6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ambo, nemůu s tebou souhlasit. mám děti i velkého psa + kvalitní plovoučku k tomu. je hodně namáhaná, ale za 7 let nemá jediný krábanec. monohokrát se mi něco vylilo, jak to s malými dětmi bývá a také se nemusím s hadrem přetrhnout a zatím ádný problém. co se týká údrby, ádnou náročnost v tom nevidím...přetřu hadrem stejně jako lino nebo dlabu. psala jsem, e jsme v paneláku, take mi studená nepřipadá. ani neznám nikoho, kdo by na plovoučku nadával, take tvoji zkuenost, e je "skoro kadý" nespokojený, nemohu potvrdit.
kuty, nae podlahovka bude makat i v létě, protoe bude napájená sl. kolektory, take studené dlaby se nebojím ani v létě.
Není tady
Irik napsal(a):
ambo, nemůu s tebou souhlasit. mám děti i velkého psa + kvalitní plovoučku k tomu. je hodně namáhaná, ale za 7 let nemá jediný krábanec. monohokrát se mi něco vylilo, jak to s malými dětmi bývá a také se nemusím s hadrem přetrhnout a zatím ádný problém. co se týká údrby, ádnou náročnost v tom nevidím...přetřu hadrem stejně jako lino nebo dlabu. psala jsem, e jsme v paneláku, take mi studená nepřipadá. ani neznám nikoho, kdo by na plovoučku nadával, take tvoji zkuenost, e je "skoro kadý" nespokojený, nemohu potvrdit.
kuty, nae podlahovka bude makat i v létě, protoe bude napájená sl. kolektory, take studené dlaby se nebojím ani v létě.
Já taky mám spíe zkuenost, e větina lidí na plovoučku nadává (a u kolem mě naivo, nebo přímo v téhle diskusi, nebo teď zrovna se na tohle téma diskutovalo třeba na mimibazaru v bydlení)... větina nadává . Ale má pravdu, e co člověk, to jiná zkuenost, jiný vkus a jako to je se vím - ve má své příznivce i odpůrce.
Není tady
Irik, píe, e má kvalitní plovoučku, a to je něco úplně jiného ne laminátová. Psala jsem, e plovoucí podlaha je systém ukotvení podlahy a můe ji nechat zhotovit z různých materiálů, dokonce i z marmolea.
Známá má draí plovoučku a má ji pěkně rozrytou od běných autíček, s kterými si tam její vnuk hraje. Její dcera má hodně drahou, dřevěnou, a stačilo, aby na ni vyteklo trochu vody z lednice (byla v práci, vypnuli proud) a co zbylo z podlahy? V okruhu na straně kolem lednice byla nabobtnalá a zkroucená, musela ji vyměnit. (Má kuchyň propojenou s obývákem, v kuchyni dlabu a z dlaby steklo trochu vody jakoby do obýváku.)
Má pravdu v tom, e jsem napsala "skoro kadý", měla jsem napsat "skoro kadý, koho osobně znám".
Kadá podlaha má svoje výhody a nevýhody, kadému se líbí něco jiného.
Je jen dobře, e jsi vzhledem k potřebám tvojí rodiny zvolila správně a s podlahou jsi spokojená, to je nejdůleitějí, ne?
Není tady
Holky, váně jste mě překvapily. Opravdu. Já si tak libuju s tou naí plovoučkou. Jen si vdycky nadávám, e mě nenapadlo dříve zruit ty koberce. Chápu praktičnost lina, to bezesporu, ale do obýváku jako reprezentativní místnosti domu mi prostě lino z estetického hlediska nesedí a nejsem člověk, u kterého za kadou cenu praktičnost vítězí.
Není tady
No vidí, já zase mám vude koberce (k nim ovem maximálně silný lux) a nemůu si je vynachválit. Nikde nemám ani smítko prachu na nábytku, vechen prach zadrí koberec. Nemůe se vířit ve vzduchu, tudí, ani ho nedýcháme. Luxuju(tedy manel) průběně a mám pořád uklizeno. Někde vý o výhodách koberců u psala Káča, nechci se opakovat.
Není tady
Ambo, ale já zruila koberce kvůli tomu, e máme doma psa a potřebuji vysávat kadý den. Ty jeho dlouhé chlupy z koberce nechtěly dolů.
Není tady
Irik:
Měla jsem také psa(dogu), u bohuel není. Měla krátké chlupy, jako tětinky, které se zapíchaly vude. U starého luxu jsme měli rotační kartáč, sebral vechno. U nového luxu ho mám samozřejmě také, ale je to o něčem jiném, se starým se to nedá výkonem srovnat, je mnohem účinnějí.
Není tady
Holky, kdy píete o kobercích a psech - tak to musím poznamenat, e jsem kdysi koupila poměrně drahý lux známé značky, který vydrel absolutní minimum pouívání a konec - tak jsem tehdy nouzově koupila nejlevnějí vysavač a ten poctivě maká (v "psích dobách" denně - dnes u psa nemáme) asi sedmý rok a stál kolem 1800.
A jinak - kdyby byly koberce v takové cenové relaci, e bych je mohla kadoročně vyhodit, a kdyby byly v bytě ochotné ruce, které by koberce kadoročně rolovaly a vyhazovaly - nejradi bych měla koberce. Ale fakt je, e se čistota koberců a plovoučky nedá srovnat a ta plovoučka navíc vypadá moc dobře. Já jsem tedy spokojená. I kdy se mi na ni zatím nic nevylilo.
Není tady
Barborka: "Jinak má pravdu - co my těm zvířatům ve podřizujeme, viď? Nevím, jestli také má pejska? Ale ten můj je pro mě moje miminko , vak kdo má doma pejska, tak rozumí "
Tak fakt nevím, Barborko, fakt nevím. Na firmy nespoléhám, mně podlahu pokládal zadarmo známý Udělám jetě anketu v práci .
O psa jsme přili loni, byl hodně nemocný . Kvůli němu jsem měla koberce, aby se mu nerozjíděly tlapky, na tom korku měl problém, to vypadal na zemi často jako předloka .
A v jedné místnosti a v chodbě jsme tehdy jetě měli staré lino, no na tom byly teda slyet ty jeho drápky straně, to mě dokázalo i probudit. Taky jsem si říkala, jestli by se plovoučka osvědčila, kdyby tu byl pes, ale u se nebojím (ostatně Irik taky píe, e mají psa), protoe mě navtívila známá se svým psem a ten tu lítal jak utrený z řetězu a já pak kontrolovala , zda plovoučka není podrápaná - fakt nebyla .
Není tady
Vechno má své pro a proti, kadý se rozhodne tak, jak je to pro něho nejlepí.
Jak u jsem psala, plovoucí podlaha je systém ukotvení podlahy a záleí na tom, jaký druh a z jakého materiálu takto podlahu ukotvíte.
Kdy píete plovoučka, nevypovídá to nic o materiálu, z jakého je zhotovena, tudí o kvalitě povrchu. Podle toho se odvíjí uitná kvalita, trvanlivost a zkuenosti.
Není tady
Tercila:
Já zase nedám dopustit na koberec, a to jsem riskla barvu bílé kávy. (Vhodný na extrémní zátě, nízký "chlup"). Po roce provozu na něm nemám vylapané cestičky, ani od slehlého povrchu, ani zamourané. Stále je jako nový, příjemný a měkoučký. Dokonce i rozlité kakao se bez problémů vytřelo, a to jsem si myslela, e je to konečná. Asi 2x jsem ho iniciativně setřela mokrým mikrovláknovým hadrem, ale to jen pro svůj dobrý pocit, reálně to nebylo potřeba. Neetříme ho, běně se tam pohybujeme a běně luxujeme. Take spokojenost.
Má to i svoje ale. V případě silného pokození ho budu muset vyměnit, s tím počítám, natěstí to u nás není problém.
Není tady
Jo tak bílá káva - to je teda silná káva
Tak to je fajn, e koberec vydrel.
Taky se mi líbí světlé věci, často uvauji o bílé sedačce, ale přece jen - se to asi jetě dlouho neodehraje. V obýváku běně jíme a pracujeme, take to by asi letělo rychle.
Upravil(a) Tercila (3. 7. 2009 22:06)
Není tady
Ahoj holky. Dost zajímavá diskuze.
Máme dům, psa a kočku a čekáme mimi. A řeíme právě podlahu v obýváku, kde teď máme koberec. Byl půvdně béový, ale pokočičím a psím pobytu trochu změnil poletech barvu a je u nevyčistitelný. Take ne se narodí mimi, musíe podlahu změnit.
Já chci lino, protoe je na údrbu skvělé. A nejradi bych dala nový koberec.Ale přítel chce plovoučku. Jene já mám strach, a mimino oleze, e bude obalené prachm a chlupy ze zvířáků
Vysavač mám úasný a chlupy z koberce v pohodě sebere. A je jasný , es mimčem si tu podlahu dám kadý den. Ale stejně bych radi něco, aby to mimi bylo co nejvíc v poho. A podle větiny názorů je to lino.
A pak jetě korek. I ten u má dnes zajímavé vzory.
Není tady
Petři, je to opravdu diskutabilní.
V době, kdy je dítko malé, bych asi preferovala koberec. Obzvlá pokud má dobrý lux. Přece jen z té hladké podlahy (a u je to lino nebo plovoučka) se prach víc zvíří. A malé dítě je nízko u země - dala bych ten koberec na plovoučku.
Anebo si s přítelem střihněte, jestli lino nebo plovoučku - oba materiály jsou dostatečně kvalitní a cenově dostatečně různorodé
A jetě bych udělala jednu věc: v zařizování bydlení bych si prosadila hlavní slovo
Upravil(a) Tercila (3. 7. 2009 23:08)
Není tady
Ahoj, tak zkouím, jestli se něco nezměnilo v diskuzi Novilon kontra plovoučka;), jestli se neobjevily nějaké mouchy na jednom nebo na druhém.Kupujeme byt a podlahy taky řeíme.
Na lonici jsme se shodli, tam dáme koberec a kočky tam nebudou smět!V obýváku bude plovoucí.Ale co ta kuchyně a chotba??
Není tady
Já bych volila do kuchyně a chodby dlabu.
Není tady
Já dlabu nemám ráda, protoe z ní sálá chlad. Teda tak na podlahové topení. Já jsem nato citlivá, tak bych si to nikdy nedala, móda-nemóda.
Není tady
Tak dlabu určitě ne; dala si ji máma a nejen e je zem studená, ale ona si stěuje, e pokud nenazuje určité měkké pantofle, e ji z té dlaby příerně bolí nohy, kdy stojí u linky a vaří. Dlaba je toti samozřejmě nesmírně tvrdá. Je fakt, e byt s dlabou má jak ze urnálu, ale - já nedám dopustit na měkký a hřejivý korek .
A Romčo, asi se tu nic nezměnilo , z těch dvou diskutovaných materiálů - linoleum a plovoučka, bych zvolila plovoučku.
Není tady
Já nedám na dlabu dopustit. Mám ji doma, v kuchyni, chodbě, koupelně. Nic mě nestudí, úklid super, nohy mě nebolí. Je odolná při nárazu.
Ze dvou zmiňovaných materiálů bych volila lino (novilon...) kvůli kočkám. Na plovoučkách zvířata klepotají drápkama.
Není tady
:DTak, tak , Terci. Kromě zastánců ji dříve zmiňovaných, přibyla jetě dlaba a korek.:lol:Tak já nevim, asi dam plovoucí do kuchyně a lino do chodby(fakt jsem prve napsala chotba??)
Není tady
tak já měla snad vechno...v bytě jsme měli před rekonstrukcí lino v kuchyni, jídelně,předsíni a pokojích.V lonici byly parkety.
Lino bylo původní a zalé.Parkety jsme zbrousily,nalakovaly a vypadaly velmi hezky.Dobře se udrovaly.Stačilo setřít vlhkým hadrem. Jednu chvíli jsme měli v jednom pokoji koberec, ale ten byl jen provizorně a u bych ho nechtěla, i kdy mě mamka neustále přesvědčuje o jeho výhodách.Při rekonstrukci jsme dali větinou vude dlabu.V dětském pokoji jsme udělali korkovou podlahu. Vypadala hezky, ale dostala zabrat.Syn měl pod pod postelí barevné dřevěné krabice na hračky a korek se odřel.Zrovna tak v místech kde byly idle. Parkety zůstaly zachovány a byly po celou dobu stejné.
Teď máme dům a tam mám hlavně dlabu a podlahové topení.Je to fajn.Máme bernskou salanici a dlaba se dobře udruje.V lonici máme plovoučku.Vadí mi ten zvuk, kdy se po ní chodí. V patře bude asi dřevěná podlaha, nebo marmoleum.
Take mám-lii to shrnout nejvíc se mi osvědčila dlaba a parkety.
Není tady
pokud bych se měla rozhodnout mezi linem a plovoučkou volila bych lino. Dnes mají velký výběr
Není tady
Irik: "Nic mě nestudí, úklid super, nohy mě nebolí. Je odolná při nárazu."
Ahoj Irik, je fakt, e kadý vnímá teplo a chlad jinak, to jo. V úklidu nevidím mezi těmi podlahami rozdíl. Nohy mámu z dlaby taky asi před 20 lety nebolely. Teď si prostě občas posteskne, e tohle nečekala, takový "bolestivý" rozdíl mezi starým linoleem a novou dlabou.
No, odolná - to je tak: dlaba odolná je, ale já jsem byla hodně ráda, kdy mi na korek spadl můj oblíbený hrnek a NIC, kdeto na dlabě by rozhodně "nepřeil" .
Jo, já bych kočky v bytě nechtěla, pes u "odeel" a dalího dovnitř pořizovat nehodlám, take tohle neřeím. Ale na linoleu ty psovy drápy teda byly slyet taky hodně; i v noci mě to budilo, kdy se motal po bytě - a to je u mně co říct .
Je fakt, e zvířeti se asi na plovoučce patně chodí, kloue mu to, ale na dlabě zcela určitě taky, naemu psovi se rozjíděly packy i na tom korku - nejradi lehával na koberci v obýváku.
Při přemýlení o výběru mezi linoleem a plovoučkou mám pořád před očima to drahé kamrádčino lino, které prostě stejně človek pozná a navíc (a to v tom bytě bydlí jenom ona sama a o víkendech je pryč) u teď po půlroce to jaksi zvlátně "matne" nebo co... Buď vybrala patně nebo ji ta firma oulila, nevím. Opravdu bych za to těch 16 000 nedala. Ta nae plovoučka vypadá pořád luxusně, a to jsme tři a denně doma.
Ale tak, kadý se musí stejně rozhodnout sám a udělat si vlastní zkuenost, e jo
Není tady
Iveto, přesně korek!! To je super věc. Ale z těchle tří variant je údajně ta nejdraí. Kdy jsem byla jako au-pair v Německu, tak ho tam ti skopčáci měli a bylo to krásně teplý na noky Já bych ho brala hned, taky mám k linu takový odstup, asi je to ve mě nějak zakořeněný, e lino je nic moc. Ale věřím, e moderní lino můe vypadat velmi dobře. Jinak ten korek parádně izoluje a my ho mít bohuel nemůem, protoe máme vude podlahové vytápění.
Není tady
Ahoj, asi jako u veho, záleí kolik do toho chce dát. My máme doma lamino v obývákokuchyni i v předsíni. Budeme se stěhovat a u NIKDY NECHCI LAMINO ANI VIDĚT!!! Proč? Vybrali jsme drahý výrobek, aby vydrel. Je fakt, e pejskové to nepodrápali, naučili se po tom v pohodě chodit i "bruslit", ale problém je vlhkost. A se snaím jak chci, v kuchyni je to nejhorí - kraje jsou jakoby ooupané (máme tu podlahu 4-5 let) a rozlézá se to u misek pro psy - přestoe se snaím to udret čisté. V předsíni úplný humus a je to i podrápané od drobných kamínků, které se neotřely ani na rohoi. O patro ní slyí maminka kadý ná krok...
Take - lamino je v pohodě, kdy nemáte nějaká větí zvířata, děti, které pořád něco rozlévají, nebo vám na to neprskne olej z plotny. Utírat to chce jen hodně vydímaným čímkoli, aby to bylo co nejrychleji suché....
My nakonec plánujem přízemí dlabu a v patře novilon - do patra psi nebudou smět, budou tam jen lonice. Novilon je v řadě struktur a dezénů, obrovskou výhodou je pro mne bezespárost a měkkost a teplo, samozřejmě je to o dojmu - povrch vypadá jako věrohodně dřevěný. Zkoumali jsme to na různých návtěvách a jdeme do něj.
Hodně těstí při výběru!
Není tady