|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dělávala jsem ho, ale myslím, že je výhodnější ho kupovat.....
Není tady
já znám tento recept:
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme dusit do trochy vody. Pak přepasírujeme přes sítko a plníme do skleniček, které zavařuje v troubě.
Naplněné a zavíčkované sklenice vyskládáme na plech s vodou (stačí tak 2-3cm) tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Dáme do trouby předehřáté na 150° a pečeme shora i zdola. Zhruba po 15 minutách ubereme teplotu na 100°, přepneme na spodní pečení na cca 20 minut. Po vytažení z trouby skleničky naskládáme na vlhkou utěrku dnem vzhůru, aby všechna víčka "chytla".
zdraví
vEruska, FoodLife.cz
Není tady
On to není ani protlak,spíš rajčatová šťáva.Rajčata nakrájím a míchám v kastrolu na ohni.Až se začnou rozpadávat,tak přepasíruji a získanou šťávu vařím do zhoustnutí podle svého uvážení a pak zavařím do skleniček.
Přiznám se,že jsem zvyklá z této šťávy dělat rajskou omáčku a z protlaku mi to nějak nechutná nebo mi to nejde ochtit....
Není tady
Já dělám takový hustší, jde použít jako kečup i základ na rajskou polévku nebo omáčku, 2 kg rajčat, 1 kg cibule, 1 kg / nebo méně/ paprik, někdy i nakrájenou cuketu, trochu vegety a soli a vařím to asi 1/2 hodiny, potom přidám jeden velký levný kečup a cukr podle chuti, posledně jsem do toho přidala ještě bobkový list, po uvaření rozmixzji, samozřejmě bez bobkových listů a plním do sklenic a na 80 steriluji 20 minut.
Není tady
Já mám tento recept ještě z doby kdy v obchodech nic nebylo.Je to chuťově spíše kečup. 25 větších rajčat,3 papriky,1 malý celer,6 cibulí 3 str.česneku,2 polév.lžíce nového koření ,2 dl octa,30 dkg cukru,2 polév.lžíce solu,1 kávová lžička pepře,4 káv.lžičky ostré hořčice,1 feferonka. Vše nakrájené vařit 30 minut,nechat vychladnout a řádně rozmixovat.
Tento kečup byl k nerozeznání od kečupu,který se dal tenkrát sehnat jen v "ESU".Dnes už je mají všude.
Není tady
Tak jsem ho spáchala ( těch rajčat bylo fakt dost a než se zkazit, tak trocha práce a pak i užitku) a v celým bytě je to cejtit...... Akorát jsem byla velice líná to zavařit, tak jsem to dala do mističek a po vychládnutí si půjde protláček hajnout na mrazák. Díky všem za radu, až si nebudu s něčím vědět, zajdu za Váma zas!!
Není tady