29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky holky:)
píšu po dloué době já vím ale máme doma přírůstek do rodiny tak teď vůbec nemám čas:)táta dostal k narozeninám pejska......je to šílené třeštidlo ale táta je šťastný....nedokážeme si představit už teď, a to ho máme jenom pár týdnů, že by jsme ho neměli......táta se zatím cítí dobře, akorád v posledníc dnech ho začíná znova trošičku pobolívát za krkem ale zase jako vždy doufáme:(příští týden jdeme zase na kontrolní magnetku do Zlína tak nám držte palečky ať už konečně aspoň trochu nad tou MRCHOU zvítězíme......měj te se krásně holky a držte se.....hned jak budu mít chvilku času tak se sem zase mrknu:)slibuji..................................jinak tak jak sluníčko taky přeji krásné léto:)a hlavně šťastné..........pro pracující krásné svátky;).......................pápá
Není tady
ahojyk holky...píšu Vám kvůli léčiteli na kterého jsem upozorňovala v předchozích zprávách.....jmenuje se NAIMAN.......psala jsem jak mu táta věří a jak doufáme že mu pomůže....po dnešní zkušnosti vám píšu.......ti kdo ho kontaktoval, veškeré styky ukončete......je to léčitel, kterému jde pouze a pouze o peníze.......dnes za ním táta jel tři hodiny aby se s ním viděl a po deseti minutách tátu vyrazil z ordinace když mu táta chtěl dat dva tisce za to že je hodnej a věnuje se mu a on mu na to řekl že pokud nemá aby si ho zaplatil tak že to s ním končí.......táta plače a bolí ho to....moc tomu věřil a teď má strach aby mu neublížil........je to hajzl a doufám že jste na mě nikdo nedali a byla bych ráda kdyby jste to řekli všem koho znáte a všude napsali aby pod jeho drápy nespadli další nemocní lidé ........... doufám že se mu to vrátí......................(
Není tady
TEDA SNNUKY, TO JE po*nÝ....TAKOVÝ ZLÝ LIDI!!!
MUSÍTE TO TATÍNKOVI POŘÁD DOKOLA OPAKOVAT...LÉČITEL, KTERÉMU JDE JEN O PENÍZE, NENÍ LÉČITEL A NEVĚŘILA BYCH MU ANI NOS MEZI OČIMA!....DVATISÍCE MU BYLY MÁLO....TO JE DOOPRAVDY K PLÁČI! CO SE S TĚMI LIDMI DNESKA DĚJE?! PRÁVĚ JSEM SE ROZČÍLILA NA PSYCHOLOGICKÉ..VLČICE TAM ŘÁDÍ A VYTÁČÍ HOLKY K NEPŘÍČETNOSTI...A MĚ PRÁVĚ VYTOČILA TAK, ŽE UŽ JSEM NEMLČELA...VYDÍTE...I VRBIČKA-SLUNÍČKO SE UMÍ NECHAT VYTOČIT
Není tady
Ahoj všem,tak si jdu k vám zase vypovídat, o víkendu jsem byla u babičky, která hned jak mě viděla, plakala. Její nejlepší kamarádka(znají se asi 40 let a je o 15 let mladší než bábinka) má rakovinu prsu, nevim jak moc je to vážné, prs jí nechali, chodí na ozářky a chemoterapii. Babička to dlouho nevěděla, ale tušila, že něco není v pořádku, když se asi po měsíci viděly, měla teta (tak jí říkám) prý moc krásné vlasy, hezkou barvu, melír, prý jí to moc slušelo, tak jí to bábinka hnedky pochválila a teta sáhla na vlasy a sundala je, měla paruku. Babička byla v šoku, proč jí to prý neřekla...atd. Tak jí teta všechno řekla, no...bábinka hraje siláka před tetou, ale mě celou návštěvu proplakala, že už to nechce zažít znova (před 12ti roky zemřel děda na raka a před 20ti její maminka taky-taky prso) Tak jsem jí chlácholila, že když jí ho nevzali, ještě není nic ztracené...ale po pravdě si tím vůbec nejsem jistá...
No jen jsem se potřebovala vykecat, je toho na mě poslední dobou docela dost.
Není tady
MILÁ MARKÉTKO
ŽIVOT SI S NÁMA NĚKDY FAKT ZAHRÁVÁ A PŘIPADÁM SI ČASTO JAK MALINKÁ LOUTKA.
BABIČKU TO MUSÍ MOC BOLET, TAK JAKO KAŽDÉHO TADY A TY NEMŮŽEŠ NIC JINÝHO NEŽ JI UTĚŠOVAT I KDYŽ UVNITŘ PODVĚDOMĚ CÍTÍŠ, ŽE TO NENÍ AŽ TAK DOBRÝ, JAK SE JÍ SNAŽÍŠ UTĚŠIT. A MYSLÍM, ŽE ONA TO VÍ TAKY A PROTO PLÁČE...MYSLÍ UŽ NA TO NEJHORŠÍ. PŘEJU JÍ, ABY SE SE SVOJÍ KAMARÁDKOU JEŠTĚ DLOUHO VZÁJEMNĚ TĚŠILY Z KAŽDODENNÍCH MALIČKOSTÍ A VŮBEC ZE VŠEHO KOLEM SEBE.
Není tady
Ahoj holky,
po dlouhém a namáhaném boji můj táta tento souboj bohužel 11.10 prohrál. Byl mezi námi 11 mesíců od zjištění nádoru. Bude nám chybět a navždy nám zůstane v srdíčku. Život je těžký a krutý. Nehádejte se a myslete na to že slova, která vyslovíte Vás mohou jednou velice mrzet. Život je velice krátký a nespravedlivý. Nikdy na tátu nezapomenu........bojoval statečně a pro mě z tohoto souboje vyšel jako vítěz........
Není tady
Milá Snuuky, přijmi ode mne opravdu hlubokou soustrast... Dobře vím, jak se cítíš, mně odešla náhle maminka před 14 lety a tatínek před 10 měsíci... Slovy nelze vyjádřit... každý den se podívám na jejich obraz svatební fotografie, pozdravím je .. navždy tu budou se mnou. Proto podepisuji Tvá slova, aby si lidé vážili jeden druhého, nehádali se , neřešili ve zlobě mnohdy i prkotinky, život je opravdu krátký a je škoda každé chvilky promarnit nějakým negativismem. Je třeba se radovat z maličkostí, jeden z druhého, z přírody, květiny.... Není nutné hnát se pořád za něčím, chtít mermomocí stále víc a víc, všichni máme stejné žaludky... Člověk se musí taky umět "zastavit", zamyslet se nad smyslem života, umět ocenit jeho prostou krásu.... Jsou pravdivá slova: zdravý člověk má tisíc přání, nemocný jen jedno...
Moc Tě zdravím a přeju krásný život
Upravil(a) Décima (15. 10. 2007 8:47)
Není tady
MILÁ SNUUKY
JE MI TO MOC LÍTO.
TATÍNEK BOJOVAL STATEČNĚ A VE VAŠICH SRDÍČKÁCH BUDE POŘÁD.
MY JSME V SOBOTU BYLI S MANŽELEM NA POSLEDNÍM ROZLOUČENÍ S TATÍNKEM NAŠEHO KAMARÁDA.
TAKY BOJOVAL S TOUHLE ZÁKEŘNOU A NELÍTOSTNOU PANÍ RAKOVINOU.
ONA TOTIŽ JEN MÁLOKOHO PUSTÍ ZE SVÝCH DRÁPŮ.
DÉCIMO, PRAVDIVÁ SLOVA CO JSI NAPSALA, BYCH HNED NĚKDE VYRYLA DO KAMENE A NUTILA JE KAŽDÝ DEN ČÍST TY, KTEŘÍ ŠÍLÍ JEN PO PENĚZÍCH A NEVIDÍ NIC JINÉHO KOLEM SEBE ; TY, KTEŘÍ NEUMÍ (NEBO SPÍŠ Z POHODLNOSTI NECHTĚJÍ ) POMOCI LIDEM KTEŘÍ TO ZROVNA POTŘEBUJÍ, PROSTĚ VŠECHNY, CO TO MAJÍ ZAPOTŘEBÍ!
Není tady
po delší době se mi ozvala známa, občas sme si zavolali, nebo jen tak poslali sms. dneska ale nevím co odepsat! jak reagovat na sms: ležím na smrtelné posteli, mám nádor!
Není tady
stefy2 napsal(a):
po delší době se mi ozvala známa, občas sme si zavolali, nebo jen tak poslali sms. dneska ale nevím co odepsat! jak reagovat na sms: ležím na smrtelné posteli, mám nádor!
Zkus odepsat: "Kde ležíš, přijedu." A pak přijeď.
Není tady
To jsem chtěla, její manžel řekl NE!
Není tady
stefy2 napsal(a):
To jsem chtěla, její manžel řekl NE!
A co s tím má co dělat její manžel??? Není snad svéprávná??? :-(
Není tady
Pokud ti napsala sms, tak bych řekla, že asi potřebuje s někým mluvit. Tak se s ní domluv sama, třeba přes sms, když nebude chtít se setkat, tak ti to dá určitě vědět.
Není tady
HOLKY MAJÍ PRAVDU...JÁ BYCH SE TAKY OZVALA, ASPOŇ TOU SMS
Není tady
napsala jsem jí a ona odepsala, ted čekám na další sms, díky za radu
Není tady
STEFI, JAK JE S KAMARÁDKOU?
Není tady
na Vánoce jí pustili domů k rodině, do konce dubna má naplánovanou léčbu, pojedu za ní v lednu do nemocnice
Není tady
TAK JE TO DOBŘE, VÁNOCE BY MĚLA STRÁVIT S RODINOU....I KDYŽ TO BUDE PRO VŠECHNY MOC TĚŽKÉ.
JSI MOC HODDNÁ, ŽE ZA NÍ ZAJDEŠ....
PŘEJI TOBĚ I VŠEM TADY KRÁSNÉ SVÁTKY A V NOVÉM ROCE HODNĚ ZDRAVÍ A ŠTĚSTÍ.
Není tady
Hojki,koukam do tehle diskuse uz dlouho nikdo neprispel-mozna je to aji dobre.Uz jen to slovo RAKOVINA lidem nahani husi kuzi.
V 19 letech jsem mela melanom-rakovina kuze,dlouho sem s tim nechtela jit k Dr.pak sem se odhodlala,Dr.na me valila oci,ze to co mam maji stari lide,a ze je to treba dat pryc.Mela sem to na brichu asi tak 5krat5mm,vypadalo to jako opar na rtu,vice pruhlednych puchyrku po kupe.
Lokalne mi to umrtvili a odstranili(5 stehu)nejhorsi bylo to cekani na vysledky!!!!Vysledek-melanom.Ale nastesti se jim podarilo dostat ho cely ven a nedoslo udajne k metastazim-DOUFAM!!!Samozrejme zakaz opalovani ze.
No roky plynuly a ja stejne lezla na slunko aji na solarko,ale tak s mirou,meprehanela jsem to.
Uplynulo 12 let a ja si nasla na zadech znaminko ktere mi bylo podezrele,vystouplejsi svetlejsi,navic mam pocit ze mi rychle vyrostlo,a kdyz sem si ho este k tomu rozskrabla,tak sem si rekla ze si ho necham odstranit,jeste s jednim malym vystuplym u prsu.Dr.mi je vyrizla,a rikala ze pokud by tam neco bylo tak zavola........zavolala.Ze je tam nalez(to znamenko na zadech)a,ze je to rakovina(BAZALIOM)byva lokalni a nemetastazuje nastesti,ale ze bude dobre to jeste vice vyriznout.Dnes sem tam byla,prvni injekce nezabrala,takze mi to pekne opichala,aji tak to bylo chvilema neprijemne,ale je to za mnou,mam 3 stehy,ale opet nervy a cekani na vysledky!!!Rikala ze cely nador se odstranil uz v tom prvim vyriznuti,ted to bylo spis tak-pro jistotu.Pokud by to ale ani ted nebylo ok,musela bych znovu,a uz aji na plastiku,uz by se to nedalo zasit.
Mam uplny zakaz se opalovat,takze tentokrat slibuji ze OPRVDU UZ NIKDY nevlezu do solarka-pry to mam nejspis z neho.A na slunicko s velkym faktorem a jen na chvilku.
Jak melanom tak bazaliom se muze kdykoli ukazat znova kdekoli jinde,a ono to opaleni za to opravdu nestoji.
Tak,leto za dverma,lidi,tak opatrne s tim opalovanim!!!A pokud mate divne znamenko,upalujte k Dr.-ono,pokud je to rakovina tak sama nezmizi,a pokud to budete odkladat bude to jen horsi!
drzim palce sobe aji vsem ostatnim co se potykaji s rakovinou.
Není tady
Pajtí píšu Ti sem... to je mi líto, že máš takové starosti... snad to bude všechno v pořádku už. Jsi riziková skupina, jako já. Mám po těle spoustu pih a každý rok musím chodit na kontroly. Zatím je vše v pořádku, ale slunku se mám také vyhýbat. To je pro mě dost těžké, sluníčko je můj motor. Nejsem ani schopná se mazat ochr. krémy
tenhle rok nechám kontrolu až po porodu. Je fakt, že každé podezřelé znaménko kontroluji.
Pajtí držím palce, abys byla v pořádku
Není tady
Dekuji Market,taky bude pro me tezke,travit leto a dovcu ve stinu,on clovek riskuje dokud se nic nedeje,ale pak uz nekdy muze byt pozde,ja to uz 2 krat vyhrala-doufam teda ze aji ted po druhe-a po treti uz nechci!!,i kdyz se porad muze este neco objevit,dyt este letos,jsem lezla na solarko,a ono to nakej cas trva nez se to vyklube,musim se hlidat,a smirit se s tim,ze este nejspis casem nake ty znaminka budou muset pryc.
Není tady
Ahojky... Tak jsem si to tady všechno pročetla, uronila jsem pár slz (no dobře, hodně!)... Ale nezavítala bych tady, kdybych neměla problém. Je mi 19 a asi před týdnem jsem najednou narazila na nějakou zduřeninku v prsu. Dostala jsem obrovský strach, gynekoložka mi před půl rokem prohmatávala prso (bolelo) a říkala. že jsem OK. Tak doufám, že se nic nezměnilo a že to bude jen nějaká nazlobená mléčná žlázka :-) Rodiče nic neví, jen přítel... Oni by z toho zase dělali vědu, a tak se zatím radují, že jsem přijatá na VŠ a já se klepu hrůzou. Zítra jdu na gyndu, sestra mě objednala po telefonátu hned na pozítří, někde mě tam vecpala, tak zítra 12:40 uvidíme. Uvažuju, co mi asi může říct? Asi skoro nic, že? Nebo může mě nějak vyšetřit? Nebo mě jen pošle na mamograf?
Jinak jsem chtěla říct, že tuto zimu, těsně před Vánoci 2007 jsem byla ve škole, jako každý den, učitelka se zlobila, že Libor nedonesl ještě úkol a kde sakra je, když nechodí do školy. A tu se ozvala kamarádka, že je doma a že má asi leukémii. Asi si dokážete představit reakci. Všichni stuhli a já si uvědomila, že teď už to není jen "nějaká známá", ale teď je to blízký kámoš a týká se to nás všech... Nakonec jsme zjitili, že to nebyla leukémie, ale rakovina se 3 metastázema. Nicméně musím uznat, že když Libor přišel později do školy, jen napsat písemky mezi chemoterapií, poprvé nebylo nic vidět. Vypadal stejně, nicméně po dalších návštěvách se ho člověk málem leknul. Bez vlasů, obočí, hodně přibral... Ale vážení, něco bylo úžasné! Jakmile se otevřely dveře do třídy a on vešel, rozlila se až citelná vlna radosti a dobré nálady. Tak vychechtaného člověka jsem v životě neviděla. Bojoval půl roku. A dobojoval ÚSPĚŠNĚ (radkovina závažnost 3. stupěň ze 4!). Pořád se chechtá, klasické věci neřeší, všemu se směje... Neviděla jsem ho zamračeného... Tak uznávám, jemu ta rakovina něco dala. Bože... Doufám, že nebyl světlá vyjimka a že i já to přestojím, kdyby se něco zvrtlo.
Ale musím říct, do půl roku šíleného stresu, obtíží, bolestí a strachu se mi nechce ani trochu.
Není tady
Ahoj, já zatím o rakovině mluvit nechci, ale mamka si stěžovala na bolest v břiše a problémy s vyprazdňováním a nechala si sama udělat v laborce test ze stolice a výsledek je pozitivní na krev ve stolici. Je objednaná na vyšetření střev, ale já jsem teď četla spousty článků a více méně to všechno spíš vypadá na něco závažnějšího:-((((((((((((((( navíc pokud je někomu takhle špatně a má pozitivní i tu krev ve stolici, znamená to, že tam něco určitě je a vadí to průchodu střev a většinou to znamená, že je to pokročilé...já mám hrozný strach....mamce je 54 let a jsem na ní závislá, neumím si představit, že by se stalo to nejhorší....to čekání je hrozné a mám pocit, že lékaři na jednu stranu říkají, jak je důležité aby pacient přišel včas a na druhou stranu jsou čekací doby na vyšetření měsíce...jsem z toho strašně nešťastná a vůbec nevím, co budu dělat, kdyby to opravdu byla rakovina:-((((((((((((((((((((((((((
Není tady
Marisko, moje mamka taky asi pred necelymi deseti lety mela problem s tlustym strevem. Krev ve stolici, porad chodila sklonena a bolelo ji bricho... Strasne se bala ze ve svych 30ti letech bude mit pytlik u pasu. Ale nakonec to byl "jen" zanet tlusteho streva. Nebrala tvoje mamka ted nekdy nejake tabletky? Mohly ji vymyt strevni mikrofloru a ta se ted mohla zanitit. Neboj, hlavne, musite myslet pozitivne :-) Mamka nemyslela a uhnala si z toho psychicky blok patere a prala se s tim asi 4 roky, ktere v noci prosedela s brekem. Hodne stesticka :-) Me taky na ultrazvuku pred 3mi dny rekla doktorka, ze to ASI nic neni (paradni odpoved) a ze mam prijit za 3 mesice a kdyby se to zvetsilo tak driv. Ale ja verim, ze budu OK :-)
Není tady
Muffy držím palce, ať je to jen zatoulaná uzlinka, neptala ses na ten mamograf? Kdyby sis řekla, určitě by tě pro Tvůj klid poslala.
Marisko jak maminka dopadla?
Není tady