18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Maryt,
tak jsem si pročetla ten příspěvek - teda celé téma a raději jsem si otevřela nutelu, protoe potřebujít dobít energii.
Ta dívčina si skutečně neuvědomuje (neuvědomovala)nebezpečí této nemoci a přilo mi, e se i v závěru vyhýbá odpovědi.
Letos jsem učila i na 2. st. Z a vím, jak dokáou být děcka k sobě "hnusné" a sprosté. Já jsem bulimii ale propadla ne kvůli své váze, ale kvůli psych. problémům doma. Netvrdím, e jsem se svou váhou 100% spokojená, ale to bych asi nebyla enská.
Jestli se tě můu zeptat, jak jsi na to teď ty? Píe, e jsi touto nemocí také prola. A jaká byla tvá příčina počátku "zahrávání si se zdravím"?
S pozdravem Saďourek
Není tady
Ahoj Saďourku,
do nemocnice jsem nastupovala před esti lety. Léčila jsem se dva měsíce. Kdy jsem odcházela z nemocnice, myslela jsem si, e jsem u stoprocentně zdravá, ale bohuel jsem se v tom jetě rok a půl plácala. V současné době jsem 4,5 roku bez epizody a normálně jím. Měřím 167 a váím kolem edesáti, přestala jsem se váit před pěti lety.
Příčiny mého zahrávání si se zdravím byly psychické problémy, i kdy jsem si zpočátku myslela, e jen "trochu zhubnu". Kvůli bulimii jsem paradoxně přibrala asi 8 kilo... Postupně jsem zjistila, e zvracení je pro mě dobrovolný způsob trestu. Něco se mi nepodařilo a já se pak "musela" potresat. Tak jsem se přejedla a několikrát zvracela. Byl to hnus. Neuměla jsem si poradit s ádnými problémy, neuměla jsem vyřeit jakoukoli ivotní situaci. Je to hodně komplikované, nevím, jestli mi rozumí. Ve souviselo s mým nulovým sebevědomím.
Není tady
Rozumím a hodně mi to připomíná mě samotnou. Já jsem taky spí něco málo přibírala a navíc jsem měla straně opuchlý můj u tak kulatý obličej
Jetě jeden dotaz (pokud to není moc vlezlé) ví o tom tvé okolí? Dokáe o tomto problému mluvit se známýma?
Já ne, ví to jen manel a nikdo víc. V podstatě se za sebe stále stydím.
Není tady
Ano, nejblií okolí to ví. Moná i irí, protoe jsem se na chvilku objevila i v televizi. Přiel za námi do nemocnice táb z jednoho pořadu a já byla vybrána jetě s jednou holčinou jako mluvčí
Musí o tom s někým promluvit - s manelem, kamarádkou, prostě s tím, kdo ti je blízký. Já jsem si tímto způsobem hodně věcí uvědomila. Mimo jiné to, e je to NEMOC, nikoli póza, abychom byly zajímavé a e s tím přeci nejde hned tak přestat, jak si hodně lidí myslelo. Přestala jsem se i litovat, co jsem dělala,kdy jsem byla nemocná, zvlá ráda.
Navíc, kdy jsem to řekla mému příteli, pomohlo mi to i po jiné stránce. Čas od času, kdy mě chytne rapl, e bych měla hubnout, uklidní mě, e to nepotřebuji. A kdy mám sklon třeba ve stresu nejíst, dohlíí, abych si vzala aspoň něco malého. I v tom je obrovská výhoda, e to ví.
No a opuchlá a oteklá jsem byla taky, na fotkách je to oproti dneku fakt změna.
Léčila jsi se ty někdy? Nebo aspoň nějaký psycholog?
Není tady
Někde u jsem to psala, má obvoďačka 2 roky zvracení nepovaovala za nic váného, ale nakonec mě odeslala na psychiatrii a z ní mě poslali za psycholokou. Byla jsem tam asi 3x a byla jsem jetě víc zničena a u cestou domů jsem věděla, e budu zvracet. Byla jsem tehdy v začarovaném kruhu s mým otcem a cesta ven byla jen jedna. Odstěhovat se. Ale kam kdy studuje? Ví, otec mě vdy povaoval za tu silnějí (jsme 2 ségry) a já cítila, e jsem zklamala. Přitom jsem klamala jen sama sebe.
K lékaři mě dotáhl můj manel (tehdy jetě přítel). Sama bych tam nela a moná bych dnes leela na márách
Začal společně se smnou jíst a začali jsme řeit bydlení.Taky mi hodně pomohl nástup do práce, který mi psych. nedoporučovala. Hodně mě opravdu podrel a podpořil manel.
Ale vím, e nemám vyhráno a e mě to bude pronásledovat celý ivot, kdykolik přijde tvrdý pád. Skoro 3 roky jsem nevěděla, co je to prst v krku, přiel nečekaný potrat a bylo to tady. Ale snad se mi to podaří udret pod uzdou (zatím se to daří). Navíc ve středu se jde do práce, hurá!!!! Tato práce mě baví a dodává mi kurá. Myslím, e je to lepí jak psychiatr.
Není tady
Taky mám mladí ségru a taky jsem měla problémy s otcem... Máme toho hodně podobného. Kolik ti je let?
Zkus se podívat i do oddílu Porodních asistentek, tam bys mohla najít radu, jak se vyrovnat s potratem a najít tak potřebnou novou sílu
Není tady
Ta moje je o 2 roky starí, ta se ale velice brzy po smrti mamky odstěhovala. V mnoha věcech ho zklamala.
Já mám 26 let. Na porodních asist. u jsem psala i já. Jetě tak před 2 týdny jsem byla skutečně zoufalá. Za chvíli tam hodím dalí mou dnení zkuenost s doktorem, který mě opravdu potěil.
Není tady
Saďourku, ráda vidím, e ses tady zabydlela a e se ti daří o trochu líp. Jsi obdivuhodná enská!
No to nevím jestli obdivuhodná, ale ukecaná určitě
Prostě se s váma dobře "diskutuje" a vae názory jsou opravdu větinou na místě a cením si toho. Kamarádi, kteří toho druhého dobře znají, se mu snaí lichotit a nebývají tak často upřímní. Sice jsem tady vybalila skoro celé své "já", ale to jsem prostě já a vy víte s kým máte tu čest.
Upravil(a) Saďourek (28. 8. 2006 19:04)
Není tady
Ahoj Maryt, psala jsem ti SZ, ale ty stále neodpovídá. Kde se toulá!!!
Není tady
Maryt a Saďourku, můu se vás zeptat, jak jsou na tom v tomhle ohledu vae ségry? Mojí sestře je 12 a u odmítá bonbóny a čokoládu. Mám strach, aby její předsevzetí nenabralo obrátky! I bez diety je nejtíhlejí z gymnastického oddílu, kam léta chodí!!!
Není tady
Moje ségra neodmítá ani bonbony ani čokoládu. No, taky má kolem 90 kg. My jsme kadá jiná ( já do rodiny tatíka, segra do rodiny mamky a to i povahově). Ségra je flegmatik a určité věci neřeí (prostě pro ní to "nějak dopadne") já zase řeím a moc
Semo tamo si lidé myslí, e je to má matka. Přitom je jen o necelé dva roky starí. Chi chi chi (teď jestli já vypadám jak malé děcko nebo ona tak staře )
V gymnastice té záleí, jaký je kladen postavě důraz. Je to oemetné.
Já vlastně u sebe ani nevím, co bylo prvním impulsem k vypuknutí této choroby. Psychický tlak to jo, ale motiv "chci zhodit?" to si nejsem vědomá. Sem tam mě nějaké to kilo taky tve, ale to stačí se večer zapřít a necpat se u televize.
Moná je lepí si odepřít tu čokoládu a bonbony, ne později (nebo i teď) experimentovat na svém vlastním těle.
Není tady
Tak to tady tak pročítám................
Já trpím bulímií 9 let a musím říct,e je to čím dál lepí dřív sem chodila zvracet několikrát děnně a tek tak 1 za měsíc.Ale pokud nejsem sama a mám stále co dělat tak vydrím i několik měsíců.Sama sem si koupila kníky a snaile se z toho dostat sama.Zpětně kdy si to ve uvědomím tak mi to vzalo plno času jen sem myslela na jídlo a pak jak ho dám ze sebe pryč.Snaím se jíst ted tak 5-6 děnně,aby mě nepřepadl vlčí hlad a jde to celkem snadno.
Vím,e je tohle nemoc která se můe kdykoliv vrátit a ,e se musím stále hlídat a doufám,e se uhlídám.Mám pocit,e je to jako s drogama ,kdy přestanou stačí malý krůček a jsou v tom znova..............
Drím Vám palce at to ve zvládnete.-)
Není tady
Ahoj Bublino, tak jak pokračuje tvůj boj?
Můj celkem slavně, kdy jsem v práci není čas myslet na "hlouposti". Taky drím palce a boji zdar. Teď tu bývám málo, zavirovaný. tak píu od ségry Sáďa
Není tady
No ted to celkem jde,protoe jsem měla zařizování okolo svatby tak stále bylo co dělat a člověk na jídlo moc nemyslý.Horí to bude v zimě to je tma a člověk je línej a tak se myslý na jídlo tak snad to překonám a co TY?
Není tady
Tak to má teď krásné problémy
Kdy máte svatbu? Já jsem si přípravu na svatbu straně uívala, i tu po str. duevní a duchovní - měli jsme jí toti v kostele s výborným knězem.
Jinak já se drím. Respektive mě nad vodou drí práce - i kdy chodím a na odpoledne. Straně moc jsem si uívala toho krásného zářijového počasí. Sem tam mě přepadnou během dne chmury, e u jsem mohla být ve 31 tt.... atd., ale snaím se je vdy nějak zahnat. Moc se mi to ale nedaří.
Není tady
Kuk já u svatbu měla 9.září bylo nádherně.Měli jsme jí na louce takovou přírodní.Ale dotedka oběháváme známý s fotkama a videem:-) a pak to běhání s papírováním.
Hlavně,e tě něco drí............
Nemysly na to co by kdyby(já vím ono se to říká)ale co se má stát tak se stane a je k tomu asi nějakem důvod jen na to přijít a pak se hned ije líp,protoe ví proč.
Ted jdu do hajan zítra Ti moná napíu.
Není tady
Pi, pi, já tu jsem teď sice straně málo - ty viry jsou děsné svině a stále je nemá kdo vyhnat ven z počítače, ale semo tamo zabrouzdám u ségry.
Není tady
nějak nestíhám koukat na net.Mám stále plno zařizování,ale pro mě je to jedině dobře.Nemám čas přemýlet nad jídlem.nejhorí je to večer kdy u je klid to mě to láká.Ale na mě působí zaručenej recept sníst grep tan mi zaene vechny chutě.A kdy si dám něco mléčnýho tak se mi chut rozjede a nejde zastavit a větinou končí patně.Ale hlavně,e to mám vychytaný:-)
Není tady
Zdravé , bezpečné a ověřené hubnuti na přírodní bázi na principu buněčné výivy, jedine od mého os.poradce z www.hubnete.cz/zvesela
Já to vyskouela a jsem ted chodící důkaz:)
Za 3 mesíce mam 12kg dole a jdu dál. Proto se nedivte ze delam p.Martinoj mensi reklamu:)
Ale kdyz to funguje aja mam radost , a takhle mu chci podekovat.Takze mrknete na www.hubnete.cz/zvesela a jdete do toho jako ja:)
Drzim pěsti. Petrunka
Není tady
Ahoj Petrunko, já kdybych měla zhodit 12 kg, tak o mě začnou říkat, e jsem anorektička
U mnohých znás je to spí o psychice ne o váze (teda já jsem toho ivý úkaz), ale a jednou budu potřebovat opravdu hubnout, vím kam se podívat, take díky za tip.
Není tady
A jak to jinak jde Sadourku?Ty vánoce to bude odříkání vid.No natěstí stále makám a ani není na jídlo čas tak snad to v pohodě zvládnem.U,aby bylo jaro a sluníčko potřebuju jinej pohyb:-))
Jinak kouzelný vánoce Ti přeji:-))
Není tady
Já se odváím říct, e jsem momentálně za vodou. (ne přijde zase nějaká ivotní podpásovka). Na Mikuláe jsme si to tady hezky oba obrečeli a teď u věřím v lepí zítřky. Naděje opět začala umírat jako poslední. Ta beznaděj byla ílená. Jinak já na Vánoce oberství moc nepropaguji - kdy to chystám, tak u se nadýchám a nalíu a pak u není ani chu. Ale na kolekci chodím u teď (to je moje!!!!) a nikdo to neví
Není tady