Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 3. 3. 2007 15:03

Divous
♥♥-----
Místo: Loučka

Re: Stavební spoření

Judyna napsal(a):

To jsem taky nevěděla, že když přespořím jeden rok, tak se z té přespořené částky příští rok vypočte st. příspěvek. Díky. Ale ještě se zeptám na toto: nesmí se přespořit cílová částka. Co se stane, když ji přespořím?

Tak na to opravdu bacha. Jakmile přespoříš cílovou částku, přijdeš o veškeré státní příspěvky a také o úroky z nich.
Raději si vždy zvolte cílovou částu s dostatečnou rezervou.
A když se naspořená částka nebezpečně přiblíží cílové částce, tak uháněj do spořitelny vybírat vklad nebo zvyšovat cílovou částku.

Život je pes ... vím to ... nedávno jsem si s ním podal tlapu stolt

Není tady

#52 3. 3. 2007 15:11

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Vybírat vklad, zeptám se trochu hloupě - a dá se třeba vybrat jenom část stavebního spoření a část tam nechat? Nebo se výběrem stavebko ruší a musí se tedy vybrat všechno? Dík.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#53 3. 3. 2007 15:26

Divous
♥♥-----

Judyna napsal(a):

Vybírat vklad, zeptám se trochu hloupě - a dá se třeba vybrat jenom část stavebního spoření a část tam nechat? Nebo se výběrem stavebko ruší a musí se tedy vybrat všechno? Dík.

Stavebko lze pouze zrušit a tím vybrat celý vklad.  Pozor však na tříměsíční výpovědní lhůtu. Ta nabíhá až od prvního dne následujícího měsíce.
Pokud máš naspořenou částku blízko cílové částce, tak přestaň spořit. Po těchto třech měsících by jsi měla mít peníze na účtě.

Pokud však tyto peníze hned nepotřebuješ, tak jen zvyš cílovou částku a spoř dál. Pokud máš staré stavebko, tak se to rozhodně vyplatí. stolt

Není tady

#54 3. 3. 2007 16:26

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, děkuji.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#55 3. 3. 2007 16:36

Divous
♥♥-----

Judyna napsal(a):

Ano, děkuji.

Není zač. Rád se podělím o to co vím smile

Není tady

#56 3. 3. 2007 18:10

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Judyno, když přespoříš cílovou částku, tak se ti může stát, že ti stavební spořítelna automaticky cílovou částku zvedne a ty zaplatíš poplatky navíc.  Přespoření cílové částky také může být důvodem k výpovědi  smlouvy ze strany stav. spořitelny.  Stavební spoření je ohraničeno dvěma limity: 1) vázací lhůtou (u starých smluv pět let, u nových smluv šest let. Nové smlouvy jsou smlouvy, uzavřené po 1.1.2004) a 2) cílovou částkou. Je těžké takhle na dálku radit, když nevím, u jaké stav. spořitelny máš smlouvu a v jaké je fázi. Existují i tzv. bonusové smlouvy, uzavřené do 30.6.2001, kde platí, že pokud účastník spoří, nebere si úvěr, nemění cílovou částku a dospoří, je mu jako bonus připsáno 50% úroků. Ovšem ve chvíli, kdy přespoří a tím mu spořitelna navýší cílovou částku, přijde o bonus, což jsou docela zajímavé peníze.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#57 3. 3. 2007 19:01

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuji moc, Kiaro, jsi hodná. Já jsem teď dospořila jedno stavebko, kde jsem si tu cílovou částku ohlídala, abych ji nepřekročila ani s mimořádným vkladem kvůli st. podpoře za rok 2007. Jen jsem nevěděla, co vlastně se stane, když tu částku překročím. Druhé stavebko - ještě za starých podmínek- mám ošetřené lépe velkou cílovou částkou, kterou jen tak nepřespořím. U toho prvního jsem nechtěla moc platit ten poplatek z cílové částky a nedošlo mi, že jsem šetřila na nesprávném místě.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#58 3. 3. 2007 19:19

Divous
♥♥-----

Kiara napsal(a):

Judyno, když přespoříš cílovou částku, tak se ti může stát, že ti stavební spořítelna automaticky cílovou částku zvedne a ty zaplatíš poplatky navíc.  Přespoření cílové částky také může být důvodem k výpovědi  smlouvy ze strany stav. spořitelny.  Stavební spoření je ohraničeno dvěma limity: 1) vázací lhůtou (u starých smluv pět let, u nových smluv šest let. Nové smlouvy jsou smlouvy, uzavřené po 1.1.2004) a 2) cílovou částkou. Je těžké takhle na dálku radit, když nevím, u jaké stav. spořitelny máš smlouvu a v jaké je fázi. Existují i tzv. bonusové smlouvy, uzavřené do 30.6.2001, kde platí, že pokud účastník spoří, nebere si úvěr, nemění cílovou částku a dospoří, je mu jako bonus připsáno 50% úroků. Ovšem ve chvíli, kdy přespoří a tím mu spořitelna navýší cílovou částku, přijde o bonus, což jsou docela zajímavé peníze.

Když nevím, tak se rád poučím.

Které spořitelny automaticky navyšují cílovou částku a o kolik?

Není tady

#59 3. 3. 2007 19:36

Blanka1
♥♥♥♥---

Divous napsal(a):

Kiara napsal(a):

Když nevím, tak se rád poučím.

Které spořitelny automaticky navyšují cílovou částku a o kolik?

No určitě to dělá MP a navýší jenom o to nejnutnější, lepší je si to ohlídat sami. Ale jde právě o ty bonusové smlouvy. I když je potřeba počítat - sice přijdu o vyšší úroky, ale zase mám st. příspěvěk 4 500 Kč na delší dobu.

Není tady

#60 5. 3. 2007 18:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Blanko, to jsi špatně pochopila - nepřijdeš o VYŠŠÍ ÚROKY, ale bonus, což je půlka připsaných úroků navíc. V praxi to znamená, že přijdeš - podle typu smlouvy - o osm až deset tisíc (přinejmenším), zaplatíš poplatek za navýšení a ještě přejdeš na 2% úročení místo 3%.

Není tady

#61 6. 3. 2007 6:19

Blanka1
♥♥♥♥---

Pochopila jsem to dobře, ale špatně jsem to napsala. Nemám 3%, ale 2% a přijdu o bonus 50% z připsaných úroků. Právě záleží na smlouvě, kolik mám naspořeno apod. Někdy prostě to navýšení bolí míň a někdy víc.

Není tady

#62 6. 3. 2007 17:52

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Je to tak, záleží na stavu smlouvy a na klientovi, pro co se rozhodne. U bonusovek je při navýšení okamžitá ztráta dost podstatná, včetně toho že klient v případě navýšení ztrácí právo na další bonus, zůstane mu sice zachována státní podpora 4.500,- ale... je to holt případ od případu.

Není tady

#63 4. 4. 2007 23:56

tomas.beranek
♥------

Judyna napsal(a):

Opravdu se dá cílová částka navýšit i u smluv uzavřených do 31.12.03? To by bylo fajn. Já jsem totiž slyšela, že to nechtějí dělat. Mám HYPO.

Částku si navýšit můžete kdykoliv. Ale Pozor! Pokud máte smlouvu uzavřenou před 1.1.2004 a změníte si podmínky příjdete o podporu 25%! a místo ní získáte jen 15% a to i zpětně za celou dobu co jste spořili! Můžete tak přijít o několik tisíc sad

Tomas Beranek
-------------------
porace www.sporit.cz - stavební spoření on-line

Upravil(a) tomas.beranek (5. 4. 2007 14:41)

Není tady

#64 5. 4. 2007 6:38

Blanka1
♥♥♥♥---

tomas.beranek napsal(a):

Judyna napsal(a):

Opravdu se dá cílová částka navýšit i u smluv uzavřených do 31.12.03? To by bylo fajn. Já jsem totiž slyšela, že to nechtějí dělat. Mám HYPO.

Částku si navýšit můžete kdykoliv. Ale Pozor! Pokud máte smlouvu uzavřenou před 1.1.2004 příjdete o podporu 25
%! a místo ní získáte jen 15% a to i zpětně za celou dobu co jste spořili! Můžete tak přijít o několik tisíc sad

Tomas Beranek
-------------------
porace www.sporit.cz - stavební spoření on-line

O co se tohle tvrzení opírá? Kde tuto informaci najdu? Pokud mám smlouvu uzavřenou s podporou 25% a pouze si navýším cílovou částku nelze podporu změnit z 25% na 15%.
Prosím poučte mně!

Není tady

#65 5. 4. 2007 11:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

tomas.beranekČástku si navýšit můžete kdykoliv. Ale Pozor! Pokud máte smlouvu uzavřenou před 1.1.2004 příjdete o podporu 25
%! a místo ní získáte jen 15% a to i zpětně za celou dobu co jste spořili! Můžete tak přijít o několik tisíc sad

Tomas Beranek
-------------------
porace [url=http://www.sporit.cz/ napsal(a):

www.sporit.cz[/url] - stavební spoření on-line

Mícháš tu dohromady hrušky s jablky, nejspíš z neznalosti věci sad
Nová státní podpora se týká  jen nově uzavřených smluv. Navýšení staré smlouvy nemá na výši SP žádný vliv! Přijde maximálně o bonusy od stavební spořitelny, které jsou u každé spořiátelny a tarifu jiné a v některých případech to skutečně může být i několik tisíc.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#66 5. 4. 2007 11:40

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blanka1 napsal(a):

Pokud mám smlouvu uzavřenou s podporou 25% a pouze si navýším cílovou částku nelze podporu změnit z 25% na 15%.
Prosím poučte mně!

Není třeba, říkáš to dobře.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#67 5. 4. 2007 14:15

tomas.beranek
♥------

Pandorraa napsal(a):

Nová státní podpora se týká  jen nově uzavřených smluv. Navýšení staré smlouvy nemá na výši SP žádný vliv! Přijde maximálně o bonusy od stavební spořitelny, které jsou u každé spořiátelny a tarifu jiné a v některých případech to skutečně může být i několik tisíc.

Přesně tak, pokud navýšíte cílovou částku tak se skutečně státní podpora nemění, možná jsem se nepřesně vyjádřil, omlouvám se dámy...

Upravil(a) tomas.beranek (5. 4. 2007 14:40)

Není tady

#68 5. 4. 2007 14:28

Blanka1
♥♥♥♥---

tomas.beranek napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Mícháš tu dohromady hrušky s jablky, nejspíš z neznalosti věci sad

Přesně tak, pokud navýšíte cílovou částku tak se skutečně státní podpora nemění, možná jsem se nepřesně vyjádřil, omlouvám se dámy...

To není nepřesné vyjádření, to je základní neznalost!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí