Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 8. 2006 15:48

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

peníze

ahojky holky, snad sem tu správně,kdyžtak mě přesuňte wink
chtěla jsem se zeptat, jestli byste mi poradily, jak se naučit šetřit hmm ...nějak to nezvládám...ted co jsem přestala kouřit big_smile wink tak sem si říkala, kolik toho ušetřím, ale když tak o tom přemýšlím, tak je mi úplně jasný, že to rozhážu zase za nějaký jiný blbinky dumbom nikdy mi nic nezůstane, a přitom když po tom přemýšlím, za co jsem ty peníze vyhodila,tak ani nevím....nic pořádného jsem si nekoupila a peníze jsou beztak fuč.... kapitulation vzhledem k tomu, že ještě nepracuji,zrovna jsem dostudovala, tak nemám žádný pravidelný příjem,ale občas se naskytne nějaká ta brigáda nebo tak něco, ale peníze mi nikdy nevydrží...prostě s penězama roste chuť,čím víc jich mám,tím víc je rozhazuju, ale vyloženě za prkotiny...už mě to štve ale neumím si pomoct...když nějaký dostanu, tak se u mě pomalu ani neohřejou a jsou pryč....ale kde???? butter
poradíte???? gloria

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

#2 24. 8. 2006 15:54

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Re: peníze

ESKYMKA napsal(a):

ahojky holky, snad sem tu správně,kdyžtak mě přesuňte wink
chtěla jsem se zeptat, jestli byste mi poradily, jak se naučit šetřit hmm ...nějak to nezvládám...ted co jsem přestala kouřit big_smile wink tak sem si říkala, kolik toho ušetřím, ale když tak o tom přemýšlím, tak je mi úplně jasný, že to rozhážu zase za nějaký jiný blbinky dumbom nikdy mi nic nezůstane, a přitom když po tom přemýšlím, za co jsem ty peníze vyhodila,tak ani nevím....nic pořádného jsem si nekoupila a peníze jsou beztak fuč.... kapitulation vzhledem k tomu, že ještě nepracuji,zrovna jsem dostudovala, tak nemám žádný pravidelný příjem,ale občas se naskytne nějaká ta brigáda nebo tak něco, ale peníze mi nikdy nevydrží...prostě s penězama roste chuť,čím víc jich mám,tím víc je rozhazuju, ale vyloženě za prkotiny...už mě to štve ale neumím si pomoct...když nějaký dostanu, tak se u mě pomalu ani neohřejou a jsou pryč....ale kde???? butter
poradíte???? gloria

Na tohle mám sůj vlastní lék ! Tři trvalý příkazy na účty, na který nesmím 5 let sahnout yikes)) ostatní peníze, co mi neodejdou z účtu jsou fuč yikes),ale beru to tak, že ty můžu utratit všechny yikes)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#3 24. 8. 2006 15:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Hej, to jediné pomáha aj u mňa, inak som schopná rozfofrovať pomaly aj tie peniaze, čo nemám dumbom !

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 24. 8. 2006 16:03

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Na začátek ti mohu poradit klasiku, zkus si zapisovat výdaje. A nebo aspon schranovat učty a jednou za týden si je zkontroluj. Pak uvidíš za co ti letí nejvíc peněz. Na mě platí nemít moc peněz u sebe, a pak taky když potřebuju šetřit na hypotéku, si rozvrhnu zhruba kolik peněz mám na co - nájem, praní + drogerka, jídlo...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#5 24. 8. 2006 17:18

kleopatra
♥♥♥----

jo,souhlas s Pavla H,i ja si zapisuji vydaje a hned jsem i o neco chytrejsi,protoze jinak ty penize litaji neunosne.A hlavne mam prehled za co nejvic utracim.

Není tady

#6 24. 8. 2006 18:12

x256987
Host

Na fóru Rodinné finance je téma Kolik měsíčně ušetříte? - myslím, že by ti mohlo zvednout sebevědomí smile

#7 24. 8. 2006 18:27

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Peníze, který si myslím, že nebudu potřebovat, odnesu na knížku. Zbytek, teda rezervu na měsíc dám do šuplíku a prostě na ně nešáhnu......smilerodnacool

Není tady

#8 25. 8. 2006 8:15

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jednak jsem si "naordinovala" stavební spoření a životní pojištění a z toho zbytku si vyberu v hotovosti jen něco, co si usmyslím, že by mi mělo stačit na celý měsíc. Tyhle peníze pak mám doma, ale do peněženky si dávám jen obnos tak na týden (páč jinak bych taky byla schopná utratit všechno)...no a na účtě mi většinou něco zbývá...plus mám našetřeno na tom spoření a životním pojištění.

Není tady

#9 25. 8. 2006 8:21

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

já nechodím domů přes město, a vychází to...kolik si ráno vezmu s sebou do práce to většinou přinesu domů, jinak mám taky trvalé příkazy...a co mi zbyde utratím...ale neušetřím a ni ň, mám to vše akorát no spíš tak tak:-))))

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#10 25. 8. 2006 8:39

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Eskymko,

stejný problém má i moje sestra, která už si ale pěkných pár let vydělává. Nedávno jsem jí "nadávala", že nic neušetří a přitom si chce zařídit byt, jenže když jsme spočítali, kolik měsíčně dává na stavebko, psycholožku, mně splácí loňskou dovolenou, máme na jídlo, tak jsme se dopracovali částky cca 5 000 měsíčně, ze které se podle mého názoru nedá ušetřit nic.

Já osobně utrácím měsíčně šíleně (nebudu psát kolik, abyste mě tu neutloukly big_smile, ale taky si hodně vydělám, takže se mi prašule hromaděj tak nějak samy. Ale ségra vydělává zlomek toho, co já, tak jsem se zastyděla, že jí nadávám, přitom mně 5 000 nestačí ani na týden.

Ty, pokud máš příjmy jen z brigád, tak si tím nelam hlavu. Jestliže si sem tam vyděláš nějakou tisícovku, na porsche si stejně nenašetříš (to si dělám samozřejmě srandu), ale já být tebou, tak si to užiju, protože jsi mladá holka, tak na co si utrhovat od huby.

Jednu radu ale přeci jen mám - z vlastní zkušenosti:

dřív jsem chodila do hodně drahých butiků a utrácela nezřízené sumy. Ty hadry jsem pak sice sem tam nosila, ale jakmile jsem to přinesla z obchodu domů, ztratilo to pro mě cenu. Věci se mi nahromadily ve skříni, tak jich půlku dala kámošce pro dospívající dceru. V poslední době zajdu klidně do HaM (kam jsem dřív ani nenakoukla) a raduju se z halenky za pětistovku.

To oblečení už totiž pro mě nemá hodnotu těch šílených peněz. Vím, že jsem si těmi drahými věcmi dřív něco kompenzovala. Ten důvod ale pominul, takže teď i když už vydělávám víc,  utrácím podstatně míň než dřív. Vždycky, když si něco zkoušíš v kabince, zeptej se "opravdu to potřebuju?", "opravdu bez toho nebudu šťastná?"...

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#11 25. 8. 2006 8:40

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

adra: změnila sis dole motto, viď? ... no tohle se mi líbí víc, než to starý tummenupp

Není tady

#12 25. 8. 2006 8:41

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Eva36 napsal(a):

adra: změnila sis dole motto, viď? ... no tohle se mi líbí víc, než to starý tummenupp

Hééézký! Já si toho Evičko ani nevšimla - ale zcela s tebou souhlasím a adře tleskám! tummenupp

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#13 25. 8. 2006 9:31

janica
♥♥♥♥♥♥-

Co ti raděj holky je určitě dobrá věc - zapisovat si za co kolik utratíš. Ale já když si vzpomenu na "léta studií" - taky jsem nic neušetřila. Na brigádu jsem chodila od druháku na vejšce nepřetržitě a práci jsem si našla asi po třech měsících od skončení školy. A můžu ti říct, že nějaké peníze se mi na účtě začly hromadit až když jsem měla trvalé zaměstnání!!! Předtím to prostě nešlo, těch pár korun... taky jsem kouřila, občas navštívíš nějaké to restaurační zařízení a je konec. Za oblečení jsem nikdy moc neutrácela, ale stejně jsem neměla peněz nazbyt.

Teď sice nevydělávám nic moc, ale s tím co mám vyjdu a ještě mi dost zbyde. Je to ale určitě tím, že neplatím žádný nájem a tyhlety hrůzy, přispívám "jen" na jídlo. Něco jde na stavebko, něco na životní pojistku - tam mám i mimořádný účet, kde se mi to hodnotí zhruba 3% a kam si můžu kdykoli poslat peníze a také je v případě nutnosti vybrat, potom penzijní připojištění....no a zbytek mi prostě leží na účtě, snažím se moc nevybírat, ale co je nejhorší - často platím kartou, a to je peklo, protože jak ti ty peníze neprojdou rukama, jakoby ani nebyly a tolik to při utrácení nebolí - takže to bych určitě nedoporučovala smile

Není tady

#14 25. 8. 2006 9:32

adra
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

Ahoj Evi36, jo včera...tamto byl takový výkřik do tmy...a rozhodně to nebylo myšlený vážně byla to "ježčí obrana" aby na mě nidko nemohl:-))))

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#15 25. 8. 2006 11:43

ADFka
♥♥♥----
Místo: Plzeňský kraj
Web

peníze jsou oběživo, tudíž je nutno je do oběhu vysílat! lol
Já si vydělávám, vydělávám dost, bydlení mám levný, hospodám moc nenechám a přesto jsem furt chudá a prachy mizí a mizí a mizí... Nešetřím. Na co? Až mě zejtra srazí nějakej strejda, budou mi kačáky platný jak mrtvýmu zimník. Až to bude třeba, pokusím se to naučit. Ale výsledek... no nevím! smile

Please don´t slow me down if I´m going too fast!

Není tady

#16 25. 8. 2006 11:48

janica
♥♥♥♥♥♥-

ADFka napsal(a):

peníze jsou oběživo, tudíž je nutno je do oběhu vysílat! lol
Já si vydělávám, vydělávám dost, bydlení mám levný, hospodám moc nenechám a přesto jsem furt chudá a prachy mizí a mizí a mizí... Nešetřím. Na co? Až mě zejtra srazí nějakej strejda, budou mi kačáky platný jak mrtvýmu zimník. Až to bude třeba, pokusím se to naučit. Ale výsledek... no nevím! smile

ADFko a když nešetříš vůbec, co děláš, když pak potřebuješ na něco důležitýho a drahýho??? A co dovolená? Nejezdíš?

Není tady

#17 25. 8. 2006 14:21

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

adra: Jo, jo, chápu...já někdy celkem přemýšlím o tom, co si lidičky dole napíšou...a nenechám se zmást napsaným...i to, jak jsem tě poznala na škole v přírodě, mi nahrávalo tomu, že tvoje heslo je spíš ta "ježčí obrana". Dobře, že teď už máš pocit, že se nemusíš ničemu bránit, protože tady se neútočí. A i kdyby, tak bychom měly/i být na takové úrovni, aby nás to nerozlítilo (což se mi někdy nedaří, přiznávám bez mučení).

Není tady

#18 28. 8. 2006 10:35

ADFka
♥♥♥----
Místo: Plzeňský kraj
Web

Janica: nesmíš mě brát tak vážně. Mám dostatečně vysokou vejplatu, aby mi na účtě každej měsíc něco zbylo, protože to neutratím. Ale cíleně nešetřím. Dovolená? Jo, za tejden jedu na motorce do Irska... Jezdím na místa, kam mě pozve nějakej známej nebo tak, je to dobrý, že máš kde bejt, není to drahý a ještě máš průvodce lol

Please don´t slow me down if I´m going too fast!

Není tady

#19 28. 8. 2006 10:41

adra
♥♥♥♥♥♥♥

tak jsem ulítla a koupila si kabelku stála 280kč což je pro někoho málo pro někoho-mě spíš dost-ale ta radost je nekonečná....je modrá...má hodně kapsiček, je na ní pověšený plyšáček...prsotě jsem si udělala radost...ale dnes přes město  raději nepůjdu:-))))))

Není tady

#20 28. 8. 2006 11:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja mám najväčší problém nájsť rovnováhu medzi "robením si radosti" a "rozumným sporením". Ale zlepšujem sa wink a nevzdávam to, hľadám ďalej, bojujem so sebou každý deň. P.S. V sobotu som so sebou prehrala 100 : 0 grater

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí