18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj lidičky. Jdu za vámi z těhulek. Máte někdo výborný recept na kyselo z hub? U nás se nikdy houby nejedli, tak jsem v tomhle uplně mimo. Já znám tak akorát obalené bedly a pár hub do bramboračky nebo omáčky. Ale smaenice, kyselo atd mě nic neříká. Půl roku bydlím s manelem a on mě teď začal nosit houby. Chci mu uvařit ve, co byl zvyklý jíst doma-take houbové kyselo, smaenici, houbový gulá a já nevím co se jetě vůbec z hub vaří. Take jestli máte něco výborného - sem s tím Móóóc děkuju
Není tady
brambory na kostičky, houby nakrájet, cibule, sůl, kmín, nové koření - to vechno do vody a uvařit. Pak vybrat koření a přidat kysanou smetanu. Kdy je pěkně hustá, není třeba mouka. Okyselit. Je to bata.
Není tady
Já to teda vyzkouím, houby u na mě doma prej čekají :lol:Co kdybych si ty houby nejdřív na másle trochu osmaila i s cibulkou? Nebylo by to voňavějí?????
Není tady
spí kaloričtějčí, ale pokud vyzkouí tak beru ....
Není tady
No o tom není ani pochyb, ale já teď jím, jak kdyby mě to někdo přímo přikázal, e mám nabrat nějaké kalorie
Uvidím-nějak to zkusím-děkuju moc
Není tady
HOUBOVÝ GULÁ
Na oleji zpěníme do zlatova cibulku,přidáme 3líce sladké papriky, 3-5 oloupaných a nakrájených rajčat, 3-5 paprik té nakrájených, houby, 2-3 noičky ostravské klobásy( je to ta černá vyuzená)jestli nejíte maso-nemusí být,ale je to s ní pikatní),osolíme, přidáme kmín, masox, magi, podusíme a přidáme 3l hl. mouky na zahutění.. přeji dobrou chut´!!!! Renča
Není tady
Houbové kyselo, spí jako omáčka: Brambory nakrájet na kousky, dát vařit do osolené vody s bobkovým listem a novým kořením, za chvilku přidat na kousky nakrájené houby, dovařit skoro do měkka, přidat lehačku se záklechtkou (lehačka+hladká mouka, rozmíchat), nebo přidat lehačku a hotovou bílou jíku. (Tý lehačky tak jednu, dvě...nejradi mám opravdovou lehačku, ale je to kalorická bomba. Můe se dát i smetana na vaření, která má míň tuku.) Po dovaření vypnout a do u nevařícího se pokrmu přidat ocet, někdy můeme i trochu cukru. Nakonec dáme do omáčky natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Dobrou chu! (To mě naučila moje extchyně a musím říct, e to je fakt dobrý.) Jo a zapomněla jsem, e před podáváním vyndáme ten bobkový list a nový koření.
Upravil(a) Eva36 (1. 9. 2006 15:27)
Není tady
Kyselice: Do osolené vody dáme vařit pokrájené brambory, houby, propláchnuté kysané zelí. Dvě kysané smetany (dobrý je Zakysaný krém - to je ta "neivočiná" řada od Ramy) trochu rozředíme mlékem, přidáme líci hladké mouky, dobře rozmícháme a přidáme do hrnce, kdy u je vechno měkké. Musí se dobře míchat, aby se to nesrazilo. Necháme chvilku bublat a je to.
Teď nad tím tak přemýlím, e by tam la vrazit jen ta smetana bez mlíka a mouky, pokud nevadí, e polévky bude míň.
Tak mám doma v lednici poduené ryzce - poraďte co z nich mám dneska udělat
Není tady
Ja do houboveho kysela davam houby smazene na masle.
Povarim brambory s bobkovym listem a soli, zaleju zakysanou smetanou, zahustim. Vedle na panvi si na masle osmazim kousky hub (nikoliv na platky aby nebyly moc vysusene) a ty pak vliju do polivky a necham chvilku provarit. Polevka ma pak jemnou chut.
Není tady
ryzce jste mi neporadily, udělala jsem je v troubě na sádle a kmíně - byly vynikající
dnespři venčení psa jsem u nás v Praze ve Stodůlkách nala náruč ampionů - take budu mít večer zas houby ... asi smaené, nebo znáte jetě něco lepího z velkých ampionů ?
Není tady
Velké ampiony (i jiné houby) se dají plnit - odkrájet noičky, nadrobno nakrájet, dát na zpěněnou cibulku, podusit. Můe se přidat zbytek salámu, vařeného nebo pečeného masa, krájená paprika (aneb co překáí v lednici), okořenit podle chuti, případně trochu zahustit strouhankou nebo krupičkou. Naplnit kloboučky, naskládat do vymazaného pekáčku/remosky, zapékat a před dokončením posypat strouhaným sýrem nebo poloit navrch kousek taveňáku, zase podle toho, co má doma. Jako příloha brambory, kae, chleba, ale můe být i bez přílohy, jenom udělat třeba okurkový salát.
Není tady
to je super nápad, asi do toho půjdu - po prohlídce lednice
Není tady
ivca napsal(a):
to je super nápad, asi do toho půjdu - po prohlídce lednice
Tak dobrou chu Jenom upřesňuju - do tý nádivky můe dát téměř vechny zbytky, které se dají kombinovat a kdyby bylo nejhůř (v lednici jen oběená my ), udělej z noiček normální smaenici s vajíčkem, posyp něčím zeleným, zapeč a taky je to dobrý.
Není tady
to je fakt, to jsem kdysi dělala z bedel ....
Není tady
Varim kyselo podle tohodle receptu a je vytecne http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=10513
Není tady