|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj, možná vám v rozhodování, na jaký film jít či nejít, pomůže stránka na filmovou databázi http://www.csfd.cz/. Jsou tam oficiální informace o filmu i názory lidí, kteří film už viděli. Tak dobrý výběr a ať se filmy líbí :-)
Není tady
Strašně se těším na ,,Bílou Masajku"!!!
Není tady
úplně nejlepší je imho www.imdb.com, tam je všechno.
Jo a na co nechodit - na Silent Hill....
Není tady
Tak moje kamarádka viděla dokument o Bílé Masajce a prý super 
Není tady
Bílá Masajka je lepší v knize! Tam se toho člověk doví! / Ve filmové verzi mě zaujal akorát hlavní představitel (natolik, že jsem se kvůli němu do kina vydala už 4x)... 
Není tady
Bílou masajku jsem viděla a je opravdu super!!! Můžu doporučit. Knihu jsem nečetla. 
Není tady
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co říkáte na film Kráska v nesnázích. Osobně jsem z něj trochu v rozpacích, a nemohu se ubránit myšlence, že to bylo takové "laciné"....trochu mě to zklamalo....a tak by mě zajímal i názor ostatních, jestli nejsem nějaká divná...
Není tady
Videla jsem take film Kraska v nesnazich. Chvilemi jsem se nedivala, protoze se mi ani NECHTELO nektere sceny videt! Bylo to hrube, vulgarni, lide tam byli "vycurani", psychicky labilni a promiskuitni, vztahy narusene, neobeslo se to bez holeho sexu. Postradala jsem cit, erotiku, humor, o nadeji ani nemluve... Nejvic mi na techto novych filmech vadi, ze nejen ze nejsou zabavne, tak ani nenuti divaka premyslet, nekultivuji ho, neukazuji cestu, nenabizi mozne reseni a hlavne jim chybi tak potrebna NADEJE. Tyto filmy typu Horem padem, Samotari apod. vystihuji mozna skvele a technicky dokonale URCITY typ lidi (zdaleka vsak ne prumer, jak by se mohlo zdat), ve mne vsak evokuji pouze otazku: Co tim chtel basnik rici? Ma to byt zabava (velmi primitivni a agresivni), pouceni (pro koho?), nastaveni zrcadla (komu?)? Co si ma clovek z takoveho filmu odnest? Ma se citit lepe, protoze on takovy neni??? Pro me a me pratele zustal po Krasce pocit znechuceni, prazdnoty a hlavne litosti nad zbytecne ztracenym casem.
Není tady
Jitka napsal(a):
Videla jsem take film Kraska v nesnazich. Chvilemi jsem se nedivala, protoze se mi ani NECHTELO nektere sceny videt! Bylo to hrube, vulgarni, lide tam byli "vycurani", psychicky labilni a promiskuitni, vztahy narusene, neobeslo se to bez holeho sexu. Postradala jsem cit, erotiku, humor, o nadeji ani nemluve... Nejvic mi na techto novych filmech vadi, ze nejen ze nejsou zabavne, tak ani nenuti divaka premyslet, nekultivuji ho, neukazuji cestu, nenabizi mozne reseni a hlavne jim chybi tak potrebna NADEJE. Tyto filmy typu Horem padem, Samotari apod. vystihuji mozna skvele a technicky dokonale URCITY typ lidi (zdaleka vsak ne prumer, jak by se mohlo zdat), ve mne vsak evokuji pouze otazku: Co tim chtel basnik rici? Ma to byt zabava (velmi primitivni a agresivni), pouceni (pro koho?), nastaveni zrcadla (komu?)? Co si ma clovek z takoveho filmu odnest? Ma se citit lepe, protoze on takovy neni??? Pro me a me pratele zustal po Krasce pocit znechuceni, prazdnoty a hlavne litosti nad zbytecne ztracenym casem.
Souhlasím Jitko, po těchto "filmech" ve mě zůstane jen pocit prázdnoty a jakéhosi chladu až deprese. Totéž vidím v očích některých "mladých" herců , jsou jakoby odlidštění - Aňa Geislerová , její družina a ta její kámoška, co teď spolu hrají skoro všude (nedávno film v TV "Stěstí", snad jen ten Liška má v sobě cosi hřejivějšího..)
Kde je konec nádherných filmů 60. let......
Upravil(a) Décima (18. 10. 2006 14:03)
Není tady
Mě se kráska v nesnázích líbila. Anu Geislerovou mám moc ráda, myslím, že je skvělá herečka!
Není tady
me se taky libila.pripadalo mi to jako normalni obycejnej ceskej film(jehoz humor cizinci a zrejme i nekteri "nadprumerni jedinci) nemohou dost dobre pocopit a parta okolo ani geislerove se mi zda zabavna(zrejme nejsem sama,vzhledem k tomu,ze jsou momentalne tak casto obsazovani).tak mi zkuste vyjmenovat mlade herce,kteri jsou podle vas lepsi a vhodnejsi do filmu s tematikou obycejneho zivota.....?
Není tady
Jitka napsal(a):
Tyto filmy typu Horem padem, Samotari apod. vystihuji mozna skvele a technicky dokonale URCITY typ lidi (zdaleka vsak ne prumer, jak by se mohlo zdat), ve mne vsak evokuji pouze otazku: Co tim chtel basnik rici? Ma to byt zabava (velmi primitivni a agresivni), pouceni (pro koho?), nastaveni zrcadla (komu?)? Co si ma clovek z takoveho filmu odnest? Ma se citit lepe, protoze on takovy neni??? Pro me a me pratele zustal po Krasce pocit znechuceni, prazdnoty a hlavne litosti nad zbytecne ztracenym casem.
A proč tedy chodíte s přáteli na nové české filmy? Poslední generace českých filmů si je dost podobná náladou a surovostí, jakou předkládají obyčejný život... a upřímně - Horem Pádem, Samotáři, Kráska v nesnázích a další podobné - tobě možná nic neříkají, neboť nemáš chuť přemýšlet nad "nižšími záležitostmi".
Primitivní a agresivní?????? 
Tak si choď do filmového klubu na ohrané ( a intelektuálními kruhy schválené) filmy...
Upřímně mě dost pobavilo to "nastavení zrcadla"
( to už je snad za námi
)
Upravil(a) Holčička (22. 10. 2006 11:20)
Není tady
Holčička napsal(a):
Jitka napsal(a):
Tyto filmy typu Horem padem, Samotari apod. vystihuji mozna skvele a technicky dokonale URCITY typ lidi (zdaleka vsak ne prumer, jak by se mohlo zdat), ve mne vsak evokuji pouze otazku: Co tim chtel basnik rici? Ma to byt zabava (velmi primitivni a agresivni), pouceni (pro koho?), nastaveni zrcadla (komu?)? Co si ma clovek z takoveho filmu odnest? Ma se citit lepe, protoze on takovy neni??? Pro me a me pratele zustal po Krasce pocit znechuceni, prazdnoty a hlavne litosti nad zbytecne ztracenym casem.
A proč tedy chodíte s přáteli na nové české filmy? Poslední generace českých filmů si je dost podobná náladou a surovostí, jakou předkládají obyčejný život... a upřímně - Horem Pádem, Samotáři, Kráska v nesnázích a další podobné - tobě možná nic neříkají, neboť nemáš chuť přemýšlet nad "nižšími záležitostmi".
Tak si choď do filmového klubu na ohrané ( a intelektuálními kruhy schválené) filmy...
Upřímně mě dost pobavilo to "nastavení zrcadla"( to už je snad za námi
)

Není tady
luluchen napsal(a):
Holčička napsal(a):
Jitka napsal(a):
)
Souhlas:

Upravil(a) lulu24 (22. 10. 2006 20:23)
Není tady
Bíloou Masajku jsem viděla, byl to pěkný film, ale bohužel jsem napřed četla knížku a jejích kvalit vůbec nedosahoval - tedy hl, hrdina fakt pěknej - ale to je asi u většiny filmů, co mají knižní předlohu.
Kráska v nesnázích se mi líbila, oddycháč, nic náročného, ale docela pravdivý, ze života.Jitko, prostě ze života- k životu patří sex, podvádění , stejně jako romantika a láska, ale bohužel se to ve filmech dřív moc nevidělo a někomu to může vadit
Není tady
Holčička napsal(a):
Jitka napsal(a):
)
Holčičko, asi jsi Jitku nepochopila , myslím, že neřekla, že ty filmy jsou špatné, ale ona prostě z nich nemá dobrý pocit a to je rozdíl. V jednom máš ale pravdu, že poslední české filmy jsou jako přes kopírák...Proč říkáš, že nemá chuť přemýšlet nad "nižžšími", priminitivními záležitostmi a proč ji posíláš do filmového klubu?
Takový Mechanický pomeranč je film velmi krutý a nižžší pudy tam vybuchují jak o závod .... Ale máš pravdu tenhle film je taky starý a "ohraný". Každý jsme jiný a je to jistě věc i jiné generace. Já se radši podívám 20x na krutý film Markétu Lazarovou o primitivních hrdlořezích než podruhé třeba na film Štěstí .
Upravil(a) Décima (10. 11. 2006 11:42)
Není tady
Jitka napsal(a):
Ahoj Jitko, mně se ten film zase docela líbil...je to o životě. Protože i tam jsou lidé "vyčůraní, psychicky labilní a promiskuitní, vztahy narušené..."....atd. Prostě jsem si tam našla kus toho svého života...obzvlášť Schmitzer měl perfektní roli, skvěle hrál manipulátora....Pro mě osobně ten film byla zábava i poučení. Myslím, že ani o nic jiného autorovi nešlo...možná chtěl, aby si lidi uvědomili, že takový je svět kolem nás...tak to aspoň vidím já...a naděje? Ta tam byla přeci velká, i když trochu pohádková, to uznávám - ono kolik je takových emigrantů s vinicemi v Itálii, kteří propadnou ženě zlodějíčka a "pověsí" si na krk nejen ji, ale i její dvě děti a dokonce ji odpustí "zapomenutí se" s bývalým z vězení se navrátivším manželem? To je tedy fakt...Ale třeba Horem pádem...tak to jsem taky nějak nepochopila, o čem to jako je...nebo Jedna ruka netleská. To jsem viděla v podání Dejvického divadla a to bylo jiný kafe! Obsazení: Trojan, Bartoška, Volejníková-Žádníková, Divíšková, Krobot....ad. a byli bezvadní...pěkně tam ukázali, jak každý má nějakou tu úchylku, dobře to zahráli...ten film mi v porovnání s divadlem přišel takový "mělký"...
Není tady
Décima napsal(a):
Holčičko, asi jsi Jitku nepochopila , myslím, že neřekla, že ty filmy jsou špatné, ale ona prostě z nich nemá dobrý pocit a to je rozdíl. V jednom máš ale pravdu, že poslední české filmy jsou jako přes kopírák...Proč říkáš, že nemá chuť přemýšlet nad "nižžšími", priminitivními záležitostmi a proč ji posíláš do filmového klubu?
Takový Mechanický pomeranč je film velmi krutý a nižžší pudy tam vybuchují jak o závod .... Ale máš pravdu tenhle film je taky starý a "ohraný". Každý jsme jiný a je to jistě věc i jiné generace. Já se radši podívám 20x na krutý film Markétu Lazarovou o primitivních hrdlořezích než podruhé třeba na film Štěstí .

no dobrá, když to po sobě dneska čtu, tak bych už to asi taky tak nenapsala... Zřejmě jsem měla nějakou vzlínavou náladu a navíc ten čerstvý dojem z toho filmu... 
Ale jedno se nemění a to, že se mi nelíbí, když někdo odsuzuje, místo vyjádření svého názoru... (ano, mířím tím i proti sobě...) 
Teď, když nad tím tak přemýšlím, tak se mi z toho celého filmu nejvíce líbila Radůza
. Ta a Schmitzer mi utkvěli v paměti... Ostatní už nějak vyšumělo 
Není tady
Minulý týden jsem byla v kině na "Ďábel nosí Pradu" Šla jsem tam původně jako náhradní doprovod, moc se i nechtělo, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Jestli si chcete v kině odpočinout a pobavit se, můžu jedině doporučit.
Není tady
Tak jsem o víkendu zavítala na nového Bonda... film se mi moc líbil, je fakt, že na rozdíl od minulých Bondovek s Brosnanem, tam chyběli vachcytávky typu"neviditelné auto" a ostatní vymoženosti, můj drahý si taky postěžoval, že mu chybělo více honiček...,ale mě zse tak nescházely...Byla jsem u vytržení z Daniela Craiga. Bylo mi ho trochu líto, jak ho témeř všichni zavrhovali. S tím pocitm jsem tam šla. Můžu Vám říct, že Sean a Pierce byli báječní, ale Craig je absolutně živočišný, nebo jak to popsat. Prostě to byl úžasný chlap, před kterým se posadíte na zadak a ještě u toho budete vzrušené... Fakt mě dostal 
Jo a moc moc moc se mi líbily úvodní titulky, fakt dost dobrý 
Není tady
Bratr si pochvaloval film Borat.
Není tady
Asi je to spíš tip na návštěvu DVD půjčovny, ale moc se mi líbil film Základ rodiny (orig. název Family Stone), je to taková romantická-neromantická komedie-nekomedie se skvělou Diane Keaton. A odehrává se to o Vánocích, takže jestli se chcete naladit, zachechtat i dojmout, jděte do toho