Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 20. 8. 2006 14:17

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

cuketove karbenatky

Dostala jsem cuketu a chtela bych udelat karnebatky.Problem sehnat recept neni,je jich na netu dost ale jsou tam jen same recepty bez masa a ja bych chtela do tech karbenatek dat i namlete maso.jde to vubec?nermam s tim zkusenosti grater

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#2 20. 8. 2006 21:49

Honey
♥♥♥♥---

Re: cuketove karbenatky

Suzy,myslím že vůbec nemusíš mít strach dát do cuketových karbanátků maso.Sice jsem to nezkoušela,ale podle mě to není problém.Jen Ti hmota musí držet pohromadě a musíš je dobře ochutit.Já už dělám vše podle oka,takže kolik čeho Ti neporadím.Ale třeba ještě někdo s receptem přijde.Dneska jsem od mámy taky dostala cuketu,takže jsi mě možná inspirovala  wink

Není tady

#3 21. 8. 2006 8:15

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

nooo, mě se zdý cuketa něco jako okurek.....nevím.....spíše zapéct !

Není tady

#4 21. 8. 2006 8:23

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Karbanátky s masem dělat jdou. Cuketu nastrouhat (větší nudličky) a posolit. Za čas slít přebytečnou vodu, pokud je cuketa větší, je lepší vy krojit semeník. Pak je třeba přidat vejce, strouhanku a hlavně mouku - hladkou. Já těsto na pánev dávám lžícemi, ale dělám bezlepkově a to je něco jiného.
Zapéct jako nákyp lze též. Opět nastrouhat, posolit, slít vodu, s masem míchat asi 1:1 (karbanátky taky), na kilo směsi bych dala 3 vejce, z bílků sníh. Těsto by mělo být husté asi jako na bramboráky, je dobré tam dát i česnek. Cuketa přejímá chutě ostatních surovin, je velmi tvárná, není třeba se jí bát. Všechny recepty kde se používá květák, kapusta, dýně, jdou i s cuketou.

Není tady

#5 21. 8. 2006 8:54

Chyara
♥♥-----

Cuketu (1kg) nahrubo nastrouhat, posolit a nechat 1/2 stát, aby pustila šťávu, kterou pak scedíme. Pak se přidájí 2 vejce, 8 lžic strouhanky, 5 lžic hladké mouky, cibule, česnek, pepř, koření-bylinkové máslo. Množství strouhanky a mouky se popřípadě doplní dle konzistence těsta. Z těsta se udělají placky, které se ještě před smažením obalí ve strouhance. Dobrou chuť.

Není tady

#6 21. 8. 2006 10:38

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

cilka napsal(a):

Karbanátky s masem dělat jdou. Cuketu nastrouhat (větší nudličky) a posolit. Za čas slít přebytečnou vodu, pokud je cuketa větší, je lepší vy krojit semeník. Pak je třeba přidat vejce, strouhanku a hlavně mouku - hladkou. Já těsto na pánev dávám lžícemi, ale dělám bezlepkově a to je něco jiného.
Zapéct jako nákyp lze též. Opět nastrouhat, posolit, slít vodu, s masem míchat asi 1:1 (karbanátky taky), na kilo směsi bych dala 3 vejce, z bílků sníh. Těsto by mělo být husté asi jako na bramboráky, je dobré tam dát i česnek. Cuketa přejímá chutě ostatních surovin, je velmi tvárná, není třeba se jí bát. Všechny recepty kde se používá květák, kapusta, dýně, jdou i s cuketou.

Dekuju v tydnu udelam.taky si rikam proc by to neslo,no ale jsem kuchar skoro amater tak se radeji ptam wink

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí