18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je mi 41 let, při výce 169 cm váím 63,64 kilo. Váhu mám stálou, maximálně + - 2kg. Chodím vude pěky a v létě jezdím na kole (maximálně tak 50 km za den, běně tak 20 -30, ale ne denně). Asi před rokem mi naměřili vysokou hladinu triglyceridů. Omezila jsem sladkosti a kleslo to. Cholesterol jsem měla vdy lehce zvýený - něco přes 5. Jene v červnu mi naměřili přes 7. Zatím mám dret dietu a v září mám jít na kontrolu. Moje tíhlá 70letá maminka má hodnotu přes 7 snad celý ivot a jí dost střídmě. A to máme v rodině z její strany dlouhověkost a ani jeden infarkt či mrvičku. Kamarádka z lékárny mi říkala, e to vidí na dědičnost (zná mě celý ivot a ví, e jsem nikdy nadváhu neměla) a doporučila mi lecitin a já jsem si jetě k tomu přikoupila rakytníkový olej, který by měl cholesterol taky sniovat. Je fakt, e dietu nedrím, nízkotučné potraviny mi nechutnají a taky nechci zhubnout, s váhou jsem spokojená. Jím malé dávky, ale často, tak po dvou hodinách.
Poraďte mi, jak ten cholesterol sníit, nechce se mi brát léky. Děkuji.
Není tady
Prosíííím, nikdo nemáte zkuenosti s cholesterolem?
Není tady
Hladinu cholesterolu sniuje česnek, rajčata, grepy, olivy, olivový olej , vláknina....................
Teta má osvědčenou medicínu:
200ml červeného vína a jedna lička medu. Kadý večer před spaním..................
Není tady
někdo má hladinu vyí, nemusí to být nezdravou stravou, je to jako se sportiovci, někdo má vyí hladinu čehosi (nemůu si vzpomenout) a nemůe závodit, protoe díky tomu by mu vyli pozitivní testy na doping, i kdy nebere
Není tady
Kdy to má v rodině, dědičné, v genech, prostě s tím nic neudělá, ani kdyby ses rozkrájela.
Mojí kamarádce taky naměřili asi přes 7 a to jí povětinou zeleninu a dietní polévky, maso jen bílé a jetě hodně málo. Take co pak s tím? Prostě NIC.
Není tady
Dana napsal(a):
někdo má hladinu vyí, nemusí to být nezdravou stravou, je to jako se sportiovci, někdo má vyí hladinu čehosi (nemůu si vzpomenout) a nemůe závodit, protoe díky tomu by mu vyli pozitivní testy na doping, i kdy nebere
Testosteron
Není tady
janica napsal(a):
Kdy to má v rodině, dědičné, v genech, prostě s tím nic neudělá, ani kdyby ses rozkrájela.
Mojí kamarádce taky naměřili asi přes 7 a to jí povětinou zeleninu a dietní polévky, maso jen bílé a jetě hodně málo. Take co pak s tím? Prostě NIC.
No, jo, ale to není "děděním" cholesterolu, ale porucha látkový výměny. Ta je dědičná.....
A s tím ti můe poradit dietolog nebo dietní sestra...
Není tady
Kdy mně právě magistra v lékárně říkala, e pokud je to dědičné, tak mi dieta zřejmě nepomůe a mením zlem (ne to nechat být) je brát léky na sníení cholesterolu. A to se mi právě nechce - být na lécích. Zkouím proto ten lecitin a rakytníkový olej. Tak jsem si myslela, jestli třeba někdo nemáte dobré zkuenosti s nějakým potravinovým doplňkem, který by mi pomohl. Jak píe Janica, tak její kamarádce dietní strava taky nepomohla.
koncem září nebo někdy v říjnu půjdu na kontrolu, tak jsem zvědavá. myslíte, e hladina cholesterolu můe být ovlivněná stresem? To asi ne?
Není tady
Určitě jo, ovlivňuje.....
Janica psala, e její kamarádce dieta nepomohla, ale to je asi právě tou dědičnou poruchou látkový výměny.
Já bych léky taky brát nechtěla, radi bych oběhla jetě pár doktorů a poptala se po těch doplňcích....
Není tady
Jo, zkusím to. Ten lecitin by údajně měl zabrat, ale měl by se brát pořád (co by mi nevadilo, podle toho, co jsem o něm četla, tak je to dobrá věc).
Není tady
Na sníení cholesterolu pomáhají z potravinových doplňků např. Rybí tuk v kapslích,lecitin,Q10 - 30mg. To, e se hladina cholesterolu můe zvednout při stresu mám od lékaře potvrzeno.Pokud je chlesterol nad normu, tak je asi nejlépe k potravinovým doplňkům přidat léky na jeho sníení. Manel uívá hypocholesterolemikum a hypolipidemikum APO-LOVASTATIN 40mg.Cholesterol se mu za poslední půlrok sníil z 6,7 na 5,2. Jetě k tomu lecitinu. Aby byl skutečně účinný je třeba dávka 5 - 15 g.
Není tady
Děkuji BVF za konkrétní rady. Dávku lecitinu zvýím.
Není tady
Jedním z příznaků boreliozy je zvýený cholesterol, ale lékaři tomu nedávají ádnou váhu , take s tím nic nedělají......alůe borelioza má mnoho příznaků, to nemusí být ono.....
Není tady
Boreliozu nemám, před pár lety mi dělali testy, ale děkuji.
Není tady
Tak jsem byla na kontrole. Mám radost. Celkový cholesterol mám 6,2. Ten "hodný" mám 1,8 - to mi paní doktorka řekla, e je to vynikající hodnota a ten patný mám jen lehce zvýený. Triglyceridy mám lehce nad hranicí normálu. Take léky nemusím a mám prý pokračovat v dietě. Tu jsem tedy nedrela, jen poslední týden před kontrolou a hlavně ten den před ní. Jedla jsem dvakrát denně lecitin (1200mg) - na radu BVF jsem dávku zvýila z jedné tobolky na dvě a takové bylinkové kapičky Anticholest(Devatero bylin). Na to, e včervnu jsem měla hodnotu něco málo přes 7 je to dobrý, ne? Hlavně, e nemusím ty léky. Jinak lecitin budu brát dál,i ty kapky a moná přihodím i rybí tuk, protoe ryby stejně nejím.
Není tady
Judyna napsal(a):
Je mi 41 let, při výce 169 cm váím 63,64 kilo. Váhu mám stálou, maximálně + - 2kg. Chodím vude pěky a v létě jezdím na kole (maximálně tak 50 km za den, běně tak 20 -30, ale ne denně). Asi před rokem mi naměřili vysokou hladinu triglyceridů. Omezila jsem sladkosti a kleslo to. Cholesterol jsem měla vdy lehce zvýený - něco přes 5. Jene v červnu mi naměřili přes 7. Zatím mám dret dietu a v září mám jít na kontrolu. Moje tíhlá 70letá maminka má hodnotu přes 7 snad celý ivot a jí dost střídmě. A to máme v rodině z její strany dlouhověkost a ani jeden infarkt či mrvičku. Kamarádka z lékárny mi říkala, e to vidí na dědičnost (zná mě celý ivot a ví, e jsem nikdy nadváhu neměla) a doporučila mi lecitin a já jsem si jetě k tomu přikoupila rakytníkový olej, který by měl cholesterol taky sniovat. Je fakt, e dietu nedrím, nízkotučné potraviny mi nechutnají a taky nechci zhubnout, s váhou jsem spokojená. Jím malé dávky, ale často, tak po dvou hodinách.
Poraďte mi, jak ten cholesterol sníit, nechce se mi brát léky. Děkuji.
Dobrý den,
máme v rodině stejný problém. Proto, abych sníila hladinu cholesterolu, pouívám tento produkt: http://www.svetzdravi.com/xinanbao.php.
Není to lék, je to přírodní produkt.
Není tady
ahojky, koukni na www.milujsvesrdce.cz - je tam spoustu otázek a odpovědí a hlavně povídání o srdci a cholesterolu.
Není tady
Kazdy den snist 1 cajovou lziku krenu a je po problemech se zvysenou hladinou cholesterolu.Takze kupte si cely kren a kazdy den napr.posypte si tim maso na obed,na chleba atd.Je to zazrak
Není tady
hana512 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Poraďte mi, jak ten cholesterol sníit, nechce se mi brát léky. Děkuji.Dobrý den,
máme v rodině stejný problém. Proto, abych sníila hladinu cholesterolu, pouívám tento produkt: http://www.svetzdravi.com/xinanbao.php.
Není to lék, je to přírodní produkt.
Dobrý den,
tento problém mě taky zaskočil. hladina cholesterolu po změření byla 7,2, co u je prý poměrně vysoká hodnota. bohuel u mě, je dán cholesterol dědičně po tatínkovi. lékař mi doporučil uívání léku - statínů (nevím přesně jak se píe), co jsem odmítla, a tak jsem začala s nízkocholesterolovou dietou a po 4 měsících se mi cholesterol sníil na 6,5 (co byla pro mě velmi pozitivní zpráva, e to jde). Vyzkouela jsem několik výrobků na sníení cholesterolu, ale cholesterol se nesníil. Někde jsem četla na internetu v diskuzi, e steroly z rostlin dokáí sniovat cholesterol, a tak jsem se podívala na odkaz co tam byl a nala jsem konkrétní produkt se sterolama (který je podloen studiemi) http://www.flora.cz/pro_srdce.php?sekce=fpa-prehled. S uíváním flory proacitv jsem začala před necelým měsícem a přítí týden jdu na kontrolní odběr, tak mi drte palce. já vám je drím také
Není tady
Myslim, ze na cholesterol je dobry koenzym Q10, nasla jsem v lekarnach 30 tablet za cenu 125 Kč, coz je uplne supr. a take l-carnitin univerzalne. U lidi, kteri cvici se ale spatny cholesterol lepe odbourava
Není tady
Manzelovi taky zjistily vysoky cholesterol, takze jsem zacala patrat na internetu a narazila jsem na web www.milujsvesrdce.cz, docetla jsem se tam spoustu informaci a ted zrovna zahajili kampan, kdy z kazdeho vyrobku jde 25 haleru na nakup pristroje pro kardiologickou kliniku IKEM. Myslim, ze je to super vec.
Není tady
já jsem začala po zkuenosti kamarádek a po návtěvě webu www.milujsvesrdce.cz jíst hodně floru - hlavně tu floru pro.activ a na cholesterol mi to opravdu pomohlo. není to 100% uzdravení, ale zlepení mi lékař pochválil
Není tady
máme v rodině hodně srdcařů, manel má za sebou druhý infarkt a ije s kardiostimulátorem. Mám strach, e děti a vnoučata budou podobně ohroeni. Dá se nějak zjistit jaká bude jejich budoucnost po zdravotní stránce? Na kartářky atd. nevěřím.
Není tady
mám obavu, e tohle nikdo předem přesně neřekne, ale kadopádně, pokud se tyhle nemoci ve vaí rodině vyskytují často,tak je tady bohuel ance k dědičnému sklonu k nim i u potomkůí, jediná ance je, myslím opravdu pečlivě dbát na zdravý ivotní styl - strava i pohyb, a eventuelně i pravidelné kontroly u lékaře
Není tady