Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 18. 3. 2009 14:54

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

Re: koprovka

Kde se stala chyba? mad
Dnes jsem dělala koprovku ( asi už po x-té) a pokaždé se mi zdrcla. grater Dělala jsem ji 2x:
1) povařila jsem mléko, přidala smetanu  s moukou, kopr nakonec = zdrcla se
2)máslo+mouka,zalila vodou,přidala mléko,smetanu,povařila -odstavila jsem,dala kopr a chtěla dochutit,ale koukám, omáčka se mi opět zdrcla usch
Podotýkám že ocet jsem vůbec nedávala, kopr byl ve sladkokyselém nálevu, ale dávala jsem ho v prvním případě do vroucí om.-možná proto se to zdrclo, ale na duhý pokus jsem to dávala  do trochu vychladlé om. Stalo se mi to poprvé, tak si s tím nějak nevím rady roll A to si myslím,že ji nedělám jinak než posledně, kdy bylo vše ok, tak vážně nevím proč to hmm

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

#27 19. 3. 2009 13:57

kety
♥♥♥♥---

Já dělám koprovku takto a nikdy se mi nezdrcne.
Na másle zesklovatím cibulku (někdo nedává, já jo), přidám 2 lžíce hladké mouky a umíchám jíšku. Zaliji sladkou smetanou nebo mlékem, osolím a trochu osladím a povařím asi 15 minut. Omáčka zhoustne. Občas promíchám.
Vezmu kopr ve sladkokyselém nálevu a vidličkou naberu kopr( vidličkou proto, že tam dám jen kopr bez toho nálevu).  Naberu asi dvakrát . Můžeš dát více i méně, záleží kolik dělᚠomáčky.
Ještě chvíli provařím, vypnu a dochutím pár kapkami citronu, popř. ještě osolím a přisladím.

Není tady

#28 22. 3. 2009 16:30

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

ESKYMKA napsal(a):

Podotýkám že ocet jsem vůbec nedávala, kopr byl ve sladkokyselém nálevu,

v tom nálevu je přece taky ocet! Zaručeně se ti nesrazí, když ten kopr dᚠhned do rozvařené jíšky, nechᚠprohřát až do varu a teprve nakonec dᚠsmetanu. Jestli mᚠmožnost vypěstovat si vlastní kopr, tak si ho radši zmraz, já ho operu, vlhký nakrájím nadrobno a zamrazím v krabičce, a pak jen lžičkou odebírám. (nedělám to ani do kostek s vodou, jen vlhký naházím do krabičky a dám do mrazáku).

Strach je malá smrt...

Není tady

#29 3. 5. 2009 23:59

amba
♥♥♥♥♥--

Nikdy se mi nezdcne, ale vždy okyselím až nakonec, když vypnu oheň a omáčka se přestane vařit. Pokud přidávᚠocet nebo citron ve varu, tak se to někdy stane. Kopr dávám zmrazený jako Bety , nebo sušený. Ten v nálevu nepoužívám, občas jsou v něm "klacky" a to já nee.

Není tady

#30 6. 6. 2009 8:58

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Známému se to stalo v poslední době dvakrát a bylo to zakysanou smetanou.
Prý je lepší smetanu nejdřív trošku za stálého míchání metličkou naředit horkou vodou.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí