18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kde se stala chyba?
Dnes jsem dělala koprovku ( asi u po x-té) a pokadé se mi zdrcla. Dělala jsem ji 2x:
1) povařila jsem mléko, přidala smetanu s moukou, kopr nakonec = zdrcla se
2)máslo+mouka,zalila vodou,přidala mléko,smetanu,povařila -odstavila jsem,dala kopr a chtěla dochutit,ale koukám, omáčka se mi opět zdrcla
Podotýkám e ocet jsem vůbec nedávala, kopr byl ve sladkokyselém nálevu, ale dávala jsem ho v prvním případě do vroucí om.-moná proto se to zdrclo, ale na duhý pokus jsem to dávala do trochu vychladlé om. Stalo se mi to poprvé, tak si s tím nějak nevím rady A to si myslím,e ji nedělám jinak ne posledně, kdy bylo ve ok, tak váně nevím proč to
Není tady
Já dělám koprovku takto a nikdy se mi nezdrcne.
Na másle zesklovatím cibulku (někdo nedává, já jo), přidám 2 líce hladké mouky a umíchám jíku. Zaliji sladkou smetanou nebo mlékem, osolím a trochu osladím a povařím asi 15 minut. Omáčka zhoustne. Občas promíchám.
Vezmu kopr ve sladkokyselém nálevu a vidličkou naberu kopr( vidličkou proto, e tam dám jen kopr bez toho nálevu). Naberu asi dvakrát . Můe dát více i méně, záleí kolik dělá omáčky.
Jetě chvíli provařím, vypnu a dochutím pár kapkami citronu, popř. jetě osolím a přisladím.
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
Podotýkám e ocet jsem vůbec nedávala, kopr byl ve sladkokyselém nálevu,
v tom nálevu je přece taky ocet! Zaručeně se ti nesrazí, kdy ten kopr dá hned do rozvařené jíky, nechá prohřát a do varu a teprve nakonec dá smetanu. Jestli má monost vypěstovat si vlastní kopr, tak si ho radi zmraz, já ho operu, vlhký nakrájím nadrobno a zamrazím v krabičce, a pak jen ličkou odebírám. (nedělám to ani do kostek s vodou, jen vlhký naházím do krabičky a dám do mrazáku).
Není tady
Nikdy se mi nezdcne, ale vdy okyselím a nakonec, kdy vypnu oheň a omáčka se přestane vařit. Pokud přidává ocet nebo citron ve varu, tak se to někdy stane. Kopr dávám zmrazený jako Bety , nebo suený. Ten v nálevu nepouívám, občas jsou v něm "klacky" a to já nee.
Není tady
Známému se to stalo v poslední době dvakrát a bylo to zakysanou smetanou.
Prý je lepí smetanu nejdřív troku za stálého míchání metličkou naředit horkou vodou.
Není tady