Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 8. 2006 20:36

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Rakovina???

Pište své zkušenosti s touhle zákeřnou nemocí...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#2 28. 8. 2006 22:08

Saďourek
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Rakovina???

Strašné!
Umřela na ni mamka, bylo jí teprve 40 let a během dvou měsíců nám zmizela před očima. Dodnes, po 9-ti letech, mám ten bolestivý pohled před očima. Umírala doma, brr teď se mi to opět vše promítlo.

Upravil(a) Saďourek (28. 8. 2006 22:09)

http://lb1f.lilypie.com/kFtMp2.pnghttp://sirmi.ic.cz/cara/135.gif

Není tady

#3 29. 8. 2006 10:25

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mám taky jeden příběh, který se odehrál sakra rychle... 
Jedné mé kamarádce začalo bolet chodidlo, nemohla ani došlápnout, objevila se jí tam belká boule, jakoby skrz kost... zkrátka i nahoře i dole, tak s tím šla k doktorovi a on jí ani neposlal na rentgen, řekl jí, že blbě šlápla, a že je to hematom... Nechal jí to zafixovat a cpal jí brufenama proti bolest... 2 měsíce se otok nezmenšoval, tak jí pro změnu řekl, že to moc namáhá a dal jí sádru... na měsíc... po měsíci boule stále větší... změnila tedy lékaře a ten jí okamžitě poslal na testy... zjistili, že je to rakovina, bohužel v té noze už metastáze, měla rakovinu plic... nastalo to co muselo, chemoterapie, vysílení, vypadání vlasů, nemocnice... voda na plicích a její odsávání... Když šla na druhé odsávání, už se z nemocnice nevrátila... zemřela na plicní embólii... nechala tady 9ti letého syna

Nepříjemných zkušeností s rakovinou mám dost a dost, je to hnusná nemoc, která moc šancí nedává... ale přesto jsou případy, kdy je člověk úspěšnější... moje "tchyně" s rakovinou bojuje už několik dlouhých let až do dneška... zatím vyhrává, i když už nikdy nepovede takový život jako před nemocí... ale žije a kromě diet v důsledku jedné ledviny, ničím omezená není...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#4 29. 8. 2006 14:22

Venus
Host

Hodně členů naší rodiny zemřelo na rakovinu, hlavně zažívacího ústrojí, bolestivé konce.
Jediná moje teta zemřela (jak říká sestřenice) "bez bolesti" Jen ji bylo tak nějak těžko. Posledního půl roku ji sestřenice sehnala OVOSAN, i když smrt se neodvrátila, nezemřela prý v bolestech, dokonce ji ani nemuseli dávat morfium

#5 29. 8. 2006 15:21

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA

UŽ PŘI VYSLOVENÍ SLOVA ONKOLOGIE MI VŽDYCKY NASKOČILA HUSÍ KŮŽE A LITOVALA JSEM LIDI ,KTEŘÍ MUSÍ BYŤ JEN NA VYŠETŘENÍ....TA NEJSTOTA A KDYŽ PAK SDĚLÍ DIAGNÓZU A NENÍ DOBRÁ...TO MUSÍ BÝT HROZNÝ. A TEĎ STOJÍM PŘED TÍM VYŠETŘENÍM JÁ.....UŽ ZÍTRA

ŘÍKÁM SI:"TO NIC,TO BUDE VPOŘÁDKU".ALE TEN HLÁSEK UVNITŘ JE TAKOVÁ POTVORA A NEDÁ SE NIČÍM UMLČET.
ZVLÁDLY TO JINÉ,ZVLÁDNU TO TAKY. NO,VŠAK UŽ PŘESTÁVÁM FŇUKAT A ŘÍKÁM SI:"ZÍTRA BUDE LÍP....."

Není tady

#6 29. 8. 2006 15:32

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

brrrrrr rakovina, jenom na to pomyslím, tak je mi z toho nějak divně a smutno...

neznám moc lidí ze svého okolí,co tím trpí, vím akorát o mé tetě,která ještě nemá ani 40 let,má  dvě děti (15,12let) a milujícího manžela, a letos na jaře ji lékaři oznámili,že má rakovinu prsu...nyní už má po operaci, chodí na chemoterapie, snaží se být silná kvůli své rodině,ale zatím nemá ještě vyhráno...jakto dopadne nevím,nikdo to neví...musíme jen věřit, že dobře.... wink

Markéto,
chtěla jsem se zeptat, kouřila tvoje kamarádka,že ji našli rakovinu plic?

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

#7 29. 8. 2006 15:35

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Sluníčko: Jasně, že to zvládneš pussa
Je to hnus a okolo mě je toho tak moc, že nemám ani odvahu to psát......butter

Není tady

#8 29. 8. 2006 18:29

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-

CHOYSIO,DÍKY ZA PODPORU. smile
JEDNA PŮLKA VÍ ŽE TO NIC NEBUDE,JEN KDYBY NEBYLO TÉ DRUHÉ PŮLKY.... sad

Není tady

#9 29. 8. 2006 18:38

anela
♥♥♥♥---

je to děs. Před 14 dny mi umřel táta. Rakovina slinivky, metastázy na játrech.

Není tady

#10 29. 8. 2006 22:07

Petuna
♥♥♥♥♥--

Sluníčko to  bude OK!!! Já jsem zažila taky takový strach. Brali mi dělohu i s myomem letos v únoru a čekalo se na výsledky.Nejšílenější chvíle!! A dopadlo to OK!!!!!!!!!!!!!!!!Zítra napiš, držím moc palce ahoj petra

Není tady

#11 29. 8. 2006 22:14

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-

HOLKY DÍKY....JDU SPÁT.....SPÁT?......TAK ZÍTRA smile

Není tady

#12 30. 8. 2006 0:02

x62358
Host

Sluníčko držím moc palečky. Uvidíš, že zítra teda vlastně dneska bude sluníčko svítit i pro Sluníčko.

#13 30. 8. 2006 8:05

johana
♥------

Ahoj holky.Sluníčku držím palce.Já jsem se s rakovinou ve své rodině setkala již 2x,neteř 18 a taťka 58.Oboje dopadlo špatně.Já jsem si na prsu v neděli objevila bulku a v pondělí došla k doktorovi a zítra jedu na mamograf.Tam se dozvím,jak na tom sem.Vůbec holky nevím,jak to zvládnu,když to bude špatný.Mám hroznej strach a při pomyšlení čím bych musela procházet mám srdce až v krku.Tak ahoj

Není tady

#14 30. 8. 2006 21:56

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-

JOHANKO, TAHLE NOC BYLA FAKT STRAŠNÁ.NEMOHLA JSEM SPÁT A VE ČTYŘI UŽ JSEM BYLA ÚPLNĚ VZHŮRU.
13.9. JDU JEŠTĚ NA ULTRAZVUK A PAK SE UVIDÍ CO BUDE DÁL. SNAD TO BUDE VŠECHNO DOBRÝ......ČLOVĚK KDYŽ SLYŠÍ ONKOLOGIE,ZAČNE HNED PŘEMÝŠLET CO KDYBY....... MÁM TADY PŘECE MALÝ A NEMOCNÝ DĚTI....

ALE NESMÍME SE PŘECE TAKHLE TRÁPIT DOPŘEDU......ZVLÁDLY TO OSTATNÍ A MY TO ZVLÁDNEM TAKY.....
JEN NÁS TO BUDE STÁT TROŠKU STRACHU...VIĎ JOHANKO! smile
BUDU NA TEBE ZÍTRA MOC MYSLET A DEJ BRZY VĚDĚT JAK VYŠETŘENÍ NA MAMOGRAFU DOPADLO.

JEŠTĚ SE ZEPTÁM,JESTLI MŮŽU:BOLÍ TĚ TA BULKA V PRSU?

CHTĚLA BYCH VÁM HOLKY VŠEM MOC PODĚKOVAT,MAMINCE JSEM TO NECHTĚLA A ANI ZATÍM NECHCI ŘÍKAT A TAK JSEM MOC RÁDA,ŽE EXISTUJE BABINET,KDE SE MŮŽU ZE SVÝHO STRACH ASPOŇ TROŠKU "VYKECAT". hjarta

Není tady

#15 31. 8. 2006 9:39

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ahojky holky, tak co Sluníčko naše, jak jsi dopadla?? Držíme ti palčáky hjarta

Není tady

#16 31. 8. 2006 12:16

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-

MARKÉTKO,JÁ MUSÍM POČKAT NA TEN ULTRAZVUK A PAK SE UVIDÍ. 
SNAD BY TO MOHLA BÝT JEN NĚJAKÁ PORUCH I KDYŽ HORMONY MÁM V POŘÁDKU.
ALE CO JOHANKA,TA JEDE DNESKA NA MAMOGRAF. TAK SE NÁM JOHANKO BRZY OZVY.

Není tady

#17 31. 8. 2006 13:26

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Sluníčko, kdyby měli lékaři moc velké podezření na vážnou nemoc, tak by tě na ultrazvuk hnali okamžitě a nenechali by tě čekat. Nejistota a čekání je hrozné, člověk pořád přemýšlí, ale určitě to v tomto případě dobře dopadne. Držím palce

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#18 31. 8. 2006 15:19

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-

Nela napsal(a):

Sluníčko, kdyby měli lékaři moc velké podezření na vážnou nemoc, tak by tě na ultrazvuk hnali okamžitě a nenechali by tě čekat. Nejistota a čekání je hrozné, člověk pořád přemýšlí, ale určitě to v tomto případě dobře dopadne. Držím palce

TAK TO JE PRAVDA.JAK S TOU NEMOCÍ TAK S TOU NEJISTOTOU A ČEKÁNÍM. MUSÍ TO DOBŘE DOPADNOUT A KDYBY NÁHODOU-BUDU BOJOVAT JAK LVICE!

Není tady

#19 31. 8. 2006 17:25

d2dagmar
♥♥♥----
Místo: Morava

Holky držte se buďte silné jako lvice vždy je tu někdo ať malej nebo velkej kdo vám dá sílu bojovat.Hodně sil a slunce v duši.

Známá dostala rakovinu prsu při kojení.Doktoři nechápavě kroutí hlavou,že pokud kojí nemůže to dostat.Je to jako zlomit si nohu v sádře.A stejně to dostala.V lednu byla na operaci.Vzali ji kus prsa,chemo,vlasy .......atd.Navíc to zjistila v listopadu tak si nedovedu představit ty Vánoce.Mají kluka 9 a holku 1,5roku.Kdybyste viděly holky jak se o tom dokázala bavit...úplně normálně jako kdyby přechodila angínu.Známe se krátce a potkáváme se jen na sportovních akcích našich synů.Já jsem měla husí kůži a ona chovala na klíně dcerku a celé mi to vyprávěla.Vůbec nikdo z doktorů nechápal jak se to v ní objevilo při tom kojení.Doteď zdravá ženská.Jak se seznamovala s těma doktorama i  z onkologie často od nich slyšela názor že hodně za to "může"že ženské nemensruujou.TEĎ MĚ BUDETE BOMBARDOVAT ZPRÁVAMA ŽE TO TAK NENÍ-JE TO JENOM NÁZOR NĚKTERÝCH DOKTORŮ-BOHUŽEL Z ONKOLOGIE.
Teď jsou moderní ty tělíska při nichž toto odpadá.Ikdyž se žena čistí i kojením je to málo.(ta paní při kojení nekrvácela někdo jo)
Prý tam byly i 20leté holky s tímhle tělískem.Operovali jim  nádory,vaječníky,prsa..
Nakonec dávají vinu hormonům(2 prášky),které dostala když nemohla po druhé otěhotnět.Jaksi se v ní ty hormony splašili ato mohlo vyvolat ten nádor.Tak ji ještě v létě brali oba vaječníky.(z toho se raduje její muž)Nedávno jsem ji potkala už ji trčí vlásky,ale pořád má paruku,klube se obočí...dává se do kupy a věříme všichni že má vyhráno.

Není tady

#20 31. 8. 2006 18:04

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-

d2dagmar napsal(a):

Holky držte se buďte silné jako lvice vždy je tu někdo ať malej nebo velkej kdo vám dá sílu bojovat.Hodně sil a slunce v duši.

Známá dostala rakovinu prsu při kojení.Doktoři nechápavě kroutí hlavou,že pokud kojí nemůže to dostat.Je to jako zlomit si nohu v sádře.A stejně to dostala.V lednu byla na operaci.Vzali ji kus prsa,chemo,vlasy .......atd.Navíc to zjistila v listopadu tak si nedovedu představit ty Vánoce.Mají kluka 9 a holku 1,5roku.Kdybyste viděly holky jak se o tom dokázala bavit...úplně normálně jako kdyby přechodila angínu.Známe se krátce a potkáváme se jen na sportovních akcích našich synů.Já jsem měla husí kůži a ona chovala na klíně dcerku a celé mi to vyprávěla.Vůbec nikdo z doktorů nechápal jak se to v ní objevilo při tom kojení.Doteď zdravá ženská.Jak se seznamovala s těma doktorama i  z onkologie často od nich slyšela názor že hodně za to "může"že ženské nemensruujou.TEĎ MĚ BUDETE BOMBARDOVAT ZPRÁVAMA ŽE TO TAK NENÍ-JE TO JENOM NÁZOR NĚKTERÝCH DOKTORŮ-BOHUŽEL Z ONKOLOGIE.
Teď jsou moderní ty tělíska při nichž toto odpadá.Ikdyž se žena čistí i kojením je to málo.(ta paní při kojení nekrvácela někdo jo)
Prý tam byly i 20leté holky s tímhle tělískem.Operovali jim  nádory,vaječníky,prsa..
Nakonec dávají vinu hormonům(2 prášky),které dostala když nemohla po druhé otěhotnět.Jaksi se v ní ty hormony splašili ato mohlo vyvolat ten nádor.Tak ji ještě v létě brali oba vaječníky.(z toho se raduje její muž)Nedávno jsem ji potkala už ji trčí vlásky,ale pořád má paruku,klube se obočí...dává se do kupy a věříme všichni že má vyhráno.

JE STRAŠNĚ SILNÁ. JÁ TOHO MÁM POŘÁD PLNOU HLAVU,ZVLÁŠŤ PROTO,ŽE MĚ TO PRSO BOLÍ. ALE TAKY SE SNAŽÍM.
TO ŽE ČEKÁM NA ONKOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ VÍ JEN MANŽEL A VY-BABINETKY.
JÁ TAK JAKSI PODVĚDOMĚ "VÍM",ŽE TO BUDE DOBRÝ.ZNÁTE TEN POCIT....NĚCO VÍTE A NEVÍTE.....MÁM V TOM GULÁŠ,ŽE?!
A S TÍM MENSTRUOVÁNÍM A ANTIKONCEPCÍ -TO BYLO HNED DRUHÉ NA CO SE MĚ ONKOLOG PTAL.
HA JSEM BRALA ASI 2 ROKY V ŽIVOTE MEZI DCEROU A PRVNÍM SYNEM.A MĚSÍČKY - TY MÁM TAKOVÝ,ŽE SE OBČAS I CHODIT BOJÍM! smile
DAGMARKO,PŘEJI TVÉ ZNÁMÉ ABY JÍ TY VLÁSKY BRZY DOROSTLY A HLAVNĚ ABY VÁŽNĚ PO TOM VŠEM CO PROŽILA MĚLA DOOPRAVDY VYHRÁNO!

Není tady

#21 1. 9. 2006 10:58

d2dagmar
♥♥♥----
Místo: Morava

SLUNÍČKO I OSTATNÍ: všechny vám všem tady držíme pěsti.Stačí se jen svěřit Babinetu a pěsti bys nespočítala:)

Není tady

#22 1. 9. 2006 11:18

johana
♥------

Ahoj kočky,mě to dopadlo dobře,sice jsem v ohrožené skupině,budu chodit do prsní poradny a každý půl rok na vyšetření,ale jsem v pořádku.Teď přeji sluníčku všechno ok a určitě si budu víc vážit obyčejných věcíí.Děkuju za podporu

Není tady

#23 1. 9. 2006 11:32

Nela
♥♥♥♥♥♥-

johana napsal(a):

Ahoj kočky,mě to dopadlo dobře,sice jsem v ohrožené skupině,budu chodit do prsní poradny a každý půl rok na vyšetření,ale jsem v pořádku.Teď přeji sluníčku všechno ok a určitě si budu víc vážit obyčejných věcíí.Děkuju za podporu

Johano, gratuluji. Určitě se ti teď zdá ten den krásný!

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#24 1. 9. 2006 13:02

Jesi
♥♥♥♥---

Moje mamča se pere s rakovinou už 18 let. Začlo to nádorem v prsu - vzali jí ho a podstoupila chemoterapii a ozářky, po roce měla metastázu v plicích, vzali jí kus plic, po dalších 2 letech meta v žebru - vzali jí žebro, pak měla asi 13 let klid a pak jí zjistili metastázu na mozku, je po operaci (na předoperačním vyšetření zjistili , že má metastázy v plicích a kostech), opět chemo a radioterapie, po 2 letech opět meta na lebeční kosti- operace, a ted je opět čerstvě po operaci meta u močovodu a dle dalšího vyšetření, se meta v kostech rozšířilo, takže bere silné léky a jezdí na nějaké injekce do nemocnice. Ted se jí po poslední injekci udělalo na několik dní strašně špatně, nemohla ani pomalu chodit, v noci spadla z postele a nemohla se zvednout a do toho měla velké bolesti v kostech.
Život se s ní nemazlí, manžel se s ní rozvedl, měl milenky, pro její vlastní rodiče je přednější práce na zahradě. Je to hrozný, když si vzpomenu, že nás vychovala a jak byla silná i stou nemocí, mám zas slzy v očích. Ted už jen chřadne, hubne a já vím, že už to spěje pomalu k tomu nejhoršímu.  Na druhou stranu jsme moc vděčná lékařům, že to s její diagnozou "nezabalili" a bojujou s ní dál. Můžem být štastní, že nás stačila vychovat a že tu s námi je tak dlouho.

Není tady

#25 1. 9. 2006 14:17

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-

johana napsal(a):

JOHANKO,JSEM MOC ŠŤASTNÁ S TEBOU. A TEĎ UŽ SI BUDU JEN PŘÁT,ABYCH MĚLA VŠECHNA VYŠETŘENÍ ZA SEBOU I JÁ! ALE UŽ JSEM KLIDNĚJŠÍ. DOZVĚDĚLA JSEM SE,ŽE ZHOUBNÝ NÁDORY OBYČEJNĚ NEBOLÍ A MĚ PRSO BOLÍ ,ŽE SE HO ANI DOTKNOUT NEMŮŽU. TAKŽE SE MĚJTE KRÁSNĚ A DNES ZVLÁŠŤ TY JOHANKO!!! hjarta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí