14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Jaký způsob uchovávání hub doporučujete? Mraení je pro mě vyzkouená klasika, ale mám dojem, e suené houby mají takové intenzivnějí aroma. Jak je usuit, aby vydrely aspoň do Vánoc?
přesně jak píe, usuené houby jsou jemnějí. Já mraené pouívám pod maso, občas do omáčky. Ze suených (před přípravou chvíli namočených) hub je ale omáčka lepí a skvěle se hodí i do různých omáček na těstoviny nebo na pizzu.
Houby suím rozloené na novinách na parapetu, kde svítí hodně sluníčko a nebo prostě někde v místnosti. V uzavřené tmavé nádobě mi vydrí poměrně dlouho, bez problémů i téměř rok. Ostatně suit je můe i v suičce.
vEruska, FoodLife.cz
Není tady
Judit taky bych doporučovala suit. Můe si je nakrájet a suit i třeba na půdě no prostě kdekoliv.
Není tady
Pro dneek jsem to vyřeila - vrazila jsem je vechny do polívky
...tak...a přítě pěkně nasuit /před upotřebením namočit, nebo udělat z nich práek /....a a pak do mrazáku, ty jsou jako drky/ty my namáme rádi/.......něco i zavřit do sladkokyselého nálevu /na mejdánek jako pochutina jsou super.../
Není tady
Já suím houby tak, e natáhnu tu tenkou ňůrku z draka (koupím za cca 20 v hračkárně), nakrájím plátky, a ty plátky pak na tu natáhnutou ňurku tak shora "nastrkuju" ony se prořeou samy - proříznu je tou nití tak do půlky plátku a u to zůstane zavěené a osychá to ze vech stran děsně rychle. Pak nesundávám jednotlivě, aby se nepolámaly, ale odstřihnu tu ňůrku a stáhnu je. Je to téměř bezpracné a nezabírají ádné místo.
Není tady
to je nápad
Není tady
Bety napsal(a):
Já suím houby tak, e natáhnu tu tenkou ňůrku z draka (koupím za cca 20 v hračkárně), nakrájím plátky, a ty plátky pak na tu natáhnutou ňurku tak shora "nastrkuju" ony se prořeou samy - proříznu je tou nití tak do půlky plátku a u to zůstane zavěené a osychá to ze vech stran děsně rychle. Pak nesundávám jednotlivě, aby se nepolámaly, ale odstřihnu tu ňůrku a stáhnu je. Je to téměř bezpracné a nezabírají ádné místo.
Bety, jsi pokladnice dobrých nápadů!
No my jsme bydleli dlouho v paneláku a tam byla mini maličká kuchyňka ale za to velká chodba samé dveře, tak jsme ty ňůrky natahali v té chodbě a bylo to. Zkoueli jsme vechno moné, různé nitě a rybářské vlasce, ale nejlp vyhovuje ta z draka - řee houby sama a udrí úplně vechno. A jetě jsem zapomněla napsat, e je lepí věet chvilku z jedné strany a pak zase z druhé, třeba i na dvě ńůry současně, aby se prostředek moc nevyvěoval kdy jsou mokré. Ale i kdy se trochu tou tíhou vyvěsí, ona je z takového materiálu, e jak houby schnou, tak se sama zase napíná.
Akorát e letos nemám jetě ádné houby, jenom ňůrku....
Není tady
Do mrazáku by se měli houby trochu povařit.
Není tady
Ivča K. napsal(a):
Do mrazáku by se měli houby trochu povařit.
Ano, tak to děláváme - respektive dělá to tak "potenciální tchýně", od které dostávám úhledné balíčky
Jestli se mi povede nějaký úlovek, zkusím suit.