27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky, ráda bych dnes k večeři uvařila vepřové na ampionech s rýí. Máte někdo nějaký dobrý recept?
Mám plátky krkovičky, sterilované ampiony, cibuli, smetanu, i zakysanou a rýi. Myslela jsem, e to udělám nějak v troubě. Jaké koření bude nejlepí? Díky za rady.
Není tady
Já bch posutpovala následovně - plátky krkovičky bych orestovala krátce na tuku, pak dala do trouby, troku podlila a přikryté dusila. A bude maso měkké, přidám sterilované ampiony, kdyby byly syrové tak bych je tam dala hned. Jetě bych přidala cibuli, asi hned ze začátku nebo bych na ní orestovala to maso...
Smetanu a na závěr do pekáčku
Koření - sůl, mletý kmín nebo nějaká směs na divočinu ...
Není tady
Je to takové onglování s tebou nabídnutými surovinami, ale postupovala bych takto: buď bych to celé dělala na hlubí pánvi s pokličkou, nebo aspoň v nádobě, kterou můu dát na plotýnku i do trouby.
Maso osolit, opepřit, třeba troku papriky kvůli barvě, ale s kořením bych to nepřeháněla. Kmín se sem nehodí (leda kdybys tam nedávala tu smetanu) a zelené bylinky taky ne. Na oleji oprait maso do zlatova, vyndat, nasypat cibulku, orestovat, přidat propláchnuté ampiony, zalít deckou vody, vrátit maso, zakrýt nebo vrazit do předehřáté trouby, podlévat a dusit. Jestli má houbový bujón, dala bych tam půl kostičky, sterilované ampiony moc výraznou chu nemají. Dokončení opět na plotně: vyndat maso a přilít smetanu nebo vodu, ve které je rozmíchaná líce mouky, dobře rozmíchat, nechat chvíli bublat, vrátit maso a chvilku prohřát.
Kdyby to neměla být ampionová omáčka, můe do ní přidat ličku hořčice a nasekanou paitku.
Do rýe je dobré přidat kousek bujónu nebo třeba kurkumu či kari, dostane malinko barvu a výraznějí chu. Tady by měla dominovat omáčka, takře bych to s dochucováním nepřeháněla.
Tohle konkrétně jsem jetě nedělala, ale za rámcový postup (oprait, podlít, podusit, zahustit) ručím, vaříme takhle dost často. Dobrá jsou kuřecí prsíčka s kmínem zahutěná jen vodou s moukou. Máme je nejradi s chlebem nebo s kaí.
ahojky máte jetě někdo jiný recept na vepřové na ampionech???? hlavně bez smetany.... díky
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
ahojky máte jetě někdo jiný recept na vepřové na ampionech???? hlavně bez smetany.... díky
Normálně maso dus na cibuli,přidej ampiony, troku!!! osol (dá se tam nakonec sojovka), okmínuj, přidej půlku kostky masoxu nebo Knor..., a to bude hotový, přidej vody dle potřeby (aby bylo maso potopené) a zahusti moukou, chvilku provař a nakonec asi líci sojovky na barvu.
Není tady