19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Jeliko se mi to blíí-, tak přemýlím (protoe jsem vcelku jedlík) co budu batit a příjdem jednoho krásného dne domů s miminkem... Nemyslím jen ten první den.. ale čeho bych se měla hlavně vyvarovat??a je pravda e se mají jíst hlavně tučná a sytá jídla??? Vím e na česnek a cibuli musím zapomenout (proto asi jetě do porodu udělám hromadu bramboráků..)
Není tady
Tak o tučných a sytých jídlech nic nevím, ale strava by měla být hlavně pestrá. Vyhýbat se nadýmajícím potravinám, včetně cibule a česneku, a moc nekořenit. Co nebude miminku vyhovovat to pozná.
Já měla ráda třeba ostré a hodně kořeněné jídla a teď je nejsem schopná pozřít. Moná si i tělo trochu řekne samo...
Není tady
Ahojky. Tak jak píe Gia. Já to tu také řeila, neb Danýsek má bolení a prostě kadý miminko je jiné. Tak jsem si včera volala laktační poradkyni a ona mi říkala to co píe Gia a e nemám jíst to, co mi nechutná nemám jíst ve spěchu a hlävně, aby ta strava byla pestrá. Hodně si prý mimi vytáhne pocity. Jinak neomezovat. Prostě aby ti chutnalo. Něco na tom bude. Aspoň to pozoruji. Ale hlavně i miminko naučit říhat. Neb to také dost dělá bolení a kdy mi říháme, tak je to dobré, ale v noci říhat nechce. Také jsme řeili, e Danýsek teď brečel , dost, a tak jsem si myslela, e má pořád bolení, ale ono ne, on se jenom vztekal, neb jsme byli u mé mamky a tak ho měla skoro pořád a já jen vdy nakojila a on , jak si zvykl být pořád se mnou, tak teď se mu to nelíbilo. Stačilo si ho vzít k sobě a třeba mu jenom dát cucnout, on dvakrát nasál a byl klid. Dost mě překvapilo, e je takový závisláček takhle brzy, Snad ho to přejde. Take opravdu člověk musí ve vypozorovat,ä né ve házet na stravu.A prý si asi 90% miminek má ¨tyhle potíe a to prý má přejít po 6nedělí nebo do třech měsíců. Tak v to doufám
Přeji ti, a jste v těch 10% a hlavně hodně zdravíčka a pohody a rychlý a co nejméně bolestný porod!!!!! Pá
Není tady
díky za podporu, no snad to zvládnem, tak jak jste to zvládli vechny!!S tím pláčem u miminka mě třeba teď zarazila jedna kamarádka a mimochodem také moje budoucí tchýně..Tvrdí e miminko se nemá zbytečně chovat, protoe si na to hned zvyknou a maminka je pak otrok... ale pokut ho 9 měsíců houpu v bříku, tak ho pak nemůu nechat jen leet ne??? tchýni jsem sluně poslala někam, protoe to bude moje dítě a já si ho budu rozmazlovat a jestli ona nechce tak ho chovat nemusí, a co se týče kamarádky, tak ta nám rovnou oznámila, e si nepřeje a k ní s holkama příjdeme na návtěvu-jdem tam dneska,aby jsme její mimi chovali, no tak si hold té malé chudinky nebudeme vímat a holky říkali e si počkají na toho mího drobka..
Není tady
Teda Sudino, to je síla. Tak ta tvoje kamarádka je jako moje vagrová. Prostě, promiň, debil. Tak to bych jí chtěla vidět, kdyby ji někdo 9měsíců objímal a pak ji ignoroval, jak by jí bylo. Teda chudák její mimi. Ná Danýsek je cía a ikdy by nebyl, tak by jsme ho stejně chovali, hráli si s ním a tak. Já se vdycky snaím vít do jeho pocitů . Jasně e to úplně nejde, ale člověk si řekne, jak by bylo asi jemu. A do třech měsíců se dítě nerozmazlí a stejně s tím asi jen tak pak nepřestaneme. Je vidět na lidech, kteří neměli doteky a lásku na začátku jací jsou a jaké mají bloky. J8 prostě tomuhle věřím a přeci po porodu dítě neokopnu. Vdy to pro něj, samotný porod a pak ty prdíky a ta samota chlad musí být hrozné, tak proč hop trápit tím, e si ho nebudu vímat?????? e tam vůbec jde, mě by pak bylo líto, kdy by to její mimi začalo brečet a ona by ho třeba nechala a nevímala si ho. To bych asi nevydejchala. Jsou takový bezbrannný a potřebují nás!!!
Teda ten tvůj drobec se ale bude mít?!Tolik tet, kteří ho budou rozmazlovat?? !! A ví co budete mít??
Není tady
mi tam jdem s babama co u děti mají, take si to vynahradíme schválně na nich, no i kdy já u radi moc chovat nebudu..
Budeme mít chlapečka. Adámka. Já u se na nej tak moooooooc těím... No chápe o čem mluvím..
Jinak s názvem pro mojí kámoku e je debil, nejsi sama, kdo jí takhle nazval.. Mě je tý její holčičky tak líto... a to je malinká- není jí ani měsíc..
Já u se těím a budu Adámka moc muchlovat, no kadá jsme jiná no.. Prostě není to panenka ejo?? No nic jdu na tu NÁVTĚVU....
Není tady
tak to mě docela připomíná mou tchnýni. Mimi jetě nemáme, ale u teď mi říká, e se mimi nevytahuje z kočárku, e ho nesmím moc chovat - nakojit a dát do postýlky, e ho prostě mám dát v 19 hodin spát a nechat ho vyřvat, aby mělo nějaký reim. Ona mě s tímle docela začíná sr....t, ale pořádně. Mě připadne jak píete - debil nebo co. Myslím, e můj chlap to musel mít s ní, kdy byl mimísek těký. Kdoví jestli je ta "opica" vůbec chovala. Dál mi jetě říkala, e pokud chovat, tak můou tchýně a e já bych prostě neměla, aby mě v noci neotravovalo.......u teď ale přemýlím, co vechno budu s mimískem podnikat, abychom se jí často vyhýbaly. Hoooolky bydlíme od sebe jen 5 baráků, ona v práci končí 13,30, take ji u nás budu mít nakvartírovanou co chvilka. Já se z toho opravdu po....ru. Nervíky mi u kolikrát pracují tak, e jsem řekla mýmu /do jara bydlíme u nich:grater:/, e pokud se se mnou neodstěhuje do podnájmu, tak se rozejdem. Ona je fakt troku.....přitom vechno myslí dobře. A hrozně ráda radí. Nevadilo by mi vyslechnout si radu, ale kdy ji slyíte třeba jednou týdně a pořád dokolečka, tak to je na zbláznění....
Není tady
Holky, docela jste mě pobavily, ale bohuel musím dát za pravdu vaím tchýním a "debilním " kamarádkám.
Ono nejde o to, e se dítě nesmí chovat vůbec. Ale dítě si na chování zvykne dřív ne za měsíc a pak nebudete dělat nic jiného ne chovat a nebo poslouchat jak dítě íleně řve e se chce chovat. Zní to drsně a nemateřsky, ale jsou to zkuenosti maminek co stále chovaly a mazlily se ( samo je to to nej co vás potká a kadá matka si chování a mazlení vychutnává). Občas pochovat, občas pomazlit, ale nepřehánět. vagrová mluvila jako vy a pak se nemohla ani vyčůrat, protoe malej řval e chce maminku. Byl na ní nejvíc zvyklej a nechtěl chovat ani od nikoho jiného. Ona celý den trávila jen tím e byla s malým na procházce a nebo ho chovala. Kdy usnul (co bylo větinou jen při procházce venku), byla urvaná a taky odpočívala. Domácnost podle toho vypadala, nemohla ani vařit. Malému je 1,5 roku a je dost fest závislák, sice se cca od roku nemusí stále chovat, ale maminku musí vidět, jinak je zle. A teď do toho čekají druhé...... takové děti pak straně árlí. Pokud druhé neplánujete a doma nemusíte nic dělat, tak chovejte ale budete chovat stále.
A já osobně jsem podcenila tvrdý reim s uspáváním (zdálo se mi drsné a nesmyslné tak malé dítě dávat do postýlky a nechat vyřvat) a pak jsem chvilkama opravdu padala na ústa. Malá si chtěla hrát, chtěla nějaké podněty a kdy se nic nedělo tak řvala. U ve dvou měsících byla schopná vydret po odpol. spánku být vzhůru do půlnoci ( občas i déle). Kdy jsme chtěli později přejít na tvrdý reim, dát jí do postýlky a odejít, nejen e brečela, ale prořvala se do hysterického breku a nebyla k utiení, take z reimu selo a malá s náma cvičila do dvou let jak chtěla. Teď mi přes den nespí a já jí musím co nejvíce utahat aby večer usnula. Běda kdy prí a jsme doma. Moná také patřím mezi "debily", ale mám poloviční patnou zkuenost a musím říct e doteď závidím maminkám, které nastolily tvrdy reim se spaním, mají odpo chvilku čas na úklid, vaření, odpočinek a večer jim v určitou hodinu prckové usnou.......
Ale k ničemu vás nepřemlouvám, je to jen na vás jestli budete troku tvrdé a budete mít klid a dítě pevný reim, nebo budete otroky svých dětí.
Není tady
Danyllo, máme to stejné. Jako s tou tchýni. Ale po porodu dostala najevo, e kadý den ne a tak to je. Teď jen zavolá jak je a my se tam občas stavujeme, ale rady, to dává, ale moc nebere nás. Take jedním uchem sem a druhým tam. Take to chce jen si nic nechat líbit. Teda musí to být v normě a musí s tebou být i manel:) U nás je to jasné a jsem za to ráda.
Spunte, moc s tebou nesouhlasím, ale jen na půl. Je na tom, co píe něco pravdy, ale bohuel to není vdy tak jednoduché, jak píe. Mluvím ze zkuenosti, neb se nám Danýsek dusí, take máme i od Dr nakázáno, e ho nemáme nechávat brečet. A hlavně kadý dítě je jiný. Danýsek sice chce kontakt, ale to je snad normální, ne?! Jsou to děti a já jsem dospělá a ten kontekt také chci, třeba od manela:) Take mi to přijde normální, e kdy brečí a tak se ho snaím udyndat. Také někdy děti mají problém s usnutím, tak mu pomůu. Ale u se nám stalo, e nenaskočil, take ho prostě nemůu nechat řvát. A ani mi to nedá. Jasně, e budë těké ho to odnaučit, ale také nemusí. Neb kadé dítě se rodí u s nějakou osodností a znám děti, které byly mazlinkaný a e by byly závisláci na mamince, to ne. Danýsek byl také rád, kdy jsem nemohla já, tak si ho vezme manel nebo moje mamka. A pokuď vím , tak kadé dítě si aspoň dvakrít do dvou let projde, e má období, závisláka. Někoho to obtěuje a někoho ne. Ale je to věc názoru a hlavně dětí a rodičů. Dítě si musí zvyknout i na okolí a na jiné lidi a tak Dandu chovají i jiní.
Není tady
tak to je pěkný téma myslím, e to Spuntik nemyslela jako krkavčí matka
Jde jen o to, abychom poznaly, kdy je nutné mimi pochovat a kdy to na nás jen zkouí a tím si nás vycvičí - přeci kadá z nás se na mimi těíme, ale nemůeme se stát otrokem kdykoli mimi jenom zakňourá. Ono to má taky jako hru - zakňourá, máma přiběhne. Asi to musí vycítit kadá. A být 24 hodin v pozoru nevydrí nikdo a pak ta pomyslná kapka, která přeteče můe být jedině na kodu tomu malému...
A co se týče toho reimu a chození spát v 19:00 - my jsme tak byli taky vychovaní a myslím, e nám to prospělo. Ale u teď vím, e moje máti i tchýně budou na hlavu a zjistí, e se budu snait, aby mimčo chodilo spát pozdějc. Manel se vrací z práce a okolo sedmý a fakt chci, aby si ho taky uil - take budeme chodit spát pozdějc a předtím, ne začne chodit do kolky to postupně upravíme.
Není tady
Dezy, já to nemyslela vůbec patně a nemyslím si, e by byla Spunt krkavčí matka, neb si myslím, e ani na Babinetu nemůe být. To by byla rychle pryč. jen jsem psala, e to není někdy tak jednoduché. My musíme třeba počkat, a se nám přestane dusit. Teda doufám, e přestane. A také se těím, a budeme moci v 19h spinkat. Ale jak píe to asi bude a bude větí. Také jsem zastánce nějakého reimu, neb my ho měli také a je to lepí. Jak pro to dítě, tak i pto rodiče, e?!?! Co si budeme povídat:D
Není tady
Jo a s tou krkavčí matkou, tak se vám přiznám. Já se normálně i těím, a bude Danýsek na hlídání, třeba na víkend a já se budu tulit a tulit s manelem a půjdeme třeba na večeři a tak. To je síla, co?! Také máme naplánováno, e za dva roky poletíme někam na dovču jen my dva. Jako romantika. Take mám i trochu výčitky, ale já se fakt těím. To je hrůza, co?!?! Hlavně mě neukamenujte, prosím?!?!
Není tady
je to vechno straně indivindi - kolega v práci zase chovat musí pořád, protoe si malá vykřičela kýlu - take pak nějaký rady porady jsou na prd.
A na dovču bych jela hned - letos jsme ádnou neměli, pořád v práci, tak si to snad přítí rok vynahradíme - ale to u ve třech
Není tady
Ja bych taky chtela aby miminko pekne melo rezim a budu se snazit ho nerozmazlit, protoze je pravda, ze pak miminka jsou pekni tyranci rodicu, kdyz se to ze zacatku prezene s rozmazlovackou. A taky chych chtela jen na dovcu jen s manzelem, protoze s malym mimi se to musi hodne prizpusobit miminku. Ale nevim jestli babicky budou zpusobile takto dlouho hlidat. Ale clovek si to nejak maluje a pak je to stejne uplne jinak.
Není tady
S tou tchyni mi to, Dannyllo, pripomina tu moji. Vsak jsem tu o ni uz psala romany. Ted od nich bydlime daleko (cca hodinu autem), jinak to neslo, asi bysme se pozabijeli (bydleli jsme u nich az do porodu zhruba tri mesice). Meli jsme dve priserne hadky, prvni kvuli jejim a mym nazorum o peci o mimi, ktere se lisily jak den a noc a ja z toho mela pekne nervy a bala se, aby to neublizilo miminku ci abych predcasne neporodila. Ale i tak jsme u nich museli vydrzet dal, manzel teprve zacinal v nove praci a chvili to trvalo, nez jsme nasetrili penize na najem v jinem byte (v Japonsku se po nastehovani musi zaplatit najem na 2 mesice dopredu). No a par dni pred planovanym vyvolavanim porodu druha hadka - tchyne se mnou chtela byt pri porodu, coz jsem slusne odmitla a ona z toho dostala hystericky zachvat, takovy, ze z toho byl i manzel v soku a na miste jsme od nich utekli do hotoleu (bylo to v noci). Pak jsem rodila (bez tchyne, s manzelem) a museli jsme u nich byt jeste tyden, a pak konecne rajsky klid v novem byte. S tchyni uz nikdy pod jednou strechou, to fakt radsi pod mostem a to neni zert. Fakt to bylo priserne. Ted bydlime zvlast a vidame je jen jednou tydne, kdy k nim jezdime, a je to v pohode. Ona je jinak hodna, pomahala mi v tehotenstvi hodne, ale na druhou stranu me psychicky deptala. Nechci takova byt, ale ted mam syna a moc ho miluju, buhvi, jaka budu ke sve snase ja. Chci s ni vychazet dobre, ale nikdy nerikej nikdy, ze?
Jinak co se stravy tyce, kazdy rika neco jineho. Ve stare knize o peci o mimi pisi, ze mam pit hodne mleka, ale posledni vyzkumy zase tvrdi, ze mleko spise ne, ze vyvolava alergii na kravske mleko u miminka (dostane se k nemu v materskem mlece). Tak nevim. Mleko piju, ale ne po litrech a jim jako predtim. Jsem uz dva mesice po porodu a vaha mi od porodu neklesla (ani nestoupla) ani o 1g. Hruza. Budu muset zacit cvicit, jinak to nevidim.
Upravil(a) Sakura (21. 8. 2006 17:51)
Není tady
Miinečku, jasně e je to individualní. Neříkám e se dítě nemá vůbec chovat, ale jak píou holky, je to vlastně hra dítěte s rodiči, nemůem letět při prvním kňournutí, a hlavně jsem to myslela e se nemá dítě chovat jen pro mé potěení, ale dle indi vindi potřeby. Kdy budu chovat protoe se chci s dítětem mazlit já tak to dítě opravdu na to navyknu. Neříkám e nechám měsíční mimčo řvát a řvát abych ho nenavykla na chování a mazlení. To opravdu neeeeeee. Závislácké období jsme měli také, mají to opravdu skoro vechny děti, ale přemazlený synovec je závyslák od 1 měsíce do teď ( 1,5 roku).
Dezy k tomu usínání, nám řekli, e posunout čas usínání na pozdějí jde vdycky, ale dávat dítko spát dřív ne je zvyklé je těí. Jinak je jedno jestli je to v sedum, nebo v osum, důleitý je ten reim, co já jsem zanedbala
Není tady
K tomu usínání - my jsme ze začátku dávali Adama spát a o půlnoci. Oba s manelem jsme byli vykoupaní a jakmile jsme vykoupali malého a já ho nakojila, tak jsme zalehli a já se mohla aspoň 4 hoďky v klidu vyspat. JInak bych musela já chodit spát taky v 7 večer a to nejsem schopná usnout. Teď u jsem to posunuli na desátou hodinu. Manel taky chodívá pozdě z práce, chce si Adámka taky trochu uít.
Áda teď spí tak 5 - 8 hodin v kuse a pak se budí co 2, 3 hodiny. Vstáváme okolo deváté ráno.
Chováme ho taky docela dost. Ale kdy je spokojený v postýlce a brumlá si, tak ho nechávám být. UVidíme, jestli to bude malý závislák, nebo ne
Není tady
jeste se vratim k te strave pri kojeni, nasla jsem clanek, tak koho to zajima, mrknete:
http://www.9mesicu.cz/index.php?ins=ki& … etail=1097
Není tady
Jinny napsal(a):
jeste se vratim k te strave pri kojeni, nasla jsem clanek, tak koho to zajima, mrknete:
http://www.9mesicu.cz/index.php?ins=ki& … etail=1097
super,já také děkuji:godlike:
Není tady
holky,prosím,jak je to při kojení obecně s drodím??? NAPŘÍKLAD DRODOVÁ POLÉVKA...mŮE SE?
Není tady
Drodí můe nadýmat. Raději bych polévku oelela.....