29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Přišlo to jako blesk z čistého nebe a vydrželo to? Nebo naopak to bylo pomalé, od sympatií pomalu k zamilování, až když jste poznaly/i svůj protějšek se vším všudy?
Není tady
U mě to bylo jasné hned od začátku. Viděla jsem ho, strašně se mi líbil, hned jsme se dali do řeči, druhý den jsme strávili celý spolu a zůstali jsme spolu... no už to budou skoro 4 roky...
Není tady
Ako kedy... Častejšie to bolo postupné, v partii alebo práci, alebo tak... a silnelo to, rástlo, až sa to nedalo zadržať, vybobtnalo to a dala som to nejako najavo, prezradila som sa, hoci som netušila, ako je na tom druhá strana - a väčšinou, skoro vždy teda, z toho bol nejaký pekný vzťah, raz dlhší, raz kratší. Raz som sa zamilovala do náhodnej známosti a boli z toho dva vzťahy(postupne, nie naraz) so ženáčom... A aj cez internet som si našla takú rýchlokvašnú zamilovanosť. A momentálny vzťah zasa bol taký, že opatrný a postupný, cez majlíky, SMS a telefonáty k fotkám, osobne stretnutie, z ktorého prchol(vraj ho to zaskočilo, ale ku cti mu musím pripísať, že mi obratom poslal chlácholivú SMS, aby som si nemyslela, že sa ma zhrozil ) a potom stretnutie vo štvorici s kamošmi, až po druhom rande bum
prásk! Zamilovanosť, muckanie, volanie každý deň, aj niekoľkokrát, a tak... Takže asi tak, aj onak, a ja osobne neviem povedať, či je jedno SPRÁVNE a druhé NESPRÁVNE - asi nie, prosto dve rovnocenné formy
Upravil(a) Selima (22. 8. 2006 15:40)
Není tady
Eva36 napsal(a):
Přišlo to jako blesk z čistého nebe a vydrželo to? Nebo naopak to bylo pomalé, od sympatií pomalu k zamilování, až když jste poznaly/i svůj protějšek se vším všudy?
Zažila jsem obojí. Sympatie, pak nástup zájmu, dlouhé konverzační výměny, pak zamilování... a zažila jsem takové to okamžité zamilování, postavené přímo na přitažlivosti a kouzlu toho druhého.
Není tady
Já právě svého BM milovala tak nějak "hned". Aby taky ne Bylo mi 15 a byla to má první velká láska...nakonec jsme se rozvedli...No a teď (tedy před rokem) se mi nachomýtl jeden takový....byl mi sympatický, byla jsem s ním vždycky ráda...ale poslední dobou mám pocit, že ho najednou miluju...jako blázen se těším, až budeme spolu, toužím po jeho dotecích, svoje mu s radostí dávám...zaskočilo mě to, přiznávám...doteď jsem zažila jen tu první zamilovanost na první pohled...o té si myslím, že už v mém věku a s mými zkušenostmi nepřijde, víc přemýšlím do budoucna, "testuju" partnera, víc si všímám, jak se chová k druhým, k rodičům, ke své dceři (12 let)....a najednou jsem se snad zamilovala...
Není tady
Já zažila také oboje ... to co pozvolna začalo - to i pozvolna vyprchalo !
Pak jeden vztah ze zamilovanosti - ten trval 4 roky a byl asi nejkvalitnější, i když špatně zkončil a pak nynější vztah (5 let), začal vášní a nadšením - ovšem spíše z rozumu, pokračoval rychlým vystřízlivěním ... taková malá Itálie, ale zase se člověk nenudí a to už 5 let :-) Nějak se zase z rozumu nedá ani ukončit. nebo bez rozumu - vlastně nevím
Není tady
Ups Evička nám je zamilovaná!!!!!! jééééjej, to sa teším!
Aj ja si myslím, že v mojom veku bláznivé, spontánne zamilovanie nepríde. Skôr by som povedala, že by som to asi nechcela. Predsa len sa mi zdá lepšie také postupné.....a to práve som ja nezažila. Práve preto by som to tak chcela zažiť. Veľa šťastia a hlavne lásočky.
P.S.: a ja som si myslela, že len ja testujem chlapov, s ktorými sa stretávam...
Není tady
Eva36 napsal(a):
Já právě svého BM milovala tak nějak "hned". Aby taky ne
Bylo mi 15 a byla to má první velká láska...nakonec jsme se rozvedli...No a teď (tedy před rokem) se mi nachomýtl jeden takový....byl mi sympatický, byla jsem s ním vždycky ráda...ale poslední dobou mám pocit, že ho najednou miluju...jako blázen se těším, až budeme spolu, toužím po jeho dotecích, svoje mu s radostí dávám...zaskočilo mě to, přiznávám...doteď jsem zažila jen tu první zamilovanost na první pohled...o té si myslím, že už v mém věku a s mými zkušenostmi nepřijde, víc přemýšlím do budoucna, "testuju" partnera, víc si všímám, jak se chová k druhým, k rodičům, ke své dceři (12 let)....a najednou jsem se snad zamilovala...
No tak to je ale super ne !?
Já myslím, že chemie je prostě mocná čarodějka :-)
Není tady
Emma: Jo, já testuju a testuju...a přemýšlím...a někdy až moc...a většinou přijdu na to, že tomu nemůžu uvěřit, že on je tak fajn, protože můj BM se taky jevil jako moc fajn a já nakonec přišla na to, že žiju s neuvěřitelným sobcem....dvanáct let...takže teď si dávám na muže coby partnery pozor (možná až moc). Někdy se směju sama sobě, jak se bojím tomu víru propadnout, jak si říkám, že si možná zase natluču, že to nebude fungovat...míchají se mi tam zážitky s BM, jeho "miluju tě" naprosto zdevalvoval tím, že nic nedělal...do slova a do písmene. Vždycky tvrdil "Vždyť já ti nic nedělám"...a nedělal, on nedělal nic, on nepomáhal, s nechutí chodil na společné akce, sám ale nevymyslel žádnou jinou, po večerech nebýval doma, žárlil jak cvok, urážel mě...ach jo...a tohle na mě občas vybafne a já se bojím uvěřit, že jiný chlap je jiný....jenže to točení hlavy neustává...
Feuria: Super to je, ale jak to bude dál? Přeci jen...mám taky dítě, takže hodně myslím i na něj. S přítelem naštěstí vycházejí moc dobře, tak nějak přirozeně, to jsem ráda (měla jsem totiž dost strach, že dítko ho nezkousne..kvůli opravdu velkému věkovému rozdílu mezi námi. Naštěstí mi syn nedávno sdělil, že s mým přítelem je docela sranda...a dodal "hmm...větší než s tebou, mami"...až jsem skoro žárlila
Není tady
Inak, ja si myslím, že ktorýkoľvek typ zamilovania môže prísť kedykoľvek, ale u mňa normálka od puberty nejako viac fungovalo to postupné. Asi som krok za krokom získala v toho človeka aj dôveru(som dosť nedôverčivá Panna), trošku som ho spoznala, lebo pri tom sponátnnom "zasiahnutí bleskom" som občas spozorovala, že som sa zamilovala skôr do svojej predstavy, než do skutočného člováka z mäsa a kostí
Není tady
V Celestýnských proroctvích se píše, že by se lidé měli alespoň rok přátelit, než se spolu poprvé vyspí. Já to (samozřejmě) nikdy nedodržela (co rok - někdy ani měsíc!), ale myslím si, že je v tom velké moudro.
Jakmile se totiž mezi dva lidi připlete sex, nastává zatmnění mozků. Takže rovnice "koho chci?" a "je to tenhle?" nevychází, protože nám to vůbec nemyslí. Pak se bohužel velmi často stává, že jakmile opadne zamilovanost a růžové okuláre, vidíme, že ten člověk nám vlastně moc nevyhovuje. Pak s ním buď setrváme (nechcem si přiznat "prohru" nebo je nám líto "ztraceného času") a nebo se rozejdeme.
Jak už jsem psala v jiném příspěvku - na prvotní zamilování se mohou spolehnout jen lidi, kteří v sobě nemají enormní mindráky. Ti si totiž v zamilovanosti nenabíhají na stejně pasující mindráky u svého protějšku á la "jsem spasitelka - miluju alkoholika".
Myslím, že nejlepší vztahy bývají z původního kamarádství. Toho kluka poznáváme postupně, mozek nezatmnělý, tudíž otevřený a objektivní. Když pak po určité době zjistíme, že s tím člověkem chceme být čím dál častěji - dá se na tom stavět. Víme, že se k nám hodí, že nám vyhovuje.
Pokud však do zamilovanosti vklouzneme rovnou - může to být stejně krásné, jako ve finále zničující.
Není tady
Evi u mě to bylo taky jako blesk! Láska na první pohled. Druhý den se stavil a bylo to! Jsme spolu už deset let a od svatby šest let. A do toho už máme 4 a půl letou holčičku a chtěli bychom další miminko.
Není tady
Av, ale blbé je, když po roku zjistíš, že ten chlap je v posteli hrozné poleno !
Není tady
Moc hezký, holky... Jsem zvědavá, co se ještě dozvím.
Avalonka: A co to je "mindrák"? A kdo ho nemá? A co to je "enormní"? ... to jsou takový hypotetický otázky, co? U každýho to je jinak.... Skoro ses trefila do mě s tou "spasitelkou a alkoholikem"... až se tu musím nad tím v kanceláři usmívat (ještě že šéf je někde v háji zeleným Naštěstí jsem tyhle zachranitelský tendence už vyrovnala (ale že mi to dalo...a nejspíš to bylo tím, že před 26 lety jsem nemohla jako pětiletý dítě ochránit mýho malinkýho bráchu před jeho vzteklým a ožralým otcem...to jsou věci...)
Upravil(a) Eva36 (23. 8. 2006 8:25)
Není tady
Eva36 napsal(a):
Moc hezký, holky...
Jsem zvědavá, co se ještě dozvím.
Avalonka: A co to je "mindrák"? A kdo ho nemá? A co to je "enormní"? ... to jsou takový hypotetický otázky, co? U každýho to je jinak.... Skoro ses trefila do mě s tou "spasitelkou a alkoholikem"... až se tu musím nad tím v kanceláři usmívat (ještě že šéf je někde v háji zelenýmNaštěstí jsem tyhle zachranitelský tendence už vyrovnala (ale že mi to dalo...a nejspíš to bylo tím, že před 26 lety jsem nemohla jako pětiletý dítě ochránit mýho malinkýho bráchu před jeho vzteklým a ožralým otcem...to jsou věci...)
Kristepane Evi, tobě je 31 a píšeš, že ve svým věku sis myslela, že už zamilovanost nepřijde atd?????? To je teda maso.
Není tady
Janica, třeba eva brzo začala (vdala).
Já tedy také myslela, že je starší
Není tady
No Fe, já si o tobě také myslela, že jsi starší, kolik jsi toho již stihla
Tak nevím, jestli jsi brzy začala anebo tvé vztahy byly paralelní nemlať mě, nechci se tě nijak dotknout
Není tady
Feuria: Jo, brzo jsem se vdala, v 18
Janica: No, fakt jsem si říkala, že láska...jo pche...to už asi ne, po tom, jak jsem dostala přes d*žku...
Není tady
Eva36 napsal(a):
Feuria: Jo, brzo jsem se vdala, v 18
Janica: No, fakt jsem si říkala, že láska...jo pche...to už asi ne, po tom, jak jsem dostala přes d*žku...
No vidíš, NIKDY neříkej NIKDY
Není tady
janica
Není tady
janica napsal(a):
Tak nevím, jestli jsi brzy začala anebo tvé vztahy byly paralelnínemlať mě, nechci se tě nijak dotknout
Jo - odešla jsem z domu ve 14 a ve stejném věku jsem měla prvního přítele -to trvalo 2,5 roku (bez sexu) - což nechápu, ale tak to bylo a pak nový model necelé 4 roky a nyní už 5 let bojuji s tím třetím.... paralelně pouze 1x(ženáč) cca 2,5 no spíš 2 roky).
Tak si to spočti :-)
Bít Tě nebudu - bila bych spíš sebe - měla jsem si užívat a studovat a né stát u plotny a vařit ! Teď se to snažím dohnat :-)
Upravil(a) Feuria (23. 8. 2006 9:19)
Není tady
Feuria napsal(a):
janica napsal(a):
Tak nevím, jestli jsi brzy začala anebo tvé vztahy byly paralelnínemlať mě, nechci se tě nijak dotknout
Jo - odešla jsem z domu ve 14 a ve stejném věku jsem měla prvního přítele -to trvalo 2,5 roku (bez sexu) - což nechápu, ale tak to bylo a pak nový model necelé 4 roky a nyní už 5 let bojuji s tím třetím.... paralelně pouze 1x(ženáč) cca 2,5 no spíš 2 roky).
Tak si to spočti :-)
Bít Tě nebudu - bila bych spíš sebe - měla jsem si užívat a studovat a né stát u plotny a vařit ! Teď se to snažím dohnat :-)
Fe, musíš se na to dívat z té lepší stránky - podívej, kolik máš zkušeností, mě teda určitě můžeš strčit do kapsy, a to jsem starší a mám vejšku. A co z toho mám? Maximálně tak ten titul, a ten je mi stejně na prd
Myslím, že žádná škola nemůže nahradit školu života
Není tady
Nemyslím si, že nejlepší vztahy vznikají z kamarádství. Já jsem takhle začala se současným přítelem a nic moc. Vzhledem k tomu, že jsem dost sdílná, vykecala jsem mu na sebe, ještě jako kamarádovi to, co jsem neměla. Pokud by mě dřív napadlo, že z toho může být víc, než přátelství, asi bych si dávala víc pozor na pusu.
Ale to se předpokládat nedalo, takže ted se mi to sem tam vrátí. Občas je moje minulost- teda bejvalej manžel či přítel-příčinou nesmyslný hádky, někdy důvod k žárlivosti, nebo nedůvěře......
Jinak moje největší láska byla na první pohled aaach....to bylo něco.......
Pohled do modrejch očí a bylo to.............
Vydrželo to rok...
Není tady
Ja som mala dva krásne vzťahy z kamarátstva, ale nesťažujem sa ani na tie "zasiahnutia bleskom"... S mojím prvým neplatonickým priateľom sme sa rok oťukávali v rámci partie, spoznávali a on mi dával nevtieravo a nenápadne najavo, že sa mu páčim, pričom ja som sa snažila(asi nie dostatočne) svoje city skrývať, ale potom sa už na nás nevydržal dívať jeho kamoš a dal nás dokopy. Do roka bolo po vzťahu - ale ten rok, keď sme "tancovali" okolo seba a zaľubovali sa, bol jeden z najkrajších v mojom živote - celý čas som sa cítila ako kráľovná, bol džentlmenský, a zároveň kamarátsky a nápomocný, občas utrúsil kompliment, občas sme sa aj pohádali, ale bolo to čarovné
... Kacírska myšlienka - možno krajšie ako potom to chodenie
Není tady
choysia napsal(a):
Nemyslím si, že nejlepší vztahy vznikají z kamarádství. Já jsem takhle začala se současným přítelem a nic moc. Vzhledem k tomu, že jsem dost sdílná, vykecala jsem mu na sebe, ještě jako kamarádovi to, co jsem neměla. Pokud by mě dřív napadlo, že z toho může být víc, než přátelství, asi bych si dávala víc pozor na pusu.
Ale to se předpokládat nedalo, takže ted se mi to sem tam vrátí. Občas je moje minulost- teda bejvalej manžel či přítel-příčinou nesmyslný hádky, někdy důvod k žárlivosti, nebo nedůvěře......
Jinak moje největší láska byla na první pohledaaach....to bylo něco.......
Pohled do modrejch očí a bylo to.............
Vydrželo to rok...
Choys, máme to opravdu nějak podezřele podobné...
Totiž já jsem svého přítele taky poznala nejdřív jako kamaráda v partě, kam mě přivedl bývalý přítel. Znali jsme se vlastně asi 3 roky než jsme spolu začali chodit. A to je právě ten problém, protože co já prováděla, to je škoda mluvit, jenže smazat to už dneska nejde, a on toho všeho byl přímým svědkem, účastníkem, o to je to horší, když se někdy bavíme o minulosti, tak bych se nejraději propadla 100 metrů po zem. On sice taky nebyl žádný svatoušek, to ani náhodou, ale je to prostě dost blbý pocit. Sice kvůli tomu u nás nevznikají žádné hádky, ale i tak, ty pocity jsou někdy strašné.
Není tady