6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Do jaké doby mohu autobazaru reklamovat auto, když se něco rozbije, nebo když najdu skrytou vadu?
Není tady
My doteď jezdili Feldou a ted budem kupovat 3 roky starý Fiat stilo multiwagon
Není tady
Mendy napsal(a):
Do jaké doby mohu autobazaru reklamovat auto, když se něco rozbije, nebo když najdu skrytou vadu?
Pokud se vada vyskytne v prvních šesti měsících po převzetí zboží, musí prokazovat bazar, že vada vznikla teprve po převzetí zboží - pokud to neprokáže, občanský zákoník stanoví v § 616 odst. 4 vyvratitelnou domněnku, že se jedná o vadu, která již existovala v době převzetí (neodporuje-li to povaze věci). Nejde však o záruku (tou je totiž odpovědnost za vady, které se projeví až po převzetí zboží).
V případě poškození nápravy by tedy musel bazar prokázat, že vada při převzetí automobilu neexistovala.
Není tady
Ota napsal(a):
Mendy napsal(a):
Pokud se vada vyskytne v prvních šesti měsících po převzetí zboží, musí prokazovat bazar, že vada vznikla teprve po převzetí zboží - pokud to neprokáže, občanský zákoník stanoví v § 616 odst. 4 vyvratitelnou domněnku, že se jedná o vadu, která již existovala v době převzetí (neodporuje-li to povaze věci). Nejde však o záruku (tou je totiž odpovědnost za vady, které se projeví až po převzetí zboží).
V případě poškození nápravy by tedy musel bazar prokázat, že vada při převzetí automobilu neexistovala.
Třeba, když bychom zjistili, že to auto bylo bourané a oni nám ho prodali jako nebourané, tak co s tím? Máme jedno auto vyhlídnuté a ptali jsme se, zda bylo bourané, provozovatel bazaru nám řekl, že se bývalý majitel nevyjádřil, jestli bylo, nebo nebylo bourané. Tak so s tím? To znamená, že oni to nepopřeli, ale ani nevyvrátili
Není tady
Mendy napsal(a):
Ota napsal(a):
Mendy napsal(a):
V případě poškození nápravy by tedy musel bazar prokázat, že vada při převzetí automobilu neexistovala.Třeba, když bychom zjistili, že to auto bylo bourané a oni nám ho prodali jako nebourané, tak co s tím? Máme jedno auto vyhlídnuté a ptali jsme se, zda bylo bourané, provozovatel bazaru nám řekl, že se bývalý majitel nevyjádřil, jestli bylo, nebo nebylo bourané. Tak so s tím? To znamená, že oni to nepopřeli, ale ani nevyvrátili
V takovém případě rychle pryč,protože je provozovatel neseriozní.Každý,trochu zkušený automechanik rychle pozná,jestli je auto bourané.A provozovatel autobazaru by měl být znalec aut.
Není tady
To Ota,
tak díky, nám je to taky divné, že by to nevěděli. Ať si tonechají!
Není tady
S AAA mám jen dobré zkušenosti. Kupoval jsem u nich na doporučení známéno a nemohu si stěžovat. Ojeté auta jsou pokaždé trochu nejistota, kdy se co po****, tady ale máte aspoň jistotu, že vůz není kradený. Navíc mají opravdu veliký výběr a vůz vám převezou do vámi vybrané pobočky. Určitě neuškodí se tam podívat, za to nic nedáte.
Není tady
miljir napsal(a):
S AAA mám jen dobré zkušenosti. Kupoval jsem u nich na doporučení známéno a nemohu si stěžovat. Ojeté auta jsou pokaždé trochu nejistota, kdy se co po****, tady ale máte aspoň jistotu, že vůz není kradený. Navíc mají opravdu veliký výběr a vůz vám převezou do vámi vybrané pobočky. Určitě neuškodí se tam podívat, za to nic nedáte.
Ano, výběr mají velký, auta neleštěná, uklizená a dá se říct, že poslední dobou i v lepším technickém stavu než jak tomu bývalo. Pro auto do áček ale nechoďte sami, vždycky mějte někoho sebou a trvejte si na svém, protože jejich prodejci a manažeři jsou velmi drzí, vezlí a neodbytní. Máme zkušenost s pobočkou v Táboře, Budějovicích a Jihlavě a pokaždé stejný scénář. Z jedné jsme museli doslova utéct.
O přivezení z jiné pobočky bych nestála, protože za tuto věc se platí záloha, tuším 2000,- s tím že když se vám auto líbit nebude peníze vám vrátí, tady je ovšem háček v tom, že oni vám peníze jen tak nevrátí a budou vám nutit jiné auto, takže bych se bála, že své peníze už neuvidím.
Není tady
Známý reklamoval v AAA a reklamačku mu uznali, navíc mají garanci škod. Přemýšlím, že se tam zajdu alespoň podívat a ano bez technika je to zbytečné a člověk pak těžko ví, co si veze domů, u ojetit je to krapet risk.
Není tady
Taky mám s AAA jen dobré zkušenosti. Už jsem tam kupoval asi třikrát a vždycky všechno rychle vyřídili. Prodejci jsou občas moc vlezlí, ale to bohužel k bazarům patří.
Není tady
A jak jste to meli s proverovanim vozu, vzali jste si k sobe nekoho zkuseneho? Taky prave premyslime ze se tam pojedeme kouknout na nejaky to auticko
Není tady
Nevěřím, že kdokoliv aspoň trochu příčetný, si koupí ve třech áčkách třebas jen rezervu.
Není tady
My jsme si koupili skvělý celý auto, spolehlivě slouží už 13 rokem, nám z toho 9tým.
Nicméně v zájmu pravdy třeba přiznat, že ho z Áček za velkého křiku a skřípění zubů vydoloval mužův známý automechanik poté, co se nám pokusili prodat jeden šmejd a mně přišli nějaký slizký v jednání.
Mmch, ta jejich "garance škod" vypadá asi takhle: (když se v tom pošťouráte) prohlásej, že bývalý majitel se jim zapřisáhl, že to, co se vám zrovna pokazilo, bylo vpořádku a oni že převzali vůz "v dobré víře"......tovižejo
Takže vám doporučí obrátit se na toho bývalého majitele.
Není tady
Já jsem byla s přítelem kupovat auto a z několika bazarů jsme si vybrali v AAA, já jsem se zúčastnila spíš pasivně. Jakmile prodejci viděli, že máme opravdový zájem začali kolem nás lítat, snažit se a mazat med kolem úst. Jenže přítel není nějaký bulík, dostal co chtěl a ještě mu přidali navigaci. Mazda je krásná a nemáme s ní potíže...
Není tady
Taky se na ne asi budeme muset obratit, na novy auto nemame a oni nabizi pomerne zajimyva uvery, který se daji utahnout
Není tady
My od tamtud mame ojete auto pro manzela do prace a nestěžuje si
Není tady
Pozor na zajímavé úvěry, mají nejdražší pojištění, to musíte respektovat, proto se cena auta po dobu splácení prodraží! Takže zjistit, kde pojištují a porovnat s jinými pojišťovnami.
Není tady
Lepší áčka, než nějaké náhodné pokoutní bazary nebo nákupy na internetu od lidí.
Jako jo, jsou tam nějací obchodníci debilové, ale to všude. Určitě bych áčka volila, kdybych nakupovala ojetinu. Je to přece jenom zavedená značka, která se neuchýlí k opravdovým podvodům.
Není tady
verunkaruda napsal(a):
Lepší áčka, než nějaké náhodné pokoutní bazary nebo nákupy na internetu od lidí.
Jako jo, jsou tam nějací obchodníci debilové, ale to všude. Určitě bych áčka volila, kdybych nakupovala ojetinu. Je to přece jenom zavedená značka, která se neuchýlí k opravdovým podvodům.
Jsou to jen zavedení podvodníci. Stačí se podívat na jejich praktiky ;-)
Není tady