29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kde se stala chyba?
Dnes jsem dělala koprovku ( asi už po x-té) a pokaždé se mi zdrcla. Dělala jsem ji 2x:
1) povařila jsem mléko, přidala smetanu s moukou, kopr nakonec = zdrcla se
2)máslo+mouka,zalila vodou,přidala mléko,smetanu,povařila -odstavila jsem,dala kopr a chtěla dochutit,ale koukám, omáčka se mi opět zdrcla
Podotýkám že ocet jsem vůbec nedávala, kopr byl ve sladkokyselém nálevu, ale dávala jsem ho v prvním případě do vroucí om.-možná proto se to zdrclo, ale na duhý pokus jsem to dávala do trochu vychladlé om. Stalo se mi to poprvé, tak si s tím nějak nevím rady A to si myslím,že ji nedělám jinak než posledně, kdy bylo vše ok, tak vážně nevím proč to
Není tady
Já dělám koprovku takto a nikdy se mi nezdrcne.
Na másle zesklovatím cibulku (někdo nedává, já jo), přidám 2 lžíce hladké mouky a umíchám jíšku. Zaliji sladkou smetanou nebo mlékem, osolím a trochu osladím a povařím asi 15 minut. Omáčka zhoustne. Občas promíchám.
Vezmu kopr ve sladkokyselém nálevu a vidličkou naberu kopr( vidličkou proto, že tam dám jen kopr bez toho nálevu). Naberu asi dvakrát . Můžeš dát více i méně, záleží kolik děláš omáčky.
Ještě chvíli provařím, vypnu a dochutím pár kapkami citronu, popř. ještě osolím a přisladím.
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
Podotýkám že ocet jsem vůbec nedávala, kopr byl ve sladkokyselém nálevu,
v tom nálevu je přece taky ocet! Zaručeně se ti nesrazí, když ten kopr dáš hned do rozvařené jíšky, necháš prohřát až do varu a teprve nakonec dáš smetanu. Jestli máš možnost vypěstovat si vlastní kopr, tak si ho radši zmraz, já ho operu, vlhký nakrájím nadrobno a zamrazím v krabičce, a pak jen lžičkou odebírám. (nedělám to ani do kostek s vodou, jen vlhký naházím do krabičky a dám do mrazáku).
Není tady
Nikdy se mi nezdcne, ale vždy okyselím až nakonec, když vypnu oheň a omáčka se přestane vařit. Pokud přidáváš ocet nebo citron ve varu, tak se to někdy stane. Kopr dávám zmrazený jako Bety , nebo sušený. Ten v nálevu nepoužívám, občas jsou v něm "klacky" a to já nee.
Není tady
Známému se to stalo v poslední době dvakrát a bylo to zakysanou smetanou.
Prý je lepší smetanu nejdřív trošku za stálého míchání metličkou naředit horkou vodou.
Není tady