Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 8. 2006 20:38

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Atopický ekzém

Milé maminky, máte zkušenosti s atopickým ekzémem u dětí? Můj chlapeček jim trpí už od tří měsíců, mastiček, olejíčků a vodiček jsme vystřídali už nespočítaně, několikrát došlo i na kortikoidy, diety s omezením čokolády, ořechů, kakaa a ostatních podobných alergenů, a tak s tím střídavě s úspěchem a neúspěchem bojujem sad A jak vím z ordinace, tohle onemocnění se rozšiřuje čím dál tím víc, naše dětičky to trápí a tak mě napadlo, že bychom si tady mohly vyměňovat své rady, postřehy, zkušenosti, prostě vše, jak těm našim dítkám pomoci.  Co komu pomohlo nebo naopak, jaké masti ano a jaké ne a tak..... Tak maminky, prosím, pište, určitě nás je hodně...

Není tady

#2 23. 8. 2006 19:07

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

Re: Atopický ekzém

moje sestrenice a bratranec na to hodne trpeli,alespon si myslim ze to byl atopicky ekzem,kuze vypadala hrozne sad,furt se skrabali ,byli s tim i v laznich apod...v zari budu  v CR tak se tety pozeptam  jak proti tomu bojovali apod smile

Není tady

#3 28. 8. 2006 13:14

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Na ekzém docela lidem kolem mě zabíral odvar z chlapice (lidový název, oficiálně je to tužebník jilmový). Uvaří se odvar, kterým se ekzém potírá. Většina za sebou taky měla různé masti a nic, až tohle jim pomohlo.

Není tady

#4 30. 8. 2006 15:03

jery
♥♥♥♥♥♥-

Moje malá, když jí byly 3 měsíce měla dle obvodní lékařky Atopický ekzém, tak ji léčila vším možným, taky došlo i na kortikoidy a tak když jí bylo půl roku objednala jsem se na kožní. Tam mi dali pro malou tehdy novinku - krém Elidel a po druhém namazání byl ekzém pryč a už se nikdy neobjevil.... Myslím, že kožařka říkala, že to atopický ekzém není, ale je mu dost podobný...

Upravil(a) jery (30. 8. 2006 15:04)

http://lilypie.com/pic/071106/LlDY.jpghttp://b1.lilypie.com/DEO3p1/.png
http://lilypie.com/pic/071106/W6Uo.jpghttp://b5.lilypie.com/SzSRp1/.png

Není tady

#5 30. 8. 2006 16:24

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Tak na ten krém Elidel jsem slyšela samou chválu (je prý dost drahý, ale pokud to prý předepíše kožní, tak ten doplatek prý není až tak strašný - fakt nevím), no a já se té naší kožní na ten krém ptala, a ona mi řekla, že to není pro děti do tří let grater Nechápu to, tak kortikoidy do něj cpe a mast bezkortikoidní pro něj údajně není? Jasně, asi ho nechtěla napsat, protože je tak drahý dumbom  Taky máte tak špatné zkušenosti s doktory???

Není tady

#6 20. 9. 2006 12:23

Souris
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Ahoj Andrejko,
tak našemu malému také diagnostikovali atopický ekzém grater
Momentálně máme kortikoidovou mast na zvládnutí akutního stavu a příští týden na kontrolu. Trochu se bojím, jak to všechno bude dál....
Chci se paní doktorky zeptat na kosmetiku z konopí, jestli to opravdu pomáhá.

http://lb4f.lilypie.com/EPDEp2.png
http://lbyf.lilypie.com/Wabfp2.png

Není tady

#7 1. 10. 2006 14:51

Gia
♥♥♥♥♥♥-

Souris - já jsem koupila Adamovi mýdlo s konopím - Robátko. Sice nemáme diagnostikovaný atopák, ale vypadá tak... sad  Po prvním použití ekzém zčervenal a jakoby vystoupil, po druhé už to neudělalo a hlavně se ekzémky zmenšily a některé částečně vymizely. Také jsem omezila přísun sladkého a cukru, protože když to delší dobu přeháním, dělá se ekzém i mně.
UVidím, jak to bude vypadat dál - dám pak vědět.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#8 3. 10. 2006 16:51

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

tak jsem nic nezjistila...ja na to totiz zapomnela...omlouvam se holky sad

Není tady

#9 1. 1. 2007 14:04

jirkasirka
♥------

EU vydalo varování na Elidel. Jsou s ním problémy při užívání na přímém slunečním světle. V Googlu určitě nejdete více.

Není tady

#10 1. 1. 2007 14:12

jirkasirka
♥------

tak i český úřad pro kontrolu léčiv

http://www.sukl.cz/cs01dulupoz/cs01dulu … htm#elidel

Není tady

#11 1. 1. 2007 14:52

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Kosmetika Sensibio, nebo krém Atoderm-vynikající!

Není tady

#12 12. 1. 2007 14:53

Adamíra
♥♥♥♥---

Mému synovi tento týden také diagnostikovali atopický ekzém )přitom nikdo v rodině není alergik).Je od 20.12.osypaný-asi to spustil rybízový koktejl.Má to všude kromě zádíček,obličeje a prcky.Ale zdá se, že ho to moc nesvědí.Vyřadili jsme všechny alergeny )mléko,ořechy,čokoládu,citrusy atd.),ale teď bych chtěla postupně začít zase zkoušet-začít mlékem atd. Má někdo zkušenosti,za jak dlouho po snězení potraviny, která by mohla být alergenem, se může ekzém zhoršit (jestli hned nebo třeba 2 dny)-abych věděla,za jak dlouho můžu zkusit dát jinou potravinu... Prozatím jsme na kožním nebyli, jen u OL,ale pokud to bude déle,tak nás pošle. Navíc byl syn nedonošený (29.tt.),možná to trošku "pomohlo".

Není tady

#13 1. 3. 2007 12:12

Hana Formánková
Redaktorka Babinet.cz

Milé čtenářky, dovoluji si vás upozornit na článek o alergii: Alergie bič dědičnosti
http://www.babinet.cz/podlupou.php?id=3410

Není tady

#14 22. 3. 2007 9:25

Maarketa
♥------

holky a v jakých pracích přípravcích perete? Aby to nedráždilo ještě více pokožku?

Není tady

#15 22. 3. 2007 9:39

Adamíra
♥♥♥♥---

Já peru pořád v jakémkoliv dětském-Mimino,Loveta,apod.A je to na kůži poznat, když jsem vyprala v normálním Colon (tak se trošku osypal-mohla to být i náhoda ..)

Není tady

#16 22. 3. 2007 12:23

Gia
♥♥♥♥♥♥-

Prala jsem v Perminu (Missiva), ale přešli jsem na Persil a bylo to bez reakce.
Zkus prádlo 2x máchat, pokud mᚠpocit, že to dráždí. NEdávat aviváž, jen trochu octu.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#17 28. 3. 2007 12:58

hrosanek
Host

*

Upravil(a) hrosanek (1. 3. 2009 21:17)

#18 28. 3. 2007 22:11

host5522
Host

Jako dítě jsem měla atopickej ekzém. Bylo to šílený, tělo rozškrábaný do krve, mastičky, léky, atd.atd. V pubertě jsem kvůli tomu dost trpěla. Ale v mých 17 to jako mávnutím kouzelného proutku zmizelo a už se to neobjevilo.
To aspoň něco pozitivního do budoucna.

#19 29. 3. 2007 14:18

kety
♥♥♥♥---

hrosanek napsal(a):

Ahoj holky,

můj mladší chlapeček byl silný atopik od osmi měsíců. Prošel si anabází od kortikoidů přes Elidel. V roce už měl ekzém i v obličeji. Nemohli jsme ven kdykoliv vybliklo sluníčko. Jeho diety byly tak drsné, že víc potravin nesměl než směl. Šprajcla jsem se v roce a půl. Vysadili jsme všechny léky, sehnali základní promazávadlo Synderman a hlavně jsme přes zákaz nevycházet na slunce vyjeli poprvé k moři. Obojí zabralo a to promazávadlo používáme dodnes a je úžasné. Kromě drobných ložisek se nápor ekzému už nikdy neobjevil.

Kde se dá sehnat to promazávadlo - v lékárně anebo je to na předpis. Díky

Není tady

#20 9. 4. 2007 20:23

hrosanek
Host

pro kety:

Synderman předepíše lékař, i dětský.

#21 19. 4. 2007 20:39

maharata
♥♥-----
Místo: Rýmařov
Web

U atopického ekzému,prosím řešte u dětí játra,tam je problém.Nepít mléko mléčné výrobky,sladkosti- pozor!!!Pitíčka!!!
Jinak je to problém přinesený z těhotenství.Miminko maminku vyčistí,jelikož se živí z placenty(toxické v převážné většině)a nachytá to na sebe.Když dáte do pořádku játra,zlepší se potíže.Jsem terapeutka řeším i atop.ekzémy a mám stránky s poradnou.Klidně se ozvěte.
maharata@atlas.cz

Jíme proto,abychom žili...nežijeme proto,abychom jedli.

Není tady

#22 20. 4. 2007 0:18

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Maharato, co říkᚠna tradiční čínskou medicínu? Začala jsem malému dávat bylinné kuličky.
Mléko a cukr se snažím ze stravy vyřadit, i když dělám výjimek víc než je zdrávo (určitě každý druhý den má sýr). Sladkému se vyhýbáme, ale o Velikonocích jsme dietu porušili (doslal
čokolády) a hned to bylo na kůži vidět, osypal se skoro celý... Teď se z toho nejhoršího pomalinku dostává. Kortikoidy na velmi postižená místa používáme taky, jinak si to rozškrábe do krve a to je pak hrůza, nevyspíme se.
Co doporučuješ na zlepšení funkce jater?
Docela mě děsí, že od září půjde malý do školky a tam mu dají jíst úplně všechno a navíc dávají dětem sladkosti za odměnu.
Otec dítěte má astma, alergie, doktoři to spíš vidí tak, že malý zdědil atopii po něm. Nechci, aby to u malého přešlo v astma.

Není tady

#23 20. 4. 2007 16:56

maharata
♥♥-----
Místo: Rýmařov
Web

To se Ti nedivím,že mᚠobavy z toho,co bude ve školce...
Pracuji s bylinkami a na svých stránkách mám poradnu.Nevím jestli mohu tady stránky napsat...je to povoleno?aby to nebylo bráno jako reklama.
Mám bylinky doma a jmenují se Regalen,Cytosan a krém Protektin.Pokud budeš mít zájem,napíši Ti na email své stránky,je tam iprodejna,zasílám na dobírku.Základní Pentagram jsou kapky,jinak i kapsle,které se dají případně rozdělat.Držím moc pěsti.Ale mám s tím velmi dobré zkušenosti,pomáhá to.Jinak jsem Marta

eva4444 napsal(a):

Maharato, co říkᚠna tradiční čínskou medicínu? Začala jsem malému dávat bylinné kuličky.
Mléko a cukr se snažím ze stravy vyřadit, i když dělám výjimek víc než je zdrávo (určitě každý druhý den má sýr). Sladkému se vyhýbáme, ale o Velikonocích jsme dietu porušili (doslal
čokolády) a hned to bylo na kůži vidět, osypal se skoro celý... Teď se z toho nejhoršího pomalinku dostává. Kortikoidy na velmi postižená místa používáme taky, jinak si to rozškrábe do krve a to je pak hrůza, nevyspíme se.
Co doporučuješ na zlepšení funkce jater?
Docela mě děsí, že od září půjde malý do školky a tam mu dají jíst úplně všechno a navíc dávají dětem sladkosti za odměnu.
Otec dítěte má astma, alergie, doktoři to spíš vidí tak, že malý zdědil atopii po něm. Nechci, aby to u malého přešlo v astma.

Jíme proto,abychom žili...nežijeme proto,abychom jedli.

Není tady

#24 20. 4. 2007 17:46

Janila
♥♥♥♥♥♥♥

Maharato,prosím mohla bys mi napsat na SZ tvoji web stránku? Moc předem děkuji

Není tady

#25 21. 4. 2007 22:42

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Maharato, pošli mi taky prosím SZ na svojí web stránku. Díky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí