18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pozor - plovoucí podlaha je systém upevnění podlahy. Můe být z jakéhokoliv materiálu, od levných laminátových, co je tvrzený slepený papír s nalakovaným povrchovým dezénem fototapety (těchto podlah je větina), a po podlahy ze vzácných dřev (velmi drahých).
Kvalitní lino je skutečně k nerozeznání od dřeva, parket a podobně, ale má výhodu - výborně se udruje, je teplé, není hlučné, měkce se po něm chodí a vydrí řadu let jako nové, pokud se hrubou silou nepokodí. To je například Novilon.
Marmoleum je vyrobeno jen z přírodních materiálů - korek a přírodní pryskyřice, bez umělých barviv, proto nemá tak iroký výběr barev a vzorů. Jde poloit jako klasické lino, nebo v jednobarevných čtvercích, nebo se z různých barev dají sloit různé vzory a poloí se do systému plovoucí podlahy.
Není tady
Ambo, nai mají právě Novilon, ale jako dřevo mi vůbec nepřipadá. Na první pohled je vidět, e je to lino.
Není tady
Irik:
Záleí na tom, jaký vzor si vybrali. Já ho mám v předsíni, a jak tu u někdo psal, kadý se mě ptá, proč jsem si dala do předsíně dřevo a ne dlabu. Dokonce i pojiovák, který zná kde co, napsal do smlouvy, e máme dřevěnou podlahu a kdy jsme ho opravili, tak si na ni el sáhnout. Těch vzorů je opravdu hodně, někdy se tváří jako dlaba, někdy jako dřevo, prkna, parkety a některý vzor přizná, e je to lino.
Ono záleí i na tom, jak je to dlouho, co si ho rodiče dávali. My jsme rekonstruovali v loňském roce a v prodejně mi poradili, a si jetě počkám pár dnů, e přijdou do prodeje nové vzory a měli pravdu, jeden hezčí ne druhý.
Není tady
Irik:
Ví, kadému se líbí a vyhovuje něco jiného. Já napsala jen to, co jsem si o podlahách zjistila před rekonstrukcí, abych věděla, z čeho si mám vybrat.
Není tady
Ambo, kdy bude dobře poslouchat, velmi rychle rozezná rozdíl mezi linem (by kvalitním) a plovoučkou. Kamarádka má VELMI drahé lino....a stejně je to hned poznat, to lino prostě na rozdíl od plovoučky pořád "zní" . Mám plovoučky a nedám na ně dopustit, i kdy jsem si musela chvíli zvykat - vude jsme předtím kvůli psovi měli koberce.
Trochu mimo téma: stejně nejvíc fandím korku .
Jak čtu, e "lino je k nepoznání", trochu mi to připomnělo tvrzení majitelů malých aut, e je v nich hooooodně prostoru.
Upravil(a) Tercila (2. 7. 2009 0:31)
Není tady
amba napsal(a):
Pozor - plovoucí podlaha je systém upevnění podlahy. Můe být z jakéhokoliv materiálu, od levných laminátových, co je tvrzený slepený papír s nalakovaným povrchovým dezénem fototapety (těchto podlah je větina), a po podlahy ze vzácných dřev (velmi drahých).
Kvalitní lino je skutečně k nerozeznání od dřeva, parket a podobně, ale má výhodu - výborně se udruje, je teplé, není hlučné, měkce se po něm chodí a vydrí řadu let jako nové, pokud se hrubou silou nepokodí. To je například Novilon.Marmoleum je vyrobeno jen z přírodních materiálů - korek a přírodní pryskyřice, bez umělých barviv, proto nemá tak iroký výběr barev a vzorů. Jde poloit jako klasické lino, nebo v jednobarevných čtvercích, nebo se z různých barev dají sloit různé vzory a poloí se do systému plovoucí podlahy.
Myslím si to samé a straně lituju, e jsem si dala nakonec plovoučku , jsem s ní straně nespokojená, hlavně kvůli hlučnosti a údrbě, jde na tom ve vidět
Není tady
Ambo, také jsem jako Tercila reagovala jen na větu, e je to k "nerozeznání", protoe to není pravda. Jinak samozřejmě, a si kadý dá co chce. Nai dávali Novilon na podzim, mají dekor plovoučky a jde prostě vidět, e to není dřevo, ale lino...z osobní zkuenosti nemůu potvrdit, co jsi napsala. Je moné, e je to tím, e mají světlou místnost, tak jde v tom světle ve dobře vidět. Je mi jasné, e v chodbě, kde toho světla není tolik, tak to moná je k "nerozeznání". Do chodby, moná do kuchyně, bych Novilon snesla, ale do obýváku bych ho určitě nechtěla. Kamarádka ho má v kuchyni rok, u ho má na několika místech prořízlé, jak jí něco upadlo. Bála bych se drápů naí obludy.
Barborko: já u jsem o údrbě plovoučky psala, e pro mě není vůbec náročná, jen vysát nebo přetřít hadrem. Pokud sis vybrala nějaký světlejí dekor, tak se nediv, e jde na tom ve vidět. Stejně tak by to bylo vidět na světlém linu nebo na koberci.
Není tady
Ahoj,
my máme lino(350kč) a jsem spokojená.Ale je to věc názoru.
To,e lino vypadá jako lino,i kdy má vzor plovoučky,parket,dlaby, mě vůbec netrápí.
Důleité jsou snad vlastnosti a údrba.
Upravil(a) Kavasaki (2. 7. 2009 9:32)
Není tady
Máme velmi kvalitní lino v předsíni a v kuchyni - taky imitace dřeva, v předsíni si návtěvy ahají :-), v kuchyni která je světlejí u je to poznat, e nejde o dřevo. Protoe v celém bytě máme jinak dřevěné parkety, nemám zatím potřebu něco měnit, ale plovoučku bych po předchozích zkuenostech u nechtěla, raději bych volila lino. U kvůli zvukům drápků naí psice - na linu slyet v noci nejsou :-)
Není tady
Irik napsal(a):
Ambo, také jsem jako Tercila reagovala jen na větu, e je to k "nerozeznání", protoe to není pravda. Jinak samozřejmě, a si kadý dá co chce. Nai dávali Novilon na podzim, mají dekor plovoučky a jde prostě vidět, e to není dřevo, ale lino...z osobní zkuenosti nemůu potvrdit, co jsi napsala. Je moné, e je to tím, e mají světlou místnost, tak jde v tom světle ve dobře vidět. Je mi jasné, e v chodbě, kde toho světla není tolik, tak to moná je k "nerozeznání". Do chodby, moná do kuchyně, bych Novilon snesla, ale do obýváku bych ho určitě nechtěla. Kamarádka ho má v kuchyni rok, u ho má na několika místech prořízlé, jak jí něco upadlo. Bála bych se drápů naí obludy.
Barborko: já u jsem o údrbě plovoučky psala, e pro mě není vůbec náročná, jen vysát nebo přetřít hadrem. Pokud sis vybrala nějaký světlejí dekor, tak se nediv, e jde na tom ve vidět. Stejně tak by to bylo vidět na světlém linu nebo na koberci.
Irik, ne, barvu plovoučky mám "střední", nechtěla jsem ani světlou, ani tmavou - právě z toho důvodu, aby na tom nebylo nic vidět. A přesto si straně stěuju, je to nejhorí podlaha, ve na ní jde vidět (oproti linu) a pořád musím uklízet . Tak to mám prostě já, taková je má zkuenost s plovoučkou a já jí nedoporučuji, e se neshodneme vichni je jasné, sto lidí - sto chutí.
Není tady
A jak tak koukám, tak větina je odpůrců plovoučky a příznivců lina
Není tady
Barborko, laminátových plovouček je nepřeberné mnoství a stejně tak nesrovnatelné jsou i ceny. Kdy si někdo koupí levný krám, chápu, e je nespokojený.
Není tady
"U kvůli zvukům drápků naí psice - na linu slyet v noci nejsou :-)"
Musím se smát, jak se větinou podřizujeme těm naim zvířatům, e? Tak co se týká zvuků, je nejlepí ten korek .
Jinak mě překvapilo, e u kámoky, která má lino a ije sama, bez "zvěrstva" , je velmi pečlivá, tak to lino je jakési zalé, má ho sotva rok, u ní je to opravdu "k rozeznání". Dávala firmě zhruba 16 000 Kč za nějakých 12 metrů čtverečních.
Upravil(a) Tercila (2. 7. 2009 13:07)
Není tady
Sebedraí Novilon je pro mě prostě jen guma a kdybych měla dát za něj ty prachy, co stojí, raději si přietřím a koupím podlahu dřevěnou. Nemám ráda plasty, do obýváku to přece jen vypadá lacině, i kdy není. Chápu praktičnost, ale jak u jsem psala, dala bych ho tak maximálně do chodby, popř. kuchyně, kdyby tam nebylo moc světla.
Není tady
Já jsem se plovoučce dlouho bránila, měla jsem ráda koberce, ale překvapilo mě, jak vypadá luxusně. Právě oproti linu té mojí kamarádky - mimochodem, ani jsem nevybírala nijak drahou tu plovoučku, na rozdíl od jejího lina. 16 000 bych za to opravdu nedala.
Ale důleité je, aby byl kadý spokojený s tím svým pouitým materiálem
Upravil(a) Tercila (2. 7. 2009 13:09)
Není tady
Barborka: "a straně lituju, e jsem si dala nakonec plovoučku , jsem s ní straně nespokojená, hlavně kvůli hlučnosti "
Barborko, tak to Ti ji patně poloili. V jednom místě, kde jsme měli hodně křivou podlahu, taky slyím (ty dva) kroky. Ale jinak absolutní NIC. Take to je věc pokládky, pečlivostti a ikovnosti firmy, nesouvisí to se samotnými vlastnostmi plovoučky. Linoleum by se Ti asi v tom místě třeba prohnulo, měla bys tam ďolík.
Upravil(a) Tercila (2. 7. 2009 13:13)
Není tady
My jsme hlučnost vyřeili tak, e jsme nechali na betonu nalepené nízké zátěové koberce a jetě na to jsme dali Miralon. Je to bez problémů, nijak hlučné mi to nepříjde.
Není tady
Irik napsal(a):
Barborko, laminátových plovouček je nepřeberné mnoství a stejně tak nesrovnatelné jsou i ceny. Kdy si někdo koupí levný krám, chápu, e je nespokojený.
Vkládá mi do úst stále co není pravda (barva, e mám krám) proč? Musí mě uráet, protoe ti nepřizvukuju? Já ti přece neberu tvou plovoučku, tak mi neber můj názor.
Upravil(a) Barborka (2. 7. 2009 13:40)
Není tady
Tercila napsal(a):
Barborka: "a straně lituju, e jsem si dala nakonec plovoučku , jsem s ní straně nespokojená, hlavně kvůli hlučnosti "
Barborko, tak to Ti ji patně poloili. V jednom místě, kde jsme měli hodně křivou podlahu, taky slyím (ty dva) kroky. Ale jinak absolutní NIC. Take to je věc pokládky, pečlivostti a ikovnosti firmy, nesouvisí to se samotnými vlastnostmi plovoučky. Linoleum by se Ti asi v tom místě třeba prohnulo, měla bys tam ďolík.
Terci, nojo, ale tak to by jí potom poloili patně kadému u koho jsme byli , já myslím hlučnost týkající se kdy tam chodí pejsek - klape drápkama, ikdybych připustila patnou pokládku , tak to mi neříkej, e psí drápky by neklapali na té rovně poloené .
Jinak má pravdu - co my těm zvířatům ve podřizujeme, viď? Nevím, jestli také má pejska? Ale ten můj je pro mě moje miminko , vak kdo má doma pejska, tak rozumí
Není tady
Barborko, vak já jsem vůbec nemluvila o tobě, mluvila jsem obecně. Myslela jsem to tak, e kdy si koupí někdo něco levného, nemůe od toho přece čekat zázraky. Chápu, e je někdo s plovoučkou nespokojený, ale nikdo z nás tady netuí, co ten člověk konkrétně doma má. Jak u jsem psala, laminátové podlahy se pohybují v iroké kále druhů a cen. Já vůbec netuím, co ty jsi měla doma za plovoučku, tak nebuď vztahovačná, nikdo tvůj Novilon neuráí. Měj si doma třeba lítací koberec, hlavně kdy s ním bude spokojená ty. U jsem tu dvakrát psala, e bych ho klidně brala pro jeho praktičnost (ne vzhled), ale ne do obýváku.
Není tady
Irik napsal(a):
Barborko, vak já jsem vůbec nemluvila o tobě, mluvila jsem obecně. Myslela jsem to tak, e kdy si koupí někdo něco levného, nemůe od toho přece čekat zázraky. Chápu, e je někdo s plovoučkou nespokojený, ale nikdo z nás tady netuí, co ten člověk konkrétně doma má. Jak u jsem psala, laminátové podlahy se pohybují v iroké kále druhů a cen. Já vůbec netuím, co ty jsi měla doma za plovoučku, tak nebuď vztahovačná, nikdo tvůj Novilon neuráí. Měj si doma třeba lítací koberec, hlavně kdy s ním bude spokojená ty. U jsem tu dvakrát psala, e bych ho klidně brala pro jeho praktičnost (ne vzhled), ale ne do obýváku.
Irik, ok tak mír , bylo to v reakci na mě, tak jsem si to vztáhla, e píe, e já mám doma krám.
Není tady
Barborko, nebylo to tak opravdu myleno a pokud to bylo v návaznosti, tak se omlouvám. Spí se mi nepodařilo dobře vysvětli, co jsem měla na mysli. Myslela jsem to tak, e my tady na diskuzi můeme těko posoudit kvalitu laminátu, kvalitu pokládky u těch, kteří zde napsali, e nejsou spokojení. Kdeto Novilon je jen jeden (aspoň předpokládám), take o něm u tu jde diskutovat trochu více objektivně.
A z jiného soudku...do nového bydlení zvauji v kuchyni, obýváku a chodbě vude stejnou velkoformátovou dlabu + podlahové vytápění.
Není tady
Irik napsal(a):
Barborko, nebylo to tak opravdu myleno a pokud to bylo v návaznosti, tak se omlouvám. Spí se mi nepodařilo dobře vysvětli, co jsem měla na mysli. Myslela jsem to tak, e my tady na diskuzi můeme těko posoudit kvalitu laminátu, kvalitu pokládky u těch, kteří zde napsali, e nejsou spokojení. Kdeto Novilon je jen jeden (aspoň předpokládám), take o něm u tu jde diskutovat trochu více objektivně.
A z jiného soudku...do nového bydlení zvauji v kuchyni, obýváku a chodbě vude stejnou velkoformátovou dlabu + podlahové vytápění.
Tak to je pravda! Fakt se to nedá přesně vystihnout a říct, protoe kadá ta podlaha je jiná, v tom má pravdu. V linu moná trochu více, jak píe, ale podle mě také ne - kdy srovnám lina co jsem viděla, tak některé jsou úplně nesrovnatelné s jinými.
Já mám dlabu teď v chodbě jen a co je pro mě na ní výhodou, tak e se moc dobře vytírá . Ale kdy já jsem prostě "linová", časem bych chtěla asi skoro ve vyměnit za lino
Není tady
Tercila:
Výborně slyím, ale poslechově rozdíl mezi obyč. plovoučkou a Novilonem mluví jednoznačně pro Novilon, pokud je dobře poloený na rovném podkladu. Je pravda, e ho mám jen u vstupu do bytu v předsíni, kde se přezouváme ,8m2, a jsem s ním hodně spokojená. Ve větí ploe ho nemohu posoudit.
Plovoučku, pokud je z laminátu, bych nechtěla ani zadarmo. Skoro kadý si stěuje, e je hlučná, studená a choulostivá a nelze se divit - laminát je opravdu jen slepený papír, slisovaný, navrchu s fototapetou. Někde je tato podlaha určitě vyhovující, ale v rodině, kde bývá větí provoz a děti,případně psi, tam bych ji opravdu zváila. Vypadá krásně, to ano, ale já rozhodně dávám přednost jednoduché údrbě a pevnosti povrchu proti otěru.
I kdy má plovoucí podlahu z velmi kvalitního dřeva, je také choulostivá na mokro (např. rozlití nějakého nápoje). Tomu se nevyhne, pokud jsou malé děti, které hned nevystartují to uklidit.
Korek není od věci, o tom jsem také uvaovala, ale jeho barva mě odradila.
Není tady
Irik napsal(a):
-ta dlaba musí působit dost neútulně a studeně přeci,i kdy je to otázka asi spí pocitová kadého zvlá.A pak nemůe taky doma chodit jen v ponokách a jen pořád v papučích,protoe kdy se netopí,tak je odspodu nepříjemně studeno,ne?
A do kuchyně bych si teda dlabu vůbec nedávala-kámoka u si stěovala,kdy jí na to něco spadne,tak to bez újmy n kráse buď nepřeije dlaba nebo nádobí.
Není tady