6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky!! Myslíte, že se podle vás dá studovat a přitom mít mimi??? Moje kamarádka se dostala na dálkové psychologie a přijde jí, že to nemůže vzldánout - tedy studovat a přitom mít mimi Já ji podporuji v tom, ať to zkusí......ale kdyby některá měla vlastní zkušenost, budu ráda za každou radu!!!
Díky
Není tady
Ahojky,
a proč ne? Já jsem těhotná a dělám všechno pro to, abych od září zase studovala. Myslím, že jde všechno, jen musí člověk chtít. A dálkové studium je myslím úplně bez problémů. Já chci studovat prezenční.
Není tady
Pepeko, já mám jít od září také na dálkové studium a také jsem zvědavá, jak to zvládnu. Tak uvidíme, jak na to bude Danýsek reagovat a podle toho se zařídím. Určitě, ať to kámoška aspoň zkusí!!
Není tady
tina napsal(a):
já to tak praktikuju dva roky - teda prezenční studium a prcek - a jde to
Jsi skvělá Doufám, že to tak půjde i mi!
Není tady
holky pokud máte hlídací babičky a tak podobně, dá se všechno. Já jdu teďka do páťáku dálkového /pedák/, ale přiznávám, že kdybych nebyla už takhle daleko,asi bych se na celé studium vybodla, protože ten čtvrťák byl docela zabíračka. Ale zase na druhou stranu nezakrníte a budete mít inteligentní děti, aspoň se to tvrdí.
Není tady
Ja teda nastupuji az pristi rok v zari, (chtela jsem uz ted v zari, ale na jare se budeme stehovat a tak bych musela menit univerzitu a to je dost slozite, kvuli kreditum). Ale zase tu nemame ani babicky, ani kamaradky, no proste nikoho, kdo by hlidal, a tak jsem si vybrala dalkove studium a proste to nejak zvladnem. Mimichodem taky psychologii - teda jestli me do te doby nezaujme neco jineho vic.
Takze urcite... at do toho jde.
Není tady
Jejda jejda...proč by se to nedalo zvládat Jsem 15+4 tt, chodím do práce v Praze a ještě navíc dálkově studuju VŠ v Brně. Je to sice hodně psychicky náročný obzvlášť když začne zkouškové přez Vánoce až do konce ledna...ale musí se bojovat
Není tady
Holky a jak je to s MD? Vyplácí se už těch šest týdnů před narozením miminka, když jste hned po škole? Já jsem totiž dodělala VŠ a hned jsem otěhotněla, tak nevím. Začátkem ledna se na to jdu přesně zeptat, jak to je, ale kdybyste některá věděla...
Není tady
Terko, pokud spadáš do tzv. ochranné lhůty, to znamená, že tvá mateřská začína ještě v době šesti měsíců po ukončení studia, tak se ti o mateřskou postará škola. Já jsem státnicovala 21.9.2005, Matylda se narodila 19.01.2006 a mateřskou jsem měla vypočtenou od 8.12.2005. Škola to normálně vyplácela. Já nestuduju, ale překládám, a taky to zvládám s dítětem, jen jsme si musely upravit denní režim, zkrátka když Maty spí, překládám, nejčastěji po nocích a denní režim se snažím upravovat tak, aby co nejvíc spala doma a ven chodíme, až když se vzbudí, abych využila každé "volné" chvilky. Taky musí hodně pomáhat tatínek, protože už míň se starám o domácnost... ale zvládat se to dá.
Není tady
Claire a když jsem to do těch šesti měsíců nestihla...? To nevíš? Díky.
Není tady
V tom případě ti mateřskou bude vyplácet sociálka, ale jestli od data, které určí tvůj gynekolog nebo až po narození miminka, to nevím...
a jak to máš teď? ty jsi na pracáku? to by ti všechno měla poradit paní tam odtud-já jsem po škole šla na pracák, aby za mě někdo platil sociální a zdravotní a tohle všechno mi tam poradila poradkyně, která se starala o těhotné.
Upravil(a) Claire (21. 12. 2006 17:35)
Není tady
Jo, jo, jsem na pracáku, taky jsem se tam přihlásila hned kvůli sociálnímu a zdravotnímu. Já jsem tam teď pozvaná až na 12. 2. (na pracák), termín mám 17. 3. Posledně mě paní poslala na sociálku, že prý je to všechny každý rok jinak, tak mi to řeknou přesně tam... Takže se tam chystám začátkem ledna, ať to zjistím.
A děkuju za info
Není tady
pepeka napsal(a):
Ahoj holky!! Myslíte, že se podle vás dá studovat a přitom mít mimi??? Moje kamarádka se dostala na dálkové psychologie a přijde jí, že to nemůže vzldánout - tedy studovat a přitom mít mimi Já ji podporuji v tom, ať to zkusí......ale kdyby některá měla vlastní zkušenost, budu ráda za každou radu!!!
Díky
Pripojuji vlastni zkusenost formou clanku: trishamad.blog.cz
Upravil(a) trisha (22. 2. 2008 8:39)
Není tady
Trischo. Všechno jde,když se chce. Mám kámošku, která má první mimi, studuje dálkově druhou VŠ a ještě na půl úvazku pracuje z domova
Já studuji při práci. Děti nemám a furt si říkám, že bych to snad líp zvládala při mateřské... Čímž nechci rozhodně říci, že to je flákárna. To ani náhodou!!!!
Není tady
Klubko napsal(a):
Trischo. Všechno jde,když se chce. Mám kámošku, která má první mimi, studuje dálkově druhou VŠ a ještě na půl úvazku pracuje z domova
Já studuji při práci. Děti nemám a furt si říkám, že bych to snad líp zvládala při mateřské... Čímž nechci rozhodně říci, že to je flákárna. To ani náhodou!!!!
To máš fakt pravdu:supr:
Není tady