Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 22. 8. 2006 13:22

petrželka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 881

Vepřové na žampionech-poraďte prosím

Ahojky, ráda bych dnes k večeři uvařila vepřové na žampionech s rýží. Máte někdo nějaký dobrý recept?
Mám plátky krkovičky, sterilované žampiony, cibuli, smetanu, i zakysanou a rýži. Myslela jsem, že to udělám nějak v troubě. Jaké koření bude nejlepší? Díky za rady. smile


[url=http://www.TickerFactory.com/]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;6/st/20061229/n/Karol%EDnka/k/d1d7/age.png


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;122/st/20090730/n/Pep%EDk/k/4918/age.png

Není tady

 

#2 22. 8. 2006 13:54

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Vepřové na žampionech-poraďte prosím

Já bch posutpovala následovně - plátky krkovičky bych orestovala krátce na tuku, pak dala do trouby, trošku podlila a přikryté dusila. Až bude maso měkké, přidám sterilované žampiony, kdyby byly syrové tak bych je tam dala hned. Ještě bych přidala cibuli, asi hned ze začátku nebo bych na ní orestovala to maso...
Smetanu až na závěr do pekáčku
Koření -   sůl, mletý kmín nebo nějaká směs na divočinu ...

Není tady

 

#3 22. 8. 2006 14:04

x256987
Host

Re: Vepřové na žampionech-poraďte prosím

Je to takové žonglování s tebou nabídnutými surovinami, ale postupovala bych takto: buď bych to celé dělala na hlubší pánvi s pokličkou, nebo aspoň v nádobě, kterou můžu dát na plotýnku i do trouby.

Maso osolit, opepřit, třeba trošku papriky kvůli barvě, ale s kořením bych to nepřeháněla. Kmín se sem nehodí (leda kdybys tam nedávala tu smetanu) a zelené bylinky taky ne. Na oleji opražit maso do zlatova, vyndat, nasypat cibulku, orestovat, přidat propláchnuté žampiony, zalít deckou vody, vrátit maso, zakrýt nebo vrazit do předehřáté trouby, podlévat a dusit. Jestli mᚠhoubový bujón, dala bych tam půl kostičky, sterilované žampiony moc výraznou chu nemají. Dokončení opět na plotně: vyndat maso a přilít smetanu nebo vodu, ve které je rozmíchaná lžíce mouky, dobře rozmíchat, nechat chvíli bublat, vrátit maso a chvilku prohřát.

Kdyby to neměla být žampionová omáčka, můžeš do ní přidat lžičku hořčice a nasekanou pažitku.

Do rýže je dobré přidat kousek bujónu nebo třeba kurkumu či kari, dostane malinko barvu a výraznější chu. Tady by měla dominovat omáčka, takře bych to s dochucováním nepřeháněla.

Tohle konkrétně jsem ještě nedělala, ale za rámcový postup (opražit, podlít, podusit, zahustit) ručím, vaříme takhle dost často. Dobrá jsou kuřecí prsíčka s kmínem zahuštěná jen vodou s moukou. Máme je nejradši s chlebem nebo s kaší.

 

#4 11. 12. 2008 13:14

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)
Registrovaný: 29. 1. 2006
Příspěvky: 1989

Re: Vepřové na žampionech-poraďte prosím

ahojky máte ještě někdo jiný recept na vepřové na žampionech???? hlavně bez smetany.... díky


http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

 

#5 4. 2. 2009 9:46

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: Vepřové na žampionech-poraďte prosím

ESKYMKA napsal(a):

ahojky máte ještě někdo jiný recept na vepřové na žampionech???? hlavně bez smetany.... díky

Normálně maso dus na cibuli,přidej žampiony, trošku!!! osol (dá se tam nakonec sojovka), okmínuj, přidej půlku kostky masoxu nebo Knor..., až to bude hotový, přidej vody dle potřeby (aby bylo maso potopené) a zahusti moukou, chvilku provař a nakonec asi lžíci sojovky na barvu.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů