6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak se mi zdá, že si můj manžel ještě ani pořádně neuvědomil, že jsem v sedmým měsíci těhotenství. Asi naivně jsem si myslela, že až budu těhotná, že mi manžel bude doma se vším pomáhat.
Sice má plno práce v zaměstnáná a domů chodí až k večeru, ale ikdyž je doma tak se radči dívá jak tahám těžkej lux a podobně.
Buď jsem teď moc přecitlivěla nebo se strašně změnil. Nejsem teď na tom psychicky moc dobře, ale asi to bude souviset s hormónama, což můj manžel taky asi nechápe, že prostě v těhotenství mi nemusí být každý den do zpěvu a že jakmile mi cokoliv špatnýho řekne, hned začnu bulet.
Holky co mám dělat, je to normální, nebo k vám byl chlap ohledupnější, když jste čekali jeho VYTOUŽENŹ děťátko
Není tady
Luci, muj manzel byl na tom stejne, take pracoval az do vecera a ja zastavala uplne vsechny domaci prace, auto neumimridit, takze jsem tahala tezke nakupy a skoro z toho omdlivala. Byla jsem proto casto unavena a podrazdena a take jsem mela dost vykyvy nalad a manzel nechapal, ze to v tehotenstvi tak byva. Proto jsme se za tehoenstvi nekolikrat dost pohadali a nekolik dnu spolui nemluvili Casto jsem i brecela, nechapala, jak manzel ke mne muze byt tak neohleduplny. Asi jsou manzelove, ktere sve tehotne manzelky obskakuji, ale asi je jich pomalu.
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
Tak se mi zdá, že si můj manžel ještě ani pořádně neuvědomil, že jsem v sedmým měsíci těhotenství. Asi naivně jsem si myslela, že až budu těhotná, že mi manžel bude doma se vším pomáhat.
Sice má plno práce v zaměstnáná a domů chodí až k večeru, ale ikdyž je doma tak se radči dívá jak tahám těžkej lux a podobně.
Buď jsem teď moc přecitlivěla nebo se strašně změnil. Nejsem teď na tom psychicky moc dobře, ale asi to bude souviset s hormónama, což můj manžel taky asi nechápe, že prostě v těhotenství mi nemusí být každý den do zpěvu a že jakmile mi cokoliv špatnýho řekne, hned začnu bulet.
Holky co mám dělat, je to normální, nebo k vám byl chlap ohledupnější, když jste čekali jeho VYTOUŽENŹ děťátko
Lucinko..přála bych ti manžela jako mám já
On takové věci jako luxování, žehlení, mytí nádobí atd..dělá normálně,tak jsem mu ani v těhu nemusela nic říkat. Ted´to dělá stále a rád. Rozvedla jsem se po 17letech a teprve ted´zjiš´tuji o co jsem v životě přicházela.. :hjarta:Jsme spolu 3roky, je to měsíc co se nám narodila dcera Verunka. Udělal by pro nás cokoliv. Když vidí,že jsem hodně unavená,nechá mě spát a nakrmí malou sám( odsávám mlíčko,takže je stále v ledničce), neznám co je to koupání a když je doma snaží se mi být stále při ruce, takže nejsem tak unavená a udělám plno věcí..
Snad mu TO jednou budu moci nějak vrátit, ale on nás tak miluje, že říká,že to vše dělá pro nás...
Nevím ,jak to tvému muži šetrně říci,aby to pochopil.Snad třeba zalhat a říci až přijdeš od dr. že už se máš šetřit,že jsi v tom období ,kdy stačí nějaký prudký pohyb a dět´átko by chtělo ven...snad se trošku lekne a pochopí..
Přeji ti co nejvíce klidu a pohodové těhotenství...napiš jestli je to lepší
Není tady
pomáhal, byl zlatej, naštěstí mu to vydrželo do teď, pomáhá s úklidem, nádobím, koupe denně syna od mimina, zvládnul přebalování, krmení, všechno, dokonce k němu i vstával. holky, zatlačte na svoje chlapáky, že to chlapáctví ukážou nejlíp pomocí svojí ženě. v tomhle směru bych byla nekompromisní. jo a náladičky jsem měla taky a co jsem se nabrečela u zpráv.......
Není tady
Lucko u nás je to taky tak.. Na nákupy teda se mnou jezdí, i když řidičák mam, ale i ten vozík je na mě těžkej a kdo by to z něj nandaval do toho auta..
Jinak nádobí umí jenom špinit, žehlení je "ženská práce" a jinak občas vyluxuje. Máme koberec jen v ložnici, takže jinak všude vytíram. A jinak jeho hadry jsou naprosto všude..
Ze začátku jsem měla rizikový a měla jsem jen ležet a taky toho moc neudělal. To jen když viděl že fakt ležim a nemůžu se ani hnout jak je mi blbě. A taky nechápe moje výkyvy nálad,i když teď už je to v poho..
Takže klidně si to trochu přibarvy a trochu si pohraj, když to nejde po dobrym.. Malá lest nikomu neuškodí, oni to ty chlapi potřebujou..
Není tady
Lucinko, podle mě by jsi měla s tím něco udělat už teĎ, protože bude hůř .
Já jsem se taky rozvedla "kvůli" němu, dříve jsem měla vorkoholika sobce, šílená kombinace. Lenivý, lakomec, žena je služka v domácnosti, ale musím zvládnout krom domácnosti také sportovní a společenské vyžití. Děláme si srandu s mým současným manželem že mně vysvobodil ze spárů zlého draka .
Neříkám, že je to ženská v domácnosti, někdy jsem měla pocit, že v těhu jsem slyšela jen zákazy, to nesmíš, tam to nedělej, to je na tebe těžké . Jenže já jsem hyperaktivita, ještě v 8měsíci jsem sekala 2000m2 zahradu, nosila šutry na skalku atd. atd. Ale zasse jsem dokázala bříška "zneužít" a on opravdu šel a udělal oč jsem ho požádala, protože věděl, že jinak to budu tahat a dělat sama.
pomáhal mi jak se dalo, ale nedá se to srovnat s tím, co se dělo po porodu.
Pravda, než jsme přijeli domů, tak k nám přivezl maminku aby nám vytřela a trošku poklidila, měla jsem sice čisto,m ale na stavbě se pořád prach a sutiny roznášejí. Ale pak jsem byla celé 3týdny naprosto neschopná doma cokoliv udělat, bolestivé šití mi vhánělo při jakémkoliv pohybu slzy do očí, únava z kojení a nespaní. Navíc měla malá průjmy, tak jsem v depce přestala jíst, aby neměla průjem ode mně . No prostě poporodní blues jako blázen. Dělal všechno, nakupoval, chodil do práce, zajištoval co bylo třeba, obstarával psy, štěně, liliputky, naštěstí byla zima, takže zahrada byla v klidu. Do toho nás oplýval láskou, malou krmil stejně jako u Šálka odstříkaným mlíčkem, večerní jídlo byla prostě jeho záležitost, koupala jsem malou za celou dobu tak 5x, od začátku jsem ho vedla k tomu, že umí naprosto vše kolem malé. Některé věci, třeba odsávaní hleníků dělá on, já citlivka mám hrůzu v očích z těch hadiček . No a po jídle malou uspával a to doslova, nechtěla v noci spát, já mezitím zalehla a vzbudila jsem si až si malá řekla v noci o další jídlo. A do toho všeho zase láska, já měla depku z toho, že všechnodělá on, že jsem neschopná máma, žena, milenka . on byl ten který mne ujišťoval, že to je normální, že se věnujeme hlavně miminku a na sebe nemáme čas.
Prostě si myslím, že je třeba chytit chlapa za pačesy a od samého začátku ho zapojit do veškerého dění. chlap by měl být schopný zastat ženu doma v čemkoliv. Ano, žena je ta, která se stará o teplo rodinného krbu, ale není stroj, že.
Myslím, že tady je hodně maminek, které dělají doma všechno a navíc mají pocit, že bez kouska vděku a zastání právě v manželovi. Držím pěsti, ať se to zlepší
Není tady
Kamči hezky jsi to napsala!
Já vim že ten muj by se doma taky sám uživil. Schopnej toho je, ale je strašně línej, občas i myslet.
S tim zneužitim bříška máš pravdu, taky to radši udělá protože ví že jsem palice dubová
Ale nádobí ví že zvládnu..
Taky si myslim, že to je tim, že i ty chlapi se připravujou na otcovství, i když si to nechtějí sami připustit. Příteli se to samo potvrdilo, zdál se mu sen že už jsem rodila a on tam přišel a viděl jak někoho a i mimi přikrývají černou plachtou, tak brečel a myslel si že jsem to já a že jsme umřeli, ale sestra mu pak řekla, že ne, že to je někdo jinej, že já jsem s holčičkou vedle v pořádku.
Tak jsem docela změkla když mi to řek..
Takže si klidně trochu dupni a řekni že to nemůžeš a neuděláš to.
U nás to aspoň pomáhá, sice tu bylo nádobí i 3dny, ale nakonec ho umyl..
Není tady
S tím nádobím jsem to dělala stejně (tedy i s jinými věcmi) prostě jsem si toho nevšímala a jak říkáš, po třech dnech, když už nebylo čisté nádobí, tak ho umyl. Jenže ta potvůrka přitáhl minulý měsíc domů myčku .
Není tady
Lucko1 souhlasim s holkama, pekne mu to rict popr. si i neco pribarvit. Nevim jestli chodis do prace. Ja chodila a jeste chodim do prace mam stejnou praci jako manza (stejna prac. doba) takze nevim proc kdyz prijdeme domu tak bych mela litat s hadrem a manzel sedet na zadku. Takze lita s hadrem manzel a ja lezim a delam miminko. Ted uz asi budu doma tak se budu snazit pomalicku co budu moc udelat uklidim. At mame na sebe cas kdyz prijde domu a hlavne abych se nenudila (z toho mam nejvetsi strach). Ale co se mi nebude chtit delat nebo nebudu moct tak mu necham. Manzel si nedovoli ani ceknout a zda se ze to dela celkem dobrovolne. Jsme domluveni ze bude pomahat i s miminem. Tak uvidime jak si to vsechno zaridime.
Ale tobe radim nekompromisne manzela zapoj do praci a hlavne u toho zustante i kdyz tehu nebudes nikde neni psane ze manzelka = sluzka.
A hlavne pokud zena chodi do prace tak neni duvod proc by mela mit jeste sluzbu doma pekne vsechno napul. Preji hodne stesti:)
Není tady
Děkuji moc, za přízpěvky. Včera jsem si sním o tom promluvila(dost hlasitě tak uvidíme jestli to zabere. A jestli ne, tak teď se nebudu rozčilivat, Natálka musí být v klidu
Není tady
Lucko, v tomhle bych byla fakt nekompromisní, zapoj ho do všech prací a pokračuj s tim i až bude mimís. manža poprvé přebaloval synka hned druhý den po porodu (když ho vyndali z inkubátoru), byla jsem totiž na vyšetření a broucek se pokadil, tak se výměny plenky chopil sám. Zvládnul to za necelých 20 minut...
Není tady
Lucko, jen do toho! Je hlavně nutné si o to říct. Ono to většinu chlapů samo nenapadne. Aspoń ne toho mého. Ale když jsem musela pár týdnů v těhu ležet, tak se o vše staral, resp. o nákup, večeři a uklizení po večeři. Úklid moc neřeší, podle něj není nikdy takový nepořádek, aby se musel uklízet.
Po porodu byl se mnou týden doma a taky se o nás staral, takže já se starala pouze o miminko. Pak ještě měsíc žehlil pleny a oblečení, ale zase tím způsobem, že se to přece nemusí skládat, i když je to vyžehleno. Takže mi ty vyžehlené miminkovské oblečky házel opět na hromadu
Není tady
To si ani nedovedu představit, že by jsem měla dělat všechno sama. Manžel doma dělá všechno já vůbec nevím co je doma luxovat nebo umývat země. Ve vaření se taky střídáme. A malého taky koupe, přebaluje a v noci se taky stará. Když jsem byla těhotná tak k mě ještě každý večer masíroval záda a nohy. Lucko 1 udělej něco zavčasu nebo mu budeš sloužit celý život!!!
Není tady
Jé Parmenko to ti fakt závidím já si musím všechno dělat sama od úklidu přez vaření a starost o děti až po sekání zahrady ne že by manžel nechtěl pomáhat ale nemá na to moc času protože není doma a když je tak já to po něm ani moc nevyžaduju.Ale tak sama na to všechno zase taky nejsem mám sedmiletou dceru a ta už s ledasčím pomůže a taky mám v baráku tchýni která je ta nej na světě.
Není tady
Moje odpověď na otázku je : nepomáhá. Snad si ani neuvědomuje, že došlo těhotenstvím k nějaké změně. Mám pocit, že těhotná jsem já, tak všechny problémy a omezení s tím spojené jsou má starost. Buď tak mocně fungujou hormony, nebo už nevím. Každý večer brečím, krze úplné hlouposti u nás vznikají hádky, nemám se komu svěřit, nejlepší kamarádka má doma měsíc stará dvojčata, nechci ji zatěžovat svýma problémama, je mi hrozně smutno, mám pocit, že se na to malinký ani vůbec netěší, neumí o něm hezky promluvit...........je mi hrozně smutno. Strašně moc. Připadám si k ničemu, sama a zbytečná......
Není tady
Holky, já nevim, ale já po manželovi nic takovýho nechci, já jsem těhotná, né nemocná! On sám má náročnou práci, do toho stavíme barák, tak má i s timhle hodně práce a tak, proč by měl za mě doma uklízet, vařit atd. Já sice taky chodim do práce, jsem svou paní, tak jsem jí dost omezila a tak když jsem doma, tak proč bych měla trvat na tom, aby doma ještě makal manžel.Je pravda, že do obchodu chodíme spolu, ale to jsme chodili vždycky, nikdy jsem těžký věci netahala. Když je večer manžel doma, tak si samozřejmě hladí a pusinkuje bříško, skoumá pohyby maličký, vim, že je štastnej, že jí čekáme a za to jsem štastná i já. Já na štěstí na žádný nálady netrpim, ale je to asi tim, že to až tak neprožívám, jsem stejná jako před otěhotněnim a to se líbí i manželovi a vlastně všem. Mě se líbí i to, že se i přez to, že jsem těhotná, pořád krásně milujeme, pořád děláme nějaký blbosti, kolikrát mě manžel zlochtá až učůrávám, zkrátka se chováme, jako dřív. Kdybych se chovala jako střed vesmíru, tak by nám to určitě nefungovalo. Něco jinýho je, když má ženská rizikový, ale každej chlap na ten úklid bohužel neni, to bych si spíš pozvala domů tchýni, když ho nevdla od mala k pořádku, at nám doma teda vygruntuje ona
Není tady
twinha napsal(a):
Moje odpověď na otázku je : nepomáhá. Snad si ani neuvědomuje, že došlo těhotenstvím k nějaké změně. Mám pocit, že těhotná jsem já, tak všechny problémy a omezení s tím spojené jsou má starost. Buď tak mocně fungujou hormony, nebo už nevím. Každý večer brečím, krze úplné hlouposti u nás vznikají hádky, nemám se komu svěřit, nejlepší kamarádka má doma měsíc stará dvojčata, nechci ji zatěžovat svýma problémama, je mi hrozně smutno, mám pocit, že se na to malinký ani vůbec netěší, neumí o něm hezky promluvit...........je mi hrozně smutno. Strašně moc. Připadám si k ničemu, sama a zbytečná......
neboj se, až bude mimís, nebudeš sama a pěkně si ho vychutnáš. ale manžu nedonutíš ke změně, pokud mu rázně ale v klidu neoznámíš, že prostě nezvládneš všechno sama a že očekáváš jeho pomoc. začala bych něčím jednodušším a pak na to nabalila další věci (nejlíp který tě moc nebaví) a opravdu bych na tom trvala. máš přeci stejný právo na volný čas jako on. když to nepochopí a nezmění, tak to nedělej taky. taky se doma jen válej. až si nebude mít do čeho nalejt pivo, možná si uvědomí, že jě něco špatně. drž se holka, budeš dobrá.
Není tady
Ahoj holky, tak je se přidávám k těm, která funguje stále téměř stejně jako před těhu, manžel má dvě zaměstnání, takže jsem zvyklá starat se o domácnost vesměs sama, ale nějak mi to nevadí, musím zaklepat, že fakt teda nemám zatím žádné zdr.problémy... on je typický chlap - živitel rodiny a zakládá si na tom, já chodím ještě do práce, takže občas ho popichuju, že se nemusí strhat, že hlady neumřem, jenže on tvrdí: To není jen UDĚLAT DĚTI, taky je někdo musí živit, šatit, vzdělávat a měli by dostat něco do začátku!!!! ...
Je fakt, že mně nenechává tahat těžký věci, ale třeba zahradu ( doooost velikou ) jsem sekala ještě před týdnem a taky mám doma 12-letýho kluka a tak manžel nechává některý věci na něm ( pokud je zrovna k mání ) , ale o tom, že by manžel vařil, uklízel, žehlil atd., o tom si jen mohu nechat zdát a vlastně to po něm ani nechci....
Teď se akorát chudák bojí, jak to zvládne náš pes, až budu v porodnici, protože je zvyklej, že s ním chodí ven jen panička a jak se hnu z domu bez psa, tak okamžitě za mnou uteče přes plot, tak si děláme srandičky, že za mnou přiběhne i do porodnice..
Není tady
Luci, moc Ti přeju, aby se manža změnil, uvědomil si, že těhu není procházka růžovým sadem a může Ti být i někdy zle nebo prostě nemáš náladu... Zkus ho nějak naťuknout nebo mu naznačit... Přítel dělá vše normálně a když mi nebylo ze začátku těhu dobře, vysavač by mi ani nepůjčil, nemohla jsem nést ani tašku s pečivem a k žehličce se postavil taky sám, prostě kolem mě skákal, až mi to bylo hloupý... Teď je mi líp, tak žehlím, vařím, ale pořád na mě dává pozor a pomáhá mi se vším, i když přijede z práce třeba večer... Každej chlap je holt jinej a třeba za něj doma vše dělali, jen si teď musí uvědomit, že má vás a nemůže nechávat vše na Tobě... Nemá se říkat "Udělej tohle a tamto", ale "Byla bych moc rády, kdybys vyluxoval" a pak ho za to ještě třeba pochválit... To Ti nic neudělá a on bude důležitej
Není tady
Lucko, já se se svým přítelem rozešla v těhotenství. Pak jsem si našla nového přítele a teď vidím, jaký je poklad mít chlapa, pro kterého není problém vyluxovat, umít nádobí, přebalit pokakané dítě. Lucko, žena není služka a domácnost snad není jenom Tvoje. Domácí práce by měl chlap dělat nejen když je žena těhotná nebo nemocná, ale měl by je dělat normálně. Výmluva, že dlouho pracuje neobstojí. Já jsem taky zvládla pracovat do večera a ještě po práci spoustu věcí udělat a když ne po práci tak o víkendu. Neomlouvej manžu z těch domácích prací, prostě mu řekni, co má udělat, chlapa většinou nenapadne samotnýho, že je potřeba vyluxovat. Když to neudělá, tak ty zase třeba nevař, nenakupuj. Jestli to chlap nepochopí, že taky musí doma něco udělat, pak budeš služka celý život a záleží jen na Tobě kolik toho jsi ochodná sama oddřít.
Nic manželovi nevyčítej, ani nehraj na city, prostě věcně řekni co má udělat a když to neudělá, tak mu řekni, že ty to dělat nebudeš a dokud se do domácích prací nezapojí, ty nebudeš prát, vařit a uklízet po něm.
Není tady
Moje zkušenost s těhotenstvím: nemohla jsem otěhotnět asi tři roky dělala jsem všechno možné manžel odmítal jít na vyšetření se slovy, že on je v pořádku měl z prvního manžel.dítě když jsem otěhotněla štěstím sem se zalykala hned sem frčela za manžou a čekala jak bude štěstím bez sebe řekl mě že je to moje záležitost a pokud bych po něm něco požadovala aby měnil na svém životě tak mě zařídí potrat! a stejně to bude chcanda- sorry tak to řek, tak co.pokud to bude kluk bude to jiná a ještě se měl jmenovat milan po nšm tak sem si svoje štěstí užívala sama...Já sem byla tak štastná že sem ho neřešila později během let měli jsme kluka, kterému jsem jméno dala jak sem uznala za vhodné protože se manža choval během mého těhot. tak jak se choval tj. vůbec nebyl doma s odůvodněním, že staví barák... se potom ukázalo, že má další rodinu ve které měl holčičku pouze o rok starší,než byl náš syn doma nedělal nic jenom se díval na telku a požadoval a požadoval!! po rozvodu nás se synem nebo spíš mě vystěhovával nejhoršíma praktikama jaký možná znáte z filmu válka rosseových no, ale nic je to pryč chci poradit pouze vám, aby ste nebyly putky a nedaávaly svým chlapům možnost se ulívat z rodinných povinností at se starají jako vy!žádné úlevy hlavně se nebát i za cenu, že s ním nebudete, čím víc se ustupuje, čím víc se promíjí a omlouvá tím víc na to doplatíte pouze vy a děti. No dneska je mému ex 56 let a má dvouletou dceru čvrtou v pořadí přítelku 26letou je s ním 4roky a už mu prchla on je totiž mimo jiné ještě lakomec no ale to jenom na doplnění tak holky držím vám palce ndejte se !!
Není tady
Mám to podobné, přítel mi sliboval, jak mi bude pomáhat, na rukou nosit, strašně dítě chtěl... teď se sice tesi,ale rika, ze je to sice fajn,ale ze lepsi to bude, az tu to miminko bude... doma nepomuze... bordel po sobe neuklidi, ... takze mu furt musim pripominat jak jeho matka, seber si to, udelej to, neohreju ti to , ohrej si to jidlo sam,... odpocivam...
nedochazi mu, ze prijdu z prace a jsem unavena, ze brecim kvui kazdy blbine je taky u me normalni...
Ted rikal, ze az budu mit pupik, ze mi pomahat bude atd.... ale nevěřím tomu... je pravda, že ted chodi domu pozde vecer, ale mam nejake neblahe tuseni, ze v zime(kdy bude prace mene) to taky delat nebude,....
Není tady
u nas je to fajn nastastie, tak nejak sa to este zlepsilo o 100 percent nez ako ked som tehotna nebola..ale ja som asi iny pripad, pretoze som na rizikovom...prve tri mesiace som nic moc nemohla robit, tak som ho zacala zapajat aj do prania, vesania pradla a upratovania, je pravda ze ma toho hodne v praci a chodi neskoro ale dohodneme sa skoro vzdy, je pravda ze holt cez tyzden tu neni vyglancovane, upratuje cez vikend...cez tyzden len nadobi do mycky a z mycky..ja viac menej len varim nic ine nemozem...a ked je trochu popratane a pride z prace a vidi to tak mi hovori ze mam radsej lezat ze on to urobi, ze mi bude zasa zle...vidi ze musim len lezat, ale zobrali sme to tak, ze tehotni sme obidvaja , nic sa neda robit, musime to nejak zvladnut, je jasne ze by bolo viac upratane keby som mohla ja, ale nevadi mi to...a dohodli sme sa ze ked bude nieco treba tak mu to poviem, ze nemozem cakat ze on si to vsimne a ja budem nastvane cakat kym napr. umyje zem ze si vsimne alebo bude pamat ze sa dlho neumyvala a funguje to tak...napr. do obchodu na vikendove nakupy vacsinou ide tiez sam, napisem len zoznam, obcas zajdem aj ja, ale kabele netaham vsetko vynasa on, mna len posle nech odomykam ono musia si ti chlapy zvykat uz teraz na pomahanie pretoze s miminkom to bude tiez narocne a na domacnost budeme dvaja aj potom, dufam ze bude pomahat aj potom je pravda ze napr. nezehli, da si to radsej napoly pokrcene ale to mi zas so zehlenim pomoze mamina, raz za mesiac pozehli celu kopu a ten mesiac nam to vydrzi. ale nevycita mi nic, nehadame sa kvoli tomu, ja obcas pobrblem ze je tu bordel, ze treba povysavat, no ale musim pockat do vikendu, chodieva niekedy az okolo dieviatej vecer zniceny takze to nechcem aby nieco robil, radsej privriem oci
Není tady
Ahojky, asi by mě moc mrzelo, kdyby se se manžílek tak choval..
Ale že jsem těhu na tom moc nezměnilo, ten můj je totiž zlatíčko, který se ke mě chová moc hezky od chvíle, co spolu jsme, až to asi nedokážu docenit.. a od doby kdy jsem těhu se to ještě násobí tím, že nesmím zvedat nic jen trochu těžšího a pomalu si nemůžu ani povzdechnout, aby hned neplašil, co se děje, a i jinak dělá první poslední, pomalu svá přání ani nemusím vyslovit..
Navíc zvládá moje občasné těhu nálady, za které bych si nejradši dala pár facek
Ale jak jsem říkala, on je prostě strašně vnímavý a pozorný už od povahy a já děkuji každé ráno když se vzbudím osudu, že mi ho zavál do cesty
Není tady