterapie, po ktere slezou vlasy a rozpadne se kuze. Z mych vlastnich zkusenosti vim, ze clovek muze v "budoucim" rakovinovem procesu hodne ovlivnit sam. patri k tomu zivotni styl a strava, kazdopadne i vnejsi vlivy, jako je ovzdusi, nebo psychicke problemy v rodine, popripade prilis vstricna povaha, ktera bere na sebe vsechny problemy jinych lidi, kteri se mu chodi vybrecet na rameni a nakonec i clovek, ktery nedovede rict NE.

- Strava: Je hlavni pricinou rakovinovych onemocneni. At si kdo chce co chce rika, jidlo konzumujeme denne, pokud pojidame prepalene, tucne potraviny, mame velmi vysokou sanci onemocnet. To jsou prime faktory ovlivnujici zdravi, protoze to, co jime, se dostava do kazde bunky v organizmu. Koureni patri k tomu take, jen s tim rozdilem, ze to delame vedome.

- psychycky stav: problemy v detstvi, problemy v manzelstvi, popr. problemy v praci, nechut k zivotu, to vse je jadrem rakovinoveho bujeni i kdyz v tomto okamziku to nema vubec nic spolecneho s imunitnim systemem, ktery je odpovedny za pocatek nemoci.

Jak se tomu branit ? Tot slozita otazka . Kdo z nas ( ruku na srdce ) se rad/a vzda toho, co si vybudovala a prestehuje se napriklad do hor, pryc z velkeho mesta ? Polozi si otazku, "a co tam jako budu delat" wink Ktery clovek je schopen zustat sam se sebou v jedne mistnosti alespon 60 minut v naprostem klidu a pokoji ? Kdo je schopen vylezt na nejvyssi kopec v okoli sveho bydliste za tmave noci a tam zustat v klidu, alespon hodinu, na nic nemyslet i kdyz je venku napriklad -20°C ? Moderni clovek lpi na svem majetku a smeje se nam, pokud mu pripomeneme, ze prisel z prirody a je potreba se do te prirody vracet. Je mu lepe doma, v teplicku, za zvuku klimatizace a nejstastnejsi je u sledovani oblibenych TV serialu wink nebo u pocitacovych her.

Nela : Premyslela jsi o tom, proc jeste lek na Rakovinu neexistuje ? Mozna je to jedna z mala nemoci, ktere nuti cloveka zamyslet se nad sebou a neco na sobe zmenit. Pokud lidstvo pochopi, ze ne vse je jen "o me samotnem", ale je to o celku, mozna v te dobe prijdou vedci na to, jak zastavit tuto nemoc, do te doby je to jen a jen na nas - a je to spravne. Matka priroda je mocnejsi, nez lidstvo wink

Ferda : Dark Angel ( jako ostatne kazdy jiny clovek ) se rad odlisuje od ostatnich, miva ostrejsi nazory, nekdy chce vyniknout, ale ne vzdy se mu to dari a ne vzdy vynikne tak, aby nekoho neurazil, pak se omluvi, ale to uz je pozde a je mu to vytykano. Castokrat ze sebe udela pitomce, jen aby pobavil okoli, ale na druhou stranu mu chybi smysl pro humor hmm Spousta lidi si o me mysli, ze jsem "hnup" ( napriklad Alixa, Kiara...mohu jmenovat minimalne tucet nespokojenych ), ale ujistuji vas, ze hnup nejsem wink Co nesnasim, jsou vycurane zenske a ty bohudit poznam, jen co "otevrou pusu", navic jsou vsechny - do jedne - rozvedene, ja se tomu ani nedivim, dnes uz vim PROC wink
Napriklad na  takoveho dobraka Slunicko, by DA nemohl byt sprosty, stejne jako na moji milou, oblibenou Choysii, skvelou Suzy, moudrou Selimu a dalsi a dalsi, nesmim zapomenout na zenu s velkym "Ž" - Jasminku wink


Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

 

#128 12. 11. 2006 13:06

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Re: Rakovina???

Já taky vím, že nejsi žádný blb(blbka)!!!! ahoj:supr:

Není tady

 

#129 12. 11. 2006 18:51

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Rakovina???

DA, bohužel jsem o této nemoci byla nucena přemýšlet až moc, takže vím své.sad


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#130 13. 11. 2006 8:36

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek
Registrovaný: 6. 9. 2006
Příspěvky: 2892

Re: Rakovina???

Nela napsal(a):

DA, bohužel jsem o této nemoci byla nucena přemýšlet až moc, takže vím své.sad

Nelo, nemysli si, ze podcenuji tuto nemoc. Je tu a lidstvo ji potrebuje, aby se posunulo dal. A pokud muzes, sdel nam sve dojmy, resp. to, na co jsi prisla.


Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

 

#131 13. 11. 2006 13:06

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Registrovaný: 15. 6. 2006
Příspěvky: 16367
Web

Re: Rakovina???

Abych se vrátila k té stravě...jídlem rakovinu vyléčit nelze...jak psal/a DA...ale díky správnému jídlu a zdravějšímu způsobu života s ní lze celkem dobře žít... jeden příklad za všechny... moje tchyně má rakovinu... nemoc zjistila cca ve 40 ti letech, díky změně životního stylu a hlavně stravovacím návykům...je tu dodnes...(65let) každý rok jezdí do lázní a nemá jednu ledvinu, ale krom alkoholu, kouření a tučným a soleným jídlům se nemusí ničeho vyvarovat. Necpe do sebe žádnou chemii, pije bylinky a je o.k.
Jo jo...nezdravá strava je velký spouštěč nejen obezity a infarktů, ale i rakoviny... tělo si zkrátka s tolika odpadními látkami neví rady.








A mimo :  slyšely jste milé dámy (+DA) o Tibetské houbě? Něco vám k ní napíšu:

Tibetská houba

1. reguluje obranné látky organismu
2. uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
3. zlepšuje stav slinivky, jater,sleziny, žlučníku, střev a dvanácterníku
4. napomáhá hojení vředů
5. čistí ledviny a močové cesty
6. houba vyvíjí přírodní antibiotika a hojí záněty organismu
7. reguluje krevní tlak
8. zadržuje metastázy a brzdí jejich vývoj
9. zabraňuje předčasnému stárnutí
10. působí proti únavě a skleslosti způsobené stresem

Je to na podobném principu jako kombucha, ale dává se do mléka a zraje jen jeden den...pije se pokaždé čerstvá. Léčebná kůra je na dvacet dní. Houba postupně dorůstá.
Slyšely jste o ní něco? Můj kamarád jí pije... má už znatelné nádory viditelné okem... pije jí asi 4 roky a cítí se dobře, ale teď jí nemůže nikde sehnat.


http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

 

#132 17. 11. 2006 7:06

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA
Registrovaný: 11. 5. 2006
Příspěvky: 2321

Re: Rakovina???

TAKY OD JISTÝ DOBY VĚŘÍM, ŽE STRAVA DOKÁŽE HODNĚ. OD TÉ DOBY CO JSEM OMEZILA TUKY A CUKRY, JE MI LÍP NA TĚLE I NA DUŠI.....I KDYŽ PO MÉ PŘÍHODĚ SE SRDÍČKEM TO ZNÍ DIVNĚ,ŽE JO? ALE JÁ SE PROSTĚ CÍTÍM LÍP  I KDYŽ TENHLE PŮLROK SI VYBÍRÁM NEMOCI NA CELÝ ŽIVOT DOPŘEDU. VÍM KDE DĚLÁM CHYBU A PROČ SE NA MĚ MOJE TĚLÍČKO ZLOBÍ....JEN JI ZATÍM NEDOKÁŽU ODSTRANIT.
MYSLÍM, ŽE NEJLEPŠÍ JE, KDYŽ VŠECHNO O ČEM TADY P͊ETE SE SPOJÍ DOHROMADY...VČASNÁ DIAGNOSTIKA-LÉČBA-ZMĚNA ŽIVOTNÍHO STYLU POTAŽMO STRAVOVÁNÍ- A HLAVNĚ PEVNÁ VŮLE A ODHODLÁNÍ NAD TOU ZÁKEŘŇAČKOU ZVÍTĚZIT. A TO PŘEJI ÚPLNĚ VŠEM, KDO SE S NÍ A SAMI NEBO VE SVÉM OKOLÍ SETKAJÍ.

P.S. ANDÍLKU, JAK JE MOŽNÝ, ŽE JSI MĚ ZASE TAKHLE ODHADL? ÁÁÁÁÁÁÁ UŽ VÍM........JSI PŘECE ANDĚL gloria

Není tady

 

#133 10. 12. 2006 22:28

chapka
♥------
Registrovaný: 27. 11. 2006
Příspěvky: 1

Re: Rakovina???

Ahooj!! kdyz ctu vsechny ty pribehy, nedokazu nebrecet grater. pred pul rokem mi zemrela maminka na rakovinu zaludku, bylo to hrozne rychle, vsechno se to odehralo do 2 mesicu. byl to muj nejmilovanejsi a nejuzasnejsi clovek v mem zivote, a porad mi neskutecne chybi. Bylo ji 48 let, mne je nyni 22 let. Nemuzu se s tim porad vyrovnat a hlavne to nedokazu pochopit, proc tak uzasneho cloveka muselo potkat zrovna tohle.... zustala jsem s tatkou ktery je skvely, ale maminku mi nikdy nenahradi....oba s tim porad bojujeme, protoze ona byla takove nase slunicko..a ted jako by to slunko zmizelo...mam pocit ze se jen tak potacime, prezivame ze dne na den a nevime co.....maminka byla hrozne poradkumilovna, poradek se snazim doma porad udrzovat protoze vim ze mamka by z toho mela radost a citila by se tak dobre....ale k cemu mi to je kdyz tam neni? chybi mi povidat si s ni, povidala jsem si s ni kazdy den aspon 2 hodiny, pokud jsem nebyla ve skole...a ted nemam nikoho takoveho...sestry maminky se snazi se mnou byt ale nikdo mi ji nenahradi...protoze ona byla jedinecna....mam i brasku ale s tim se bohuzel moc nestykam, pac uz ma svuj zivot...on to moc neproziva...
kdyz maminka umrela tak jsem si rekla: tak a skoncil muj stastny a prekrasny zivot, a ted musim bojovat abych prezila...
proto vam chci rict nepodcenujte jakekoli priznaky ze neco neni v poradku, muze to byt neco banalniho ale muze to byt i horsi....a bojujte....da se zvitezit....my jsme taky bojovali ale bohuzel souper byl silnejsi....

Není tady

 

#134 11. 12. 2006 7:32

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek
Registrovaný: 6. 9. 2006
Příspěvky: 2892

Re: Rakovina???

Chapka : nebudu reagovat na prispevek, ja vlastne ani nevim jak reagovat:( Maminku Ti to uz nevrati. Ale pro ctenarky tohoto webu, vybirejte dobreho obvodniho lekare, u toho to vse zacina a pokud je skutecne dobry, muze nemoc odhalit v pocatku a jeste s tim pujde neco udelat. Jinak v rozvinutem stadiu je sance na preziti minimalni hmm


Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

 

#135 11. 12. 2006 9:22

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA
Registrovaný: 11. 5. 2006
Příspěvky: 2321

Re: Rakovina???

S ANDÍLKEM SE NEDÁ JINAK NEŽ SOUHLASIT...OBVOĎÁK JE STRAŠNĚ DŮLEŽITÝ A KDYŽ JE V ORDINACI JEN ABY TAM BYL, JE TO ŠPATNĚ!

CHAPKO, JE TO MOC T̎KÝ....NEDOVEDU SI PŘEDSTAVIT, ŽE BYCH TEĎ PŘIŠLA O MAMINKU, KTEROU MILUJU TAK JAKO JSI JI MILOVALA TY.
KDYŽ MI UMŘELA BABIČKA, SE KTEROU JSEM DLOUHOU DOBU ŽILA A KTERÁ BYLA MÝM ANDÍLKEM A ROZUMĚLA MI STEJNĚ JAKO MAMKA,MYSLELA JSEM, ŽE PRO MĚ VŠECHNO SKONČILO. UT̊OVÁNÍ, ŽE ČAS TO SPRAVÍ, JSEM BRALA JAKO PROTIVNÝ FRÁZE.
ALE ČAS JE VÁŽNĚ VELKÝ LÉČITEL...NESPRAVÍ VŠECHNO A ÚPLNĚ, ALE OTUPÍ TROŠKU BOLEST KTEROU CÍT͊. I KDYŽ BUDEŠ POŘÁD NA MAMINKU hjarta MYSLET A KDYŽ BUDE NEJHŮŘ PROMÁČ͊ POLŠTÁŘ, ZA ČAS ZAČNEŠ ZNOVA ŽÍT.....URČITĚ SAMA V͊, ŽE I MAMINKA BY NEBYLA RÁDA, KDYBY SES POŘÁD JEN TRÁPILA.

Není tady

 

#136 11. 12. 2006 9:29

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek
Registrovaný: 6. 9. 2006
Příspěvky: 2892

Re: Rakovina???

Souhlasim se Slunickem, jen doplnim, z filozofickeho hlediska je nepripustne se pro zemrelou bytost trapit. Ji tim nepomuzete ( spis naopak ) a sobe taky uskodite a jen se utrapite. Je dobre se s tim smirit a jit zivotem dal, protoze smrt je opacnym polem zrozeni a jako zrozeni i smrt patri k zivotu. Takze hlavicku vzhuru Chapko hjarta

Upravil(a) DarkAngel (11. 12. 2006 9:29)


Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

 

#137 23. 12. 2006 20:10

nelitka
♥------
Registrovaný: 7. 5. 2006
Příspěvky: 9

Re: Rakovina???

Dobry vecer vam vsetkym. Vcera som dostala v predstihu krasny vianocny darcek. 12.12. mi vybrali z prsnika hrcku. A vcera prisiel vysledok z histologie. Nezhubne! Som taka stastna. Vsetkych vas prosim, starajte sa o seba, chodte na pravidelne kontroly, vtedy je nadej na vcasne diagnostikovanie a vyliecenie.
Prajem vam vsetkym prekrasne Vianoce a stastny novy rok.

Není tady

 

#138 27. 12. 2006 21:20

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Registrovaný: 15. 6. 2006
Příspěvky: 16367
Web

Re: Rakovina???

Nelitko tak moc gratuluju...to je ten nejlepší dárek, jakej sis mohla přát. Jinak všem tady přeji do nového roku hlavně hodně zdraví a síly!!! Jste moc fajn lidi.


http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

 

#139 5. 1. 2007 11:25

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA
Registrovaný: 11. 5. 2006
Příspěvky: 2321

Re: Rakovina???

NELITKO I KDYŽ OPOŽDĚNĚ I ODE MNE LETÍ VELIKÁ GRATULACE!!! tummenupp
A PŘEJU VÁM VŠEM, KTEŘÍ ZABLOUDÍTE NA TUHLE STRÁNKU,ABY  PRO VÁS MĚLI LÉKAŘI JEN TY NEJLEPŠÍ ZPRÁVIČKY.VŠEM KRÁSNÝ LETOŠNÍ ROK. hjarta

Není tady

 

#140 9. 2. 2007 13:45

tes1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3643

Re: Rakovina???

Zdravím všechny,

má matka umřela na rakovinu moč.soustavy a ledvin v 52 letech, otec na rakovinu ledvin v 59 letech. Babička v 80 letech na rakovinu tlustého střeva. Když jsem byla loni ošetřena v nemocnici bylo mi sděleno, že vysoká pravděpodobnost, že rakovina , at v jakékoli podobě se může projevit i u mne. Lékaři mi tehdy v nemocnici řekli, že mám nárok jednou ročně na celkové preventivní vyšetření ohledně rakoviny. Chci se  zeptat, zda mi někdo poradí, kde bych měla o to zažádat a jak to asi probíhá. Je mi 30 let, a pokud by mělo něco propuknout, raději at se to najde v raném stádiu.
Dále jsem so našla nad kyčelní kostí pod kůží malinkatou bulku. Jako bych tam měla hrášek. Jednou v létě od toho vedly fialové žilky, ale ta bulka není nijak zbarvená ani není vidět, pouze na dotyk je hmatatelná. myslíte že to může něco být???

Prosím poradte, děkuji


http://lilypie.com/pic/2009/11/04/XKso.jpghttp://lbyf.lilypie.com/CUegp1.png
http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Qa8frKc.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Qa8fp1.png

Není tady

 

#141 9. 2. 2007 15:09

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA
Registrovaný: 11. 5. 2006
Příspěvky: 2321

Re: Rakovina???

TES hjarta
ZKUŠENOST VELKOU NEMÁM, ALE ZAČLA BYCH U PRAKTICKÉHO LÉKAŘE...TEN BY TĚ MĚL UŽ NASMĚROVAT...NEBO PŘÍMO NAPSAT ŽÁDANKU NA VYŠETŘENÍ.
JSI MLADINKÁ, TAK NIC NEZANEDBAT A POVĚZ MU I O TÉ BULCE POD KَÍ. DCERA MÁ NĚCO PODOBNÉHO NA PŘEDLOKTÍ RUKY...MALINKÝ HRÁŠEK POD KَÍ,KTERÝM MَE NA DOTYK POHYBOVAT KOUSEK SEM A TAM....PRÝ JE TO TUKOVÝ ZAPOUZDŘENÝ VÝRUSTEK. TAK SNAD TO BUDE I V TVÉM PŘÍPADĚ NĚCO TAKOVÉHO.
PŘEJI NA VŠECH VYŠETŘENÍCH JEN SAMÉ DOBRÉ ZPRÁVIČKY. hjarta

Není tady

 

#142 9. 2. 2007 20:26

Inaa
♥♥-----
Registrovaný: 13. 4. 2006
Příspěvky: 88

Re: Rakovina???

tes, např. Masarykův onkologický ústav v Brně nabízí preventivní onkologický program pro každého.

Upravil(a) Inaa (9. 2. 2007 20:27)

Není tady

 

#143 25. 2. 2007 15:53

sykec
♥♥-----
Registrovaný: 23. 2. 2007
Příspěvky: 35

Re: Rakovina???

Ahojte,
když jsem slyšela slovo rakovina...vždy mi přeběhl mráz po zádech..ale řákala jsem si že se mě to netýká...Až jednnou jsem šla na kontrolu...nevyšly mi testy..tak znovu..pak do nemocnice na čípek..pak jsem čekala na výsledky...byla to rakovina děložního čípku...doktorka mi řekla že si musím nechat odstranit dělohu a pak se uvidí co dál.Následovala další nemocnice..vyšetření..operace..a znovu výsledky..dopadlo to dobře.....bylo to na začátku....bylo mi 28..měla jsem doma devítiletou holku ...a akorát jsem se rozváděla...
nebylo to jednoduché....ale dnes už je to všechno dobré...smířila jsem se s tím a taky trochu  přehodnotila pohled na život.....
....mějte se krásně a držte se....


ahojky  sykec


Pro život to nestačí a na sebevraždu je to málo...

Není tady

 

#144 28. 2. 2007 13:12

vila_amalka
♥------
Registrovaný: 28. 2. 2007
Příspěvky: 2

Re: Rakovina???

ahoj, jak si tady čtu ty vaše příspěvky, tak je mi nějak hůř a hůř, před nějakou dobou byla moje mamka na onkologii, výsledky dopadly špatně,tak šla na další vyšetření, vysledky zase dopadly špatně...bohužel mi nechce říct co to slovo špatně znamená,ale mám o ní velkej strach, neb jsem už díky rakovině přišla o hodně lidí co sjem milovala

Není tady

 

#145 28. 2. 2007 13:25

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA
Registrovaný: 11. 5. 2006
Příspěvky: 2321

Re: Rakovina???

AMÁLKO gloria,JE MI MOC LÍTO,ŽE MÁŠ TAKOVÝ STAROSTI O MAMINKU. hjarta
TOHLE JE FAKT ZLÁ NEMOC A JEN NĚKDO VYSLOVÍ RAKOVINA,KAŽDÉMU SE NA CHVILKU ZASTAVÍ DECH.
MAMINKA TEĎ NECHCE MLUVIT,PROTOŽE ONA SAMA SE BOJÍ...POTŘEBUJE KLID...
NECH JI CHVILKU,JEN BUĎ S NÍ,ŘEKNI JÍ,JAK SE O NI MOC BOJ͊ A AŽ PŘIJDE TA SPRÁVNÁ DOBA,ŘEKNE TI VŠECHNO SAMA...
MUSÍTE DOUFAT,ŽE BUDE LÍP.
A JÁ BUDU DOUFAT S VÁMI,NIC JINÝHO NEŽ TĚ POHLADIT PÍSMENKAMA NEUMÍM. smile

Není tady

 

#146 28. 2. 2007 13:32

vila_amalka
♥------
Registrovaný: 28. 2. 2007
Příspěvky: 2

Re: Rakovina???

ahoj luníčko, moc děkuju za podporu a za ta hezka slova, bohužel bydlím od rodičů 100 km a nemůžu s mamkou bejt tak jak bych měla, ale ona ani nechce, vyhání nás od sebe,jak mě tak tatku. Ten strach a tu bezmoc co ted proživam, to se ani neda popsat, ale strašně doufam že to bude zase všechno dobry.

Není tady

 

#147 2. 3. 2007 10:06

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA
Registrovaný: 11. 5. 2006
Příspěvky: 2321

Re: Rakovina???

MUS͊ JENOM DOUFAT AMÁLKO hjarta
A NENECHAT SE ODEHNAT....MYSLÍM,ŽE I KDYŽ MAMINKA ŘÍKÁ CHCI BÝT SAMA,PŘECE JENOM JE PAK RÁDA,ŽE JSTE S NÍ..
VYSVĚTLETE JÍ,ŽE VÁM NEVADÍ,ŽE NEMÁ NÁLADU SI POVÍDAT,ŽE VÍTE , ŽE JÍ NENÍ DOBŘE,ALE ŽE I PŘESTO CHCETE BÝT S NÍ.
URČITĚ MÁTE PĚKNÝ VZTAH,TAK SI K NÍ SAMA SEDNI A ŘEKNI JÍ JAK SE O NI BOJ͊ A ŽE TA NEJISTOTA VÁS VŠECHNY NIČÍ.
PŘEJU MAMINCE hjarta .....VŠAK V͊

Není tady

 

#148 4. 3. 2007 18:20

Jesi
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 421

Re: Rakovina???

Jesi napsal(a):

Moje mamča se pere s rakovinou už 18 let. Začlo to nádorem v prsu - vzali jí ho a podstoupila chemoterapii a ozářky, po roce měla metastázu v plicích, vzali jí kus plic, po dalších 2 letech meta v žebru - vzali jí žebro, pak měla asi 13 let klid a pak jí zjistili metastázu na mozku, je po operaci (na předoperačním vyšetření zjistili , že má metastázy v plicích a kostech), opět chemo a radioterapie, po 2 letech opět meta na lebeční kosti- operace, a ted je opět čerstvě po operaci meta u močovodu a dle dalšího vyšetření, se meta v kostech rozšířilo, takže bere silné léky a jezdí na nějaké injekce do nemocnice. Ted se jí po poslední injekci udělalo na několik dní strašně špatně, nemohla ani pomalu chodit, v noci spadla z postele a nemohla se zvednout a do toho měla velké bolesti v kostech.
Život se s ní nemazlí, manžel se s ní rozvedl, měl milenky, pro její vlastní rodiče je přednější práce na zahradě. Je to hrozný, když si vzpomenu, že nás vychovala a jak byla silná i stou nemocí, mám zas slzy v očích. Ted už jen chřadne, hubne a já vím, že už to spěje pomalu k tomu nejhoršímu.  Na druhou stranu jsme moc vděčná lékařům, že to s její diagnozou "nezabalili" a bojujou s ní dál. Můžem být štastní, že nás stačila vychovat a že tu s námi je tak dlouho.

Ahoj, moje mamča se dlouhodobě léčí s rakovinou, má metastázy v celém těle. Poslední dobou se to s ní rapidně horší, přestala už chodit i ven. Bydlí sama a střídavě jsme k ní chodili každý den- sestra, babička a já. Včera jsme ji ale už musely odvízt do nemocnice- nemohla pořádně dýchat, mluvit, chodit. Včera jsem se za ní byla podívat a ten pohled na ní vidím pořád před sebou- leží tam už kostřička potažená kůží, lape po dechu, drží mě za ruku, hladí mě a říká jak nás má moc ráda a že to je už její konec  Chjo. Mám i výčitky, že ji nemám doma, ale nevím, jestli bysme se k nám vešli, navíc mamče vadí hluk a syn dost povykuje- no je to dítě. Navíc mi manžel včera ulehl s chřipkou. Snažím se myslet pozitivně, ale moc mi to nejde. Aspoň jsem se vypovídala.


--------------------------------------------------------------------------------

Není tady

 

#149 4. 3. 2007 18:33

Jesi
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 421

Re: Rakovina???

Dneska zas nám se sestrou říkala, kde jsou jaký pojistky, šperky, peníze..... Zároven si nechává naději, že se to zlepší, že půjde domů. Doktorka mi řekla, že je pro tyto lidi lepší, když umřou doma, to já samozřejmě taky vím, ale jak to udělat? Já mám 2 malé děti, z toho starší synek se mi včera osypal a u nich ve školce řáděj neštovice, tak jestli je taky nebude mít, manžela jsem s chřipkou vyhnala bydlet ke tchýni. Sestra má taky 2 děti, chodí do práce a ještě do školy. navc máma je na tom špatně s dýcháním, dusí se, v nemocnici ji píchaj na dýchání injekce a je napojená na kyslík. To bych ji měla nechat doma dusit? Já z toho mám taky špatný svědomí, po rozmluvě s dr. si připadám jak hyena, ale jak to vyřešit? co byste dělali vy? poradte mi prosím.

Není tady

 

#150 5. 3. 2007 10:24

RenataSpa
♥------
Registrovaný: 10. 10. 2006
Příspěvky: 3

Re: Rakovina???

Ahoj Jesi, jedine co bych sama volila v pripade meho blizkeho v tomto stadiu nemoci, by byl hospic. Jsou tam mnohem lepe technicky vybaveni, nebude mit potize a hlavne jsou mooooc hodni a ulehci ji pripadne odchod ze sveta a muzete tam jezdit jak chcete! Renata

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů