Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#251 4. 7. 2008 17:25

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Re: Rakovina???

*

Upravil(a) sunyata (24. 4. 2009 19:46)

Není tady

#252 6. 8. 2008 12:23

mooniccka
♥------

jak dlouho může nádor v těle růst a jaká doba se označuje jako včasné objevení nádoru?

Není tady

#253 9. 9. 2008 7:50

jojojo
♥------

Ahojky jsem tu dnes poprvé a zjistila jsem jak jsou bezvadné tyto stránky:) Je mi44 a už čtyři roky bojuji s rakovinou .Bulku jsem si našla v prsu a vlastně okamžitě asi během 14 dnů jsem byla na operaci kde mi byl celý prs odebrán pak jsem podstoupila léčbu chemoterapií a jelikož zjistili že to že mám rakovinu udělal ženský hormon následně mi odebrali i vaječníky a beru ještě citostatika takže nejsem ještě v pořádku stále se potýkám s unavou a se všemi možnými bolestmi.Jsem moc ráda že jsou tu tyto stránky chybí mi tady u nás to jak málo se o rakovině mluví a kolik žen se bojí o ní mluvit nebo se zeptat byla bych ráda kdybych si tu mohla popovídat a poznat jiné takto postižené ženy díky:)

Není tady

#254 22. 10. 2008 14:53

michala
♥------

Tak jsem nasla tyto stranky a doufam,ze se tu nekdo v blizke dobe objevi a poradi mi. moje maminka je zrovna na ozarovani mozku,dale ji ceka chemoterapie. Je plna metastazi na mozku a jatrech a doktori tvrdi,ze pokud nepomuze tato lecba,tak neni jina sance. jsme stresovani jelikoz musime cekat  a to jen na to jestli se podari pozastavit rust metastazi. Uz nikdy nebude zdrava. poradte na koho se obratit. diky misa

Není tady

#255 22. 10. 2008 17:40

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Manželův otec má naprosto stejný průběh rakoviny, játra a metastáze do mozku, k tomu také nádor žeber. Před dvěma lety byl na gama noži v Praze a od té doby se jeho stav poměrně zlepšil, ale toto je nemoc, která je u každého jiná. Držím palce, aby  maminka s Vámi byla ještě dlouho.

Mája

Není tady

#256 23. 10. 2008 11:33

michala
♥------

Majo dekuji.

Upravil(a) michala (23. 10. 2008 11:34)

Není tady

#257 27. 10. 2008 13:26

michala
♥------

Tak jsme se poptali na gama nuz a byla nam dana odpoved,ze jelikoz ma maminka vicecetne metastaze nemuze podstoupit gama nuz. Muze mi nekdo poradit-mate nekdo zkusenost s metastazemi v mozku a na jatrech? Co muzeme delat? Diky za vse mozne info. M.

Není tady

#258 2. 11. 2008 10:02

Petromila
♥♥-----
Místo: Teplicko

Toto téma jsem nikdy nechtěla navštívit,ale osud to změnil.Je to dva dny co mi jen tak mezi řečí mamka zdělila,že má rakovinu tlustého střeva.Vůbec nevim co mám dělat,já jen chodím a brečím - před 5lety mi umřel táta a do dneška jsem se z toho nevzpamatovala,moc mi chybí.
Prosím máte někdo zkušenost - poraďte.
Nemám o tom s kým mluvit,s manželem to nejde - přijede večer a při pokusu mě obveselit přes potoky slz ho stejně nevnímám.
A jak se chovat před mamkou,sama mi řekla abych dělala že o nic nejde,ale jak to udělat to mi neřekla.
A co dětem - říct nebo neříct?

http://ticker.7910.org/as1csEbcg361130MDAyNzQ2ZHwzMzc2ODNkfEpzZW0gVG9tYXMgYSBqZSBtaSA.gif

Narodíš se jen jednou, zemřeš jen jednou, ale žiješ celý život.  http://chvojanp.wz.cz/AAA.jpg

Není tady

#259 3. 11. 2008 11:09

michala
♥------

Ahoj Petromilko.
Nemuzu ti poradit skrz nemoc,nebot moje mamka ma sice rakovinu,ale tyka se mozku a jater.Taky o tom zatim moc nevime,ale nesnazime se delat jako by nic-protoze je to vazne. Maminka je silna a moc ji pomaha,kdyz o nemoci mluvime. ma za sebou operace,ozarovani a jeste ji ceka chemo.Zalezi na tom jak to bere tva mamka.jestli chce o nemoci mluvit-mluv s ni.u kazdeho je to jine. my taky brecime,ale snazime se,protoze mamka,je nestastna jen z toho,ze se kvuli ni musime trapit i my-a diky tomuhle se snazi byt silnejsi nez my.pro me je to o to tezsi,ze bydlim v cizine.mam dve male deti a snazim se za mamcou jezdit co nejcasteji,ale trha mi srdce,ze tam nemuzu byt porad.nastesti mam dve bezva segry,ktere mamce pomahaji.Tato zakerna nemoc je nevyzpytAtelna a ja jen doufam,ze mamka se s ni popere a to i tvoje.nedavno jsem cetla o cajove hoube,ktera se jmenuje Kambucha-taky si o ni muzes precist na netu. Docela me prekvapilo co o ni pisou a shanime ji,abychom ji vyzkouseli.Taky nam pomaha kdyz muzeme otevrene mluvit s doktory-i kdyz nemaji moc casu a nekteri nejsou az tak ochotni.snaz se byt s mamkou co nejvic a treba ji doprovazej na vysetreni a ptej se co se da delat a otravuj doktory,jinak se toho moc nedozvis.ja zacla hodne navstevovat stranky internetu,co se tyce rakoviny a dost mi to pomaha.nevim jestli jsem ti k necemu platna,ale kdykoliv budes chtit,tak se ozvy.Nepises jestli mamca ma planovanou nejakou lecbu a co se da delat,ale pokud ji ceka ozarovani,chemo a tim padem se vzhledove muze zmenit,pripravila bych deti na tyto zmeny. ja mym klukum (5 a 3),rekla,ze babicka,je nemocna,a proto nema vlasy,ale ze az ji bude trochu lip,tak opet dorostou..Preju ti moc sily a bud oporou pro mamku.A at ti je mamca jeste dlouho nablizku.Zdravi te michala

Upravil(a) michala (3. 11. 2008 11:17)

Není tady

#260 4. 11. 2008 19:46

Petromila
♥♥-----

Ahoj Míšo,díky moc za povzbuzení - vše nejdůležitější se dozvíme až v pátek od pana primáře.To víš,že jsem to vše hned hledala na internetu,ale moc moudrá z toho nejsem - no vlastně jsem byla zvědavá na úspěšnost léčby.No projdu to až budu vědět víc.
Držím palce i tobě - tedy mamce.
U mě to vysvěltování bude trochu horší - malýmu řeknem,že je babí nemocná,ale ty dva (18 a 16) už okecat nemůžu.
No jdu ohřát muži večeři,už konečně dorazil z práce.
Měj se hezky Petra.

http://ticker.7910.org/as1csEbcg361130MDAyNzQ2ZHwzMzc2ODNkfEpzZW0gVG9tYXMgYSBqZSBtaSA.gif

Narodíš se jen jednou, zemřeš jen jednou, ale žiješ celý život.  http://chvojanp.wz.cz/AAA.jpg

Není tady

#261 4. 11. 2008 21:53

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

jukněte na MUDr. Jurkovič, je to zajímavé

Není tady

#262 5. 11. 2008 11:14

michala
♥------

Ahoj Petromilko.
Mas pravdu,ze z netu nezmoudrime,pochopit vse co je psano,je tezke a navic je tech informaci tolik,ale najit ty,ktere jsou spravne pro nas pripad?V utery jedu do Cech:),takze se k netu moc nedostanu,ale konecne budu u mamky!Starsim klukum bych to asi rekla,ale az bych vedela vic.Drzim vam moc palecky a v patek dej vedet co a jak. Hodne sily! M.

Není tady

#263 5. 11. 2008 14:25

michala
♥------

Podivala jsem se na stranky:    www.badatel.sk         sekce MEDICINA-Rakovina
                                               www.mwm.cz/clanek1.php?id=1338&pjme … t=&p1=    (snad jsem to napsala dobre)

Zaujalo me to hodne,ale jde o to jestli se mamca bude chtit vzdat vsech sladkosti a tak. Ja ji to vse prectu a uvidime jak zareaguje.
Mrknete na to a napiste vas nazor. me se to zamlouva. jsem nazoru,ze doopravdy jime hodne nezdrave. pa Michala

Není tady

#264 11. 12. 2008 22:13

Petromila
♥♥-----

Ahojky,omlouvám se za zpoždění.Už mám mamku doma,ale zatím nic moc nevíme.Na ozařování začne chodit po novém roce a jinak má být na dietě,ale co může a nemůže jí pořádně neřekli - to až prý doktor co k němu bude chodit.Takže svátky budou tak nějak posmutnělé a v nejistotě co nás čeká.Tak zatím ahojky na ty odkazy juknu.
Petra.

Není tady

#265 13. 12. 2008 10:08

Coral
♥♥-----

Zdravím, tak i já jsem si myslela, že do téhle sekce nebudu muset nikdy zabloudit, ale stalo se. Mé milované tchýňce zjistili dva malé ložiska na játrech a meta v kostech. Již před 20 lety podstoupila odstranění nádoru v prsu + ozařování. Takže brouzdám a hledám, co pomůže. V TN na Nově před časem odvysílali, že tuším v Hradci Králové mají přístroj na léčbu, který ozáří jen to poškozené místo ... Nevíte o jaký přístroj se jedná ? Díky....

Není tady

#266 13. 12. 2008 18:50

Paila
♥♥♥♥---

Petromila napsal(a):

Toto téma jsem nikdy nechtěla navštívit,ale osud to změnil.Je to dva dny co mi jen tak mezi řečí mamka zdělila,že má rakovinu tlustého střeva.Vůbec nevim co mám dělat,já jen chodím a brečím - před 5lety mi umřel táta a do dneška jsem se z toho nevzpamatovala,moc mi chybí.
Prosím máte někdo zkušenost - poraďte.
Nemám o tom s kým mluvit,s manželem to nejde - přijede večer a při pokusu mě obveselit přes potoky slz ho stejně nevnímám.
A jak se chovat před mamkou,sama mi řekla abych dělala že o nic nejde,ale jak to udělat to mi neřekla.
A co dětem - říct nebo neříct?

Taky jsem tohle téma nechtěla navštivit, ale občas se tomu hold člověk nevyhne. V srpnu taťkovi zjistili rakovinu žaludku a v úterý jsme ho pochovali. Šlo to rychle, ale alespoň už netrpí.

Záleží v jakém studiu rakoviny tvá maminka je a také pokud má pouze rakovinu anebo k tomu ještě několik dalších nemocí.
Každopádně hodně štěstí, síly i trpělivosti. Hodně lidí dokázalo nad touhle hnusnou nemocí vyhrát.

Taťka taky nechtěl mluvit o rakovině a ani se to příliš nedoporučuje. Je mnohem lepší probírat jiná, mnohem pozitivnější témata, ale na druhou stranu, pokud tvoje maminka projeví zájem o ní mluvit, nebraň se.

Opatruj se!

Není tady

#267 13. 12. 2008 19:15

REŇAS
Host

Já moc nepomůžu. Jen chci napsat,že mi otec umřel na rakovinu plic (bylo mi 16,stále mi chybí..)a manželová máma na rak.jícnu(když jsem čekala druhé dítko-dceru). Vím,jak je to těžké,že je to náděj,boj,který stojí hodně sil i bezmoc,pláč, obzvlášť,když už je fakt zle..a není východisko. Rakovina nechodí po horách,ale bohužel po lidech a můžeme před tím utíkat kolik chceme. Tak přeji hodně sil pro Tebe Coral i ostatní,které si tímto musejí projít a hlavně,aby to mělo šťastně dopadlo pro vaše tím "postihnuté" blízké,vždyť náděj umírá poslední. Držím pěsti. par

#268 17. 12. 2008 14:01

Petromila
♥♥-----

Tak stále nic nevíme - sice mám mamku doma,ale stále chodí jen na nějaké odběry a výsledky budou až příští rok.Jediné co má už dané jsou chemoterapie - prý preventivně,aby se to neoběvilo znovu.Ale nevím,já měla vždy za to že na tu terapii se chodí když to už propuklo dál nebo když se znova oběví?Nebo to tak není?Mamce se o tom moc mluvit nechce asi proto že nikdo neví jak to bude dál a na otázky jí odpovídaj,že musí počkat na výsledky.Jinak děkuju za podporu a příspěvky - pomohly.Je hodně lidí co to trápí a je dobře se o tom aspoň rozepsat,když není s kým si promluvit.Ale pořád mě pronásleduje otázka proč my - nemáme dost už toho neštěstí.Ale takových je asi víc - co?
No budu doufat jen v to dobré.

Není tady

#269 27. 12. 2008 21:07

sorboni
♥------

Zdravím.. Myslím si že v dnešní době nad rakovinou vyhrát jde .. ale člověk MUSÍ chtít a nesmí se vzdát.. Musí mít hlavně dobrou psychiku a sílu bojovat. Musí si dát před oči cíl, kterého chce dosáhnout a kvůli tomu chce bojovat a vyhrát nad rakovinou.. že mi to kecá? Jo, ale já doufám vyhrála.. ikdyž 2 a půl roku bylo pro mě hoodně těžké..
Jsem po rakovině slinivky s metastázemi na jítrech, v uzlinkách.. chemo a letos po transplantaci jater..
Držím všem palce, je to hodně těžká životní zkouška, ale jsem za ni vděčná, protože jsem teď úplně přehodnotila svůj život a vážím si všeho nového..
Silvie

Není tady

#270 27. 12. 2008 21:09

sorboni
♥------

Paila : Doporučuji kompletní vyšetření v Brněnské nemocnici FN Bohunice onkologie.. Hodně mi pomohli. Mudr. Tomášek Jiří.. Jsem mu vděčná za svůj život. smile

Není tady

#271 28. 12. 2008 17:59

Petromila
♥♥-----

Můžu poprosit o nějaký recepty při rak.tlustého střeva.Mamka se ptala už u lékaře a on jí odkázal na brožurky v čekárně (tam prý najde všechno).No možná by našla,ale v tý čekárně nebyly ani ty brožury!Já koukala na internet a nacházim jen samý prevence a léčbu,ale nikde žádnou dietní stravu.Děkuju.

Není tady

#272 29. 12. 2008 0:50

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

zadej tady dotaz   http://www.euresis.cz/poradna.php
Preventivně působící složky potravinPreventivně působící složky potravin můžeme dělit podle toho, do které fáze karcinogeneze zasahují. Kromě potravin s obsahem antioxidantů, mezi které patří i řada dalších látek, například vitamin D, kyselina listová, selen, zde mají významné místo zakysané mléčné výrobky (jogurty, acidofilní mléko). Nejen proto, že je trávicí trakt člověka často lépe toleruje a že dodávají vápník a další významné živiny, ale především proto, že obsahují bifidobakterie, mléčné bakterie, které mají probiotický účinek. Mléčné bakterie pozitivně upravují střevní mikroflóru. Z epidemiologických studií je známo, že mléčné bakterie mají antikancerogenní účinky (brání rozvoji nádorového onemocnění). Uplatňuje se zde i mechanizmus se zlepšením metabolizmu žlučových kyselin. Žlučové kyseliny se zvýšeně produkují zvláště při příjmu tuků. V přítomnosti mléčných bakterií se snižuje riziko jejich uvolnění a tím i působení na rozvoj nádorového onemocnění v oblasti tlustého střeva a konečníku. Výzkum antikancerogenních složek potravin stále probíhá a je potřeba, aby byla veřejnost zodpovědně informována.

Současně platná dlouhodobá doporučeníDodržujte zdravý životní styl s dostatkem pohybu, omezením kouření a alkoholu.
Dbejte na pravidelné vyměšování stolice.
Při příjmu potravy se vyvarujte vysokému přívodu energie (tuky, sacharidy v nadbytku) – ověřuje se tak platnost starého přísloví „Jezte do polosyta, ...“.
Omezte spotřebu červeného masa (vepřové, hovězí), nasycených živočišných tuků a soli.
Jezte potravu s dostatkem vlákniny a dalších ochranných látek (ovoce, zelenina, celozrnné obiloviny).
Do svého jídelníčku pravidelně zařazujte zakysané mléčné výrobky (jogurty).
Vaše strava by měla být dostatečně pestrá, prakticky v každé porci stravy by mělo být ovoce nebo zelenina. Kromě mléka a dalších mléčných výrobků by měl váš jídelníček pravidelně obsahovat zakysaný mléčný výrobek. Do jídelníčku pravidelně zařazujte i celozrnné cereální výrobky

Není tady

#273 4. 1. 2009 15:36

Petromila
♥♥-----

DĚKUJU.
V klidu si to přečtu,v pondělí mamka nastupuje na ozařování tak pak uvidíme.Hlavně aby to k něčemu bylo.

Není tady

#274 22. 10. 2009 15:00

Lenka.ska
♥------

Zdravím ¨. Potkala mne rakovina děložního čípku, bohužel příliš pozdě odhalená. Můžete si přečíst víc na http://mamrakovinu.blog.cz Opatrujte se, nestojí to pak za to

Není tady

#275 16. 4. 2010 10:04

klára 1181
♥------

Ahoj,
moje známá měla rakovinu, chodila na chemoterapie a špatně je snášela. Pak jí někdo doporučil Gesavit, je to doplněk stravy, a ten jí pomohl při snášení chemoterapie. Bylo jí pak mnohem líp, nebyla tak unavená a doktoři říkali, že jí to asi pomohlo i na ten nádor. Teď už ho bere jen jako prevenci proti tomu, aby se jí rakovina nevrátila a je s tím hrozně spokojená. Brala předtím i něco jinýho a to jí tolik nepomáhalo.Píšu to proto, že by mi bylo blbý, když si přečtu všechny vaše příspěvky, abych se s vámi nepodělila o něco, co by vám mohlo pomoct.
Přeju všem hrozně moc štěstíčka a zdravíčka.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí