|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj všichni!
Co děláte holky z bedel? Jaký jídla, kromě klasiky. Děkuji předem 

Není tady
Bedla se dá dusit na cibulce a kmíně, guláš, nebo naplnit mladé kloboučky nějakou směsí masa, sýr ...a dát zapéct.
Není tady
Aneri napsal(a):
Bedla se dá dusit na cibulce a kmíně, guláš, nebo naplnit mladé kloboučky nějakou směsí masa, sýr ...a dát zapéct.
Aneri, to je fain, už še těším na pochoutku, dnes jsme také několik bedel našli. Houby podporují imunitu!!! 
Není tady
Díky, moc, ale to jsou bedle ja záchodové dekle. Takže i guláš? To může být super. Zkusím. Dík.
Není tady
Buď typicky obalené v trojobalu anebo naplněné mletým masem, obalit v trojobalu a smažit.
Není tady
Neprozřetelně jsem poslala mladšího syna s mužen na houby a dovlekly dvě kabely /plátěné!/ bedel. Nožky jsou moc tuhé, ale zkuste je nevyhazovat, ale usušit - natrhané na "pásky". Dát do vývaru na polívku nebo do guláše a povařit - ozvláštní to chuť do "houbova". Nebo, kdo má místo v mrazáku, vývar si může udělat rovnou a zmrazit do kostek.
Moje tchýně bedle - kloboučky - sušila, rozdrtila na prášek a používala stejně do bramboračky nebo guláše nebo na maso "na divoko".
Já už nemám prostor ani plechy na sušení, tak jsem kloboučky mírně podlité vodou podusila a zamrazila. V zimě to bude úžasný.
Není tady