|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dobrý den, prosím o radu.
Potřebuji vědět, jakou maximální zátěž můžou zvedat muži v práci?
Prošla jsem zákoník práce, ale většinou se to týká jen těhotných žen. Pokud víte, napište mi, prosím, i číslo předpisu ve kterém bych to našla. Předem všem moc děkuji.
Není tady
Kumulativní hmotnost ručně manipulovaných břemen nesmí u mužů překročit
10 000 kg za prac. dobu, kdy jednotlivé břemeno nepřesahuje hmotnost 50 kg.
odkazy - ochrana zdraví při práci zaměstnanců : příloha 5 části C nařízení vlády č. 178/2001 Sb., příp. 523/2002, 491/2004
Není tady
50 kilo je pytel cementu nebo vápna.
10 000 kg/8 hodin = 1250 kg za každou hodinu .... 25 ks za hodinu.
Za směnu /8 hodin/ 200 ks, tj. 25 ks za hodinu.
Za každou minutu 20, 83333 kila, respektivě za hodinu 1250 kg. Tak to nikomu nezávidím. Uzdvíhejte 2,4 pytle za minutu.
Není tady
Díky moc za rady. Hodně mi to pomohlo!
Není tady
Noo, což o to, zvednout by ten pytel šel....ale jen na místě, už s ním nikam nechodit........ jako servírka jsem musela vážit sudy piva a jeden má 64 kg, hodin na váhu, hodit dolu, kolik sudů, tolik bolesti, někdy na palec....až z toho mám záda v pr.....
Není tady
Teď právě chodím za starou tetou do nemocnice. Je tam 40 ležících lidí, od zhruba 60 do 120 kg a většina z nich je nepohyblivá. Sestry je několkrát denně posazují ke stolu, na vozíky a zase zpět na lůžko, nehledě na jinou nutnou manipulaci s nimi. Jsou tam dvě a chlap nikde. Všechno musejí fyzicky zvládnout proto, že člověk není břemeno, tak se to nepočítá.
Není tady
Docela by me zajimalo, kolik muzou zvedat zeny. Treba za smenu, po 15 kilech, to je, myslim, max.
Není tady
amba napsal(a):
Teď právě chodím za starou tetou do nemocnice. Je tam 40 ležících lidí, od zhruba 60 do 120 kg a většina z nich je nepohyblivá. Sestry je několkrát denně posazují ke stolu, na vozíky a zase zpět na lůžko, nehledě na jinou nutnou manipulaci s nimi. Jsou tam dvě a chlap nikde. Všechno musejí fyzicky zvládnout proto, že člověk není břemeno, tak se to nepočítá.
Mamka dělala řadu let na JIP - kardiochirurgie, neurochirurgie. Pacienti nebyli žádná pírka, zato sestřičky většinou ano. Odnesla to mamčina krční páteř. Pacienta nelze naporcovat.
Není tady