18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, nemáte někdo zkuenosti s vysazováním léků na astma u dětí? Moje dítě, 12 let, bere léky (Giona a Buventol) asi od 8 let, kdy jsme astma zjistili. Natěstí se nedusí, jeho astma se projevuje "jen" těkavým, hlavně nočním, kalem....máme to málokdy zhorené, větinou jedeme v zelené zóně (astmatici vědí)....jakmile se dostaneme do potíí horích, nasadíme druhý lék a předejdeme zánětu průduek s ATB apod....ale zajímalo by mě, jestli tyhle léky jde úplně vysadit, případně jak, nebo čím by je třeba lo nahradit (bylinky nebo něco takového)...přeci jen - jsou to kortikoidy navíc do těla...doktorka mě od toho zrazuje, přitom stejně stará a postiená dcera kamarádky léky vysadila a dívka je úplně normální, v pohodě, zdravá, ádné kortikoidy do sebe necpe, nedusí se...no pak babo, raď . Díky.
Není tady
Eva36 napsal(a):
Ahoj, nemáte někdo zkuenosti s vysazováním léků na astma u dětí? Moje dítě, 12 let, bere léky (Giona a Buventol) asi od 8 let, kdy jsme astma zjistili. Natěstí se nedusí, jeho astma se projevuje "jen" těkavým, hlavně nočním, kalem....máme to málokdy zhorené, větinou jedeme v zelené zóně (astmatici vědí)....jakmile se dostaneme do potíí horích, nasadíme druhý lék a předejdeme zánětu průduek s ATB apod....ale zajímalo by mě, jestli tyhle léky jde úplně vysadit, případně jak, nebo čím by je třeba lo nahradit (bylinky nebo něco takového)...přeci jen - jsou to kortikoidy navíc do těla...doktorka mě od toho zrazuje, přitom stejně stará a postiená dcera kamarádky léky vysadila a dívka je úplně normální, v pohodě, zdravá, ádné kortikoidy do sebe necpe, nedusí se...no pak babo, raď . Díky.
Můj syn je (byl) také astmatik. Poprvé měl astmatický záchvat ve 3 letech a od té doby měl denně pouívat dýchací respirátor, ale kdy se měsíce neobjevily ádné problémy, tak jsme ho v 5-i letech vysadili. Nyní máme stav ustálený, spí přes den lehce těkavý kael, ale jinak dobrý. Při horích potíích jako SOS první pomoc nasadíme ventolin a mucosolvan a pokud se to horí, tak k lékaři (ale to je vyjímka, sotva jednou za rok). Ty větí problémy se objevují s příchodem podzimu (mlha, vlhko ..) a pak na jaře, kdy ve začne silně kvést a pylů je ve vzduchu přehrle.
Není tady
Aha, děkuju, Elo. Nae doktorka udělá spirometrii, zjistí, e výdech je něco pod normál (pár procent - kolem 4-5) a píe léky...je hodná, ale já nejsem moc zastáncem léků na vechno...zas to rozhází něco jinýho...na druhou stranu ale vysazovat léky bez vědomí doktora, to taky není na mě...no jdeme k ní začátkem září, tak uvidím....a ty problémy s podzimem znám, s jarem natěstí ne (není alergik)...
Není tady
Eva36 napsal(a):
Aha, děkuju, Elo. Nae doktorka udělá spirometrii, zjistí, e výdech je něco pod normál (pár procent - kolem 4-5) a píe léky...je hodná, ale já nejsem moc zastáncem léků na vechno...zas to rozhází něco jinýho...na druhou stranu ale vysazovat léky bez vědomí doktora, to taky není na mě...no jdeme k ní začátkem září, tak uvidím....a ty problémy s podzimem znám, s jarem natěstí ne (není alergik)...
My jsme sice respirátor vysadili sami, ale paradoxně na dalí kontrole nám to doktorka doporučila sama od sebe. Také nejsem zastáncem ládovat do sebe kortikoidy za kadou cenu, není-li to bezpodmínečně nutné. Co jsem se vyčetla, zpomalují růst a ten můj puntík je u takhle na svůj věk mení, tak aby z něj nebyl trpaslík .
Není tady
Ela.. napsal(a):
Eva36 napsal(a):
My jsme sice respirátor vysadili sami, ale paradoxně na dalí kontrole nám to doktorka doporučila sama od sebe. Také nejsem zastáncem ládovat do sebe kortikoidy za kadou cenu, není-li to bezpodmínečně nutné. Co jsem se vyčetla, zpomalují růst a ten můj puntík je u takhle na svůj věk mení, tak aby z něj nebyl trpaslík .
Kortikoidy bez vědomí lékařky a pravidelných kontrol rozhodně nevysazuj.To dítě sice bude mít "jen občas kael",ale pokud má stma, nastanou u něj bez kortikoidů nevratné změny v plicích,projeví se to a bude dospělý a u s tím nic nenadělá.
Není tady
ahoj, ja som si lieky vysadila sama a zatiaž je to ok. brala som ich 8rokov a mám pocit e je mi bez nich lepie. sem tam pri námahe mám písakvý kael, ale na to, e sa nemôem nadýchnu sa u nebudím. dokonca som prestala pouíva aj tie "pohotovostné" spreje, radej sa dám do kžudu a pomaličky sa rozdýchavam. fungujem tak u dva roky. inak mám astmu stredného stupňa, sama som prekvapená ako dobre to znáam. a mám aj psa!
Není tady
he: díky. to bych sama ani neudělala - vysadit léky bez doktora. Jsem pro spolupráci, doktorka se tváří tak, jako e uvidíme a e by to třeba zkusila. I kdy naznačila, e větinou se zase přihlásí kael, zánět se zase zhorí a nasazení léků je zase nutné....
Adriana1: Děkuji ti. I moje holka má psa Dělá s ním agility, ten psí parkur. Doktorka to dokonce doporučila - pohyb taky pomáhá. Uvidíme...dceři je 12.
Není tady
treba to skúsi. je mi oveža oveža lepie.
Není tady
Ono natěstí mojí dceři není nijak zle. K tomu, e má astma jsme se dopracovali po vleklých zánětech průduek a přetrvávajícím kali asi před 4 rokama...teď dýchá normálně.....nejhorí je, e mám někdy v naem zdravotnictví pocit, e oni se nesnaí léčit, ale snaí se napsat co nejvíc léků, aby lékárenská lobby vydělala (a doktoři s nima)....nejsou asi vichni takoví, ale třeba nae minulá alergoloka tomu přesně odpovídala...dohoda s ní ádná moná nebyla, vdycky se tvářila, e léky se nutně brát musí...to tahle nae dnení doktorka je aspoň ochotná naslouchat a diskutovat...
Není tady