Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 21. 8. 2006 21:12

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

jak udělat chlupaťáky

Holky jak děláte chlupatý knedlíky? prosím o radu!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#2 22. 8. 2006 3:01

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

Re: jak udělat chlupaťáky

Chlupaté knedlíky s cibulkou a kyselým zelím
(Oldřich Dufek, Antonin Pilar: "Jak se u nás vaří", Sešity domácího hospodaření sv. 192, Práce Praha, 1980)
Suroviny:

500 g oloupaných syrových brambor
200 g uvařených, vychladlých a oloupaných brambor
250 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
60 g sádla
1 cibule
Příloha: sterilované zelí nebo kysané zelí

Postup přípravy:
Syrové brambory jemně nastrouháme a necháme chvíli stát, aby pustily vodu. Pak je ocedíme a necháme okapat. Přidáme k nim jemně nastrouhané vařené brambory, vejce a sůl, a za stálého míchání také mouku. Z těsta vytvarujeme lžící knedlíky a zaváříme je do vařící vody. Po zavaření je opatrně nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytly ke dnu. Vaříme je zvolna 10-12 minut. Uvařené knedlíky necháme okapat, omastíme sádlem a osmaženou cibulkou. Podáváme se sterilovaným nebo kysaným zelím.

Chlupaté knedlíky zapečené se slaninou a cibulkou
(Prima vařečka" TV Prima, srpen 2000)
Suroviny:
Na těsto:
500 g oloupaných syrových brambor
2 vejce
250 g hrubé mouky
sůl
olej

Na zapečení:
100 g sýra goudy
100 g prorostlé slaniny
1 římský salát (nebo čínské zelí)
400 ml smetany
3 vejce
pepř
muškátový oříšek
svazek pažitky
2 lžíce nasekané cibulky

Postup přípravy:
Oloupané brambory nastrouháme, slijeme vodu a do brambor přidáme vejce, sůl a postupně prosetou mouku. Umícháme těsto. Polévkovou lžící vykrajujeme z těsta vejčité nočky a vaříme je 10 až 15 minut v osolené vodě. Potom je vyjmeme a necháme okapat a promastíme mírně olejem. Sýr nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky. Formu nejprve vyložíme nakrájeným nebo natrhaným salátem. Smícháme vejce se smetanou a směs okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Na salát poklademe uvařené knedlíčky, přelijeme smetanou s vejci, zasypeme sýrem a pokladem slaninou. V troubě zapečeme během asi 40 minut při 200 °C. Již zapečené knedlíky před podáváním posypeme smaženou cibulkou a nasekanou pažitkou.

tak toto jsem nasla na internetove Dadalove kucharce kterou casto pouzivam..je super a chutna:)
tak at se povede:)

Není tady

#3 22. 8. 2006 10:28

Marfet
♥♥-----

Nikiska napsal(a):

Holky jak děláte chlupatý knedlíky? prosím o radu!

Já jsem je nikdy nedělala, ale mamka ano.
Koupí uzený kosti, dá je povařit. Mezitím si osmahne cibulku, podusí kysané zeli.
Bramborové knedlíky v prášku - udělá těsto a pak kousíčky těsta hází do vroucí vody na povaření.
Když jsou kosti hotové, tak obere maso a smíchá ho s cibulkou a zelím.

Je to docela rychlé a mňamka. Můžeš použít jakékoliv maso, ale z uzených kostí, z vývaru mamka ještě dělá polévku.

Není tady

#4 22. 8. 2006 11:12

dasad
♥♥♥----

posilam odkaz, http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=16113 , doporucuju, jsou dobry a rychly

Není tady

#5 22. 8. 2006 16:44

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Holky moc vám děkuju.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#6 22. 8. 2006 18:12

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

Nikisko tak at se povedou smile

Není tady

#7 22. 8. 2006 22:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Holky já je dělám od babičky - recept z východních Čech.
Nastrouhám syrové brambory
osolím, do toho střídavě hladkou a polohrubou mouku.¨
Bez vajíčka. Těsto má být asi tak husté když se nelepí na lžíci.
Dám vařit osolenou vodu a pak je tam z misky rychle lžící odlamaju a házím.
Zkusím jeden a když se rozvaří, přidám trochu mouky.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#8 29. 8. 2006 8:54

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

U nás je naštěstí prodávají - běžně to v obchodech není, vozí to takový ti "trhovci" z Německa. Jsou výborné!

Není tady

#9 8. 9. 2006 19:20

masule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Choceň

tak já jednou chlupaťáky taky dělala a dopadlo to katostrofálně:-) od té doby na ně chodím k mojí mamině,která je dělá suprově!!!! A má jich vždycky plnou mísu a my je všechny sníme:-))

Není tady

#10 8. 9. 2006 19:44

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

CHLUPATÉ KNEDLÍČKY z netu
1 kg syrových brambor rozstrouhat - vodu nesléváme !!! , 250 g hrubé + 250 g hladké mouky, 1 celé vejce. Vaříme v osolené vodě.
Je to zaručený recept jednoho kuchaře , který se kdysi objevil na starých žlutých stránkách. Mám vyzkoušeno, knedlíky se vždycky povedou, nikdy se nerozvaří ani jeden. Už je jinak nedělám. A jedna moje vychytávka - když jsem dělala chlupáče z nových brambor, tak jsem do těsta přidala 2 polévkové lžíce bramborového škrobu a taky byly super
Chlupaté knedlíky
35 dkg vařených brambor, 35 dkg syrových brambor, 1 vajíčko, 7-8 lžic hrubé mouky, sůl Uvaříme brambory ve slupce, oloupáme je, syrové brambory rozstrouháme do mísy, vymačkáme přebytečnou vodu, k nim nastrouháme také vařené brambory. Přidáme vajíčko, mouku a sůl a vše dobře promícháme. Lžící vykrajujeme knedlíky a zavařujeme je do vařící vody. Vaříme podle velikosti 8-10 minut.

Není tady

#11 11. 9. 2006 18:35

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Chlupaťáčky já miluju mňam, mňam jíst je umím dobře jen je tak umět taky udělat lol

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#12 11. 10. 2006 21:55

jasminka
♥♥♥♥♥--

FALEŠNÉ chlupaťáky---rychlovky(není nad domácí,ale v nouzi jsou tyhle skoro stejné a dobré a hlavně-nikdo,kdo to neví,nepozná)
1/4kg směsi bramborových knedlíků v prášku, 200ml vody, 130g oloupaných brambor, sůl,sádlo
Syrové brambory nastrouhám do misky, přidám bramborovou směs, trošku vody a zpracuj hladké těsto. Vykrajuj z něj lžící noky a zavařujeme je do vařící osolené vody. Po zavaření je opatrně nadzvednem vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu,při vaření občas zamíchám. Vař asi 8 minut,pak je vyjmi,nech dobře okapat a promasti sádlem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí