Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 8. 2006 19:09

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)
Registrovaný: 29. 1. 2006
Příspěvky: 1989

koprovka

ahojky holky, dnes jsem dostala děsnou chuť na koprovku,chtěla bych jí udělat zítra k obědu, jen nevím jak na ni jaxi rodna
podělíte se o zkušenosti????? díky... tummenupp


http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

 

#2 23. 8. 2006 19:35

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 3060

Re: koprovka

Já začínám máslovou jíškou(ve velkém hrnci),postupně rozvářím vodou za stálého míchání až dostane krémovou podobu.Přidám kostku bujónu.Pokud hodně houstne,přilévám mléko.Vařím asi 15-20minut.Vypnu,přileju zakysanou smetanu,nasekaný kopr,osladím,okyselím,dosolím.Dělám k ní brambory a vajíčka natvrdo.

Není tady

 

#3 23. 8. 2006 20:07

x256987
Host

Re: koprovka

Ivča K. napsal(a):

Já začínám máslovou jíškou(ve velkém hrnci),postupně rozvářím vodou za stálého míchání až dostane krémovou podobu.Přidám kostku bujónu.Pokud hodně houstne,přilévám mléko.Vařím asi 15-20minut.Vypnu,přileju zakysanou smetanu,nasekaný kopr,osladím,okyselím,dosolím.Dělám k ní brambory a vajíčka natvrdo.

Ivčo, jaký bujón používáš?

 

#4 23. 8. 2006 21:56

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: koprovka

Dělám to podobně jak Ivča,akorát místo másla používám olej a místo vývaru dávám jen vodu.Jinak úplně stejný postup.Záleží na chuti a jak kdo je zvyklý jí dělat.Ale s tím bujónem to určitě někdy vyzkouším.

Není tady

 

#5 23. 8. 2006 22:48

Benja1
♥♥-----
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 32

Re: koprovka

Koprovku jsem se naučila od tchýně. Ta se s ní nijak zvlášť nepárala - je to hned: do hrnce dám vodu, přidám nasekaný čerstvý kopr nebo sterilovaný a tymián. Přisolím a vařím. Pak naliju šlehačku s rozmíchanou moukou a dobře povařím. Nakonec přidám máslo. Dochutím na sladkokyselo. Do ní dělám svítek - udělám ze tří vajec sníh, přidám žloutky, sůl, dětskou krupičku, trochu prášku do pečiva, lehce zamíchám a upeču do červena. Ihned po vytažení z trouby zaliju hrnkem vařícího mléka.  K tomu dělám ztracená vejce.

Není tady

 

#6 24. 8. 2006 9:11

Venus
Host

Re: koprovka

Z půlky másla a hladké mouky udělám máslovou jíšku, zaleju asi litrem studeného mléka a míchám do zkoustnutí, pak osolím a přidám nasekaný kopr čerstvý nebo sterilizovný (ten trochu vymačkám), nakonec přidám trochu octa  dle chuti, popřípadě trošičku osladím, přisolím, když mám smetanu nebo šlehačku - přidám na zjemnění. Když není maso, dám k omáčce  vařená vejce s bramborami na loupačku.

 

#7 24. 8. 2006 10:16

x256987
Host

Re: koprovka

Inspirovaly jste mě, v sobotu bude koprovka. Můj drahý je omáčkový typ, ale zatím jediná, kterou zvládáme, je rajská. Přítel trvá na vařeném hovězím, takže do omáčky použiju vývar a dám tam smetanu.

 

#8 24. 8. 2006 10:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: koprovka

Já tyhle smetanové omáčky řeším jedním základem - dám vařit smetanu, do vařící záklechtku z mléka a mouky, sůl, trochu pepře, míchat (!) a provařit. Přidám buď dušené houby, zmrazený kopr, strouhaný křen (skvělá k uzenému) a dochutím podle toho, co přidávám. Houby a kopr mám v mrazáku, křen používám většinou sterilovaný smetanový, takže omáčka je během 10-15 minut hotová.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#9 24. 8. 2006 10:54

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)
Registrovaný: 29. 1. 2006
Příspěvky: 1989

Re: koprovka

holky jste zlatý,díky moc za tipy....já jdu na to big_smile sem zvědavá jak to dopadne lol pak dám vědět....
jo a ještě mi kámoška říkala,že prej když se tam dává ten ocet, tak že se to může zdrcnout nebo co?je to možný????a co s tím, když se to stane?přecedit? vylít?


http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

 

#10 24. 8. 2006 11:32

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)
Registrovaný: 29. 1. 2006
Příspěvky: 1989

Re: koprovka

Benja1 napsal(a):

Koprovku jsem se naučila od tchýně. Ta se s ní nijak zvlášť nepárala - je to hned: do hrnce dám vodu, přidám nasekaný čerstvý kopr nebo sterilovaný a tymián. Přisolím a vařím. Pak naliju šlehačku s rozmíchanou moukou a dobře povařím. Nakonec přidám máslo. Dochutím na sladkokyselo. Do ní dělám svítek - udělám ze tří vajec sníh, přidám žloutky, sůl, dětskou krupičku, trochu prášku do pečiva, lehce zamíchám a upeču do červena. Ihned po vytažení z trouby zaliju hrnkem vařícího mléka.  K tomu dělám ztracená vejce.

AHOJ- CO ZNAMENÁ "ZTRACENÁ VEJCE"?


http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

 

#11 24. 8. 2006 11:46

Benja1
♥♥-----
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 32

Re: koprovka

Ahoj Eskymko. To dáš vařit menší množství vody, které poměrně dost osolíš a okyselíš octem. Když chytne var, opatrně tam klepneš postupně několik vajec (aby se zbytečně neroztrhala). Necháš je pár minut povařit a když si myslíš, že jsou uvnitř už napůl uvařená - jako naměkko, vyndáš je nějakou dírkovanou naběračkou, aby okapala. Přesný počet minut nevím, řídím se odhadem.

Není tady

 

#12 24. 8. 2006 12:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: koprovka

ESKYMKA napsal(a):

holky jste zlatý,díky moc za tipy....já jdu na to big_smile sem zvědavá jak to dopadne lol pak dám vědět....
jo a ještě mi kámoška říkala,že prej když se tam dává ten ocet, tak že se to může zdrcnout nebo co?je to možný????a co s tím, když se to stane?přecedit? vylít?

Eskymko - cokoliv s mlékem (smetanou atd.), co kyselíš, tak až potom, co zahustíš moukou a provaříš, vlastně hotové jídlo už jen dochucuješ, nikdy ne dřív.. Když se ti zdrcne, tak jedině vylít.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#13 24. 8. 2006 12:39

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: koprovka

dát vařit osolenou vodu až se vaří tak do ní vyklepnout vejce, až je žloutek aspoň napůl tuhý tak vybrat

Není tady

 

#14 24. 8. 2006 13:14

d2dagmar
♥♥♥----
Místo: Morava
Registrovaný: 12. 8. 2006
Příspěvky: 148

Re: koprovka

Používám kopr sterilovaný a nemusím dochucovat tolik octem.Odpadá riziko zdrcnutí.Čerstvý kopr dám jen na vůni.Zakončuji sladkou smetanou.

Není tady

 

#15 24. 8. 2006 13:55

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: koprovka

Se zakysanou smetanou se Ti omáčka nezdrcne,aspoň  mě se to nikdy nestalo smile Když dáš jinou smetanu nebo mléko,musíš ocet až potom ,jak psaly holky.

Není tady

 

#16 24. 8. 2006 15:45

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 3060

Re: koprovka

Judita napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

Já začínám máslovou jíškou(ve velkém hrnci),postupně rozvářím vodou za stálého míchání až dostane krémovou podobu.Přidám kostku bujónu.Pokud hodně houstne,přilévám mléko.Vařím asi 15-20minut.Vypnu,přileju zakysanou smetanu,nasekaný kopr,osladím,okyselím,dosolím.Dělám k ní brambory a vajíčka natvrdo.

Ivčo, jaký bujón používáš?

Do kopračky dávám zeleninový.

Není tady

 

#17 24. 8. 2006 16:01

Benja1
♥♥-----
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 32

Re: koprovka

Omáčku dělám vždycky se sladkou šlehačkou a ještě nikdy se mi nezdrcla. Do šlehačky  rozkvedlám hladkou mouku (protože mám pravidelně omáčku řídkou) a zavařím to. Někde jsem četla, že právě tohle je pojistka proti zdrcnutí.

Není tady

 

#18 28. 10. 2006 16:47

Zuzík
♥♥-----
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 27

Re: koprovka

Já myslím,že pojistkou proti zdrcnutí je,dávat ocet až nakonec,když se přestane omáčka vařit.dudlik


Važte si člověka, zvláště, jste-li jím.

Není tady

 

#19 30. 5. 2007 15:37

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 5487
Web

Re: koprovka

Holky, ocet musí být při dokyselování teplý!!!!!!Řeším to tak, že vezmu trochu teplé vody a do ní ocet dám, jinak se to zdrcne a vypadá jako již jednou použité. Jinak na koprajdu mám velice rychlý a chutný recept.
Do hrnce naleju 1 l mléka, zahustím  hladkou moukou, kterou si rozkvedlám vedle v hrníčku ve vlažném mléce a leju přes sítko  do hrnce, míchám (ideální je dvouplášťový hrnec , kde se mléko nepřipaluje.
Mezitím si připravím ztracená vejce, která kromě slané vody ještě vařím i s octem(viz výše), kterým pak dochucuju koprajdu.
Nakonec tam kydnu kopr, trochu osolím, a je to. Vedle vařím brambory ve slupce a loupu je až těsně před podáváním.
Kysanka není podmínkou, ale je lepší kvůli "sametovosti" omáčky. Záleží, jestli vaříte z  polotučného nebo plnotučného mléka.
Příprava zabere tak 10 minut!!!!!Nejdéle se vaří brambory.

Upravil(a) Regina (30. 5. 2007 15:38)


Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

 

#20 30. 5. 2007 23:55

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: koprovka

Ještě ke ztraceným vejcům: Ivan Vodochodský vařící vodu zamíchal a vejce vyklopil do víru, zůstalo krásně zakulacené.

Není tady

 

#21 14. 8. 2007 22:11

marionneta
♥♥-----
Registrovaný: 27. 7. 2006
Příspěvky: 29

Re: koprovka

Já je vyklepla do naběračky, tedy každé vajíčko zvlášť, a s ní jsem je ponořila do vařící vody. Míchala jsem s ní, aby se udělaly kolem vajíčka pěkné "závojíčky".

Není tady

 

#22 15. 8. 2007 11:44

selaviii
♥♥♥----
Registrovaný: 27. 6. 2007
Příspěvky: 217

Re: koprovka

ita napsal(a):

Ještě ke ztraceným vejcům: Ivan Vodochodský vařící vodu zamíchal a vejce vyklopil do víru, zůstalo krásně zakulacené.

Taky jsem to viděla a vyzkoušela to, jde to dobře, bílek se nerozteče.

Není tady

 

#23 16. 8. 2007 10:13

briza3
♥♥♥♥---
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 298

Re: koprovka

Mléko osolím, dám mouku a vše vařím, přidám vejce (syrová) a nakrájený kopr.  Ocet až nakonec. Nemám tolik nádobí.

Není tady

 

#24 8. 10. 2007 19:08

beduška
♥♥-----
Místo: Vsetín
Registrovaný: 28. 9. 2007
Příspěvky: 43

Re: koprovka

NO to byl napad !  Dneska jsem delala koprovku poprve a povedla se mi stolt Vybrala jsem si od kazde neco, no musim rict, ze je to fakt jednoduche. Takze dika godlike

Není tady

 

#25 6. 2. 2008 19:41

kety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 10. 2006
Příspěvky: 433

Re: koprovka

Používám taky kopr sterilizovaný a to ve sladkokyselém nálevu, dávám ho až nakonec do hotové omáčky a už nemusím dochucovat octem. Omáčka je výborná.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů