18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych vás poprosit o radu, co by bylo výhodnějí .. dnes u se dá pořídit lino, které vypadá jako plov. podlaha, ale je otázka, zda by u moná nevyla levněji právě ta plovoucí. Předem díky za Vae odpovědi.
Není tady
Ahoj, my se zrovna stěhujeme a taky jsem zvaovala, zda lino či plovoucí podlahu. Nakonec zvítězila plovoučka . Myslím, e finančně v tom není velký rozdíl, vdycky existují levnějí i draí kousky, záleí na tom, co vybere, nabídka je opravdu iroká. Nai mají to lino, co vypadá jako plovoučka, ale nevím, není to ono, není to sice patné, ale pořád je to lino a jde to poznat... No, záleí jen na tom, co se ti líbí více, co ti padne do oka, kadý má jiný vkus. Tak astnou ruku při výběru, a u to dopadne jakkoliv
Není tady
Agape napsal(a):
Chtěla bych vás poprosit o radu, co by bylo výhodnějí .. dnes u se dá pořídit lino, které vypadá jako plov. podlaha, ale je otázka, zda by u moná nevyla levněji právě ta plovoucí. Předem díky za Vae odpovědi.
Ja bych ty levne plovoucky nekupovala. Potom je s tim vic starosti,kdyz ti treba neco upadne...Ja mam PVC, je fakt, ze metr vysel asi na 300 a je k nepoznani od plovouci podlahy.
Není tady
Měla jsem plovoucí podlahy ve starém domě, ale údrba lina je jednoduí, u nás u nejsou malé děti, nikdo po tom nekleze, tak mi víc vyhovuje lino , co vypadá jako plovoucí podlaha.
Není tady
Podle toho kam... do kuchyně bude asi lepí lino, do obýváku hezčí plovoučka...
Není tady
Agape napsal(a):
Pracovala jsem kdysi v jedné parketářské firmě jako sekretářka. Měla jsem dobrý přehled o vech parketářských pracích. Vdy se mi plovoucí podlaha straně líbila a říklala jsem si, a jednou si budu zařizovat vlastní byt, tak jedině plovoucí podlahu.
Po čase jsem se přestěhovala do podnájmu, kde plovoucí podlaha byla a můu říci, e plouvoucí pod. u nikdy. Tak za prvé jde stráná zima od nohou. Za druhé, musela jsem vysávat kadý den (zamést to nestačilo). No prostě jsem byla nespokojená.
Vzhledově plovoucí podlaha je moc hezká. Nechci Ti ji vymlouvat, tak pokud do ní bude chtít jít, tak Ti poradím nikdy NE levnou!!!!! Tady se vyplatí čím draí, tím kvalitnějí. Ty levné Ti stejně dlouho nevydrí pohromadě. Jetě si rozmysli jestli chce dřevěnou nebo laminátovou. Já osobně bych do laminátové nela, i kdy jak jsem slyela dnes je to u o něco lepí. Rozhodně dřevěná je lepí, ale i draí.
Nevím kolik stojí lino, ale pochybuji, e bude draí. U lina je to vidět na první pohled, e je to lino. U plovoucí podlahy si některé firmy účtují dopravu, pokládku, prostě nejde jen o materiál.
Není tady
Já bych do levné plovoucí podlahy nela, mám doma jen dlabu a parkety.Jestli ti mohu doporučit,tak se podívej na Novilon- měkčená podlahovina z PVC.
Není tady
Děkuji opravdu vem za rady. Museli jsme odstanit koberec z obýváku i z lonice ... po domluvě jsme se rozhodli (ač jsme celá rodina alergici), e koberec u nikdy. Alespoň ne do obýváku. Teď kdy jsme bez koberce, člověk teprve teď vidí, kolik píny se uchytí na koberci, alespoň mi to teď donutí (ačkoliv se mi do toho moc nechce) pořádně vytřít celý obývák. Uznávám, e lino do obýváku se asi moc nehodí, ale přeci jenom je to u nás taky o financích. Kadopádně jetě jednou díky, nebudu s ničím spěchat a jetě si to pořádně rozmyslím :-)
Není tady
...ahojky jsem jednoznačně pro lino(NOVILON) je kvalitní ,velký výběr a od plov,podlahy skoro k nerozeznání,ale lepí na údrbu,teplejí...mám ho v celém bytě a velká spokojenost..
Není tady
Holky a co si myslíte o (tmavím) koberci do kuchyně?
Není tady
Koberec do kuchyně bych nechtěla. Je to nepraktický vzhledem k nepořádku při vaření. My máme v kuchyni i obýváku korek a jsem nadmíru spokojená. Poslední dobou se o něm vůbec nemluví, zdá se mi jaky by vycházel z módy, ale je příjemně teplý, dobře se udruje, tlumí chůzi. Mám malý děti, tak hlídám, aby neryly hračkama do podlahy, jinak ádná zvlátní péče.
Není tady
ja bych volila na plne care plovoucku pred linem, a propo, plovoucka nebo koberec (do obyvaku). Hlavne otazka zatepleni (pod nama jsou podzemni garaze a v zime je nam zima od nohou).
Není tady
Agape-podle posledních výzkumů, je nakonec to, co vdy radili astmatikům a alergikům(ne koberce!), tak dnes je zjitěno, e ty koberce jsou nakonec opravdu lepí!!!! Kdy často vysává, není problém. Prach se Ti usadí do koberce a pak ho vysaje. Plovoučka, nebo lino-na těch se Ti ten prach válí a lítá při sebemením pohybu a vlastně ho neustále víří (i kdy ho nevidí) a dýchá!
Není tady
Já mám zkuenost i s plovoucí podlahou, i s linem. Jeliko budeme jetě v bytě dodělávat podlahy ve zbývajících dvou pokojích, tak u po zkuenostech vím, e budeme raději volit lino. V kuchyni a v předsíni máme lino (vzor parket) a téměř kadý, kdo k nám příjde, tak si musí sáhnout na podlahu, zda je to dřevo či co. Take myslím, e dnes u je spouta pěkných lin. Co se týče plovoucí podlahy, tak ji máme v lonici a musím říct, e ač jsme si nechtěli do lonice pořizovat ádné koberce, tak teď opravdu zvaujeme pořízení alespoň dvou kusových před postel, protoe z té plovoučky jde straná zima na nohy. Take v tomto vidím pozitivum lina. No a druhá negativní zkuenost s plovoucí podlahou je ta, e je straně hlučná. Sousedi nad náma si ji pořídili téměř do celého bytu a to je opravdu něco, máme dokonalý přehled o tom, v které místnosti se nachází a kdy si jetě vezmou pantofle s podpadkem, tak to je tedy jízda. Natěstí nai sousedé moc doma nepobývají, ale pokud pod vámi bydlí někdo hodně nepříjemný, tak si myslím, e je dobré toto taky zváit.
No a co se týče ceny, tak nás plovoucí podlaha vyla přiblině stejně (moná o něco víc) ne lino.
Není tady
tak nevýhody plouvoucí podlahy u tu byly vyjmenované snad vechny, v podstatě je to předevím estetická záleitost, ale praktické to moc není. uvaovali jsme o ní do obýváku, ale to bychom od nohou zmrzli - navíc máme dva yorky take jsme zvolili koberec (a buou peníze, necháme udělat parkety) a do kuchyně jednoznačně lino. Koupili jsme si takové samolepící čtverce 30x30 s designem tmavého korku a vypadá to skvěle. Hlavně kdy někde udělám nějakoiu neumytelnou mouhu, nebo krábanec, tak tu jednu dladici vydloubnu a za 13,- Kč si koupím novou a vlepím jí tam a nikdo nic nepozná
Není tady
Jsem zastánce plovoucích podlah, líbí se mi po estetické stránce, i instalace je snadná a ceny srovnatelné. A lino je pořád jenom lino. Plovoučka je podle mě o stupen vý.
Není tady
Janulina napsal(a):
Já mám zkuenost i s plovoucí podlahou, i s linem. Jeliko budeme jetě v bytě dodělávat podlahy ve zbývajících dvou pokojích, tak u po zkuenostech vím, e budeme raději volit lino. V kuchyni a v předsíni máme lino (vzor parket) a téměř kadý, kdo k nám příjde, tak si musí sáhnout na podlahu, zda je to dřevo či co. Take myslím, e dnes u je spouta pěkných lin. Co se týče plovoucí podlahy, tak ji máme v lonici a musím říct, e ač jsme si nechtěli do lonice pořizovat ádné koberce, tak teď opravdu zvaujeme pořízení alespoň dvou kusových před postel, protoe z té plovoučky jde straná zima na nohy. Take v tomto vidím pozitivum lina. No a druhá negativní zkuenost s plovoucí podlahou je ta, e je straně hlučná. Sousedi nad náma si ji pořídili téměř do celého bytu a to je opravdu něco, máme dokonalý přehled o tom, v které místnosti se nachází a kdy si jetě vezmou pantofle s podpadkem, tak to je tedy jízda. Natěstí nai sousedé moc doma nepobývají, ale pokud pod vámi bydlí někdo hodně nepříjemný, tak si myslím, e je dobré toto taky zváit.
No a co se týče ceny, tak nás plovoucí podlaha vyla přiblině stejně (moná o něco víc) ne lino.
Přesně tak - taky jsme se rozhodli pro lino co vypadá jako parkety, má to i takový hrubí povrch a taky návtěvy oupou nohama a pak si musej sáhnout jestli jeto dřevo nebo ne :-)))) Je to moc příjemný i na občasný sednutí (např při čitění bot apod.), na chození, snadná údrba. Jsem moc ráda, e jsme se nerozhodli pro plovoučku(studená, tvrdá, klouzavá, jsou vidět krábance a poletující prach) Cenově to vylo jako kvalitnějí plovoučka, ale rozhodně peněz nelitujem. Vidím e je to tu u starí téma, ale nedalo mi to a chci vám doporučit lino, jsme z toho fakt nadený.
Není tady
Rozhodovala jsem se taky.jestli lino a nebo plovoucí podlahu..a vyhrálo lino.Viděla jsem to u známých a musím říct ..vypadá to opravdu skvěle..
Není tady
Ahoj,rozhudujeme se mezi plovoucí podlahou a linem, brala bych spí lino z důvodů lepí údby,ale mám strach co to udělá, kdy budu chtít po několika letech přestavět nábytek, jestli se to zvedne i kdy to bude lino s pamětí. Děkuji za radu, hezký den.
Není tady
Ja mám doma originál tak asi 1000 leté parkety dle toho, jak vrou. Take já bych hleděla pouze na hluk, toho mám z parket fakt dost. A jak slyím plovoucí parkety, to je hrůza. Nejen pro ty pod tebou, ale dělá to velký hluk i doma. A jestli jde z toho zima, tak u vůbec by to nepřipadalo do úvahy, tedy u mne.
Stejně jde pouze o módni záleitost. V bytě bydlí ty, tak si to udělej hezké a příjemné pro svou rodinu, ne pro lidi a modu. Bude nato koukat a poslouchat to tak dlouho, a to nevymění na něco jiného....a do bude alespon 15 let.
Není tady
Tak i já se přidávám k příznivcům lina . My jsme zvolili bohuel plovoučku a straně toho lituju! Ze vech u níe uvedených důvodů. A lina se opravdu dají sehnat dnes u hezká, některá od pohledu k nerozeznání .
Třeba toto lino se mi líbí a i v obýváku to vypadá dobře (omlouvám se za pouití fota):
Upravil(a) LENNNA (30. 6. 2009 20:30)
Není tady
Mám doma plovoučku a u bych ji nikdy nechtěla.Lino je lepí na údrbu a je hřejivějí.
Není tady
Jsem celkem překvapená, co se tady nalo odpůrců plov. podlahy. My ji máme v celém bytě asi 7 let a jsem s ní straně spokojená. Je pravda, e kdy jsme ji kupovali, patřila k těm draím...má protiskluzovou úpravu (jsou tam vastouplá jakoby léta, take není hladká, neklouou děti ani pes). Psa máme doma obří plemeno, bála jsem se, e podlahu pokrábe, ale za ta léta na ní není jediný krábanec. Dokonce mi na ni upadla i těká dladice rohem a nic, ádný následek. Studená mi nepřipadá vůbec, ale to moná proto, e máme teplý panelákový byt. Moná v domě by to bylo jiné, ale tam bych si určitě pořídila podlahové vytápění.
K linu: majá ho nai loni navé. Za metr dali přes 400 kč, ale i kdy je to imitace plovoucí podlahy, pořád jde vidět, e je to "jen" lino.
K víření prachu: na hladkém povrchu jako je plovoučka,lino nebo dlaba se bude vdycky prach vířit. Beru to u nás jako plus.Hned vidím, e je třeba vysát :-) Koberec u bych nechtěla ani za nic, snesu ho jen v dětském pokoji.
Není tady
Jetě jsem zapomněla napsat pár slov k údrbě...udrovat plovoučku mi příjde velmi snadné a to je u nás ze psa a dětí opravdu dost binec. Plovoučku vysaju vysavačem (bohuel kvůli psím chlupům skoro kadý den) a jednou za týden ji vytřu mokrým mopem, to je ve. Neměla jsem nikdy problém s vodou. Kdy se vylila, utřela jsem ji, nikdy mi nic nenabobtnalo.
Hlučnost: souhlasím, e je plovoučka pro sousedy pod hlučná. My jsme nechali pod plovoučkou nalepený zátěový koberec a jetě jsme tam dali Miralon,nebo jak se to jmenuje.
Není tady