Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 13. 10. 2006 9:22

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Re: Stavební spoření

Ahoj... no tak ta moje poradkyně mi neřekla absolutně nic... jen jsem jí řekla kolik jsem schopná dávat a kolik potřebuju naspořit tak mi to vypočítala a založila smlouvy. Pak mi akorát řekla, že musim naspořit 20tisíc, abych dostala tu podporu. ... jo a ještě dotaz... když tam do konce roku nebude naspořeno 20tisíc, dostanu tu podporu tento rok? Spořím totiž od května a to tam těch 20 nebude... nebo se to odvíjí od tech spořících částek??

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#27 13. 10. 2006 10:53

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek za Prahou
Web

Marky je jedno kolik měsíčně spoříš a celková částka podpory se odvíjí od celkové naspořené částky za rok... plus pokud by třeba přítel měl na konci roku nějaký peníz navíc, tak to do toho maxima můžete doplatit... je úplně jedno jestli dáváš pravidelnou částku měsíčně nebo jednou za rok...

Upravil(a) mufina1 (13. 10. 2006 10:54)

Není tady

#28 13. 10. 2006 12:20

Blanka1
♥♥♥♥---

Státní podpora je 15% z naspořené částky. Takže pokud vložíš do konce roku 20 000 Kč, tak dostaneš 15% z 20 000 a to jsou právě ty 3 000 Kč. Pokud vložíš víc, tak vložené peníze jsou úročeny většinou 2% a podpora je zase 3000, víc ne. Pokud vložíš míň, dostaneš 15% z vloženého.
A změn poradkyni, téhle jde asi jenom o kšeft.

Není tady

#29 27. 11. 2006 17:00

borek
♥------

Zdravim, jaka ma byt nejidealnejsi castka pro maximalni statni prispevek? me to podle informaci zde vyslo na 20004 kc. ale muj financni poradce tvrdil, ze je to 22500. Samozrejme chapu, ze se taky musi platit za vedeni a zasilani vypisu, ale snad ne tolik. Kolik jim teda mam poslat?

Není tady

#30 15. 12. 2006 11:53

Andrejička
♥♥♥♥---

Holky mám takový dotaz...vzala jsem si úvěr ze stavebního spoření (liška) 500.000,-.Měsíčně platím 3300,-....je pro mě výhodné vkládat víc?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/0;1;0;0/st/20120217/l/27/k/b613/ttc.png

Není tady

#31 15. 12. 2006 11:53

Andrejička
♥♥♥♥---

jsem už z toho nějaká zmatená,jak čtu ty vaše příspěvky.:-)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/0;1;0;0/st/20120217/l/27/k/b613/ttc.png

Není tady

#32 16. 12. 2006 11:11

Bea
♥♥♥♥---

Andrejička napsal(a):

jsem už z toho nějaká zmatená,jak čtu ty vaše příspěvky.:-)

Nezlobte se na mne ale přece každá jste to spoření s někým uzavírala tak ten by Vám měl být stále k dispozici a né jenom že se ozve když Vám to spoření skončí aby s vámi znovu sepsal a  novou smlouvu a namastil si dobře kapsu za tzv.,,další kus".Nejlepší je penzijko nebo stavebko u České spořitelny už z jednoho důvodu a to že spořitelna je v každým věštším městě a nemusím nahánět svýho obchodáka který už to třeba nedělá a vše co potřebuji zjistii se zajdu zeptat přímo do spořky.Hovořím z vlastní zkušenosti.a jinak u spořky je dobrý Penzijko nebot ta dává možnost jako bonus k penzijními pojištšní  se připojistit a to za 100kc za rok což vychází přes 8kc za měsíc a to pro případ smrti z jakýkoliv příčin během doby penzijka a to na částku 10000kc a když umřete úrazem tak  pozůstalí dostanou 50000kc.Jsou 4druhy variant.samozřejmě je to výhodný pro manžele kteří i když malou částkou zajistí druhého alepson troškou na pohřeb.Je to drsný ale takový je život,Mí rodiče si dali penzijko každý za 100kc aby se trochu zajistili .Nikde jinde Vám tak výhodný pojistky nedají samostaně.nejsem obchodák nepíši na sebe kontakt jen radím dobrou radu pro ty co penězma neoplývají jako třeba já.Já si dala penzijko taky na 100měsíčně a dala pojištění za 500kc na rok a to na smrt 10000kc a úrazem 50000kc a kde je k tomu 100kc denní odškodnění za dobu léčení úrazu a hospitalizace taky 100kc denní odškodnění.Nikomu nic nevnucuji jen jsem si dala práci s kolegyní a zjištovali vše co se týče Penzijek a zjistili že spořka má tento bonus.

Není tady

#33 17. 12. 2006 0:26

Misha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Andrejička napsal(a):

Holky mám takový dotaz...vzala jsem si úvěr ze stavebního spoření (liška) 500.000,-.Měsíčně platím 3300,-....je pro mě výhodné vkládat víc?

pokud máš volné finanční prostředky, pak se ti vyplatí vkládat co nejvíce, dostaneš se dříve do standardního úvěru (případně ti dříve skončí SS a tím nezaplatíš tak vysokou částku na úrocích)

pokud ale nemáš více volných, tak více neplať, pořád tento úvěr patří mezi nejvýhodnější oproti jiným, třeba spotřebním!!!!

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

#34 17. 12. 2006 0:30

Misha
♥♥♥♥♥♥-

borek napsal(a):

Zdravim, jaka ma byt nejidealnejsi castka pro maximalni statni prispevek? me to podle informaci zde vyslo na 20004 kc. ale muj financni poradce tvrdil, ze je to 22500. Samozrejme chapu, ze se taky musi platit za vedeni a zasilani vypisu, ale snad ne tolik. Kolik jim teda mam poslat?

zvláštní, mě vyšlo 20025,- big_smile nepočítám úroky z vkladů, ale z 20tis. se ti počítá státní příspěvek a cca 290 kč ročně je vední účtu! Možná to nemá každá SS stejně.... ale podobně. Nevím proč říkal 22500??? Zeptal jses ho? Není to provní rok? TO by si ještě odečetli poplatek za založení SS (1% z CČ)

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png

Není tady

#35 17. 12. 2006 0:31

Misha
♥♥♥♥♥♥-

markéta napsal(a):

Ahoj... no tak ta moje poradkyně mi neřekla absolutně nic... jen jsem jí řekla kolik jsem schopná dávat a kolik potřebuju naspořit tak mi to vypočítala a založila smlouvy. Pak mi akorát řekla, že musim naspořit 20tisíc, abych dostala tu podporu. ... jo a ještě dotaz... když tam do konce roku nebude naspořeno 20tisíc, dostanu tu podporu tento rok? Spořím totiž od května a to tam těch 20 nebude... nebo se to odvíjí od tech spořících částek??

holky ti odpověděly suprově, hlavně nechápu, jak jsi mohla uzavřít smlouvu s takovou .... poradkyní. Já se snažím vše vysvětlovat a takovéhle..... projde její jednání sad grater grater

Není tady

#36 11. 2. 2007 9:51

kačíkgirl
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj holky, koukám že tu už dlouho nikdo nebyl, tak snad se dočkám odpovědi...
ráda bych věděla jestli existuje nějaký výpis toho na co všechno, konkrétně (nová vana, podlaha, kotel atd.) lze čerpat úvěr ze stavebka a jestli to někomu předkládám k odsouhlasení...stačil by mi odkaz takového seznamu, nebo jestli ho někdo máte třeba doma, tak naskenovat a poslat, prosímmm
kacikgirl@seznam.cz
kuju

Není tady

#37 11. 2. 2007 14:23

Blanka1
♥♥♥♥---

Ano, jakýsi seznam existuje a měla by ti poradit tvůj/tvoje poradce/kyně. Pokud čerpáš úvěr tak samozřejmě musíš doložit, co jsi koupila - píše se soupis a k němu se přiloží doklady od nákupu (paragony, faktury apod.)
Stručný seznam: obklady, dlažby, vestavěné skříně, elektřina, topení, voda - prostě vše co je pevnou součástí stavby. Nepatří sem např. koberce, sedačka, skříně, el. spotřebiče, i když třeba ti tvůj poradce poradí jak se tam dají dostat i ty spotřebiče.

Není tady

#38 11. 2. 2007 14:55

ajka
♥♥♥----

Pro Mishu.
Moc tě prosím o radu. Vidím tady z tvých příspěvků, že se ve financích orientuješ velice dobře. Chtěla bych poradit. Chystáme se rekonstruovat rodinný domek. Máme naspořeno asi 500 tisích a dalších 500 bychom potřebovali. Dá se to nějak výhodně řešit přes stavební spoření, nebo musíme mít u stavebka uzavřenou smlouvu už třeba před dvěma třemi lety - to mi tvrdí kamarádka.  Díky moc.

Není tady

#39 11. 2. 2007 19:56

kačíkgirl
♥♥♥♥♥♥♥

Blani díyk takže třeba vana nebo sanita a karma na ohřev vody tam bude patřit že?

Není tady

#40 11. 2. 2007 20:18

Misha
♥♥♥♥♥♥-

kačíkgirl napsal(a):

Ahoj holky, koukám že tu už dlouho nikdo nebyl, tak snad se dočkám odpovědi...
ráda bych věděla jestli existuje nějaký výpis toho na co všechno, konkrétně (nová vana, podlaha, kotel atd.) lze čerpat úvěr ze stavebka a jestli to někomu předkládám k odsouhlasení...stačil by mi odkaz takového seznamu, nebo jestli ho někdo máte třeba doma, tak naskenovat a poslat, prosímmm
kacikgirl@seznam.cz
kuju

tak trochu pro inspiraci, ale stejně kontroluj se svou poradkyní, zda to pro SS splňuje účel. Myslím, že by to ale mělo být stejné

Seznam akceptovaných účelů:
-    anténa
-    architekt (viz. projekt)   
-    asanační práce
-    bazén, pokud je pevně spojený se zemí, zastřešení bazénu
-    bezpečnostní dveře, zařízení (zabezpečení proti vloupání), pokud je v budově trvale instalováno
-    bourání (viz též demolice)
-    budova sloužící k bydlení
-    centrální vysávání
-    demolice - jen v souvis. se stavbou nového domu (bytu) (viz též bourání)
-    digestoř (viz též kuchyňské spotřebiče)
-    domácí telefon
-    dopravní náklady v případě, že jsou na jedné faktuře se stavebním materiálem, ne však samostatně
-    dveře
-    elektřina – zavedení, instalace
-    etážové topení
-    fasáda
-    garnýže (jsou-li trvalou součástí stavby)
-    honorář architektovi (viz též projekt)
-    bleskosvod
-    inženýrské sítě
-    izolační práce (zvukové a tepelně izolační)
-    kamna
-    kanalizace (viz. přípojka, viz. napojení na kanalizaci)
-    kliky
-    klimatizace, pokud je zabudovaná do objektu
-    kolektor (solární panel)
-    komínová vložka
-    koupelna (zařízení) – (viz též vana, sprcha , umyvadlo)
-    kotel ústředního (etážového) topení
-    krb, krbová kamna
-    kuchyňská linka vč. dřezu a vč. vestavěných kuchyňských spotřebičů (sporák, digestoř, mikrovlnná trouba, lednička, drtič odpadu)
-    lišty kolem koberců
-    lustry, osvětlení
-    malování
-    markýza
-    materiál stavební (pořízení)
-    mezipodlaží, mezistrop
-    měřící a regulační technika
-    nátěry oken, dveří
-    napojení na kanalizaci, napojení na inženýrské sítě
-    odhad zastavované nemovitosti (zpětné refinancování vlastních prostředků)
-    ochrana proti vloupání (viz též bezpečnostní zařízení)
-    okna
-    omítky vnitřní, vnější
-    opatření k úsporám tepla, vody, elektřiny (viz též izolace)
-    oplocení pozemku
-    plánovací a projekční práce
-    plyn (viz. přípojka)
-    počítačová síť bez PC
-    podlahová krytina, koberce, lino, dlažba, plovoucí podlaha, parkety
-    podlahové topení
-    poplašné zařízení, bezpečnostní zařízení
-    poplatek za poskytnutí úvěru (zpětné refinancování vlastních prostředků)
-    požární zabezpečení
-    projektové náklady
-    protihluková izolace
-    protiradonové opatření (izolace)
-    průtokové ohřívače vody
-    přípojky (náklady)
-    radiátory
-    regulační a měřící technika (pokud slouží k úsporám tepla, vody a jiných nákladů na bydlení)
-    rozvody elektřiny, plynu, sanitární rozvody¨
-    řemeslnické práce
-    sanitární zařízení (WC, vana, umyvadlo, skříňka pod umyvadlo, sprchový kout, baterie)
-    satelit
-    sauna
-    septik (žumpa)
-    spojovací materiál
-    sprchový kout, masážní kout (viz též koupena – zařízení)
-    stavební dozor v případě, že je uveden ve stavebním povolení
-    stavební materiál
-    stavební náklady
-    studna
-    svítidla technická – stropnice,
-    topení
-    tepelné čerpadlo
-    teplá voda - náklady na zařízení
-    umyvadlo
-    vana (viz též koupena – zařízení)
-    vedlejší náklady na stavbu (např. doprava)
-    venkovní úpravy – chodníky, úprava povrchu pozemku
-    vestavěný nábytek (kuchyně, vestavěné skříně), je-li podstatnou součástí budovy a nelze jej přemístit na jiné místo
-    vodovodní přípojka (viz. přípojka, zavedení vody)
-    vypínače
-    vysávání centrální
-    výtah
-    zabezpečení proti vloupání
-    zabezpečení požární
-    zárubně
-    zařízení staveniště
-    zasklení lódžie
-    zásobníky na plyn
-    zásuvky
-    zavedení elektřiny, plynu, kanalizace
-    zemní práce
-    zpětná úhrada vynaložených prostředků (proplatíme to, co klient již uhradil a zdokladoval). Tuto částku není možné započítat do vlastních zdrojů.
-    zvedací plošina pro invalidy
-    zvuková izolace
-    žaluzie

Není tady

#41 11. 2. 2007 20:25

Misha
♥♥♥♥♥♥-

ajka napsal(a):

Pro Mishu.
Moc tě prosím o radu. Vidím tady z tvých příspěvků, že se ve financích orientuješ velice dobře. Chtěla bych poradit. Chystáme se rekonstruovat rodinný domek. Máme naspořeno asi 500 tisích a dalších 500 bychom potřebovali. Dá se to nějak výhodně řešit přes stavební spoření, nebo musíme mít u stavebka uzavřenou smlouvu už třeba před dvěma třemi lety - to mi tvrdí kamarádka.  Díky moc.

Samozřejmě nemusíte mít SS založeno, ale je to výhodnější pokud máte!

Stavební spoření poskytuje ÚVĚR ŘÁDNÝ až po naspoření 40% Cílové částky (u Vás tedy 500tis.), spoření je déle než 2 roky a dosáhnete určitého hodnotícího čísla pro danou stavební spořitelnu. Pokud nesplňujete jeden z uvedených bodů, pak Vám Spořitelna poskytne MEZIÚVĚR (PŘEKLENOVACÍ ÚVĚR), ten lze použít i v případě 0 naspořených prostředků a nově založené smlouvy. úroky tam jsou samozřejmě vyšší než v úvěru řádném, a na tuto výši 500tis. je nutno zastavit nemovitost!

Je to v tuto dobu téměř stejné jako hypotéka (jen se tam jinak platí úroky a dospořování, ale to je spíše interní rozdíl) Pro Vás při porovnání takovéhoto stavebního spoření a příp. hypotéky, jsou splátky momentálně přibližně stejné.

Takže toto řešení není nějak supervýhodné oproti 2 letům spoření a naspoření urč. částky, ale dá se říci, že hypotéky a stavební spoření je momentálně nejlevnější způsob úvěru!

Není tady

#42 11. 2. 2007 20:49

kačíkgirl
♥♥♥♥♥♥♥

misho díky moc jsi zlato smile

Není tady

#43 12. 2. 2007 6:23

Blanka1
♥♥♥♥---

kačíkgirl napsal(a):

Blani díyk takže třeba vana nebo sanita a karma na ohřev vody tam bude patřit že?

Bude. Níž je vyčerpávající seznam od Misha.

Není tady

#44 13. 2. 2007 21:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Miso,

jen par upresneni:
- jedna stavebni sporitelna pro radny uver nevyzaduje naplnene hodnotici cislo, staci jen ze zakona potrebne minimalne 2 roky sporeni
- tataz sporitelna ( a mozna nejen ona) muze poskytnout LEVNEJSI preklenovaci uver nez je pak uver radny (napr 4,4 preklenovaci a pak 4,9%
  radny) - zalezi totiz na tarifu a dobe uzavreni smlouvy

kazdopadne uvery ze stavebka uz bezpecne konkuruji hypotekam a maji tu vyhodu, ze nizky urok (tusim 3,7% nebo 3,9% lze zafixovat na celou dobu splaceni

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#45 2. 3. 2007 13:00

Divous
♥♥-----
Místo: Loučka

Pokud jsi spořila více jak těch 1667kč/m a teď přestaneš na stavebko spořit (např. začneš spořit na jiné), tak se ti tyto přeplatky dodatečně zhodnotí (rozuměj: dostaneš na ně státní příspěvek), podle toho, kolik jsi přespořila.

Př.: Spořila jsi 2500kč/m po dobu 5ti let, tj. 30000kč/rok. Takže jsi za těch pět let přespořila celkem 50000kč. Když přestaneš spořit, a necháš stavebko dál běžet, tak se ti na něj během tří let připíše státní podpora ve výši 7500kč. (3000+3000+1500)

Život je pes ... vím to ... nedávno jsem si s ním podal tlapu stolt

Není tady

#46 2. 3. 2007 14:18

Blanka1
♥♥♥♥---

O stavebku vím ledacos, ale tohle jsem netušila. Já jsem žila v domění, že musím na stavebko vložit po staru 18 000 a více Kč za rok, abych dostala státní podporu 4 500 Kč.  Je to tak jak píše Divous? Píše o spoření po dobu 5ti let (po staru) ale počítá se st. podprou 3000 (nově), počítám-li nejvyšší měs. platbu 1500, tak jsem dle výše uvedeného př. spořila měs. navíc 1000 Kč x 12 měs = 12000 Kč x 5 let = 60 000 Kč přespoření.
Do teď jsem myslela, že to co naspořím navíc je úročené?

Není tady

#47 3. 3. 2007 7:27

Divous
♥♥-----

Blanka1 napsal(a):

O stavebku vím ledacos, ale tohle jsem netušila. Já jsem žila v domění, že musím na stavebko vložit po staru 18 000 a více Kč za rok, abych dostala státní podporu 4 500 Kč.  Je to tak jak píše Divous? Píše o spoření po dobu 5ti let (po staru) ale počítá se st. podprou 3000 (nově), počítám-li nejvyšší měs. platbu 1500, tak jsem dle výše uvedeného př. spořila měs. navíc 1000 Kč x 12 měs = 12000 Kč x 5 let = 60 000 Kč přespoření.
Do teď jsem myslela, že to co naspořím navíc je úročené?

Ano, pochopila jsi to zhruba dobře. Těch pět let jsem uvedl jen jako příklad. Každý rok se ti samozřejmě naspořená částka úročí 3% po staru, 2% nově. Na částku kterou přespoříš(pokud nepotřebuješ stavebko nutně vybrat) můžeš dodatečně nechat doplatit státní příspěvek.
Pokud jsi přespořila na starém stavebku 60 000kč, tak můžeš počkat ještě 4roky a přibyde ti 3*4500kč první tři roky +1500kč státního příspěvku poslední rok.

Jednodušeji: 60 000kč = 3*18 000kč + 6 000kč => 3*4 500kč + 1 500kč

U nových stavebek je to podobně, akorát s menším státním příspěvkem.

Není tady

#48 3. 3. 2007 10:00

Blanka1
♥♥♥♥---

Na částku kterou přespoříš(pokud nepotřebuješ stavebko nutně vybrat) můžeš dodatečně nechat doplatit státní příspěvek.

Jak to provedu fyzicky? Prostě tam ty peníze budou a spořitelna sama připíše státní příspěvek anebo musím požádat? Dopisem nebo na nějakém formuláři?

Není tady

#49 3. 3. 2007 14:25

Divous
♥♥-----

Blanka1 napsal(a):

Na částku kterou přespoříš(pokud nepotřebuješ stavebko nutně vybrat) můžeš dodatečně nechat doplatit státní příspěvek.

Jak to provedu fyzicky? Prostě tam ty peníze budou a spořitelna sama připíše státní příspěvek anebo musím požádat? Dopisem nebo na nějakém formuláři?

Prostě tam ty peníze budou a spořitelna sama připíše státní příspěvek. Nemusíš psát žádný dopis.

V podstatě by se dala vložit celá suma hned ze začátku a nechalo by se stavebko samovolně běžet, dokud by se nenazbíraly všechny státní příspěvky.

Jen ještě taková zajímavost. Stavebko musí běžet minimálně 6 let, ale spořitelnám stačí, když naspoříš 40 000kč. Takže kdykoliv můžeš přestat spořit, třeba kvůli finanční tísni. Ani v tomto případě nemusíš spořitelnu vyrozumívat. Prostě jen nedostaneš státní příspěvek (tedy pokud nemáš nadspořeno).

Není tady

#50 3. 3. 2007 14:55

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

To jsem taky nevěděla, že když přespořím jeden rok, tak se z té přespořené částky příští rok vypočte st. příspěvek. Díky. Ale ještě se zeptám na toto: nesmí se přespořit cílová částka. Co se stane, když ji přespořím?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí